Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ουρανός στον Ταύρο (2018-2026) Η διαφαινόμενη αρχή μιας νέας πραγματικότητας από την Αλίντα Κανάκη !





Ο Ουρανός πέρασε οριστικά στο ζώδιο του Ταύρου στις 6 Μαρτίου 2019, μετά από μια σύντομη είσοδο και επιστροφή του στον Κριό με την ανάδρομη πορεία του το 2018. Φέτος αναμένεται να φτάσει τις 10,5ο , πριν γυρίσει ανάδρομος το καλοκαίρι, μια ανάδρομη πορεία που θα τελειώσει στα μέσα Ιανουαρίου 2021, επιστρέφοντας περίπου στις 6ο του ζωδίου. Βρίσκεται δηλαδή στις πρώτες μοίρες της πορείας του στον Ταύρο, αλλά η επίδραση του στους τομείς της ζωής μας που επηρεάζει η διέλευση αυτή είναι ήδη κάτι περισσότερο από εμφανής.

Όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο άρθρο μας για το θέμα αυτό, ο Ουρανός κατά τη διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου αναμένεται να αναμορφώσει:

v  Την έννοια του χρήματος και τα νομίσματα
v  Τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια
v  Τα φορολογικά συστήματα των χωρών
v  Την εμπορευσιμότητα και την αξία των πολύτιμων μετάλλων
v  Τις μεγάλες πολυεθνικές
v  Την γη από άποψη γεωργικής παραγωγής αλλά και κτηματομεσιτικά
v  Τα συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης
v  Τη λειτουργία της δικαιοσύνης
v  Την τεχνολογία, αναφορικά με την αεροπλοΐα, το διαδίκτυο, την ψηφιακή τεχνολογία αλλά και τις κατασκευές

Συνδυασμένα με τις ενέργειες των πλανητών Πλούτωνα, Κρόνου και Δία από τον Αιγόκερω και αργότερα από τον Υδροχόο, θα συμβάλει με την δική του δυναμική στην αποδόμηση της σημερινής πραγματικότητας και θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και δικαιότερου μέλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας νέας πραγματικότητας, με την γέννηση των ψηφιακών νομισμάτων που έρχονται να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία των Κεντρικών Τραπεζών. Το καπιταλιστικό μοντέλο οικονομικής «ανάπτυξης» που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού εξάντλησε την δυναμική του, φέρνοντας την πλειοψηφία της ανθρωπότητας σε επίπεδα οικονομικής ανέχειας, καθιστώντας τους λίγους και ισχυρούς ακόμη ισχυρότερους.

Εμπορευματοποιήθηκε ο αέρας και το νερό, τιμωρούμαστε γιατί ζούμε και αναπνέουμε με την αβάσταχτη φορολογία που επιβάλλουν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις του κόσμου. Τα γεωργικά προϊόντα έπαψαν να αποτελούν απλά τρόφιμα που διασφαλίζουν την επιβίωση μας και έγιναν χρηματιστηριακές αξίες, η εμπορευσιμότητα των οποίων πλουτίζει τους διεφθαρμένους και αλαζόνες και κάνει την επιβίωση των πολλών και αδύναμων σχεδόν αδύνατη. Η διαφθορά και η αδικία που επικρατεί αποτελεί κόκκινο πανί για τον Ταύρο και με την επαναστατική ορμή του Ουρανού θα σαρωθούν τα πάντα στα χρόνια που ακολουθούν.

Αστρολογικά διαφαινόταν η οικονομική κατάρρευση των οικονομιών και των χρηματιστηρίων παγκόσμια, διαφαινόταν επίσης ο κίνδυνος μια νέας επιθετικής πανδημίας, δεν μπορούσαμε όμως ποτέ να φανταστούμε ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών γεγονότων θα ήταν δυνατός. Στις μέρες μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την επιθετική και θανατηφόρα εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά καθώς επικεντρώσαμε την προσοχή μας, και δικαίως, στην απώλεια των ανθρώπινων ζωών, η οικονομικές συνέπειες της πανδημίας περνούν προς το παρόν σχεδόν απαρατήρητες.

