Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Πανσέληνος 12 Δεκεμβρίου 2019 Το crash-test των σχέσεων : Από την Αλίντα Κανάκη !



Με μια Πανσέληνο στις 19ο 51’ στον αστερισμό των Διδύμων στις 12 Δεκεμβρίου, την τελευταία αυτής της χρονιάς, ολοκληρώνει τον κύκλο του σιγά-σιγά και το 2019 και μας προετοιμάζει για την είσοδο μας στο νέο ημερολογιακό έτος. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε μέσα στους έξι τελευταίους μήνες, κλείνοντας ανοιχτά μέτωπα και ολοκληρώνοντας μακροχρόνια projects, πριν θέσουμε τους στόχους μας για το 2020.

Ένα φεγγάρι στους Διδύμους εκδηλώνεται μέσα από την ανάγκη μας για αλλαγές και αυθορμητισμό. Το αίσθημα της ασφάλειας, που είναι σημαντικό για όλους μας, κατακτάται μέσα από την ανάγκη μας να μοιραστούμε τα συναισθήματα μας με τους άλλους. Είμαστε πολύ πιο επικοινωνιακοί και ανοιχτοί σε ανταλλαγή απόψεων την περίοδο αυτή. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας, αλλά η αποστασιοποίηση μας μπορεί να εκληφθεί σε κάποιες περιπτώσεις σαν ψυχρότητα και να απομακρύνει κάποιους από κοντά μας.

Το κύριο πλανητικό γεγονός της Πανσελήνου αυτής αποτελεί η τριπλή σύνοδος Αφροδίτης, Κρόνου και Πλούτωνα, όψεις που θα φέρουν σοβαρές προκλήσεις στον ερωτικό και οικονομικό τομέα, που μπορεί να φτάσουν και σε σημείο κρίσιμο. Συμπληρωματικά θα λειτουργήσουν και οι όψεις 150ο της Σελήνης με την τριπλή σύνοδο, που θα μας αναγκάσουν να κάνουμε αλλαγές και αναπροσαρμογές στους τομείς αυτούς της ζωής μας, ώστε να επαναφέρουμε τις επιθυμητές ισορροπίες.

Οι τομείς που ενεργοποιούνται από την συμμετοχή της Αφροδίτης στην Πανσέληνο είναι ο έρωτας και το χρήμα, τα δύο κυρίαρχα συστατικά της ζωής μας που διαφεντεύει. Η προσοχή μας θα είναι στραμμένη εκεί τις δύο βδομάδες που ακολουθούν, όχι όμως χωρίς δυσκολίες και περιορισμούς (Κρόνος), ούτε και απαλλαγμένοι από φοβίες και κρίσεις (Πλούτωνα).

Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου δυσχεραίνει την έκφραση των συναισθημάτων απέναντι στο ταίρι μας. Κάποιοι ενδεχομένως να αισθανθούν θλίψη και απογοήτευση, να αποτραβηχτούν και να απομονωθούν, να βιώσουν σημαντικά προβλήματα στην σχέση τους, ακόμη και οικονομικές δυσκολίες.

Υπάρχουσες σχέσεις θα δεχτούν μεγάλη πίεση, καθώς η επαφή σε συναισθηματικό επίπεδο θα είναι σχεδόν αδύνατη την περίοδο αυτή. Παρόλα αυτά, οι μακροχρόνιες και υγιείς σχέσεις δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, και με την πάροδο της επιρροής των όψεων θα επανέλθουν και πάλι στην ομαλότητα. Εκεί που τα ζητήματα θα γίνουν αξεπέραστα και θα πρέπει να παρθούν οριστικές αποφάσεις, είναι οι σχέσεις που ταλανίζονται από χρόνια προβλήματα.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα από την άλλη, αυξάνει γεωμετρικά την ανάγκη μας για στοργή και αγάπη! Έχουμε την παρόρμηση να βιώσουμε αυτή την χρονική περίοδο την συντροφικότητα σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο. Και στην προσπάθεια μας αυτή να εκμαιεύσουμε όση περισσότερη στοργή μπορούμε από το ταίρι μας ή αγάπη από τον φιλικό μας κύκλο, μπορεί να καταφύγουμε σε όχι και τόσο έντιμα μέσα, όπως είναι η χειραγώγηση μέσα από την δημιουργία συναισθημάτων ενοχής στους γύρω μας, κάτι που σαφώς και επισείει καρμικές συνέπειες.

