Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα Σελήνη της 7 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο Η σελήνη των αποκαθηλώσεων


Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις 7 του μήνα, στις 03:51 τοπική ώρα και στις 14ο 37΄ της Παρθένου. Με την Σελήνη στην Παρθένο η ασφάλεια εμπεδώνεται μέσα από την τάξη και την διαφάνεια, ακόμη και στα συναισθήματα μας. Ίσως να αισθανθούμε την ανάγκη να οργανώσουμε και να τακτοποιήσουμε κάθε τι που βρίσκεται γύρω μας. Η πρόκληση των ημερών ωστόσο θα είναι να είμαστε πιο ανεκτικοί με οτιδήποτε εκ φύσεως ατελές στην ζωή. Θα πρέπει να επιδείξουμε ένα βαθμό εμπιστοσύνης στην ζωή και στο σύμπαν, γιατί δεν μπορούν τα πάντα να λειτουργούν σύμφωνα με τις προσωπικές μας απαιτήσεις ή προσδοκίες.  

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει μια κύρια αρμονική όψη με τον Ουρανό, έναν από τους σημαντικότερους πλανήτες της εποχής μας, που δίνουν τον ρυθμό και το ύφος των γεγονότων του έτους. Είναι μια όψη που συνδέεται με πολλές προσδοκίες, θετικές αλλαγές και πνευματική εγρήγορση. Πρόκειται για ένα φεγγάρι με μεταφυσικές προεκτάσεις, κάτι που επιτείνεται και από την σύνοδο της σελήνης με έναν σταθερό αστέρα και έναν αστεροειδή που φέρνουν πνευματική αφύπνιση και μεταφυσικές ικανότητες. Από την άποψη αυτή είναι ένα πολύ καλό φεγγάρι, το οποίο ευνοεί την διαίσθηση, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε εποχές, κατά τις οποίες η πραγματικότητα αλλάζει συνεχώς και απαιτούνται ταχύτατες προσαρμογές.

Ο δεύτερος δεκανός της Παρθένου, όπου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου, έχει πλανήτη του την Αφροδίτη και στην κοσμική αστρολογία συνδέεται με ζημίες που προκαλούν γραμματείς και σύμβουλοι με τις κακές υπηρεσίες που παρέχουν. Ο δεύτερος δε δεκανός της Παρθένου συνδέεται με την πείνα, τον λοιμό και την καταστολή! Η 14η μοίρα της Παρθένου συνδέεται  επίσης με την καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης, επίπλαστης εικόνας που προορίζεται για μαζική κατανάλωση, για το ευρύ κοινό, που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Με την σελήνη στην 14η μοίρα της Παρθένου, είναι πολύ πιθανό να ληφθούν αποφάσεις, που μπορεί να είναι ευφυείς και δεν θα είναι εύκολα ανατρέψιμες στο μέλλον.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στον Λέοντα με κυβερνήτη του τον Ήλιο, που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, τον βασιλιά, τον πρόεδρο ή τον πρωθυπουργό ενός κράτους, τα διακεκριμένα άτομα και τους παράγοντες του κράτους που κατέχουν μια εξέχουσα θέση, καθώς και τους υπουργούς αλλά και τους δικαστές, όλους αυτούς δηλαδή, που στην παρούσα φάση διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καταστολή και στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των λαών.

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον 1ο , τον 12ο και τον 2ο ηλιακό οίκο, που συνδέονται με ζητήματα περιορισμών, αυτοσυγκράτησης και ελέγχου. Ο 1ος οίκος στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τον λαό, την γενική κατάσταση της χώρας, τις κρατικές υποθέσεις, την δημόσια υγεία και το υπουργείο εσωτερικών. Ο 12ος οίκος αντιπροσωπεύει το κρυφό, το μυστικό, αυτό που ο λαός δεν πρόκειται να μάθει ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Εδώ υπάγονται

οι μυστικές υπηρεσίες, οι μυστικοί πράκτορες και οι κατάσκοποι, καθώς και οι κρυφοί εχθροί της χώρας. Αφορά επίσης τους χώρους εγκλεισμού, όπως είναι οι φυλακές, τα αναμορφωτήρια, τα άσυλα και τα νοσοκομεία, τους χώρους εξορίας, την μετανάστευση καθώς και τον παραγκωνισμό και τον αποκλεισμό. Είναι ο ηλιακός οίκος που αντιπροσωπεύει το έγκλημα, τους φόνους και τους εγκληματίες. Ο 2ος οίκος τέλος αντιπροσωπεύει την εθνική οικονομία, τις συναλλαγές, τα χρηματιστήρια, τα έσοδα του κράτους και τις Τράπεζες.