Τους πολλούς μήνες που ακολουθούν, μέχρι την κορύφωση και την υποχώρηση της πανδημίας, η μία μετά την άλλη οι χώρες θα αναγκαστούν να παγώσουν κάθε οικονομική δραστηριότητα για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή. Όχι όμως γιατί τους ενδιαφέρει η υγεία ή η επιβίωση μας, αλλά γιατί οι υποδομές στον χώρο της υγείας θα καταρρεύσουν από το βάρος των αμέτρητων ασθενών. Τα χρηματιστήρια θα αναστείλουν επ αόριστον την λειτουργία τους, πριν εκμηδενιστεί η αξία των επιχειρήσεων, οι Τράπεζες παγκόσμια θα κινδυνεύσουν να καταρρεύσουν, μαζί με τις μεταφορές, την αναψυχή, τον τουρισμό και σωρεία άλλων κλάδων της σύγχρονης οικονομίας, καθώς τα πάντα είναι αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα. Και στον κυκεώνα αυτό θα χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους όλα τα περιφερειακά νομίσματα, καθώς οι «επενδυτές» θα αναζητούν ένα «ασφαλές καταφύγιο» στα πολύτιμα μέταλλα και στα ισχυρά νομίσματα. Μόνο που ασφάλεια δεν θα υπάρχει πουθενά και σε τίποτε!

Οι χώρες και οι πόλεις που συνδέονται με το ζώδιο του Αιγόκερου και του Ταύρου αναμένεται να πληγούν περισσότερο, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες, τόσο από την κατάρρευση των οικονομιών, ή και από μεγάλης έκτασης φυσικές καταστροφές, δεν θα μείνουν όμως αλώβητες και χώρες που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου, καθώς ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του ζωδίου αυτού. Ανάμεσα στις χώρες αυτές συγκαταλέγονται η Γαλλία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Κίνα, η Ινδία, η Κορέα, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, το Μεξικό, η Χιλή, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Λευκορωσία, οι χώρες της Βαλτικής, η Ρωσία (Ανατολική Σιβηρία!), ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Μέσα στον οικονομικό Αρμαγεδδώνα θα αναζητηθούν λύσεις και τρόποι να συνεχιστεί κάποιας μορφής οικονομική δραστηριότητα, που δεν θα απαιτεί όμως τη φυσική παρουσία ή η μετακίνηση των εργαζομένων. Πολλές δραστηριότητες θα περάσουν σε ψηφιακό επίπεδο και θα εκτελούνται εξ αποστάσεως, αλλάζοντας εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης το μοντέλο εργασίας. Και επειδή τα ψηφιακά δίκτυα που έχουμε σε χρήση αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιο φόρτο, θα δημιουργηθούν πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο ασφαλή  και με μεγαλύτερη χωρητικότητα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, παράλληλα με την εμφάνιση νέων ψηφιακών μέσων και προγραμμάτων.

Όσες οικονομικές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν ψηφιακά, θα μεταφερθούν μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια. Και μαζί με την μεταφορά των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο, θα υπάρξει και μεγαλύτερη διαφάνεια! Το χρήμα υπό φυσική μορφή τείνει ήδη να εξαφανιστεί σε πολλές περιοχές του πλανήτη, καθώς σε αρκετές χώρες προωθείται ή επιβάλλεται η χρήση του πλαστικού. Η τάση αυτή θα γίνει ακόμη πιο έντονη τα χρόνια που ακολουθούν, σε σημείο που να μην υπάρχει λόγος πλέον να κυκλοφορούν νομίσματα. Αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για την πολυδιάσπαση της αγοράς νομισμάτων και την δημιουργία νέων ισχυρών ψηφιακών, που δεν θα είναι κρατικά ελεγχόμενα. 

