Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κρίση και ευκαιρίες! Η τριπλή σύνοδος Δία-Πλούτωνα



Την κάθε πραγματικά μεγάλη κρίση που πέρασε η ανθρωπότητα, ακολούθησαν εκτενείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις, που συνοδευόταν από μια μεγάλης έκτασης αναδιάρθρωση σε οικονομικό επίπεδο. Αυτοκρατορίες διαλύθηκαν, βασίλεια γεννήθηκαν, εταιρίες κολοσσοί γονάτισαν, αφανίστηκαν και ξεχάστηκαν με τα χρόνια, νέες ισχυρότερες επιχειρήσεις πήραν τη θέση τους. Παλιοί επαγγελματικοί κλάδοι με ιστορία αιώνων έχασαν την θέση τους στην αγορά και καινούριες δραστηριότητες γεννήθηκαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των νέων εποχών. Και αυτό επειδή η κάθε κρίση σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και άρα την αρχή ενός άλλου, που λειτουργεί πάνω σε νέα δεδομένα και σε μια εντελώς καινούργια πραγματικότητα.

Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στο κορύφωμα μιας υγειονομικής κρίσης, που όμως θα αφήσει βαθύτατα σημάδια σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, γιατί έτσι επέλεξε το Σύμπαν αυτή τη χρονική στιγμή να κλείσει τον κύκλο που βιώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Και όπως έλεγαν οι παλιοί, η κρίση φέρνει φτώχια, φέρνει όμως και ευκαιρίες. Και για να μπορέσει κανείς να τις εκμεταλλευτεί, θα πρέπει να είναι πανέτοιμος στην γραμμή αφετηρίας!

Πολλά και κυρίως δυσοίωνα έχουν γραφεί για την περιβόητη τριπλή σύνοδο Δία-Πλούτωνα που θα βιώσουμε φέτος, η οποία δεν φέρνει όμως μόνο αποδόμηση και καταστροφή, αλλά δίνει και μοναδικές ευκαιρίες να αλλάξουμε τη ζωή μας με θεαματικό τρόπο! Και αυτό γιατί ο Δίας είναι ο πιο θετικός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο πλανήτης της επέκτασης, της ανάπτυξης και των χρημάτων. Είναι ένας πλανήτης που διεγείρει, προωθεί, καλλιεργεί και επεκτείνει!

Η υπερβολικά γενναιόδωρη φύση του Δία ωστόσο φρενάρεται από τον Πλούτωνα, που απαιτεί να φτάσουμε στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αναγνωρίζοντας τις παραλείψεις και τους λανθασμένους χειρισμούς μας, και να καθορίσουμε τι ακριβώς έχει σημασία στην ζωή μας, για να μας επιτρέψει την πρόσβαση στις ευκαιρίες. Για να μπορέσουμε  να δούμε το καινούργιο μονοπάτι και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που μπλοκάρουν την πρόσβαση μας σαυτό, θα πρέπει να ξεφορτωθούμε μέσα στη χρονιά αυτή όλα εκείνα τα βαρίδια και τα εμπόδια που μας φρενάρουν, πριν ξεκινήσει ο καινούργιος κύκλος ζωής την χρονιά που ακολουθεί.

Και καθώς η σύνοδος Δία-Πλούτωνα πραγματοποιείται στον Αιγόκερου, ζώδιο που προς στιγμή ενεργοποιεί και ο Κρόνος με την παρουσία του, το μάθημα που καλούμαστε να πάρουμε είναι της ωριμότητας και της υπευθυνότητας. Θα πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στις ανεδαφικές φιλοδοξίες μας, και να εστιάσουμε σε ρεαλιστικούς στόχους, λαμβάνοντας υπόψη μας τους περιορισμούς που υπάρχουν σε σχέση με την χρονική στιγμή και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, αλλά και τους υλικούς πόρους που έχουμε ανά περίπτωση διαθέσιμους.

