Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Πανσέληνος Αυγούστου 2019



Το πολυτραγουδισμένο, μαγευτικό φεγγάρι του Αυγούστου, το «φεγγάρι του καλαμποκιού» κατά τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής, που σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου του θερισμού, πραγματοποιείται φέτος στις 15 του μήνα, στις 22ο 24΄ στο ζώδιο του Υδροχόου!

Με την Πανσέληνο, όταν δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο, έρχονται ζητήματα όπως το σπίτι, η οικογένεια και οι πιο στενές μας σχέσεις σε πρώτο πλάνο. Το συναίσθημα αλλά και η διαίσθηση είναι σε έξαρση και πολλές φορές καταφεύγουμε στην οξυμένη διαίσθηση και την αυξημένη συναισθηματική δύναμη για να ξεπεράσουμε προκλήσεις σε επίπεδο σχέσεων. Η παρουσία δε της Πανσελήνου στον Υδροχόο, φέρνει μια ισχυρή ανάγκη για συναισθηματική ελευθερία! Παράλληλα όμως μπορεί να μας απελευθερώσει από αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο φόβος, ο θυμός και η ζήλια.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος χαρακτηρίζεται από την αντίθεση της με την Αφροδίτη! Η ανάγκη μας για αγάπη και στοργή γίνεται ισχυρότερη, κάτι που δεν είναι κατ ανάγκη κακό, τουλάχιστον σε σχέσεις που χαρακτηρίζονται από αρμονία. Εκεί που ξεκινάνε τα δύσκολα, είναι σε σχέσεις που ταλανίζονται από προβλήματα, που με τις παρούσες πλανητικές όψεις αναμένεται να επιδεινωθούν. Θα υπάρξει ζήλια, θυμός και παρορμητικές ενέργειες, που θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στα ύψη!

Εάν είστε ελεύθεροι, η αντίθεση Σελήνης-Αφροδίτης και η έντονη ανάγκη για συντροφικότητα και στοργή που φέρνει, μπορεί να σας οδηγήσει σε απέλπιδες κινήσεις, που θα τις μετανιώσετε αμέσως μετά. Με την όψη αυτή συνήθως κάνουμε πολύ μεγάλες εκπτώσεις, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε την μοναξιά…

Εάν δεν μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες μέσω της ανθρώπινης επαφής, ο συνήθης τρόπος να καλύψουμε το ψυχολογικό κενό που αισθανόμαστε την περίοδο αυτή είναι η νευρική πολυφαγία, τα καταναλωτικά ξεσπάσματα αλλά και η καταφυγή μας σε ουσίες. Φροντίστε να μην ξεφύγετε από τα λογικά πλαίσια, όποιας μορφής και αν είναι η ανακούφιση που θα αναζητήσετε.

Η Πανσέληνος της 15 Αυγούστου σχηματίζει επίσης αντίθεση με τον Άρη, κάτι που θα μας ωθήσει να δράσουμε χωρίς περίσκεψη και θα βγάλει θυμό και ένταση. Για να αποφύγουμε τις μεγάλες ζημιές στις σχέσεις μας, καλό θα ήταν να κατευθύνουμε την ενέργεια μας στην σκληρή δουλειά! Τώρα είναι η χρονική στιγμή που μπορούμε κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να επιβληθούμε του ανταγωνισμού, καθώς γινόμαστε αρκετά πιο σκληροί και ριψοκίνδυνοι. Η όψη δε Ήλιου-Πλούτωνα που συμβαίνει παράλληλα, θα προσθέσει πίεση, που μπορεί να μας οδηγήσει σε νευρωτικές συμπεριφορές, εμμονές ή και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Στην προσπάθεια μας να χειραγωγήσουμε τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν, θα προκαλέσουμε συγκρούσεις που θα οδηγήσουν σε πιθανές ήττες, που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, ούτε να προβλέψουμε.

Επίσης, η ταυτόχρονη όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα φέρνει επιπλοκές στις φιλίες αλλά και στην ερωτική μας ζωή, όπως είναι οι εμμονές, η κτητικότητα ή η ζήλια. Ίσως να εμπλακείτε με κάποιον συναισθηματικά, που είναι δύσκολο να τα πάτε καλά, θα είναι όμως ακόμη πιο δύσκολο να τον εγκαταλείψετε, να σπάσετε τα δεσμά. Είναι η όψη που φέρνει συνήθως συναισθηματικές σχέσεις με άτομα που προσπαθούν να μας ελέγξουν και να μας επιβληθούν, με το να περιορίσουν την ελευθερία μας. Η όψη αυτή μπορεί να φέρει και καρμικά δράματα, καθώς κάποιο άτομο μπορεί να μπει απρόσμενα και δυναμικά στην ζωή μας, να την κάνει άνω-κάτω και να εξαφανιστεί τόσο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε, αφήνοντας μας στα κρύα του λουτρού...

