Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Πανσέληνος 7ης Μαΐου 2020 Της ανακούφισης και επούλωσης των πληγών από την Αλίντα Κανάκη !




Η Πανσέληνος της 7ης Μαΐου 2020 πραγματοποιείται στις 17ο 19΄ του Σκορπιού, στις 13:45 τοπική ώρα. Μια Πανσέληνος στον Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη μας να εμβαθύνουμε στα συναισθήματα μας όσο μπορούμε περισσότερο. Η επιθυμία μας για ουσιαστικές και βαθιές συναισθηματικές επαφές είναι πολύ πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας.

Η Πανσέληνος του Μαΐου έχει θετική επιρροή, κυρίως λόγω του εξαγώνου Ερμή-Ποσειδώνα, και είναι ένα θετικό φεγγάρι μετά από πολύ καιρό! Οι άνθρωποι δείχνουν επιτέλους ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με συμπάθεια και κατανόηση για τους γύρω τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ή τις τραγωδίες που έζησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω της υγειονομικής κρίσης και του ντόμινο γεγονότων που προκάλεσε.

Το ακριβές εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα είναι μια θετική πλανητική όψη που εξουδετερώνει τις αρνητικές πτυχές της Πανσελήνου, και αναγεννά τον ιδεαλισμό στους ανθρώπους, ως προς το πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος και να λειτουργούν οι κοινωνίες μας. Με την όψη αυτή είμαστε εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα συναισθήματα των γύρω μας ή προσλαμβάνουμε διαισθητικά σχεδόν τις δονήσεις των συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντος. Η διαίσθηση μας είναι οξυμένη, ενώ ενδεχόμενα ψυχικά ή μεταφυσικά μας χαρίσματα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Είναι σαν να ενεργοποιείται το «τρίτο μας μάτι» και να μας συνδέει με την πηγή της γνώσης και της δημιουργίας, χαρίζοντας μας πολύτιμα ψήγματα προαιώνιας γνώσης ανωτέρων διαστάσεων.

Οι διαισθητικές μας ικανότητες θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε όλες μας τις επικοινωνίες το διάστημα αυτό και οι σχέσεις μας θα παρουσιάσουν εξαιρετικά θετική μεταστροφή, λόγω της βαθιάς πνευματικής επικοινωνίας που θα καταστεί δυνατή και της συμπονετικής μας φύσης που θα επιτρέψουμε να εκφραστεί. Έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους, να τους παρηγορήσουμε, να πάρουμε έστω και λίγο από το φορτίο που φέρουν και να τους ανακουφίσουμε. Τα λόγια μας γίνονται βάλσαμο για τις πληγωμένες ψυχές, τα χέρια μας θεραπευτικά εργαλεία.

Είναι μια Πανσέληνος που ευνοεί έντονα τον ρομαντισμό, δίνοντας πολλά περιθώρια να θεραπευτούν οι πρόσφατες πληγές σε μια σχέση, λόγω της εμπλοκής όμως του Ποσειδώνα, τονώνει και τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες. Είναι μια χρονική περίοδος που μπορεί να αναζητήσουμε καταφύγιο στην λογοτεχνία και την ποίηση, την ζωγραφική και την φωτογραφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης και ψυχαγωγίας, ώστε να ξεφύγουμε από την σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών. Και η μεταφυσική διάσταση της όψης Ερμή-Ποσειδώνα προσφέρεται για την ενασχόληση μας με ζητήματα μεταφυσικής, με τον διαλογισμό και την γιόγκα ή οτιδήποτε εμπίπτει στο πεδίο αυτό.

Η αντίθεση Σελήνης-Ερμή ανάγει την επικοινωνία σε σημαντικό ζήτημα της Πανσελήνου! Υπάρχει το ενδεχόμενο να βασανιστούμε από εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ σκέψεων και συναισθημάτων, ενώ τις μέρες αυτές μπορεί να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους ο εθνικισμός, η φυλετικότητα και άλλες παρόμοιες διαιρετικές και διχαστικές κινήσεις που γεννώνται από μια βαθιά ριζωμένη προκατάληψη. Η θετική όψη του Ποσειδώνα με την Πανσέληνο ευτυχώς αμβλύνει ή ακόμη και εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό την αρνητικότητα της αντίθεσης αυτής, μη επιτρέποντας να κλιμακωθούν ρατσιστικά και εθνικιστικά κινήματα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Το τρίγωνο Πανσελήνου-Ποσειδώνα είναι μια όψη που ευνοεί την έκφραση του συναισθήματος και δίνει φτερά στην φαντασία και την δημιουργικότητα! Λόγω της αυξημένη μας διαίσθησης, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε πρώτιστα τα δικά μας συναισθήματα και σκέψεις, για να μπορέσουμε στην συνέχεια να επικοινωνήσουμε επί της ουσίας με τους γύρω μας. Ακόμη και εάν υπάρξουν διαφωνίες, η όψη αυτή ενθαρρύνει τον συμβιβασμό, την συμπόρευση και την συγχώρεση μέσα από την αρμονική και βαθιά πνευματική της διάσταση.

Η Πανσέληνος αυτή με τις όψεις που την συνοδεύουν μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να επουλώσουμε τις προσωπικές μας πληγές μέσα από την συγχώρεση του εαυτού μας και των γύρω μας και να κατακτήσουμε ψυχική και πνευματική αρμονία και ισορροπία. Πρέπει να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και να αποδείξουμε έμπρακτα ότι μπορούμε να αποτελέσουμε το στήριγμα που χρειάζονται οι γύρω μας, το ταίρι μας, η οικογένεια μας, οι φίλοι μας, ο ώμος που χρειάζονται να θρηνήσουν τις απώλειες της ζωής τους ή το χέρι που έχουν ανάγκη να τους βοηθήσει να ορθοποδήσουν και πάλι. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό μας δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την θεραπευτική δύναμη της άδολης αγάπης και της συμπόνιας στην επούλωση των πληγών που άφησαν τα πρόσφατα, πολύ δύσκολα πλανητικά στις ψυχές και τις ζωές μας.

Γεννά την ελπίδα μέσα μας για ένα καλύτερο αύριο, που μπορούμε να το κατακτήσουμε ξεπερνώντας αντιπαλότητες και ανταγωνισμούς. Στηρίζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και να περισώσουμε ότι μπορούμε, λειτουργώντας επιτέλους σαν κοινωνικά σύνολα που ενδιαφέρονται για το εύ ζειν του συνόλου. Ο Πανάγαθος Πατέρας μας και οι συμπαντικές δυνάμεις μας προσφέρουν μια πολύτιμη στιγμή ανάπαυλας και ανακούφισης, για να συνειδητοποιήσουμε την ασημαντότητα της ύπαρξης μας και την ευτέλεια του υλικού μας κόσμου, αναδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές μέσα από πιο πνευματικά μονοπάτια στη ζωή. Τώρα έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να αλλάξουμε πορεία ζωής. Να δυναμώσουμε και να οχυρωθούμε όσο καλύτερα μπορούμε σαν μονάδες και σαν κοινωνίες, πριν να χτυπήσει το επόμενο κύμα. Γιατί οι δοκιμασίες μας δεν τελείωσαν ακόμη…

Αλίντα Κανάκη

  
  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.