Μέσα στον Απρίλιο του 2020, με τη πρώτη σύνοδο των δύο πλανητών που πραγματοποιείται στις 5 του μήνα, μπορούμε να αναμένουμε να ξεκινήσουν κάποιες αλλαγές, που θα πυροδοτήσουν από μια σειρά γεγονότων. Τα γεγονότα αναμένεται έχουν μια κλιμάκωση μέσα στον Ιούνιο και Ιούλιο, με την δεύτερη συνάντηση των Δία-Πλούτωνα, χρονική στιγμή κατά την οποία θα πρέπει να σκεφτούμε, πως να προχωρήσουμε παρακάτω, προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Μέχρι τον Νοέμβριο, με την τρίτη και τελευταία σύνοδο των πλανητών για το 2020, θα πρέπει να έχουμε προσαρμόσει τον τρόπο σκέψης αλλά και τις δράσεις μας στα νέα δεδομένα που θα επικρατούν, έχοντας αφομοιώσει σταδιακά όλα εκείνα τα μαθήματα που η κρίση μας αναγκάζει να μάθουμε.

Η πρώτη σύνοδος των Δία-Πλούτωνα στις 5 Απριλίου είναι η ισχυρότερη από τις τρεις! Και με δεδομένο ότι μας βρίσκει τους περισσότερους σε μια χρονική στιγμή απόλυτης επαγγελματικής και οικονομικής αδράνειας λόγω κορωνοϊού, μας παρέχεται μια τεράστια και μοναδική ευκαιρία να εξετάσουμε την μέχρι τώρα επαγγελματική μας πορεία. Να διαπιστώσουμε εκ του αποτελέσματος εάν πετύχαμε τους στόχους μας, ποιες προσπάθειες μας ευδοκίμησαν και γιατί, ποιες απέτυχαν και ποιοι ήταν οι λόγοι της αποτυχίας μας.

Καινούργιες ιδέες μπορούν να γεννηθούν τώρα, για το πως θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί, πιο ανταγωνιστικοί, πρωτοπόροι στο χώρο μας και να ετοιμάσουμε πλάνα μιας καινούργιας πορείας, ώστε όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, να δραστηριοποιηθούμε και πάλι σε νέα βάση. Εάν όμως η επιχειρηματική ή η επαγγελματική μας δραστηριότητα μπορεί να μεταφερθεί στο διαδίκτυο ή έχει ήδη παρουσία σε ψηφιακές πλατφόρμες, δεν πρέπει να χάσουμε λεπτό! Είναι η κατάλληλη εποχή για δράση!

Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλανητών θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, και με τους δύο τους σε ανάδρομη κίνηση. Ο Δίας ανάδρομος δεν είναι σε θέση να δώσει τα δώρα του, οπότε δεν μπορούμε να προσδοκάμε ούτε ανάπτυξη, ούτε επέκταση αλλά ούτε και οικονομική άνθιση. Είναι όμως μια κατάλληλη περίοδος για χτίσιμο σταθερών βάσεων. Να βάλουμε τις σκέψεις και τις δουλειές μας σε τάξη, να καταρτίσουμε ένα επιχειρηματικό πλάνο και να ιεραρχήσουμε τους στόχους μας. Είναι η φάση ανασυγκρότησης των δυνάμεων μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την νέα εφόρμηση.

Και η κατάλληλη χρονική στιγμή για τη νέα εφόρμηση θα έρθει με την τρίτη σύνοδο στις 12 Νοεμβρίου! Είναι η χρυσή σας ευκαιρία να προχωρήσετε σε μια επένδυση, να ξεκινήσετε μια καινούργια επαγγελματική δραστηριότητα, να αλλάξετε επωνυμία στην επιχείρηση σας ή αντικείμενο επαγγελματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στις 5 Απριλίου και στις 12 Νοεμβρίου θα έχουν απίστευτη εύνοια της τύχης. Και επειδή η 5η Απριλίου ουσιαστικά χάνεται, λόγω της αδράνειας της οικονομίας, προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το παράθυρο της τύχης μέσα στον Νοέμβριο!

Την μεγαλύτερη εύνοια από όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου θα απολαύσουν οι Αιγόκεροι, ακολουθούμενοι κατά πόδας από Ταύρους και Παρθένους. Θα έχουν επίσης αρκετά καλές ευκαιρίες οι Σκορπιοί και οι Ιχθείς, από τους οποίους όμως θα απαιτηθεί πολύ πιο σκληρή δουλειά και πολύ πιο σοβαρή προσπάθεια για να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Όσοι κάνουν καλές επιλογές, εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και είναι έτοιμοι με λεπτομερή πλάνα δράσης, το 2021 θα τους βρει καλπάζοντας για μια νέα επαγγελματική πορεία με ανοιχτό ορίζοντα και μια πρωτόγνωρη οικονομική ευμάρεια να τους περιμένει στο άμεσο μέλλον.

Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας
       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.