Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Πανσέληνος 24 Ιουλίου 2021 στον Υδροχόο Της έντασης, της αντιπαλότητας και των διχασμών από την Αλίντα Κανάκη !


 

Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στις 24 του μήνα, στις 1ο 26΄του Υδροχόου και στις 05:36 τοπική ώρα. Πρόκειται για ένα φεγγάρι που συνοδεύεται από δύσκολες όψεις, όψεις που φέρνουν ένταση, εκνευρισμούς, περιορισμούς, υπερβολές, ανεκπλήρωτες επιθυμίες και χαμένες ευκαιρίες και όνειρα.

Η κύρια όψη που την συνοδεύει είναι μια χιαστί με την Αφροδίτη, μια δύσκολη όψη που παραπέμπει σε δυσκολίες στις συναισθηματικές μας σχέσεις αλλά και καρμικές ανισορροπίες που μας ταλαιπωρούν. Η Αφροδίτη δε, σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Δία, μια όψη που συνοδεύεται από εκνευρισμό, κάτι που επιτείνεται από τους απλανείς αστέρες που εμπλέκονται στην Πανσέληνο αυτή.

Ο Υδροχόος που ενεργοποιείται μέσα από την παρούσα Πανσέληνο αποζητά τις νέες εμπειρίες, τις καινούργιες γνώσεις, την περιπέτεια, την ελευθερία έκφρασης και κίνησης, ενώ είναι σημαντική η προσφορά του σε κάθε επιστημονικό πεδίο, καθώς υπό την επιρροή του πραγματοποιούνται σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Το διάστημα που διανύουμε, και καθώς η Πανσέληνος συμβολίζει το τέλος ενός κύκλου, ίσως να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για την δημιουργία κάτι εντελώς νέου και πρωτοπόρου, που θα μας παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πρώτος δε δεκανός του Υδροχόου, στον οποίο λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος, έχει κυβερνήτες του την Αφροδίτη και τον Κρόνο και συνδέεται με ασθένειες, ενώ κατά κάποιους αστρολόγους, ο δεκανός αυτός έχει καρμική χροιά, υποδηλώνοντας την φτώχια και τον ατέλειωτο μόχθο, καθώς και την σκλαβιά. Χαρακτηριστική είναι η έκφραση που του έχουν αποδώσει, ως «το σημάδι της εξορίας»!   

Η Αφροδίτη, η οποία διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην Πανσέληνο του Ιουλίου, έχει περάσει στην Παρθένο και βρίσκεται στην δεύτερη μοίρα. Η θέση αυτή μας προϊδεάζει για ζητήματα που θα εμφανιστούν στους τομείς της οικονομίας, των διπλωματικών σχέσεων των χωρών αλλά και των προσωπικών σχέσεων. Η Παρθένος δε, κυβερνά τον 4ο (κτίρια και γη, σοδιά και υπέδαφος, σεισμοί και καιρικές συνθήκες, καθώς και η αντιπολίτευση), τον 11ο (κοινοβούλιο, νομοθετικό έργο, αεροπορία, τεχνολογικά επιτεύγματα και διπλωματικές σχέσεις) και τον 1ο οίκο (λαός, δημόσια υγεία και κρατικές υποθέσεις) του χάρτη της Πανσελήνου, έχοντας δυσμενή επιρροή στους λαούς, καθώς προβλέπεται να φέρει την έξαρση ασθενειών, καταστροφές και την χρήση όπλων. Οι διαφωνίες μεταξύ των ηγετών των χωρών αναμένεται να είναι έντονες, οι θρησκευτικοί φανατισμοί κορυφώνονται και οι έριδες για τόπους λατρείας και ιερές τοποθεσίες θρησκειών μπορεί να μας φέρουν στα πρόθυρα ένοπλων συγκρούσεων.   