Η Παρθένος από την άλλη είναι το ζώδιο της υγείας! Σχετίζεται επίσης με την δημόσια υγεία, την εργασία αλλά και τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, με άλλα λόγια τις δυνάμεις καταστολής. Στην παρούσα φάση, με τις όψεις που την συνοδεύουν αλλά και τους οίκους που θα είναι ενεργοποιημένοι, πολλοί μεταξύ μας θα αποκρύψουν τις πραγματικές τους απόψεις αλλά και τις προθέσεις τους, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποδειχτεί σοφό!

Η κυριότερη όψη της Νέας Σελήνης είναι ένα τρίγωνο με τον Ουρανό. Το τρίγωνο Νέας Σελήνης-Ουρανού, το οποίο είναι ακριβείας, είναι μια πολύ ισχυρή θετική όψη, που συνοδεύεται από θετικές αλλαγές, ενθουσιασμό και κατάκτηση ελευθεριών. Θα έχουμε την ανάγκη να δοκιμάσουμε νέες δράσεις, να αποκλίνουμε από την καθημερινότητα μας ή από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αυτό για κάποιους μπορεί να σημαίνει καινούργιες περιπέτειες, για άλλους μια εφευρετικότητα που δεν ήταν τόσο έντονη σε προηγούμενες φάσεις της ζωής τους, καθώς ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της τεχνολογίας και των εφευρέσεων. Από την άποψη αυτή η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου προσφέρεται να αφήσουμε την ασφάλεια του γνωστού και να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα στην ζωή μας, να αποκτήσουμε νέες γνώσεις, να έρθουμε σε επαφή με ένα διαφορετικό κοινωνικό κύκλο ή να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες.

Το σημαντικότερο όμως της όψης αυτής είναι η όξυνση της ικανότητας μας για αυτογνωσία, που μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν υποπτευόμασταν ή να εντείνει την διαίσθηση μας αναφορικά με τις καταστάσεις που βιώνουμε ή τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η αφύπνιση της διαίσθησης θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα επιτυχίας στην διαμόρφωση του μέλλοντος μας, βοηθώντας μας να προσαρμοστούμε αποτελεσματικά και γρήγορα στις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Μέσα από την αφύπνιση και την αυτογνωσία θα μπορέσουν να λάμψουν πτυχές της προσωπικότητας μας που δεν υποπτευόταν κανείς και να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και να εντρυφήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία σε επιστημονικούς τομείς ή στις μεταφυσικές τέχνες. Είναι ένα καινούργιο προοδευτικό φεγγάρι, μια σελήνη ανθρωπιστική, που αφυπνίζει τα αντανακλαστικά μας για κοινωνική αλληλεγγύη.

Το μεγάλο αυτό τρίγωνο θα φέρει λιγότερη πίεση και με τις ραγδαίες εξελίξεις που θα έρθουν να ανοίγουν καινούργιες ευκαιρίες που δεν υπήρχαν πριν από λίγο καιρό. Ίσως να μην φέρει ριζικές αλλαγές, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά θα διαμορφώσει ένα λίγο διαφορετικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορέσουμε να κινηθούμε κάπως πιο ελεύθερα, απλοποιώντας την ζωή μας. Ενδέχεται να προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει τις τόσο θολές και περίεργες καταστάσεις που ζούμε τους τελευταίους πολλούς μήνες, μέσα από αποκαλύψεις που θα εκθέσουν το ψευδές και το στημένο, που οδήγησε στον οργουελικό κόσμο που διαμορφώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και αν καταφέρει να εκθέσει την απάτη σε όλο της το εύρος, θα σημάνει την αρχή του τέλους του τρέχοντος κοινωνικοπολιτικού και οικονομικού συστήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι η Παρθένος προασπίζεται την διαφάνεια και την καθαρότητα και αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Σελήνης του Σεπτεμβρίου.

Στις δευτερεύουσες όψεις της Νέας Σελήνης ανήκει μια αντίθεση Σελήνης και Άρη με τον Ποσειδώνα και τον αστεροειδή Παλλάς. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει απογοητεύσεις και καταστροφές. Είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί αύξηση μολύνσεων, καταστροφές και φωτιές που συνδέονται με χημικά, αύξηση θνησιμότητας από δηλητήρια καθώς και άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι έκτακτες συνθήκες που θα δημιουργηθούν αναμένεται να φέρουν πολλές κυβερνήσεις σε δύσκολη θέση και θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στους πληθυσμούς των χωρών. Η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα αποτελεί μια από τις δυσκολότερες πλανητικές όψεις και φέρνει πολύ συχνά καταστροφές από το νερό. Είναι μια όψη που πέρα από την εκτίναξη της θνησιμότητας, συνδέεται με αυτοκτονίες, παράνοια και κακόβουλες πράξεις.  

