Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Οκτώβριος 2019 - Πλανητικές όψεις του μήνα από την Αλίντα Κανάκη!




Ο Οκτώβριος μπαίνει με αρκετά έντονο το χρώμα Σκορπιού, καθώς ένας μετά τον άλλο οι εσωτερικοί πλανήτες εισέρχονται στο ζώδιο αυτό. Την αυλαία ανοίγει ο Ερμής στις 3 του μήνα, για να ακολουθήσει η Αφροδίτη στις 8 και ο Ήλιος στις 23. Άξιο λόγου είναι επίσης το γεγονός ότι στις 3 Οκτωβρίου βρίσκεται σε στάση ο Πλούτωνας, για να επιστρέψει μετά από αρκετούς μήνες στην ορθή του φορά. Και καθώς ο Πλούτωνας είναι ο μοντέρνος κυβερνήτης του Σκορπιού, μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις την αντοχή, την δύναμη και την μεταμορφωτική δυναμική και ικανότητα που χαρακτηρίζουν τον Σκορπιό και να επωφεληθούμε, κλέβοντας λίγη από την δυναμική του προσωπικότητα.  

Ο Ερμής είναι αρκετά δραστήριος κατά την διάρκεια του μήνα αυτού, καθώς θα βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό μεταξύ 6 και 8 Οκτωβρίου, ενώ μετά τις 13 του μήνα και μέχρι τις 21 θα σχηματίσει θετικές όψεις με Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Θα βιώσουμε εξ αιτίας της αντίθεσης αυτής κάποιες αγχωτικές μέρες, με φοβίες που θα οφείλονται στις προσωπικές μας ανασφάλειες και την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας.

Μεταξύ 6 και 8/10 καλό θα ήταν να αποφύγουμε διαπραγματεύσεις ή κατάστρωση επιχειρηματικών σχεδίων. Είναι όμως ένα καλό χρονικό διάστημα να απαλλαγούμε από παγιωμένες ιδέες που αφορούν την διαχείριση των χρημάτων μας αλλά και των σχέσεων μας! Κάποια σχέδια μας για ένα ταξίδι επαγγελματικής φύσης μπορεί να τιναχτούν στον αέρα ή να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τον μηχανολογικό ή τον ηλεκτρονικό μας εξοπλισμό στην δουλειά.

Όσο για τις 13 του μήνα, θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε την κινητικότητα και την ικανότητα να «διαβάζουμε» την πραγματικότητα κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τον Πλούτωνα, με τον ρεαλισμό του Κρόνου και την φαντασία του Ποσειδώνα.  Η διαίσθηση μας σε ζητήματα οικονομικής φύσης είναι εξαιρετικά έντονη, όπως είναι και η ικανότητα σας να διαχειριστούμε και τα πιο τρελά μας όνειρα με αντικειμενικότητα και πραγματισμό. Η σκέψη μας θα είναι καθαρή και η ικανότητα μας να εστιάσουμε θα βελτιωθεί, κάτι που βοηθάει να απορροφήσουμε και να επεξεργαστούμε νέες πληροφορίες, καθώς επίσης και στις σπουδές και την έρευνα.

Το διάστημα μεταξύ 13 και 21/10 είναι εξαιρετικό για να διαμορφώσουμε μακροχρόνια επαγγελματικά σχέδια, για διαπραγματεύσεις και υπογραφές συμβολαίων και συμβάσεων. Είναι το διάστημα που έχουμε απαράμιλλη πειθώ, έχουμε εξαιρετικές διαπραγματευτικές ικανότητες αλλά και τονισμένη αυτοπεποίθηση.  Είναι όμως και η περίοδος που είμαστε περισσότερο μυστικοπαθείς και κρυψίνοες.

Η διέλευση της Αφροδίτης μέσα από τον Σκορπιό, μια πλανητική θέση που δεν θα την χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα ευνοϊκή, μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσάρεστες συμπεριφορές, όπως είναι η έντονη ζήλια ή η κτητική διεκδίκηση, αλλά και μια εμμονή αναφορικά με τις συναισθηματικές μας σχέσεις, ένα άτομο που μας ενδιαφέρει αισθηματικά ή σε σχέση με οικονομικά ζητήματα. Από την άλλη πλευρά όμως, εάν είμαστε σε μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση, το πέρασμα αυτό θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε το δέσιμο μας με το ταίρι μας, να βιώσουμε μια σύμπνοια και την αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου, είμαστε τμήμα ενός αδιάσπαστου και αδιαίρετου συνόλου. 

