Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ζεύγος εκλείψεων Δεκεμβρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020 από την Αλίντα Κανάκη !



Της επέκτασης και των ευκαιριών η πρώτη, της καταπίεσης και της καταστολής η δεύτερη

Ένα ακόμη δύσκολο από αστρολογικής άποψης, και όχι μόνο, έτος φτάνει στο τέλος του και οι ελπίδες αναπτερώνονται πάντοτε την εποχή αυτή του χρόνου για μια καλύτερη συνέχεια, μια καινούργια χρονιά με εύνοια και καλές ειδήσεις. Πριν δούμε όμως τι μας επιφυλάσσει το 2020, το 2019 μας αποχαιρετά με μια ηλιακή έκλειψη στις 26 Δεκεμβρίου. Και καθώς οι εκλείψεις αποτελούν συνήθως ζεύγη, το 2020 ξεκινάει με μια μερική σεληνιακή έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου.


Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 4ο 06΄του Αιγόκερου


Πρόκειται για μια έκλειψη που έρχεται να κλείσει τον εξάμηνο κύκλο της ηλιακής έκλειψης της 2 Ιουλίου 2019 και να ανοίξει ένα νέο κύκλο που θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου του 2020. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια θετική έκλειψη, καθώς η Σελήνη και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται με τον Δία, τον πλανήτη της τύχης, των χρημάτων και της επέκτασης και ενεργοποιεί το τρίγωνο Δία-Ουρανού. Θα είναι ορατή από την Μέση Ανατολή, την Νότια Ινδία, την Νοτιοανατολική Ασία και τμήματα της Αυστραλίας και η συνολική της διάρκεια θα είναι 3 λεπτά και 40 δεύτερα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις όψεις που επηρεάζουν την έκλειψη αυτή:

Σύνοδος έκλειψης-Δία

Πρόκειται για μια όψη που φέρνει χαρά, αισιοδοξία, γενναιοδωρία και καλή τύχη. Οι ευκαιρίες για προσωπική, επαγγελματική και πνευματική ανάπτυξη είναι πολλές και αξιόλογες. Η έννοια της επέκτασης κυριαρχεί σε όλους του τομείς της ζωής μας και θα έχουμε την παρόρμηση να ανοίξουμε τα φτερά μας και να πετάξουμε. Σχέσεις συναισθηματικές, συνεργασίες επαγγελματικής φύσης, νομικές υποθέσεις, σπουδές και μακρινά ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν ή θα ξεκινήσουν με την έκλειψη αυτή θα έχουν εξαιρετική τύχη! Και ας μη ξεχνάμε ότι μια έκλειψη που συμμετέχει ο Δίας, προωθεί την πνευματική μας ανάπτυξη και βοηθάει να κατακτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο αυτογνωσίας.


Τρίγωνο έκλειψης-Ουρανού


Το τρίγωνο αυτό φέρνει ενθουσιασμό, ευχάριστες εκπλήξεις και συναρπαστικές επαφές. Η διαίσθηση μας θα είναι τονισμένη και θα έχουμε μια αυξημένη συναίσθηση, τόσο του εαυτού μας, όσο και του περιβάλλοντος μας. Σε συνδυασμό δε με την τονισμένη μας αυτοπεποίθηση και την διάθεση μας για περιπέτεια, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ένα άλλο μας εαυτό, που έχουμε βαθιά θαμμένο κάτω από τα «πρέπει» και τα «μη» των κοινωνικών συνθηκών που βιώνουμε.

Η όψη αυτή αυξάνει την προσωπική ελευθερία έκφρασης, και ως εκ τούτου την δημιουργικότητα. Η περιέργεια μας δε, μας ωθεί να ξεπεράσουμε τα φοβικά μας σύνδρομα και τους κοινωνικούς φραγμούς και να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς καινούργιο στη ζωή μας. Οι ευκαιριακές γνωριμίες μπορεί να οδηγήσουν σε νέες ερωτικές σχέσεις, προς αγαλλίαση των αδέσμευτων! Αποτελεί όμως και μια τεράστια ευκαιρία να προγραμματίσετε αλλαγές σε σημαντικούς τομείς της ζωής σας, καθώς ότι ξεκινήσετε αυτή τη χρονική στιγμή, θα έχει μεγάλη επιτυχία στο μέλλον.