Το εξωτερικό χρέος των χωρών, με τον περιορισμό αφενός των οικονομικών δραστηριοτήτων και άρα των περιορισμένων ή ανύπαρκτων φορολογικών εσόδων και τις αυξημένες έκτακτες δαπάνες από την άλλη για την στήριξη των πληθυσμών και των δημόσιων συστημάτων υγείας, αναμένεται να διογκωθεί σε αστρονομικά επίπεδα, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για την εξεύρεση μιας ριζικής λύσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεχομένως να συμφωνηθεί η διαγραφή των οφειλών, κάτι που συμβαίνει συνήθως μετά από καταστροφικούς και μακροχρόνιους πολέμους και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, πάνω σε καινούργιες βάσεις και νέους όρους λειτουργίας.

Και επειδή κάποιες χώρες βρίσκουν συνήθως λύση στα οικονομικά τους αδιέξοδα με την κήρυξη πολέμων, ευχόμαστε να μην βιώσουμε και μια τέτοια πραγματικότητα, τουλάχιστον τα χρόνια που ακολουθούν, γιατί θα κινδυνέψουμε να οδηγηθούμε σε ένα πραγματικό ολοκαύτωμα σαν είδος.    

Τα χρηματιστήρια πάσης μορφής, επιχειρήσεων, εμπορευμάτων, πρώτων υλών, γεωργικών προϊόντων, κλπ, με την επαναλειτουργία τους θα αναζητήσουν νέους και ασφαλέστερους τρόπους και κανόνες λειτουργίας, κάτι που θα οδηγήσει στην ριζική αναμόρφωση τους και στην αλλαγή του ρόλου που διαδραματίζουν μέχρι σήμερα στην οικονομική πραγματικότητα, περνώντας στην μετακαπιταλιστική εποχή. Θα πάψουν σταδιακά να είναι χειραγωγούμενα εργαλεία σπέκουλας και πλουτισμού των ισχυρών και θα θέσουν την λειτουργία τους στις σωστές βάσεις, ώστε να εξυπηρετούν την πραγματική οικονομία και την ευημερία των λαών.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα, που αποτέλεσαν το κύριο εργαλείο χειραγώγησης και καταπίεσης στα χρόνια της καπιταλιστικής άνοιξης, διαδραματίζοντας το ρόλο του δήμιου και προσθέτοντας αμύθητα πλούτη στα θησαυροφυλάκια των ιδιοκτητών τους, κλεμμένα από το κομπόδεμα των ασθενέστερων, στη μετακαπιταλιστική εποχή που γεννάται στις μέρες μας θα χάσουν την σημασία τους, όσα από αυτά θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο ρόλος τους θα προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές συνθήκες που θα γεννήσει το νέο οικονομικό μοντέλο που θα γεννηθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια και πάντως πριν από το 2026.

Η κτηματομεσιτική αγορά τράβηξε ήδη ή θα τραβήξει χειρόφρενο με την αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων, και όταν θα είναι πιά σε θέση να λειτουργήσει και πάλι, θα έχει διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο, συμπαρασύροντας και τις τιμές των ακινήτων, που θα διαμορφωθούν σε νέα, ρεαλιστικά επίπεδα. Οι φούσκες στις τιμές των ακινήτων που έχουν διαμορφωθεί σε πολλές πόλεις και χώρες από την υπερβολική και πολλές φορές έντεχνη ζήτηση θα σκάσει, με αποτέλεσμα πολλοί «επενδυτές» να χάσουν τα χρήματα τους, πληρώνοντας το κάρμα τους, από την άλλη όμως θα γίνουν προσιτές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης για τον πολύ κόσμο, που αυτή την στιγμή αισθάνεται αποκλεισμένος και εγκλωβισμένος.