Η Παρθένος μπορεί να έχει επεξεργαστεί το πιο τέλειο και έξυπνο σχέδιο, σε συνεργασία με τον Ήλιο και τον Άρη, ο Ποσειδώνας όμως δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί. Υπό την επιρροή της αντίθεση του, τίποτε δεν είναι οριοθετημένο, τίποτε δεν μπορεί να προγραμματιστεί στην εντέλεια. Μπορεί να καταστρέψει και το καλύτερα οργανωμένο σχέδιο και να φέρει το απόλυτο χάος. Ο Ποσειδώνας ανάδρομος στην παρούσα φάση, στην 21 μοίρα των Ιχθύων, συνδέεται με την απληστία και την κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής (πολύ συχνά συνδέεται με σεξουαλικά σκάνδαλα, κακοποίηση παιδιών, παιδοφιλία και αιμομιξία). Οι επιτυχίες που μπορεί να απολαύσουν όσοι επιτρέψουν να κυριευτούν από την απληστία, την ακολασία και την μεγαλομανία, που με τον άλφα ή βήτα τρόπο καταδυναστεύουν τους γύρω τους, δεν μπορεί παρά να είναι προσωρινές και στο τέλος θα συντριβούν και θα καταστραφούν υπό το βάρος ενός ψεύτικου κόσμου, ενός απατηλού ονείρου που έζησαν.

Μία ακόμη δευτερεύουσα όψη είναι ο σχηματισμός ενός τριγώνου μεταξύ Ερμή, Κρόνου και Βόρειου Δεσμού, ένας σχηματισμός που προμηνύει άσχημα νέα, δυσάρεστες ειδήσεις και μεγάλες δυσκολίες, τις οποίες όμως μπορούμε να διαχειριστούμε με βάση τις εμπειρίες μας αλλά και σε συνεργασία με τους γύρω μας. Ίσως να γίνουν εμφανείς οι συνέπειες των ανθρώπινων παρεμβάσεων, μπορεί όμως και να αναπτυχθεί τέτοια δυναμική, που να αρχίσουμε να διακρίνουμε τα όρια της πραγματικότητα και της δυστοπίας που μας επιβάλουν ως πραγματικότητα. Υπάρχει έντονη η πιθανότητα να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε παραπλανηθεί και εξαπατηθεί, καθώς τα πέπλα του μυστηρίου και της συσκότισης θα αρχίσουν να πέφτουν με ταχύτατους ρυθμούς και θα καταφέρουμε επιτέλους να δούμε τι, και κυρίως ποιοι, κρύβονται στα παρασκήνια. Πρόκειται για μια όψη που αναμένεται να έχει διάρκεια και θα δώσει πολλά και σημαντικά γεγονότα το διάστημα που ακολουθεί.

Και αυτή η Νέα Σελήνη, πέρα από τις πιο πάνω όψεις, βρίσκεται σε σύνοδο με σταθερούς αστέρες, αυτή την φορά με τον τον Cort ή τον θ (θήτα) του Λέοντα και τον αστεροειδή Ηγερία.

Ο θ (θήτα) του Λέοντα, ένας σταθερός αστέρας που φέρει και τις ονομασίες Chertan, Coxa ή Cort , βρίσκεται στα πίσω πόδια του αστερισμού. Ο σταθερός αυτός αστέρας όταν ενεργοποιείται, όπως στην παρούσα φάση, είναι σαν να ανοίγει το μυαλό μας σε διαστάσεις του μεταφυσικού κόσμου, καθώς θεωρείται ο αστέρας της προφητείας. Η ονομασία του προέρχεται από την Μεσοποταμία. Οι αρχαίοι λαοί της περιοχής αφιέρωσαν τον αστέρα στον Θεό Kua, τον Θεό της μαντείας.