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο βρίσκεται στρυμωγμένη ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα, και οι δύο πλανήτες προς στιγμή ανάδρομοι, που ναι μεν απέχουν αισθητά από το να βρίσκονται σε σύνοδο με την Σελήνη, η επιρροή τους παρόλα αυτά παραμένει υπολογίσιμη. Η ανάμειξη του Κρόνου μας προϊδεάζει για επαναφορά των περιορισμών που βιώσαμε τους πρώτους μήνες του έτους, οι οποίοι δεν θα είναι καθόλου καλοδεχούμενοι. Θα αισθανθούμε υπό ασφυκτικό έλεγχο, που μπορεί να μας οδηγήσει και σε αντιδράσεις, μια και ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη του τον επαναστάτη Ουρανό. Η επαναφορά των περιορισμών αποσκοπεί να μας διδάξει ένα μάθημα που προφανώς δεν έχουμε μάθει ακόμη, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νέους δρόμους που πρέπει και που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα.

Όσο για την εμπλοκή του ανάδρομου Πλούτωνα, τονίζει την ανάγκη να απαλλαγούμε από ότι μας είναι παρωχημένο, περιττό αλλά και άχρηστο. Πρέπει να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στις ζωές μας, να αφήσουμε οτιδήποτε μη χρήσιμο ή μη λειτουργικό πίσω μας και να προχωρήσουμε μπροστά με όσο το δυνατόν λιγότερα βάρη, προσωπικά ή συλλογικά, σε επίπεδο κοινωνιών. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και στο κλείσιμο του κύκλου δράσης τοξικών πολιτικών ηγετών ή ακόμη και στην ανάγκη μας να γυρίσουμε σελίδα στην οικονομική διαχείριση σε επίπεδο χωρών.

Οι ισχυρότερες ωστόσο πλανητικές επιδράσεις προέρχονται στην παρούσα φάση από την Αφροδίτη και τον Δία, που εμπλέκονται σε όψεις χιαστί σε σχέση με Σελήνη και Ήλιο, ενώ σχηματίζουν μεταξύ τους αντίθεση από Παρθένο και Ιχθείς αντίστοιχα. Η χιαστί Πανσελήνου-Αφροδίτης εντείνει την ανάγκη μας για στοργή και αγάπη, φέρνει όμως και αρκετή ένταση στις συναισθηματικές μας σχέσεις. Τις στιγμές που θα περιμένει κανείς ή θα έχει ανάγκη από συναισθηματική κάλυψη και αγάπη από το ταίρι του, αυτή δεν θα έρχεται, τουλάχιστον στον βαθμό που θα το έχει κανείς ανάγκη ή θα το περιμένει. Και τότε θα αρχίσει να μας ενοχλεί το παραμικρό στην συμπεριφορά του συντρόφου μας. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο ενδεχομένως να αισθανθούμε ανασφαλείς σε σχέση με τον εαυτό μας, εκτός ισορροπίας, κάτι που θα αντανακλάται στις σχέσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, προκαλώντας προστριβές.

Όποια και να είναι η αιτία των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στις σχέσεις, θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι θα πρόκειται για ζητήματα που θα επανέρχονται κατά καιρούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μακρά περίοδος εντάσεων και προστριβών. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς την κατάσταση είναι να εντοπίσει την ρίζα του κακού και να προσπαθήσει να θεραπεύσει τα ζητήματα στην βάση τους.

Και η χιαστί όψη Ήλιου-ανάδρομου Δία φέρνει επίσης ένταση στις σχέσεις και αντανακλάται στο επίπεδο προσωπικής επιτυχίας στην ζωή. Εάν προσανατολιστεί κανείς στην προσωπική του επιτυχία, παραμερίζοντας την συναισθηματική του ζωή, μπορεί να γλυτώσει τις εντάσεις με το ταίρι του και να κατακτήσει κάποια επιτυχία στην επαγγελματική ή κοινωνική του ζωή, θα έχει όμως ταυτόχρονα την αίσθηση ότι θυσίασε κάτι πολύ σημαντικό για την επιτυχία. Η όψη αυτή όμως είναι αλληλένδετη με απληστία και σε εξαρτήσεις, που κάποια στιγμή μας οδηγούν σε ενοχές. Μόνο με μετριοπάθεια και αυτοέλεγχο μπορούμε να διατηρήσομε μια ισορροπημένη στάση ζωής το διάστημα αυτό. Και επειδή θα έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με εκατό υποθέσεις ταυτόχρονα, θεωρώντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, συνιστάται να επικεντρώσουμε την προσοχή και την προσπάθεια μας σε ένα πράγμα την φορά, εάν θέλουμε να είμαστε αποδοτικοί και το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας να είναι ποιοτικά άρτιο.

