Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω 25 Απριλίου έως 4 Οκτωβρίου 2020 από την Αλίντα Κανάκη !


Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης νάνος, ο πιο απομακρυσμένος του ηλιακού μας συστήματος, βρέθηκε σε στάση στις 25 Απριλίου στις 25ο του Αιγόκερου για να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, από την οποία αναμένεται να εξέλθει στις 4 Οκτωβρίου στις 22ο του Αιγόκερου.

Είναι ο πλανήτης εκείνος που συνδέεται με τους πιο δυσοίωνους συνειρμούς στις συνειδήσεις του κόσμου, καθώς ενσαρκώνει το σκοτάδι, τον πόνο, σωματικό και ψυχικό, και τον θάνατο, ξεχνάμε όμως ότι καθαρίζει και προλειαίνει το έδαφος για να δημιουργήσει της κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την αναγέννηση. Κυβερνά ότι είναι αθέατο, τα βαθιά μυστικά, το σκοτάδι, τις συνομωσίες και τα σκοτεινά σχέδια, καθώς και ότι βρίσκεται κάτω από τη γη. Υπό την έννοια αυτή εξουσιάζει τα μέταλλα, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται στην πολεμική βιομηχανία, την ατομική βόμβα, την πυρηνική ενέργεια και γενικά τα όπλα μαζικής καταστροφής. Αντιπροσωπεύει το σκληρό και απολυταρχικό καθεστώς, την καταπίεση των μαζών, τον σκληρό δυνάστη. Κυβερνά επίσης τους ιούς, τις πανδημίες, τις μάζες και τα παγκόσμια γεγονότα.  

Θα βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση περίπου 5 μήνες και τις περιόδους αυτές συνήθως συμβαίνουν διεργασίες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο σε ευρεία κλίμακα. Πόσο μάλλον με τις τρέχουσες συγκυρίες, που απαιτούν ένα ευρύτατο συντονισμό, τόσο σε εθνικό, όσο και σε υπερεθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και της ζοφερής οικονομικής πραγματικότητας!

Το ιδιαίτερο γεγονός που χαρακτηρίζει την φετινή ανάδρομη κίνηση του είναι η συνάντηση του για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 με τον Δία στις 30 Ιουνίου, αυτή τη φορά και οι δύο σε ανάδρομη κίνηση, και η όψη τετραγώνου που θα σχηματίσει η σύνοδος τους με τον Ερμή. Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία οι λανθασμένοι ή απερίσκεπτοι χειρισμοί από πολιτικά πρόσωπα μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια κρίση.

Αποφάσεις που έχουν ληφθεί και πολιτικές που έχουν υλοποιηθεί τους μήνες που προηγήθηκαν θα περάσουν τώρα από τη δοκιμασία του Πλούτωνα και εάν δεν ήταν καλά μελετημένες ή αποσκοπούσαν στον εντυπωσιασμό, θα αρχίσουν να καταρρέουν και να αποκαλύπτεται σταδιακά η γυμνή πραγματικότητα. Το αυτό θα ισχύσει και για τον επιχειρηματικό κόσμο, που την περίοδο αυτή θα πληρώσει τις συνέπειες των επιπόλαιων ή λανθασμένων  αποφάσεων του και τα διαχειριστικά του λάθη. Επιχειρήσεις που δεν στηρίζονται σε υγιή βάση, διοικητικά και κεφαλαιακά, ώστε να μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς, θα καταρρεύσουν και θα πτωχεύσουν, το ίδιο και κάποιες από τις χώρες που αντιμετωπίζουν διαχρονικά οικονομικά προβλήματα. Είναι η περίοδος που η ανεργία θα αρχίσει να διογκώνεται όσο περνάνε οι μήνες, ενώ οι βαριά πληγωμένες οικονομίες και το υπό διάλυση οικονομικό μας σύστημα δεν θα μπορούν να κάνουν το παραμικρό για την ανακούφιση των μαζών. 

Είναι επίσης η χρονική περίοδος, γύρω από την σύνοδο Δία-Πλούτωνα και το τετράγωνο με τον Ερμή που κάποιες ακραίες δυνάμεις, κυβερνητικές ή μη, θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν τα μέσα ενημέρωσης, να κάνουν χειρουργικού τύπου επεμβάσεις στην παιδεία, να προσπαθήσουν να ελέγξουν την ελευθερία κινήσεων και λόγου των μαζών. Είναι η περίοδος του ψεύδους, της προπαγάνδας, τις συνομωσίας, του εθνικισμού, της δίωξης, της εκδίκησης  και της θυματοποίησης!

Το γεγονός δε ότι μετέχει ο Ερμής στην συνάντηση των δύο πλανητών δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας, καθώς ο Ερμής ελέγχει, εκτός των άλλων, τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα. Τα ελλιπή μέτρα προφύλαξης και ατομικής υγιεινής και η εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας μετά την παρέλευση της καραντίνας μπορούν να οδηγήσουν σε μολύνσεις και σε μια νέα φάση εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για αυτό καλό θα ήταν να αποφύγετε μεγάλες συναθροίσεις και πολύβουα πλήθη. Επιπλέον, καθώς ο πλανήτης κυβερνά τα ταξίδια, αυτά των μακρινών αποστάσεων θα είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν, ακόμη και εάν αποκατασταθούν ως ένα σημείο οι διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις, αν όχι αδύνατο.

Σε ατομικό επίπεδο ο ανάδρομος Πλούτωνας προσφέρεται να αναζητήσουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Είναι μια περίοδος που μπορούμε να μεταμορφώσουμε την προσωπικότητα μας εάν το θελήσουμε, να απαλλαγούμε από βλαβερές συνήθειες και εξαρτήσεις, να αποβάλουμε από τη ζωή μας κάθε τι βλαβερό και περιττό, και κυρίως, να απαλλαγούμε από τους τοξικούς ανθρώπους του περιβάλλοντος μας. Η παρούσα ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα αναμένεται να φέρει πολλές αναταράξεις στις ζωές πολλών μας, είναι κάτι όμως που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, παρά μόνο να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και  να βαδίσουμε με βάση τα δεδομένα της στιγμής. Ιδιαίτερα εκτεθειμένοι είναι το διάστημα αυτό οι Αιγόκεροι, Κριοί, Καρκίνοι και Ζυγοί του τρίτου δεκαημέρου, που χρειάζεται να προσέχουν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους τις κινήσεις ή τις αποφάσεις τους.

Αλίντα Κανάκη




    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.