Η Πανσέληνος σχηματίζει και κάποιες όψεις με σταθερούς αστέρες. Έχουμε μια σύνοδο Σελήνης με τον αστέρα Nashira στον αστερισμό του Αιγόκερου, που αποκαλείται «ο τυχερός», και αναμένεται να φέρει καλές ειδήσεις και αλλαγές προς το θετικότερο. Ο αστέρας αυτός συνδέεται με την δικαιοσύνη, την ακεραιότητα, την κοινωνική αποδοχή και καταξίωση, καθώς και την επιτυχία στην πολιτική σκηνή. Για να μπορέσετε όμως να κεφαλαιοποιήσετε την θετική αυτή επιρροή στην ζωή σας και να εξουδετερώσετε όλες τις υπόλοιπες αρνητικές όψεις της μέρας, χρειάζεται υπομονή, κατανόηση και αγάπη άνευ όρων!

Οι Ήλιος και Αφροδίτη βρίσκονται επίσης σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Ras Elased Borealis στην κεφαλή του αστερισμού του Λέοντα, που φέρνει καλλιτεχνική δύναμη και εκφραστικότητα. Παράλληλα όμως φέρνει στην επιφάνεια την σκληρή, άκαρδη και τραχιά πλευρά του χαρακτήρα μας.

Ο Άρης δε σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Alphard στον αστερισμό στη Ύδρας, του θαλάσσιου φιδιού, θα φέρει προβλήματα και σκάνδαλα ερωτικής φύσης, συναισθηματική προσκόλληση σε παντρεμένους ή κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα.

Τέλος, ο Ουρανός, όντας από τις 12 Αυγούστου σε στάση για να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, προσθέτει το δικό του λιθαράκι στην αντίθεση Σελήνης-Αφροδίτης, φέροντας απρόβλεπτες εξελίξεις! Μπορεί να παρουσιαστούν μη αναμενόμενες, απρόβλεπτες συμπεριφορές σε άτομα, που θα προκληθούν από πλήξη και ανία, αλλά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις τους. Εκεί που μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη η απρόβλεπτη και παρορμητική συμπεριφορά κάποιου, που θα πυροδοτηθεί από τις πλανητικές αυτές όψεις, είναι τα οικονομικά ρίσκα που θα λάβει και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε απώλειες ή ακόμη και καταστροφές!

O Ουρανός σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Hamal του αστερισμού του Κριού, φέρνει ισχυρά πάθη, προβλήματα στην αγάπη, ευαισθησία, ευπιστία και μια εύκολη εκτόνωση μέσα από το αλκοόλ.


Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θέσεις των πλανητών στο ουράνιο στερέωμα σηματοδοτούν την αρχή ενός νέου κύματος παγκόσμιας οικονομικής και συστημικής κρίσης. Τον Αύγουστο του 2019, ο Δίας επιστρέφει στην ορθή του πορεία στο ζώδιο του Τοξότη. Ο Δίας σε μια τεταμένη όψη με τον Ποσειδώνα δίνει αβεβαιότητα στον οικονομικό και ιδεολογικό τομέα, στις σχέσεις, και συνεργασίες μεταξύ των χωρών. Τα υπό εξέταση μέτρα, που αποβλέπουν στην υπέρβαση της παγκόσμιας γεωπολιτικής και οικονομικής κρίσης, προϋποθέτουν εμπεριστατωμένη μελέτη πριν από την λήψη την οριστικών αποφάσεων, για να μην προκαλέσουν με την ασάφεια τους όσα προσπαθούν να αποφύγουν. Η αρχή ενός νέου κύματος παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην οικονομία των ηγετικών χωρών του κόσμου είναι προ των πυλών. Η ανάδρομη πορεία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου 12/8 σε συνδυασμό με την πανσέληνο στον Υδροχόο, επηρεάζει αρνητικά τις χρηματοπιστωτικές αγορές στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Οι χώρες που επηρεάζονται περισσότερο είναι : Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Βέλγιο ,Ουγγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Ελλάδα, Βραζιλία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Ρωσία. 


Στις 18 Αυγούστου 2019 - Ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο της Παρθένου . Οι έντονες όψεις Άρη - Δία - Ποσειδώνα σηματοδοτούν την έναρξη αναταραχής σε παγκόσμιο επίπεδο. Κρίση για ιδεολογικούς και θρησκευτικούς λόγους είναι πιθανή ανά την υφήλιο το επόμενο εξάμηνο. Απάτες πλαστογραφίες, δολιοφθορές, παραποιήσεις έρχονται στο προσκήνιο και στρώνουν το έδαφος για υποκίνηση τοπικών στρατιωτικών συγκρούσεων, κυρίως στον Περσικό Κόλπο, τη Λιβύη τη Συρία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία.