Και στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων πάσης μορφής αναμένεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο, καθώς μεγάλες επιχειρήσεις που στηρίζουν την επιβίωση τους στον κρατικό προστατευτισμό, την χρηματοδοτική εύνοια, την χειραγώγηση των χρηματιστηριακών τιμών τους και όχι σε υγιείς βάσεις, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο νέο οικονομικό τοπίο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που θα διαμορφωθεί. Η κατάρρευση τους θα αφήσει περιθώρια για την γέννηση νέων, υγιών επιχειρήσεων, δομημένων σε μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης σε πολλές περιφερειακές χώρες, η οικονομική ευημερία των οποίων καταπνίγεται από τις πολυεθνικές των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων των ημερών μας. Όσο για την γεωργική παραγωγή, η οικολογική συνείδηση θα γίνεται όλο και πιο έντονη, αλλάζοντας αργά μεν αλλά σταδιακά, το ύφος και το είδος των καλλιεργειών.

Η πανδημία του κορωνοϊού κατέστησε επώδυνα φανερό, ότι σαν είδος επενδύουμε απίστευτα μεγάλα χρηματικά ποσά σε μηχανισμούς αφανισμού και ολέθρου, αρνούμαστε όμως να προσφέρουμε τις δομές εκείνες που θα προσφέρουν περίθαλψη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους πολίτες, ειδικά στους αδύνατους, αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν για να απολαύσουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη. Μετά το τέλος της περιόδου κρίσης, η πραγματικότητα και σ αυτό τον τομέα αναμένεται να αλλάξει. Θα επενδυθούν σημαντικά κεφάλαια για την ριζική αναμόρφωση των συστημάτων υγείας και κοινωνικής ασφάλισης των χωρών, και πάλι όχι επειδή θα εκτιμήσουν ξαφνικά την ανθρώπινη ζωή, αλλά επειδή το κόστος μιας πανδημίας και η αναστολή των οικονομικών δραστηριοτήτων θα αποδειχτεί πολύ πιο ακριβή υπόθεση και δεν θα θελήσουν να ρισκάρουν την επανάληψη ενός τέτοιου φαινομένου. Σημασία όμως έχει, ότι οι δομές υγείας και η προσβασιμότητα σ αυτές θα παρουσιάσουν μια θεαματική αλλαγή, προς όφελος των μαζών.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να κάνουμε ειδική μνεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Κοινό Ευρωπαϊκό Νόμισμα, που ναι μεν ανήκουν στον Αιγόκερω, αλλά οι όψεις των πλανητών από τον Αιγόκερω, με αυτές του Ουρανού από τον Ταύρο, θα φέρουν κοσμογονικές αλλαγές στο άμεσο μέλλον. Οι κλυδωνισμοί στην συνοχή της Ένωσης έχουν εμφανιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, η δυσαρέσκεια από τις περιφερειακές χώρες γίνεται όλο και πιο έντονη και η διάθεση για αντίσταση στις επιταγές της ηγεμονικής και αλαζονικής Γερμανίας κερδίσει έδαφος μέρα με την μέρα. Η επανάσταση και η οριστική ρήξη μεταξύ των μελών της είναι προ των πυλών, και αφορμή θα αποτελέσει, από όσο δείχνουν τα γεγονότα, η πανδημία που αντιμετωπίζουμε.

Χώρες που έχουν εξαντληθεί οικονομικά από το γερμανικό μοντέλο οικονομικού περιορισμού, πλήττονται τώρα βαρύτατα από την πανδημία. Και με κατεστραμμένες οικονομίες και υποδομές, δεν έχουν παρά ελάχιστες πιθανότητες, και εκείνες μόνο χάρη στην αυτοθυσία των πολιτών τους, να επιβιώσουν. Το τέλος της υγειονομικής κρίσης αναμένεται να φέρει και το τέλος του Ευρώ με την μορφή που το ξέρουμε, καθώς μια σειρά χωρών θα αποχωρήσουν και θα επιστρέψουν σε εθνικά νομίσματα, για να γλυτώσουν από τις γερμανικές εμμονές και να μπορέσουν απαλλαγμένες από την ασφυκτική κηδεμονία να ανατάξουν τις οικονομίες τους.

