Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ανάδρομος Κρόνος 2020 (11 Μαΐου - 29 Σεπτεμβρίου) Θλίψη και απομόνωση…από την Αλίντα Κανάκη!



Η φετινή ανάδρομη πορεία του Κρόνου ξεκινάει στις 11 Μαΐου στις 1ο 57΄ του Υδροχόου, επιστρέφει στις 1 Ιουλίου στον Αιγόκερω, για να καταλήξει σε στάση για έξοδο από την ανάδρομη κίνηση του στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 25ο 20΄ του Αιγόκερου. Θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από πέντε μήνες και θα κάνει το τελευταίο πέραμα του από το ζώδιο του Αιγόκερου, κλείνοντας το διάστημα αυτό κάποια κεφάλαια που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά την διέλευση του από το ζώδιο του Αιγόκερου.

Ο Κρόνος είναι ο άρχοντας του Κάρμα στην αστρολογία, ο αυστηρός κριτής, αυτός που φέρνει περιορισμούς, και που κατά τη διέλευση του από ένα ζώδιο ασκεί έλεγχο και αυστηρή κριτική στις δράσεις και τα πεπραγμένα μας, επιβάλλοντας τις ποινές του στα κακώς κείμενα ή επιβραβεύοντας κατά την έξοδο του από το ζώδιο για όσα καλά έχουμε κάνει. Οι περίοδοι της ανάδρομης πορείας του δε, είναι οι χρονικές στιγμές που πρέπει να πληρώσουμε με τον άλφα ή βήτα τρόπο το Κάρμα μας.

Και καθώς ο Κρόνος ελέγχει τον χρόνο, το διάστημα μεταξύ 11 Μαΐου και 29 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την αίσθηση ότι τα χρονικά όρια θολώνουν και ότι το αλληλοεπιδρούν κατά ένα μοναδικό και περίεργο τρόπο. Ο ανάδρομος Κρόνος έρχεται να ελέγξει κατά πόσο ήμασταν υπεύθυνοι στο παρελθόν και θα προκαλέσει ένα γεγονός στο παρόν, για να μας διδάξει αυτό που πρέπει να μάθουμε, εάν ήμασταν ανεύθυνοι ή να μας ανταμείψει εάν δείξαμε την υπευθυνότητα που οφείλαμε. Και βέβαια το γεγονός αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη διαμόρφωση του μέλλοντος μας.

Τα μαθήματα του Κρόνου είναι σκληρά, είναι όμως απόλυτα απαραίτητα για να συνεχίσουμε με αξιώσεις την πορεία μας προς ένα καλύτερο αύριο. Την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να παραδεχτούμε το πρόβλημα και να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην επίλυση του. Γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο γύρω στις 13 Φεβρουαρίου σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο αναμένεται να επανέλθουν στο προσκήνιο την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Κρόνου για να τα επανεξετάσουμε, να αναγνωρίσουμε τα λάθη που έγιναν και να δοθεί οριστική λύση.

Στις 13 Φεβρουαρίου η ελλειπτική τροχιά του Κρόνου τον έφερε στην κοντινότερη απόσταση από τον Δία, κάτι που συνέβη τελευταία το 1990 και το 1960-61, χρονιές-σταθμοί με έντονες και σπάνιες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα. Η ίδια αίσθηση πλανάται τον αέρα και την παρούσα χρονική στιγμή, για μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που θα συμβούν στο πολύ κοντινό μέλλον. Βρισκόμαστε στις αρχές της καινούργιας δεκαετίας, στην αρχή ενός νέου κύκλου, και οι αλλαγές που θα συντελεστούν την περίοδο αυτή θα δώσουν το στίγμα τους για την πορεία που θα ακολουθήσουν τα γεγονότα στις δεκαετίες που θα έρθουν. Εκείνο που μπορούμε βάσιμα να περιμένουμε είναι μια ριζική αλλαγή στις πολιτικές και διοικητικές δομές σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τις αρχές που διέπουν τις σχέσεις μας με αυτές.

Την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του Κρόνου αρχίζει να διαμορφώνεται η σύνοδος του με τον Δία, και αυτός σε ανάδρομη κίνηση, που όμως δεν θα είναι ακριβής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, άρα θα έχει μειωμένη επιρροή κατά την παρούσα φάση. Η μόνη πλανητικό όψη που επαναλαμβάνεται το διάστημα αυτό και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, είναι μια σειρά από τετράγωνα που θα σχηματίσει με τον Άρη. Το πρώτο τετράγωνο των πλανητών σχηματίζεται στις 24 Αυγούστου, με τον Άρη σε ορθή φορά και τον Κρόνο ανάδρομο, ενώ το δεύτερο στις 29 Σεπτεμβρίου, με τον Άρη αυτή τη φορά ανάδρομο και τον Κρόνο σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή φορά.