Τρίγωνο Δία-Ουρανού


Το τρίγωνο αυτό θα φέρει πολύ καλές ευκαιρίες αλλά και ενδιαφέρουσες γνωριμίες στην ζωή μας. Οι περιορισμοί που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας δεν μας βαραίνουν τόσο, είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι, πρόθυμοι να αναλάβουμε ρίσκα, χωρίς όμως να φτάσουμε στο σημείο της επανάστασης. Η όψη αυτή θα αποβεί εξαιρετικά ευεργετική για τα συνεσταλμένα ή και συντηρητικής νοοτροπίας άτομα, καθώς θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν λίγο και να ανοιχτούν σε νέες εμπειρίες που θα αποδειχτούν ευεργετικές για την ζωή τους.

Εάν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε τέλμα την περίοδο αυτή και δεν ξέρετε τι να κάνετε, καινούργιοι δρόμοι θα ανοιχτούν μπροστά σας και νέες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν για θετικές αλλαγές. Ευνοούνται δε οι τέχνες και οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις, καθώς και η ενασχόληση με πρακτικές που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας, όπως είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα.


Σύνοδος έκλειψης με σταθερό αστέρα Polis


Στις θετικές αυτές όψεις της έκλειψης έρχεται να βάλει το λιθαράκι του και ο σταθερός αστέρας Polis του Τοξότη, στις 3ο 28’ του Αιγόκερου,  που δίνει μεγάλη επιτυχία, υψηλές φιλοδοξίες και κυριαρχία. Είναι ένας σταθερός αστέρας που απελευθερώνει θετική και προορατική ενέργεια! Η αντίληψη είναι αυξημένη και η επιτυχία σε οποιοδήποτε επίπεδο, που απαιτεί έλεγχο και κυριαρχία είναι εγγυημένη. Μπαίνουμε όμως και στον πειρασμό να πιέσουμε καταστάσεις και ίσως να καταφύγουμε στην βία για να κερδίσουμε αυτό που επιθυμούμε διακαώς, οπότε στην περίπτωση αυτή τα κέρδη θα είναι εφήμερα, καθώς το κάρμα δεν συγχωρεί.


Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, μια έκλειψη ηλίου που πραγματοποιείται στο πρώτο δεκαήμερο του Αιγόκερου συνεπάγεται δυσκολίες για τα άτομα που διαχειρίζονται την εξουσία, καθώς φέρνει ανατρεπτικά γεγονότα. Σχετίζεται με την αλλαγή ή την μετακίνηση του «βασιλιά», την αντίδραση της «αυλής» και την εξέγερση του λαού! Μέσα στους έξι μήνες που διαρκεί η επιρροή της λοιπόν έχουμε να βιώσουμε πτώσεις ηγετών και το τέλος των πολιτικών τους σταδιοδρομιών (ίσως για κάποιους το τέλος να είναι άδοξο), ανακατατάξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή και λαϊκές εξεγέρσεις, που θα συνεχιστούν και ενδεχομένως να λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις σε αρκετά μήκη και πλάτη του πλανήτη. 


Καθώς πραγματοποιείται στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερου, επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) των αρχών και του μέσου του πρώτου δεκαήμερου, που θα κλιθούν να πραγματοποιήσουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους.



Μερική σεληνιακή έκλειψη στις 20ο 00΄του Καρκίνου




Η μερική σεληνιακή έκλειψη της 10 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιείται στις 20ο του Καρκίνου και είναι ορατή από Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Είναι μια έκλειψη που στην πρώτη της γραμμή θα βρεθούν τα ζητήματα επικοινωνίας, καθώς  θα σχηματίζει όψη συνόδου Ήλιου με τον Ερμή. Λόγω όμως της πολύ έντονης επιρροής των Κρόνου και Πλούτωνα, θα είναι  ένα εξαιρετικά ψυχρό και σκληρό φεγγάρι, αδίστακτο και καταπιεστικό!