Άλλα συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια την περίοδο αυτή είναι η ζήλια, η κτητικότητα, η ερωτική μανία αλλά και η κατασκοπευτικής μορφής παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των δικών μας ατόμων. Θα υπάρξει επίσης η τάση να ερωτευτούμε τα λάθος άτομα, άτομα που θα αποδειχτούν ότι είναι επικίνδυνα για μας ή θα έχουν αρνητική επιρροή στη ζωή μας. Πρόκειται πρόσωπα που μπορεί να έχουν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο ή να παλεύουν με εξαρτήσεις. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου μπορεί να γεννήσει μια έλξη προς τα άτομα αυτά, να ξεκινήσει μια ρομαντική σχέση με βαριά καρμικά φορτία, που όμως ποτέ δεν θα καταλήξει σε πραγματική αγάπη και συντροφική κατανόηση και αποδοχή. 

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα θα είναι ακριβείας στις 12 Ιανουαρίου του 2020, ξεκινάει όμως την περίοδο αυτή να διαμορφώνεται, έχοντας ήδη εξαιρετικά μεγάλη ισχύ. Πρόκειται για μια από τις πλανητικές όψεις εκείνες που θα καθορίσουν τα γεγονότα και την πορεία τους όχι μόνο μέσα στο 2020, αλλά και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν! Σε προσωπικό επίπεδο θα χρειαστεί υπομονή και αποφασιστικότητα καθώς θα έρθουμε αντιμέτωποι με επιπλέον υπευθυνότητες, με περιορισμένες όμως δυνατότητες, να ολοκληρώσουμε αυτό που πρέπει.

Ο καθένας μας αναμένεται να αντιμετωπίσει σε διαφορετικό τομέα της ζωής του δυσκολίες, προκλήσεις, περιορισμούς, απώλειες και απογοητεύσεις με την όψη αυτή. Εάν κάτι δεν λειτουργεί, πρέπει να το βελτιώσουμε. Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό, όσο δύσκολο και οδυνηρό και αν είναι… Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο: δεν μπορούμε πια να διαιωνίζουμε τις καταστάσεις, χωρίς να υπάρχει μέλλον και εξέλιξη. Οι δυνάμεις της αλλαγής βρίσκονται ήδη σε κίνηση και θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο που υποδεικνύουν. 

Και όπως γράψαμε και στο άρθρο μας με τίτλο «Σωτήριο έτος 2020-Game over», η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου, ένα ζώδιο που έχει σχέση στην κοσμική αστρολογία με το χρήμα, την πολιτική, τις πολυεθνικές επιχειρήσεις και την κορυφή της πυραμίδας, με συνέπεια να υπάρξουν εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο στους τομείς αυτούς, ξεκινώντας την χρονική αυτή περίοδο.

Πρόκειται για μια πλανητική όψη με ένα κύκλο επανάληψης μεταξύ 33 και 38 ετών, ανάλογα με την ελλειπτική τροχιά του Πλούτωνα και με λίγα λόγια σηματοδοτεί το τέλος ενός πολιτικού ή οικονομικού κύκλου και το ξεκίνημα ενός νέου. Η όψη αυτή καθ εαυτή συνοδεύεται από γεγονότα πολιτικά και οικονομικά, με ένταση σε βάθος τριών έως τεσσάρων ετών. Και τα γεγονότα αυτά υλοποιούνται συνήθως μέσα από

·        μια περίοδος διεθνούς πολιτικής κρίσης και αστάθειας, με συγκρούσεις, γενικευμένες ή πολλές μικρές και τοπικού χαρακτήρα, ή μέσα από

·        μια φάση βαθιάς οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε χρεωκοπίες γιγαντιαίων επιχειρήσεων, εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, κλπ.

Μπορεί όμως να συνδυαστούν και τα δύο, που μάλλον είναι το πιθανότερο σενάριο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς ο Αιγόκερως φιλοξενεί πλειάδα πλανητών! Εκείνο που έχουμε να περιμένουμε τους μήνες και τα χρόνια που ακολουθούν, μέχρι τουλάχιστον το 2024, που ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου και θα αγγίζει άλλους τομείς της ζωής μας, θα είναι δύσκολα, θα είναι δυσάρεστα, αλλά θα φέρουν την αναγέννηση στην ζωή μας.



Η όψη 150ο που θα σχηματίσει η Πανσέληνος με την Αφροδίτη θα δημιουργήσει εντάσεις που θα οφείλονται σε έλλειψη ισορροπίας στις συναισθηματικές μας σχέσεις. Και καθώς τα προβλήματα θα παίρνουν διαστάσεις, θα πρέπει να δράσουμε για να αποκαταστήσουμε την κλονισμένη ισορροπία. Το είδος της δράσης όμως θα διαφέρει αρκετά κατά περίπτωση και θα κυμαίνεται από την προσπάθεια να βρει το ζευγάρι ένα κοινό βηματισμό, έστω και μέσα από συγκρούσεις και διαφωνίες, μέχρι την απάθεια και την σύναψη εξωσυζυγικών σχέσεων.