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου της 29 Σεπτεμβρίου με τον Άρη εξαιρετικά ισχυρό ενεργειακά από τον Κριό και τον Κρόνο βαρύ μια ακλόνητο σαν βράχο, θα είναι μια πλανητική όψη που θα προκαλέσει την εκδήλωση ίσως των πιο έντονων γεγονότων της χρονιάς. Θα είναι σαν μια σύγκρουση γιγάντων, με τον ένα σε πλήρη ισχύ και ταχύτητα και τον άλλο σταθερό και ακλόνητο στη θέση του και στα πιστεύω του. Είναι η περίοδος που μετά από σκληρή σύγκρουση θα απορριφθούν οριστικά οι αναχρονιστικοί κανόνες και οι περιορισμοί που αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί. Θα χρειαστούμε όμως αρκετό χρόνο για να ανακάμψουμε από τις συνέπειες των περιορισμών αλλά και από τις απογοητεύσεις που έφερε ο ανάδρομος Κρόνος.

Το τρίτο τετράγωνο των πλανητών θα συμβεί στις 13 Ιανουαρίου 2021, με τον Κρόνο από τον Υδροχόο και τον Άρη από το Ταύρο, και οι δύο σε ορθή κίνηση αυτή τη φορά. Θα συναντηθούν για να διευθετήσουν τα ζητήματα που θα ανοίξουν στην δεύτερη συνάντηση τους της 29 Σεπτεμβρίου. Με νέα ενέργεια και διευρυμένα όρια θα βρεθούν εξαιρετικά δημιουργικές λύσεις που θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου που θα κυριαρχήσει τις επόμενες δεκαετίες.

Η πιο σημαντική όμως όψη του ανάδρομου Κρόνου είναι η σύνοδος του με τον σταθερό αστέρα Altair, τον λαμπρότερο αστέρα στον αστερισμό του Αετού (Aquila) ή αλλιώς τον α΄ του Αετού. Ο αστερισμός του Αετού δίνει εξαιρετική φαντασία, πάθος, άκαμπτη θέληση, χαρακτήρα που επισκιάζει και ασκεί ισχυρή επιρροή στους γύρω του, έντονα διεισδυτικό μυαλό και διόραση. Στην κοσμική αστρολογία ο αστερισμός του Αετού κυβερνά τις Η.Π.Α., τους πυραύλους καθώς και την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο αστέρας Altair δε, προσδίδει ένα χαρακτήρα τολμηρό, γενναίο, σίγουρο για το εαυτό του, φιλόδοξο και αρχομανή, που θα κατακτήσει μεγάλα αλλά εφήμερα πλούτη και στην  προσπάθεια του για επικυριαρχία θα προκαλέσει αιματοχυσίες.

Από την σύνοδο Κρόνου- Altair μπορούμε να περιμένουμε θλίψη και απογοήτευση, εγκλεισμό και νοσηλεία λόγω διαταραχών της σωματικής ή ψυχικής υγείας, με πιθανή κατάληξη τον θάνατο. Θα φέρει πιθανά την απομάκρυνση και την απομόνωση από οικογένεια ή γονείς λόγω βαριάς κατάθλιψης, αλλά και κινδύνους ατυχημάτων που θα έχουν σαν συνέπεια μακροχρόνιες παθήσεις ή ακόμη και την ανικανότητα για εργασία.

Με τον απλανή αστέρα  Altair να ενισχύει την περιοριστική και καταθλιπτική φύση του Κρόνου, προχωράμε σταδιακά προς την δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι και της πιθανής εκ νέου αναστολής των δραστηριοτήτων.

Δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος, ιδίως κατά την φάση που οι μισοί τουλάχιστον πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα είναι ανάδρομοι, εάν υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να μας διδάξει ο Κρόνος είναι, να είμαστε δυνατοί, να πατάμε σταθερά στα πόδια μας, μέσα από την τάξη και την δομή που πρέπει να έχουμε στην ζωή μας. Και αυτή η δομή και η τάξη στην καθημερινότητα μας, με περιορισμούς μετακίνησης ή χωρίς, είναι αυτή που θα μας σώσει πνευματικά και ψυχικά την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που διανύουμε.

Αλίντα Κανάκη
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.