Με την Σελήνη να βάλλεται, θα είναι μια περίοδος με πολλές προκλήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο! Ιδιαίτερα εκτεθειμένα θα είναι τα ευαίσθητα και συνεσταλμένα άτομα, που θα πρέπει να βρουν τρόπους να προστατευτούν. Εάν βρίσκεστε σε θέση ισχύος, θα αισθανθείτε την ανάγκη να προσφέρετε προστασία στα πιο αδύναμα και ανίσχυρα άτομα της οικογένειας ή του κοινωνικού σας κύκλου. Γιατί η έκλειψη αυτή ευνοεί τους ισχυρούς, τόσο από άποψη οικονομικής επιφάνειας, όσο και από άποψη επιρροής, και κονιορτοποιεί τους αδύναμους. 

Η αντίθεση της έκλειψης με τον Ήλιο, τον Ερμή, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον αστεροειδή Ceres επιτείνει την πολικότητα στην ζωή μας και δημιουργεί εντάσεις! Ας δούμε όμως τις όψεις αναλυτικά:


Αντίθεση έκλειψης με Ερμή


Η αντίθεση αυτή έχει σαν συνέπεια να μην μπορούμε να κατανοήσουμε και ως εκ τούτου να διαχειριστούμε με τον τρόπο που πρέπει τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Θα υπάρξουν παρεξηγήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ανοιχτές αντιπαραθέσεις, ενώ την περίοδο αυτή θα μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας με τους γύρω μας. Ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις αλλά και οι εθισμοί θα παρουσιάσουν έξαρση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε προσεκτικά τους συνομιλητές μας και να μην αντιδράμε παρορμητικά, εάν θέλουμε να αποφύγουμε ανεπιθύμητα προβλήματα.



Αντίθεση έκλειψης με Κρόνο


Η όψη αυτή θα είναι υπεύθυνη για το ιδιαίτερα έντονο συναίσθημα της μοναξιάς, της βαρεμάρας αλλά και της κακοκεφιάς που θα μας καταλάβει. Η μελαγχολία, ο πεσιμισμός και η ψυχρότητα δεν θα βοηθήσουν καθόλου τις σχέσεις μας, ερωτικές, φιλικές ή κοινωνικές. Εάν έχετε ήδη μια ροπή στην μελαγχολία ή παλεύετε με την κατάθλιψη, θα ήταν φρόνιμο να αναπτύξετε έγκαιρα αμυντικούς μηχανισμούς για να αποφύγετε να σας παρασύρει η δύνη των αρνητικών συναισθημάτων, που θα σας οδηγήσει σε απώλειες και πρόσθετες απογοητεύσεις.


Αντίθεση έκλειψης με Πλούτωνα


Η αντίθεση της έκλειψης με τον Πλούτωνα φέρνει εσωτερικές αναταράξεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις σχέσεις μας. Τα συναισθήματα φαίνεται να επιτείνονται σε ακραία επίπεδα, με συνέπεια να μας είναι δύσκολο να τα ελέγξουμε αλλά και να τα διαχειριστούμε. Θα υπάρξουν δραματικές εναλλαγές διάθεσης και σε στιγμές θα αισθανόμαστε απελπισία, θα καταλαμβανόμαστε από φοβίες, θα μας κυριεύει η ζήλια ή θα μαστιζόμαστε από εμμονές. Η όψη αυτή με την συναισθηματική αστάθεια που φέρνει στην επιφάνεια, μας μετατρέπει σε εύκολους στόχους για χειραγώγηση, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Αντίθεση έκλειψης με τον Ceres


Η αντίθεση της Σελήνης με τον αστεροειδή Ceres αντιπροσωπεύει την πολικότητα μεταξύ της παραδοσιακής μητρικής φιγούρας που έχει ανάγκη να μείνει στο σπίτι και να φροντίσει την οικογένεια της και της σύγχρονης μητρικής φιγούρας, ανεξάρτητης, δραστήριας και ενδεχομένως κεφαλή μιας μονογονεϊκής οικογένειας. Οι τύψεις και οι  ενοχές για ανεπάρκεια στην εκτέλεσης των μητρικών καθηκόντων θα είναι έντονες στο γυναικείο φύλο το διάστημα που ακολουθεί, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε.  