Πολύπλοκο το ουράνιο σκηνικό των επόμενων ημερών, με ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις! Και ο τρόπος να ξεπεράσουμε αλώβητοι της προκλήσεις αποτελεί μονόδρομο: με υπομονή και ανιδιοτελή, ολοκληρωτική αγάπη. Αγαπήστε τον εαυτό σας, αγαπήστε την πλάση, αγαπήστε τους ανθρώπους που έχετε την τύχη και χαρά να μοιράζεστε την ζωή σας! Αφήστε την καρδιά σας να ξεχειλίσει από αγάπη και θα εισπράξετε τα δώρα του σύμπαντος!


Κριός :


Θετικά επηρεάζονται οι τομείς των οικονομικών, των αγαθών, της τύχης, της εργασίας, της υγείας, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς της προσωπικότητας, του εγώ, του γάμου και των συνεργασιών. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα φίλων, ομάδων, δημοσιότητας, κοινού.

Ταύρος :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς της προσωπικότητας, του εγώ, του έρωτα, της ζωής, των παιδιών, της δημιουργίας ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς της θρησκείας, της απομόνωσης, των εχθρών της εργασίας, της υγείας. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα των επαγγελματικών.

Δίδυμοι

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς της θρησκείας, της απομόνωσης, των εχθρών του σπιτιού, της τροφής, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς των φίλων, της δημοσιότητας, της πολιτικής του έρωτα, της ζωής, των παιδιών, της δημιουργίας. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα εκπαίδευσης και μακρινών ταξιδιών.

Καρκίνος :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς των φίλων, της δημοσιότητας, της πολιτικής των φίλων και αδερφών, επικοινωνίας, ταξιδιών, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς της καριέρας, των επαγγελματικών, του σπιτιού, της τροφής. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα ασφαλειών, κληρονομιών, οικονομικών.

Λέων :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς της καριέρας, των επαγγελματικών, των οικονομικών, των αγαθών, της τύχης, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς της εκπαίδευσης, πτυχίων, μεγάλων ταξιδιών, των φίλων και αδερφών, επικοινωνίας, ταξιδιών. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα του γάμου ή συνεργασιών σας.

Παρθένος :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς της εκπαίδευσης, πτυχίων, μεγάλων ταξιδιών, της προσωπικότητας, του εγώ, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς των κληρονομιών, ασφαλειών, του σεξ, των οικονομικών, των αγαθών, της τύχης. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα της εργασίας και υγείας σας.
Ζυγός :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς των κληρονομιών, ασφαλειών, του σεξ, της θρησκείας, της απομόνωσης, των εχθρών ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς του γάμου και των συνεργασιών, της προσωπικότητας, του εγώ. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα των ερωτικών, αλλά και των παιδιών.

Σκορπιός :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς του γάμου και των συνεργασιών, των φίλων, της δημοσιότητας, της πολιτικής ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς της εργασίας, της υγείας, της θρησκείας, της απομόνωσης, των εχθρών. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας.

Τοξότης :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς της εργασίας, της υγείας, της καριέρας, των επαγγελματικών, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς του έρωτα, της ζωής, των παιδιών, της δημιουργίας των φίλων, της δημοσιότητας, της πολιτικής. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα των επικοινωνιών, φίλων, συγγενών κ.λ.π.

Αιγόκερως :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς του έρωτα, της ζωής, των παιδιών, της δημιουργίας της εκπαίδευσης, πτυχίων, μεγάλων ταξιδιών, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς του σπιτιού, της τροφής, της καριέρας, των επαγγελματικών. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα των χρημάτων και υλικών αγαθών.

Υδροχόος :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς του σπιτιού, της τροφής, των κληρονομιών, ασφαλειών, του σεξ, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς των φίλων και αδερφών, επικοινωνίας, ταξιδιών, της εκπαίδευσης, πτυχίων, μεγάλων ταξιδιών. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα της προσωπικής σας λάμψης.

Ιχθείς :

Θετικά επηρεάζονται οι τομείς των φίλων και αδερφών, επικοινωνίας, ταξιδιών, του γάμου και των συνεργασιών, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς των οικονομικών, των αγαθών, της τύχης, των κληρονομιών, ασφαλειών, του σεξ. Η πανσέληνος της 15-08-2019 επηρεάζει τον τομέα θρησκείας, αποκρυφισμού.


Καλό μας Αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.