Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Κοσμική αστρολογία – Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Από την Αλίντα Κανάκη !




Όπως έχουμε αναφέρει ήδη σε προγενέστερα άρθρα μας αναφορικά με το θέμα αυτό, στη μετεωρολογική αστρολογία-κοσμολογία η πρόγνωση του καιρού για την εποχή καταρτίζεται χρησιμοποιώντας τους χάρτες της διαστημικής αστρονομίας.

Οι ανώμαλες ή ακραίες καιρικές συνθήκες είναι το συχνότερο θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια, λίγο πολύ σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Ίσως η αποσταθεροποίηση αυτή των κλιματολογικών συνθηκών να οφείλεται όντως σε ανθρώπινη παρέμβαση, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, δεν έχουμε ωστόσο καμία ένδειξη ότι δεν είναι μια φυσιολογική ακολουθία γεγονότων, που οφείλεται με περιοδικά φαινόμενα, τα οποία εντάσσονται σε ένα μεγάλο κύκλο ζωής του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Το ότι όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ότι συνηθίσαμε, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και το βιώνουμε καθημερινά.

Τόσο η Γη, όσο και οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, είναι ζωντανά αστρικά σώματα σε αέναη κίνηση και άρα μεταβολή, σώματα που πάλλονται, παράγουν ενέργεια και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με τα βαρυτικά κύματα που εκπέμπουν και διαχέουν στο σύμπαν και άρα προσκρούον στις επιφάνειες των ουράνιων σωμάτων που συναντούν στο διάβα τους. Ανάλογα με την γωνία κρούσης ή την ένταση των κυμάτων, τον συνδυασμό των ενεργειών μεταξύ περισσότερων αστρικών σωμάτων, κλπ, το αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει. Η παρατήρηση και στατιστική καταγραφή σε βάθος αιώνων έχει καταδείξει, ότι κάποιες πλανητικές διελεύσεις ή πλανητικές όψεις μπορούν να προκαλέσουν ή να επιτείνουν κλιματολογικές μεταβολές στην επιφάνεια της Γης. Οι κλιματολογικές συνθήκες στην επιφάνεια του πλανήτη μας καθορίζονται κυρίως από την κίνηση των αέριων μαζών, και η παραμικρή διαταραχή στην ομαλή κίνηση των ρευμάτων αέρα μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις κλιματικές συνθήκες, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και η διαταραχή αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από την μετακίνηση του Ουρανού σε άλλο σημείο του ουράνιου στερεώματος!

Στην κοσμολογία, η διέλευση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου κατά την περίοδο 2018 έως 2026 συσχετίζεται με ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, κυκλώνες. Ο χαρακτήρας του Ουρανού στην αστρολογία -  κοσμολογία - δίνει ξαφνικά, απροσδόκητα και  γρήγορα γεγονότα με μεγάλη ισχύ και καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ δεν μπορούν να προβλεφθούν, λόγω του απρόβλεπτου του πλανήτη που τα προκαλεί.

Η επιστροφή του Ποσειδώνα σε ορθόδομη κίνηση ήδη από 27 Νοεμβρίου ενδεχομένως να προκαλέσει σεισμικό συντονισμό, πιθανότητα έκρηξης ενεργών ηφαιστείων, τσουνάμι. Σε συνδυασμό με το πέρασμα του Δία στο ζώδιο του Αιγόκερου 2 Δεκεμβρίου  θα ύπαρξη συντονισμός φυσικά και γεωλογικά φαινόμενα που  προκαλούν κυμαινόμενες μηχανικές διαφορές δυναμικού, δηλαδή κυμαινόμενες μηχανικές τάσεις. Αυτές με τη σειρά τους προκαλούν, μέσω ωσμωτικών διαδικασιών, κυμαινόμενες διαφορές του ηλεκτρικού δυναμικού και το φαινόμενο εξηγεί και την αντίστροφη διαδικασία, την παραγωγή δηλαδή ελαστικών κυμάτων ως αποτέλεσμα της εφαρμογής κατάλληλων κυμαινόμενων ηλεκτρικών δυναμικών στα εσωτερικά πετρώματα της γης .Διάρκεια  + - 10 μέρες.

Στα πλαίσια αυτά δεν θα προκαλούσε έκπληξη εάν εκδηλωνόταν εκρήξεις ενεργών ηφαιστείων σε περιοχές όπως είναι η Ιαπωνία, η Ινδονησία, το Μεξικό, η Χιλή και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το Πρώτο θέμα : Φονική έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Τουλάχιστον 5 νεκροί, φόβοι για περισσότερα θύματα. Πληροφορίες για 18 τραυματίες - Υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι στο νησί Γουάιτ, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο Ουακατάνε - Τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσεγγίσουν το νησί, λόγω υψηλής επικινδυνότητας - Διαδικτυακή κάμερα κατέγραψε τουρίστες να βρίσκονται μέσα στον κρατήρα λίγο πριν από την έκρηξη.


Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.