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό μπορεί να μας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσουμε τα μυστικά σε μια σχέση, ανεξάρτητα από την φύση τους, και να φέρει τα κρυμμένα στο φώς! Μεταξύ 19 και 26 Οκτωβρίου και με τις αρμονικές όψεις το ερωτικό  πάθος χτυπάει κόκκινο, το ίδιο όμως και το ενδιαφέρον μας για έξυπνες και αποδοτικές επενδύσεις. Εάν έχετε κοινά πορτοφόλια σε μια σχέση, ίσως να υπάρξουν γκρίνιες τη περίοδο αυτή για ζητήματα διαχείρισης, θα μπορέσετε όμως να βρείτε αρκετά ευφάνταστες και πρωτότυπες λύσεις, ότι και αν σας απασχολεί.

Όσοι από σας ενδιαφέρεστε και ψάχνετε για τον έρωτα της ζωής σας, το διάστημα αυτό θα διαπιστώσετε ότι θα σας ελκύουν οι πιο ώριμες ηλικίες, άτομα που αισθάνονται ασφαλείς με τον εαυτό τους και εκπέμπουν ασφάλεια, έχουν εξερευνήσει δύσβατα πνευματικά μονοπάτια και εκπέμπουν πρωτόγονο ερωτισμό. Αλλά η σχέση με ένα τέτοιο άτομο θα φέρει στην επιφάνεια ζητήματα οικονομικής ή πρακτικής φύσης, που δεν θα μπορούν να αγνοηθούν εύκολα.

Με την βοήθεια του Ποσειδώνα θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε εκ νέου την τρυφερότητα, τον ρομαντισμό και την ποίηση της ζωής, αν και η Αφροδίτη στον Σκορπιό ενεργοποιεί ζητήματα ελέγχου και επιβολής επί των «δικών μας» ατόμων.

Στις 26/10 στο σκηνικό κυριαρχεί ένα τετράγωνο Άρη-Κρόνου και μια αντίθεση Ήλιου-Ουρανού. Αυτές οι όψεις μπορεί να αναμοχλεύσουν μέσα μας την βαθιά κρυμμένη μας ανάγκη να προκαλέσουμε την εξουσία ή την κυριαρχία που έχει επάνω μας κυρίως το αρσενικό φύλο. Αισθανόμαστε ότι οφείλουμε στον εαυτό μας να απελευθερωθούμε, να μεταμορφωθούμε, και το ενδεχόμενο να μην πετύχουμε αυτό που θέλουμε ή οραματιζόμαστε μπορεί να μας οδηγήσει σε απογοητεύσεις.

Ο Άρης θα εισέλθει στις 4 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Ζυγού, μια διέλευση που θα φέρει αναποφασιστικότητα στις δράσεις μας. Ίσως να υπάρξει μια καλυμμένη επιθετικότητα, πίσω από τη μάσκα της γοητείας, της αποπλάνησης και της ευγενικής συμπεριφοράς, καθώς και μια τάση να πιστεύουμε ότι όλα είναι αρμονικά και ισορροπημένα στην ζωή μας, μη αντέχοντας να παραδεχτούμε ούτε στον εαυτό μας τις άσχημες και δυσάρεστες πλευρές των σχέσεων μας. Η τελευταία μέρα του μήνα μπορεί να φέρει προβλήματα με την εξουσία και τις δημόσιες αρχές, με άτομα εξουσίας, προϊσταμένους και διευθυντές, γι αυτό καλό θα ήταν να αποφύγουμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά…

Στις 31 Οκτωβρίου θα βρίσκεται ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Σκορπιού, που θα πρέπει να μας προϊδεάσει ότι για τις επόμενες τρεις περίπου βδομάδες υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν μυστικά, να υπάρξουν ίντριγκες ή ακόμη και συνομωσίες ή θεωρίες συνομωσίας ,που θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο επάνω μας. Με λεπτομέρειες όμως θα εξεταστεί η δράση του ανάδρομου Ερμή στις πλανητικές όψεις του Νοεμβρίου, καθώς θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Μέχρι τότε λοιπόν, προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί και μετριοπαθείς στις κινήσεις σας!

Να έχετε ένα καλό, δημιουργικό και «αναίμακτο» Οκτώβριο!

Αλίντα Κανάκη

  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.