Τον δρόμο αναμένεται να ανοίξει η Ιταλία, ακολουθούμενη κατά πόδας από την Ισπανία, δύο πολύ σημαντικές οικονομίες του χώρου της ευρωζώνης. Και έπονται και άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες χώρες και οικονομίες, με πιθανότερο αποτέλεσμα το Ευρώ να επιβιώσει σε βάθος χρόνου μόνο σε ένα μικρό πυρήνα χωρών, οικονομικών και πολιτικών δορυφόρων της Γερμανίας, όπως είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία. Και έτσι θα έρθει το τέλος του πειράματος της «ενωμένης και αδελφωμένης Ευρώπης» και του φιλόδοξου ενιαίου νομίσματος της, αλλά και το τέλος του βραχύβιου τέταρτου γερμανικού ράιχ, που συνεχίζει να προσπαθεί να κυριαρχήσει, αλλά συνεχίζει, προς ανακούφιση μας, να αποτυγχάνει παταγωδώς.

Η μεταμόρφωση του κόσμου μας που περιεγράφηκε παραπάνω, θα απαιτήσει χρόνο, θα έρθουν στιγμές δύσκολες, που θα κολυμπάμε σε αχαρτογράφητα νερά, αντιμετωπίζοντας κινδύνους που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, αλλά στο τέλος της διαδρομής, που χρονολογείται σε έξι περίπου χρόνια από σήμερα, οι κοινωνίες και οι οικονομίες μας θα έχουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Στις 26 Απριλίου 2026 ο Ουρανός θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων, και κατά την οκταετή παραμονή του θα αναμορφώσει την επικοινωνία, το εμπόριο, τα μέσα μεταφοράς, τα ταξίδια και τη διασπορά της γνώση.

Οι άρχουσα τάξη θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο τις επερχόμενες αλλαγές, και διαθέτει αμέτρητα όπλα στην φαρέτρα της, αλλά το Σύμπαν και οι πλανητικές δυνάμεις έχουν προδιαγράψει την πορεία μας προς το Φως, την οποία κανείς δεν είναι σε θέση να ανατρέψει. Το μόνο που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να αντέξουμε, να επιβιώσουμε, να γειωθούμε και να αντιδράσουμε.

Η υγειονομική κρίση θα μας αναγκάσει να πάρουμε όλα εκείνα τα μαθήματα που η αντίστοιχη οικονομική δεν κατάφερε να μας διδάξει. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς σαν μεμονωμένα άτομα, για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την κοινή μας πορεία σε νέα μονοπάτια, που να εξασφαλίζουν την ευτυχία και ευημερία στην ευρύτερη δυνατή βάση. Γιατί ο πόνος και ο θάνατος φέρνει ενεργειακή κάθαρση και το πλήρωμα του κάρμα που έχουμε συσσωρεύσει, δημιουργώντας χώρο για κάτι νέο και ενεργειακά καθαρό.

Ας μην μεμψιμοιρούμε και δυσανασχετούμε, γιατί έχουμε την μοναδική ευλογία να ζούμε τις στιγμές της γέννησης μιας καινούργια πραγματικότητας. Ο τοκετός θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο και ο πόνος θα είναι μεγάλος, όταν όμως γεννηθεί το νέο, οι πόνοι και η ταλαιπωρίες θα ξεχαστούν ως δια μαγείας. Και θα αισθανθούμε περήφανοι για την συμβολή μας στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Τελούμε λοιπόν εν αναμονή πιο ευοίωνων, ειρηνικών, ενεργειακά θετικά φορτισμένων ημερών, που αναμφίβολα θα έρθουν!

Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.