Η αντίθεση Αφροδίτης-ανάδρομου Δία είναι μια εξαιρετική όψη για κοινωνικές συναναστροφές, για χαλάρωση και ερωτικές περιπέτειες. Είμαστε ξέγνοιαστοι, αδιάφοροι αλλά και απρόσεκτοι, καθώς και οκνηροί, κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο για τα επαγγελματικά μας. Στις ρομαντικές μας περιπέτειες θα πρέπει να αποφύγουμε να κατεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων μας, μόνο και μόνο για να βρούμε προσωρινή και εφήμερη ερωτική ευχαρίστηση. Η αντίθεση Αφροδίτης-Δία είναι υπεύθυνη επίσης για τις υπερβολές που μπορεί να κάνουμε σε διάφορες εκδηλώσεις της ζωής μας, κυρίως στα έξοδα μας, στο φαγητό, στο ποτό αλλά και τα ναρκωτικά.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη που ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στην Νέα Σελήνη συνεχίζει να επιδρά και στην Πανσέληνο, αν και ξεκίνησε η απομάκρυνση των πλανητών. Ο Άρη βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα, ενώ η Αφροδίτη έχει ξεκινήσει την πορεία της στην Παρθένο. Η ευρεία αυτή σύνοδος συνεχίζει να επηρεάζει ωστόσο θέματα του δεύτερου ηλιακού οίκου, που έχουν σχέση με την οικονομία, την αγοραστική δύναμη των λαών και τις εξελίξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού. Η Αφροδίτη, που έχει άμεση σχέση με την οικονομία, όντας στην Παρθένο που λατρεύει την διαφάνεια και την τάξη, μπορεί να φέρει σκάνδαλα διαφθοράς και αποκαλύψεις ανίερων συμφωνιών. Ο δε Άρης, φλογερός και δυναμικός, πυροδοτεί εντάσεις και φέρνει δυναμικές αντιδράσεις. Είναι η όψη που μπορεί να φέρει την καθολική αντίθεση των λαών στους αποκλεισμούς και την διαίρεση των κοινωνιών που προσπαθούν να επιβάλουν παγκόσμια οι πολιτικές ηγεσίες με αφορμή την υγειονομική κρίση του Covid-19. «Διαίρει και βασίλευε» είναι το μότο της άρχουσας τάξης, το τελευταίο της όπλο για να διατηρήσει τον έλεγχο των κοινωνιών, καθώς αισθάνεται να τρίζουν τα θεμέλια της παντοκρατορίας των ολίγων, που καθιέρωσε το παρόν πολιτικό και οικονομικό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια.  

Η Πανσέληνος βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστερισμό του αετού, έναν από τους ωραιότερους αστερισμούς του ουράνιου θόλου. Το δε μεσαίο αστέρι του, ο Altair (αραβική ονομασία για τον «αετό»), που συνδέεται άμεσα με την Σελήνη του Ιουλίου, είναι ένας αστέρας πρώτου μεγέθους, ένας υπέρλαμπρος γίγαντας που συνδέεται μυθολογικά με τον αετό του Διός. Ο Altair είναι υπεύθυνος για τα έντονα πάθη, τον επιβλητικό χαρακτήρα και την αστείρευτη βούληση. Φέρνει διορατικότητα και είναι γνωστός για την μεγάλη φαντασία και το διεισδυτικό μυαλό που χαρίζει. Έχει τολμηρό χαρακτήρα, πολλές φορές ωστόσο ανυπόφορο, δίνει γενναιότητα και ξαφνικό αλλά εφήμερο πλούτο και ξαφνική άνοδο και πτώση από θέσεις εξουσίας. Συνδέεται επίσης με τις απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Στην κοσμική αστρολογία ο Altair κυβερνά τις Η.Π.Α., την εξερεύνηση του διαστήματος, τις βόμβες και τους πυραύλους. Σε σύνοδο με την Σελήνη στρέφει την προσοχή μας σε παράξενες ή αρχαίες ανακαλύψεις. Φέρνει απογοήτευση από την απώλεια θέσης και χρήματος, πικρίες από φίλους που στρέφονται εναντίων μας και γίνονται οι χειρότεροι εχθροί μας, καθώς και δυσκολίες, ατυχήματα ή προβλήματα στις επαφές μας με εταιρίες ή με το δημόσιο.