Η Νέα Σελήνη βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ηγερία, έναν μεγάλο αστεροειδή της Κύριας Ζώνης των Αστεροειδών, ο οποίος πήρε το όνομα του από την Θεά Ηγερία, σύντροφο και σύμβουλο του δεύτερου βασιλιά της Ρώμης, του Numa Pompilius. Η Ηγερία έδωσε κατά την παράδοση στον λαό της Ρώμης τους νόμους αλλά και τα τυπικά της λατρείας και το όνομα της έχει γίνει συνώνυμο της συμβούλου και πιστής συντρόφου. Ο αστεροειδής Ηγερία θεωρείται ότι χαρίζει σοφία και προφητικές ικανότητες όταν είναι ενεργοποιημένος με όψεις.

Όπως γίνεται φανερό από την ανάλυση των όψεων που έχουν παρατεθεί, η Νέα Σελήνη ανοίγει ένα κύκλο αποκαλύψεων που αφορούν τα ζητήματα της δημόσιας υγείας (Παρθένος), που υπό τις παρούσες συνθήκες παραπέμπουν στις συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, οι οποίες είναι με κάποιες μικρές αποχρώσεις κοινές σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αποκαλύψεις μπορεί να αφορούν το παρασκήνιο της εμφάνισης του ιού, τους χειρισμούς που επιλέχθηκαν από τις κυβερνήσεις, την πολιτική των εμβολιασμών αλλά και τα ίδια τα εμβόλια, τον νευραλγικό ρόλο οργανισμών, οργάνων ή προσώπων που διαδραμάτισαν στην εσκεμμένη δημιουργία του κλίματος πανικού και φόβου ή και όλα τα πιο πάνω. Άλλωστε ο Ουρανός, που διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο και στο παρόν νέο φεγγάρι, είναι απρόβλεπτος και κυρίως, λατρεύει την ελευθερία του και δεν διστάζει να αντισταθεί ή και να επαναστατήσει.

Το διάστημα που ακολουθεί πολλοί από μας θα είναι σαν να βγαίνουν από μια περίοδο πνευματικής θολούρας, απόλυτου σκοταδιού και αδράνειας. Και καθώς θα ξυπνάμε, σιγά-σιγά θα συνειδητοποιούμε, ότι ο κόσμος που γνωρίζαμε έχει γίνει θρύψαλα. Και εμείς το επιτρέψαμε να συμβεί με την παθητική μας στάση. Η συνειδητοποίηση του μεγέθους της καταστροφής που έχει συντελεστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι εκείνη που μπορεί να μας ενεργοποιήσει επιτέλους και να μας οδηγήσει να αντισταθούμε στους δημοκρατικά εκλεγμένους τυράννους μάς.   

Θα υπάρξουν ξαφνικές εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο και στα ανώτερα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά κλιμάκια, που θα απαιτήσουν προσεκτικούς χειρισμούς από την πλευρά τους, με μικρές όμως πιθανότητες επιτυχών χειρισμών. Δεν αποκλείονται παραιτήσεις ή απρόσμενες ήττες, καθώς και τρομερές αποκαλύψεις, που θα οδηγήσουν σε απόγνωση κάποιους από αυτούς, που προς στιγμήν θεωρούν ότι βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου, έχουν το ακαταδίωκτο και μπορούν να πουν και να κάνουν ότι θέλουν, καταπατώντας το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους ή τους όρκους του Ιπποκράτη, που ορκίστηκαν να υπερασπιστούν ή να υπηρετούν.

Ο ψεύτικος, δυστοπικός κόσμος, στον οποίο μας έχουν εγκλωβίσει, θα αρχίσει να ξηλώνεται και η οργή που θα υπάρξει από τους λαούς θα είναι απίστευτης έντασης και έκτασης. Ας μην ξεχνάμε ότι υπό την επιρροή της Παρθένου έχουμε βιώσει ένα Μάη του ΄68, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Όσο για το μέτωπο της οικονομίας, οι πλανητικές όψεις της της Νέα Σελήνης του Σεπτεμβρίου μας προϊδεάζουν για αύξηση των τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, αρκετές απρόβλεπτες διακυμάνσεις στις οικονομίες, σε πείσμα των θετικών προβλέψεων των «ειδικών», και αύξηση της ανεργίας, κυρίως λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και συνεχίζουν να λαμβάνονται στο όνομα της πανδημίας.

Με την Νέα Σελήνη στην Παρθένο ανοίγει ένας νέος κύκλος ζωής, που ας ελπίσουμε ότι θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Η κατάλληλες πλανητικές συγκυρίες υπάρχουν, θα πρέπει όμως να το θελήσουμε και εμείς, και κυρίως, να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε. Γιατί όσο αδρανούμε, τόσο πιο βαθύ θα είναι το σκοτάδι που θα μας σκεπάσει…

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.