Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ωροσκόπιο Σεπτεμβρίου 2018 – Γενική Επισκόπηση από τον Μήτρα Δημήτριο!




Ο πρώτος φθινοπωρινός μήνας δεν θα είναι ο πιο θετικός στην παρούσα φάση. Τα ενεργειακά αποθέματα των εκπροσώπων των ζωδίων αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική μείωση, ίσως ακόμη φτάνονται και στα απόλυτα χαμηλά τους. Δεν χρειάζεται όμως καμία ανησυχία, καθώς ο Σεπτέμβριος δεν θα είναι τόσο αρνητικός μήνας, όσο νομίζουμε. Στο πλανητικό σκηνικό κυριαρχούν αυτή τη περίοδο ο Πλούτωνας και ο αστεροειδής Ceres και όλες οι επίγειες εκδηλώσεις θα επηρεάζονται από τις όψεις τους.

Είναι μια περίοδος που δεν θα πρέπει να αναμένετε γρήγορες αλλαγές, επιτυχίες ή ξεπετάγματα, καθώς το πλανητικό σκηνικό φέρνει πολλά εμπόδια και δεν μπορείτε να ελπίζετε σε εύκολες λύσεις. Με μικρά και σταθερά βήματα όμως μπορείτε να βρείτε λύσεις σε ζητήματα που σας απασχολούν. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε σε κάθε σας δραστηριότητα, ώστε να αποφύγετε κατά το δυνατό δυσάρεστες επιπλοκές, είτε σε ζητήματα επαγγελματικής φύσης, είτε σε συναισθηματικής. Εάν δείτε να ορθώνονται περισσότερα από το κανονικό εμπόδια στην πορεία σας, ίσως είναι καιρός να επανεξετάσετε την στρατηγική σας, να αναπροσαρμόσετε την πορεία σας ή να βελτιώσετε τις διπλωματικές σας ικανότητες.

Το πιο δύσκολο πλανητικό αφορά την θέση και τις όψεις του Ουρανού κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, που κάνει την περίοδο αυτή λίγο παθητική, ενεργειακά αδύναμη και ασταθή. Πολλά ζητήματα που μας απασχολούν θα πρέπει να επιλυθούν μέσω εναλλακτικής οδού ή προσέγγισης ή ακόμη και να αναβληθεί ο χειρισμός τους, εάν είναι δυνατόν. Δεν χρειάζεται όμως πανικός. Γιατί τα άτομα εκείνα που είναι συγκροτημένα και έχουν αποκρυσταλλωμένες θέσεις και σταθερές επιδιώξεις δεν μπορούν να αποσταθεροποιηθούν εύκολα και να βγουν από το δρόμο τους, όσο και να προσπαθεί ο Ουρανός να τους αποσυντονίσει. Είναι βέβαια σημαντικό και επιβοηθητικό στην παρούσα φάση, να υπάρχουν πιστοί συνεργάτες, στους οποίους μπορεί να στηριχτεί κανείς ή ισχυροί σύμμαχοι και προστάτες, ανάλογα και με το είδος της δραστηριότητας.

Οι δύσκολες όψεις του Ουρανού ωστόσο δεν αναμένεται να επηρεάσουν την προσωπική σας ζωή! Στον τομέα αυτό της ζωής σας μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να θέσετε όσο πιο φιλόδοξους στόχους μπορείτε. Για κάποια ζώδια του ζωδιακού κύκλου θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες να επιλύσουν σημαντικά ζητήματα που επισκιάζουν την οικογενειακή ή συναισθηματική τους ζωή. Εκεί όμως που θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι τα ζητήματα της υγείας. Δεν θα πρέπει να θέσετε την υγεία σας σε ανώφελα ή απερίσκεπτα ρίσκα, γιατί θα το πληρώσετε ακριβά. Με τα πρώτα συμπτώματα καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ακόμη και αν αποδειχτεί στο τέλος ότι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Ο Σεπτέμβριος ωστόσο στο σύνολο του μπορεί να χαρακτηριστεί σαν σταθερός μήνας, χωρίς τις εύκολες λύσεις και την ανοδική πορεία, ούτε όμως και τις μεγάλες δυσκολίες ή καταστροφές. Ότι μπορείτε διορθώστε το στην πορεία και ότι δεν μπορεί να αλλάξει, εκεί θα πρέπει να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσετε σε καρποφόρα αποτελέσματα. Εκμεταλλευτείτε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας με το καλύτερο δυνατό τρόπο! Τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς) θα έχουν την  στήριξη της Σελήνης στις προσπάθειες τους. Μεγαλύτερη βοήθεια θα προσφέρει βέβαια στα ζώδια του νερού, αλλά και σε αυτά της φωτιάς δεν θα λείπουν οι βοηθητικές ωθήσεις. Η ώθηση αυτή θα γίνει αισθητή κυρίως σε κρίσιμες καταστάσεις, ώστε να υπάρξει μια θετική κατάληξη. Τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) μπορούν να βασιστούν στον αστεροειδή Έρις, κάτι που για την ομάδα των ζωδίων αυτών είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός. Θα πρέπει να αξιολογεί και να αξιοποιεί κανείς οτιδήποτε και ανά πάσα στιγμή για να καταφέρει ένα θετικό ισοζύγιο. Όσο για τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους), θα μπορείτε να βασιστείτε στην θετική για σας ενέργεια του Ερμή, που θα προσφέρει τις πιο ριζοσπαστικές λύσεις σε δεδομένες χρονικές στιγμές. Εκείνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι απλά να μην χαθείτε στο χρόνο και χάσετε το momentum.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.