Το σύνολο των όψεων που συνοδεύουν την Πανσέληνο, συνεπάγονται μεγάλη απελευθέρωση ενέργειας, αλλά και πολύ εκνευρισμό. Η επιθυμία μας να κατακτήσουμε τους στόχους μας και την επιτυχία είναι εξαιρετικά μεγάλη, αλλά η ροπή αυτή φέρνει εντάσεις και αντιπαραθέσεις στην προσωπική μας ζωή. Η αντίθεση Αφροδίτης-Δία μεγεθύνει τις αντιθέσεις μεταξύ των συντρόφων και διευρύνει το χάσμα που τους χωρίζει, αυξάνοντας με δραματικό τρόπο τις μεταξύ τους εντάσεις. Τα υψηλά ποσοστά ενέργειας που παράγουν οι όψεις μοιάζει σαν να μην εξασθενούν ποτέ, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μια διαρκή ένταση και την ανάγκη να είμαστε σε συνεχή κίνηση αλλά και επαγρύπνηση. Οι δυσκολίες στην επικοινωνία είναι εμφανείς, καθώς αυξάνεται η ανασφάλεια μας. Και λόγω της ανασφάλειας που θα μας διακατέχει, σε κάθε λεκτική επίθεση που δεχόμαστε, θα αντιδρούμε ακόμη πιο επιθετικά, αρνούμενοι να παραδεχτούμε τα σφάλματα μας.

Νέες σχέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν το διάστημα αυτό ενδεχομένως να είναι καρμικές, με συνέπεια να υπάρξει αρκετή ταλαιπωρία, ψυχολογική φθορά, πόνος και δάκρυ. Και σε επίπεδο κοινωνίας όμως μας κλονίζουν οι ανισορροπίες του συστήματος, παλιές και νέες. Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να μας υποβιβάσουν όλους σε πειθήνιους πληβείους, υποχείρια των διαθέσεων του εκάστοτε Νέρωνα που βρίσκεται σε θέση εξουσίας. Γιατί Νέρωνες υπάρχουν πάμπολλοι στις μέρες μας, έτοιμοι να κάψουν και πάλι την Ρώμη, για να σωθούν οι πατρίκιοι. Μόνο που οι πληβείοι έχουν πάρει το μάθημα τους και τώρα πιά είναι πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Παραφροσύνη και διχασμός είναι οι έννοιες της εποχής, ένταση και αντίδραση τα αποτελέσματα τους.

Η Πανσέληνος στον οίκο των ανοιχτών εχθρών, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δύσκολες όψεις, μπορεί να φέρει από την άλλη ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ χωρών, με κατάληψη εδαφών, εγκλωβισμό δυνάμεων ή και αιχμαλωσία. Όσο για τον Άρη από τον Λέοντα και τον 4ο οίκο, ευνοεί πέρα από τις αντιπαραθέσεις και τις θερμές αναμετρήσεις, τις υψηλές θερμοκρασίες, τις δασικές πυρκαγιές και τις φωτιές γενικότερα, ενώ μπορεί επίσης να επισπεύσει την εκδήλωση σεισμικών ακολουθιών ισχυρού μεγέθους. Στο εγχώριο πολιτικό μέτωπο δε, η διχαστική αυτή Πανσέληνος μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις και ρήξεις στην πολιτική σκηνή, αναφορικά με τους χειρισμούς σημαντικών ζητημάτων, που εύκολα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διασπάσεις πολιτικών κομμάτων και στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, σε μια κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο. Υπάρχει δε το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν μυστικές συμφωνίες και σκάνδαλα, που να εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικά στελέχη.

 

Αλίντα Κανάκη     

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.