Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Νέα Σελήνη 28 Οκτωβρίου - Η Σελήνη της καταστροφής από την Αλίντα Κανάκη !

 



Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου πραγματοποιείται τις πρώτες πρωινές ώρες της 28 του μήνα, στις 4ο 25΄του Σκορπιού, σε αντίθεση με τον Ουρανό, τον πλανήτη του απρόβλεπτου, της ανατροπής και της επανάστασης.

Μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού δημιουργεί συνήθως την ανάγκη να βυθιστούμε στον συναισθηματικό μας κόσμο όσο το δυνατόν βαθύτερα! Σηματοδοτεί την χρονική στιγμή που έχουμε πιο έντονα από ποτέ την παρόρμηση να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα μας με τους ανθρώπους γύρω μας, ακόμη και εάν δεν μας είναι καθόλου εύκολο. Τα ρηχά, χλιαρά και ανούσια δεν μας ικανοποιούν και χρειαζόμαστε ένταση συναισθημάτων για να αισθανθούμε ζωντανοί. Στην περίοδο των δύο εβδομάδων που κρατά η επιρροή του καινούργιου φεγγαριού, τα σημεία του σώματός μας που θα υποστούν την μεγαλύτερη πίεση από την Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι τα γεννητικά όργανα, ο πρωκτός, η ουρήθρα, οι γενετήσιοι αδένες, οι ωοθήκες και ο προστάτης και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Την φορά αυτή το καινούργιο φεγγάρι στον Σκορπιό θα είναι σχεδόν ακριβώς απέναντι από τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. Το γεγονός αυτό το κάνει ένα πολύ ισχυρό νέο φεγγάρι, και η έλλειψη σημαντικών παράλληλων όψεων το καθιστά ακόμη ισχυρότερο! Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι τόσο η Νέα Σελήνη, όσο και ο Ουρανός, βρίσκονται σε σταθερά ζώδια, γεγονός που έχει επιπρόσθετη βαρύτητα.

Η αντίθεση Ουρανού-Νέας Σελήνης φέρνει μια ξαφνική, χαοτική αλλαγή, μέσα από μια ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση σε προσωπικό επίπεδο άγχους, ανυπομονησίας, παρορμητικότητας και μια ροπή προς την επανάσταση και την αποτίναξη του ζυγού. Οι ξαφνικές αναταραχές, τα φρικιαστικά ατυχήματα και οι απροσδόκητες συναντήσεις δεν πρέπει να αποκλειστούν! Οι κινήσεις και οι αντιδράσεις μας μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες συμπεριφορές, εκθέτοντας μας σε λάθη και ατυχήματα. Ακόμη και εάν καταφέρουμε να ελέγξουμε τις παρορμήσεις μας σε προσωπικό επίπεδο και να διατηρήσουμε το αυτοέλεγχο μας, κάποιος άλλος γύρω μας μπορεί να χάσει τον έλεγχο, να παρουσιάσει μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα και προκλητικότητα, κυριευμένος από υστερικές εξάρσεις, που μπορεί να μας εκθέσει σε κίνδυνο.

Ένα νέα πρόσωπο μπορεί να μπει τις μέρες αυτές ξαφνικά στην ζωή μας, να σπείρει τον όλεθρο στο πέρασμα του και να εξαφανιστεί σαν κομήτης, τόσο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε. Είναι ένα φεγγάρι που θα φέρει πολύ μεγάλες προκλήσεις στις σχέσεις, καθώς η ανάγκη για περισσότερη ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία μπορεί να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ των συντρόφων. Και ο άκρατος εγωισμός που φέρνει ο Σκορπιός απέναντι από τον Ουρανό δεν βοηθάει καθόλου να διατηρηθεί μια ήπια ατμόσφαιρα.

Οι υγιείς και σταθερές ερωτικές σχέσεις, μετά από μια περίοδο έντονων αναταράξεων, θα καταφέρουν να βρουν το βηματισμό τους. Οι σχέσεις όμως που παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα επικοινωνίας και κατανόησης, ίσως την περίοδο αυτή να δεχτούν την χαριστική βολή.  

Η Νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Sirma του Σκορπιού, στις 4ο 03΄ του Σκορπιού. Η όψη αυτή αναδεικνύει την προσωπική ευθύνη του καθένα μας για την αναζήτηση και απόκτηση πνευματικής δύναμης. Αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση, ότι πρέπει να ζητήσουμε συγχώρεση για όσα έχουμε τυχόν διαπράξει, που προκάλεσαν πόνο, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυροί ή πνευματικά εξελιγμένοι είμαστε ή θεωρούμε ότι είμαστε.

Η άλλη όψη των ημερών που προκαλεί εξαιρετικές ανησυχίες είναι η σύνοδος του Ουρανού με τον σταθερό αστέρα Sheratan στις 4ο 14΄ του αστερισμού του Κριού. Η όψη αυτή προκαλεί σωματικούς τραυματισμούς και ατυχήματα, πρόσκαιρες νίκες που κατακτήθηκαν με ανήθικα μέσα, βία, καταστροφές από φωτιά, πόλεμο ή σεισμό.

Ο αστέρας Sheratan βρίσκεται στο κέρατο του Κριού και έχει μια εξαιρετικά βίαιη φύση, μια φύση που οδηγεί σε παρορμητικές και ανόητες πράξεις. Ο συνδυασμός του με τον Ουρανό προβληματίζει, καθώς και το γεγονός ότι η σύνοδος πραγματοποιείται στην Νέα Σελήνη. Στα πλαίσια αυτά δεν αποκλείεται να βιώσουμε το χρονικό διάστημα που ακολουθεί νέα πολεμικά μέτωπα, που θα ανοίξουν ξαφνικά από τις παρορμητικές ενέργειες φιλοπόλεμου ηγέτη και που θα αποβλέπουν σε μια γρήγορη ήττα του αντιπάλου με ύπουλα μέσα.

Πολιτικοί ηγέτες ανά την υφήλιο θα πάρουν παρορμητικές και αψυχολόγητες αποφάσεις το διάστημα αυτό, που μπορούν να οδηγήσουν σε βίαιες αντιδράσεις, κοινωνικές εξεγέρσεις και αναταραχές στις χρηματιστηριακές αγορές. Τα απρόβλεπτα γεγονότα από την άλλη θα αναγκάσουν πολλά πολιτικά πρόσωπα να πάρουν αποφάσεις εν θερμώ, που μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες. Η Νέα αυτή Σελήνη του Οκτωβρίου θα αναζωπυρώσει κινήματα και εξεγέρσεις σε πολλά μήκη και πλάτη του πλανήτη, που θα πάρουν μια πιο βίαιη τροπή. Ανάμεσα στα σημεία εστίασης της προσοχής μας, με αφορμή τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να είναι και το μέχρι πρότινος φιλειρηνικό Χονγκ Κόνγκ

Αλίντα Κανάκη
Mήτρας Δημήτρης







   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.