Ο αστεροειδής όμως κυβερνά και τις τροφές, τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον. Η αντίθεση αυτή μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις μεταξύ της ανάγκης μας για καθαρές τροφές και την προστασία του περιβάλλοντος από την μία, και τον μοντέρνο τρόπο ζωής από την άλλη, με την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των άπειρων ανέσεων που μπορεί να μας προσφέρει η μεταβιομηχανική εποχή. Η πλάστιγγα στην παρούσα φάση θα γύρει υπέρ της άνεσης, αλλά η αναμέτρηση δεν θα τελειώσει τόσο σύντομα και τόσο απλά.


Τρίγωνο έκλειψη με Ποσειδώνα

Το τρίγωνο αυτό δεν διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στην έκλειψη, αν και μπορεί να μας προσφέρει μια αχτίδα αισιοδοξίας και χαράς σε μια βαριά και καταθλιπτική εποχή. Ο Ποσειδώνας θα μας κάνει μέσα από την όψη αυτή πιο ευαίσθητους και συμπονετικούς, ενώ θα εμφυσήσει πίστη στη ζωή μας και θα μας δώσει έμπνευση. Η προσευχή και ο διαλογισμός που ευνοούνται από τον Ποσειδώνα αποτελούν ισχυρές πηγές καθοδήγησης και επιβεβαίωσης, στις δύσκολες εποχές που ζούμε.



Σύνοδος έκλειψης με σταθερό αστέρα Κάστορα


Ο Κάστορας είναι ένας σταθερός αστέρας του αστερισμού των Διδύμων και θα προσθέσει με την σύνοδο του αυτή στο εξαιρετικά σύνθετο πλανητικό σκηνικό των ημερών την δυνατότητα για διάκριση, την τελειοποίηση ενός έργου, την επιτυχία σε νομικές υποθέσεις ή διεκδικήσεις ή ακόμη και την ξαφνική διάκριση και φήμη. Η αρνητική του έκφραση φέρνει βία, ασθένειες, τραυματισμούς στα άκρα, νευρικές διαταραχές, απώλεια περιουσιακών στοιχείων και δημόσια κατακραυγή.

Σε συνδυασμό με την σεληνιακή έκλειψη της 10 Ιανουαρίου, αναμένεται να εκφραστεί μέσα από μια ροπή στις μεταφυσικές τέχνες, μια έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας, να φέρει τραυματισμούς στο πρόσωπο, επιθέσεις και τραυματισμούς με μαχαίρια, διαπομπεύσεις και φυλακίσεις.  

Σε επίπεδο κοσμικής αστρολογίας, η σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο της 10 Ιανουαρίου αναμένεται να φέρει επιθέσεις στην ελεύθερη έκφραση του λόγου, με τον ασφυκτικό έλεγχο που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις σε συνεργασίας με τις πολυεθνικές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κοινό και οι μάζες, που εκπροσωπούνται από την Σελήνη  βρίσκονται σε δυσμενή θέση και θα υποστούν πλύση εγκεφάλου και έντονη προπαγάνδα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα υποστούν και άλλη συρρίκνωση στο όνομα της εθνικής ασφάλειας των χωρών και αναμένεται να υπάρξουν σε κάποιες περιπτώσεις ή περιοχές του πλανήτη περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών.

Η όψη του Ποσειδώνα μπορεί να βοηθήσει να ακουστεί η φωνή θρησκευτικών ηγετών, πνευματικών  καθοδηγητών, ανθρωπιστικών οργανώσεων και οικολογικών ομάδων, δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα είναι αρκετά ισχυρή ή αποτελεσματική. Από τον συνδυασμό των δύο αυτών εκλείψεων, της ηλιακής και της σεληνιακής, αν και υπάρχουν θετικά στοιχεία, εν τούτοις κυριαρχεί το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της σελήνης που αναμένεται να πριμοδοτήσει τους πλούσιους και ισχυρούς και να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους φτωχούς και αδυνάτους.


Αλίντα Κανάκη



  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.