Η όψη αυτή όμως μπορεί να διασαλεύσει και την εσωτερική μας ισορροπία, επαναφέροντας ζητήματα αποδοχής του εαυτού μας και της εικόνας μας. Τα προβλήματα αυτά ενδεχομένως να έχουν καρμικές ρίζες και να οφείλονται σε βιώματα που έχουν σχέση με την απόρριψη που έχει βιώσει κανείς σε νεαρώτερη ηλικία, κυρίως από την μητέρα του. Η συνειδητοποίηση του γεγονότος αυτού, ο εντοπισμός της ρίζας του κακού, αποτελεί κλειδί για την ανάκτηση του εσωτερικού μας ελέγχου.

Η όψη 150ο μεταξύ Πανσελήνου και Κρόνου κάνει ακόμη πιο δύσκολες της ερωτικές μας σχέσεις την περίοδο αυτή, εξ αιτίας της εσωτερικής μας αποστασιοποίησης, το συναίσθημα της ευθύνης που μας βαραίνει ή των φοβιών που θα έρθουν στην επιφάνεια. Είναι μια όψη που θα μας κάνει να αισθανθούμε συναισθηματικά ευάλωτοι, είτε μέσα από ένα χωρισμό, είτε μέσα από μια αρρώστια ή ένα δυσάρεστο γεγονός σε οικογενειακό επίπεδο.

Η ισορροπία θα διασαλευτεί με την όψη αυτή μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή θα εκφραστεί μέσα από τη διαφορά επιπέδου των δικών μας συναισθηματικών αναγκών και αυτών των υπολοίπων. Εκείνο που θα βοηθήσει να επανέλθουν οι ισορροπίες είναι η αυτοσυγκράτηση, η υπομονή, η αφοσίωση, η εμπιστοσύνη και η συγχώρεση.

Και τέλος η όψη των 150ο της Πανσελήνου με τον Πλούτωνα μεγεθύνει το άγχος και την ένταση στην συναισθηματική μας ζωή! Το υποσυνείδητο επισκιάζει κάθε λογική σκέψη και οι φοβίες μας υπαγορεύουν την κάθε μας κίνηση, προκαλώντας ερωτηματικά για την περίεργη συμπεριφορά μας. Οι ενοχές, η ζήλια και η κτητική μας διάθεση ωθούν σε κλιμάκωση τις κρίσεις στις συναισθηματικές μας σχέσεις. Παρόλα αυτά, η όψη αυτή είναι ιδανική για να ξεσκεπαστούν βαθιά θαμμένα μυστικά, για να επιλυθούν μυστήρια και να γίνουν κατανοητά ζητήματα που αγγίζουν τα όρια της μεταφυσικής.

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου θα επηρεάσει ιδιαίτερα  τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου, ενώ τα όργανα μας που θα υποστούν μεγαλύτερη πίεση το διάστημα της επιρροής της θα είναι οι ώμοι, τα χέρια, οι παλάμες, το αναπνευστικό σύστημα, οι βρόγχοι, οι πνεύμονες και οι νευρικοί σύνδεσμοι που σχετίζονται με την αφή και την κίνηση, όργανα και συστήματα που ελέγχονται από τους Διδύμους.

Εν κατακλείδι, κατά την διάρκεια της Πανσελήνου της 12ης Δεκεμβρίου κυριαρχεί η θηλυκή ενέργεια, καθώς τόσο η Σελήνη, όσο και η Αφροδίτη ,που διαδραματίζει μεγάλο ρόλο της περίοδο που ακολουθεί, εκφράζουν τις θηλυκές δυνάμεις του σύμπαντος. Στα δύο αυτά ουράνια σώματα έρχεται να προστεθεί να η ενέργεια του σταθερού αστέρα Bellatrix, που συνδέεται με την αμαζόνα πολεμίστρια, από τον αστερισμό του Ωρίωνα, που βρίσκεται σε σύνοδο με την Πανσέληνο.

Τα έντονα αυτά θηλυκά στοιχεία της Πανσελήνου υποδηλώνουν ότι θα υπάρξει μια γενναία αντίδραση από το γυναικείο φύλο στα κυρίαρχο αρσενικό και πατριαρχικό μοντέλο που εκπροσωπούν οι Πλούτωνας και Κρόνος και αναμένεται να κερδηθεί έδαφος από τα γυναικεία κινήματα. Θα υπάρξουν σημαντικά βήματα σε πολιτικό, νομοθετικό και κοινωνικό επίπεδο αναφορικά με τα ζητήματα και τις διεκδικήσεις του γυναικείου φύλου, που έχουν σχέση με τις αμοιβές, την ενδοοικογενειακή βία, την σεξουαλική εκμετάλλευση και τις εκτρώσεις, όπου αυτές αποτελούν ακόμη ταμπού.  



Αλίντα Κανάκη


  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.