Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης Ιουνίου 2020 Η έκλειψη του μίσους και του πάθους από την Αλίντα Κανάκη !



Η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι στις 5 του μήνα και πραγματοποιείται στις 22:12 τοπική ώρα, στις 15ο 34΄ του Τοξότη. Δεν είναι όμως μια απλή Πανσέληνος, αλλά μια μερική σεληνιακή έκλειψη που ανοίγει τον δεύτερο διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς. Θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο τμήμα της Αφρικής, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, το μεγαλύτερο τμήμα της Ασίας και από την Αυστραλία.

Μια Πανσέληνος στον Τοξότη κορυφώνει την ανάγκη μας να αναζητήσουμε κάτι καινούργιο. Για να αισθανθούμε ασφαλείς και ισορροπημένοι έχουμε την απόλυτη ανάγκη να έχουμε ένα στόχο, μια αποστολή ή μια φιλοσοφική ιδέα που να μας κινητοποιεί και να δίνει νόημα στη ζωή μας. Λόγω της αισιόδοξης φύσης του Τοξότη, έχουμε μια πολύ πιο θετική και αισιόδοξη προσέγγιση στην ζωή, ακόμη και εάν οι περιστάσεις δεν το δικαιολογούν. Εμείς έχουμε την πεποίθηση ότι το σύμπαν θα μας τα φέρει βολικά.

Παρά τον αυθορμητισμό και την αισιόδοξη διάθεση που μας δίνει ένα φεγγάρι στον Τοξότη, η Πανσέληνος-Έκλειψη αυτή επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από δύσκολες όψεις, κυρίως με τον Άρη, που θα φέρει πολλά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα οργής. Θα φέρει επίσης και τραυματισμούς σε οστά, τένοντες και συνδέσμους, στα γόνατα και τις επιγονατίδες και στη σπονδυλική στήλη, ενώ προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν και στην σπλήνα. Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες όψεις της μέρας σε σχέση με την Πανσέληνο και τις αποχρώσεις που οι ενέργειες τους θα δώσουν στην έκλειψη.

Η κυριότερη επιρροή πηγάζει από το τετράγωνο της έκλειψης με τον Άρη! Με την όψη αυτή μπορούμε πολύ εύκολα να χάσουμε την ψυχραιμία μας και ένας εκνευρισμός να κλιμακωθεί και να εκδηλωθεί με πραγματική οργή. Και επάνω στα νεύρα και την παρόρμηση μας, πολλά μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε, που θα μπορούσαν να γεννήσουν κινδύνους, τόσο για μας όσο και για τους απέναντι μας. Εάν όμως καταπνίξουμε τον θυμό μας και ελέγξουμε την επιθυμία μας να σπάσουμε τα πάντα γύρω μας, μπορεί να κάνουμε κακό στην υγεία μας. Η μόνη δυνατή διέξοδος είναι, να μην αφήσουμε τα γεγονότα να μας επηρεάσουν, αντιμετωπίζοντας τα με αδιαφορία.

Η αντίθεση της έκλειψης με την ανάδρομη Αφροδίτη αναμένεται να φέρει λαιμαργία και ραθυμία, καθώς και μια απρόσεκτη ή και ανέμελη διαχείριση των χρημάτων. Στην συναισθηματική μας ζωή θα απαιτούμε στοργή και αγάπη, αλλά δεν θα έχουμε καμία διάθεση να προσφέρουμε κάτι αντίστοιχο στο ταίρι μας. Οι δεσμευμένοι θα υποφέρουν την περίοδο αυτή από συνεχείς προστριβές με τον σύντροφό τους, καθώς πιθανότατα δεν θα συμβαδίζουν οι ανάγκες και οι ορέξεις τους. Οι ανεκπλήρωτες δε ανάγκες για στοργή και ψυχική επαφή μπορεί να οδηγήσουν στο ποτό και τα ναρκωτικά ή σε εξωσυζυγικές περιπέτειες. Όσο για τους αδέσμευτους, θα προσπαθήσουν να καλύψουν το συναισθηματικό τους κενό πέφτοντας στην αγκαλιά του πρώτου τυχόντα.  

Εκεί που τα πράγματα δυσκολεύουν πραγματικά στις σχέσεις, είναι στο τετράγωνο που σχηματίζουν Άρης και Αφροδίτη! Και αυτή η όψη είναι παρούσα στην έκλειψη σελήνης του Ιουνίου, και μάλιστα με ανάδρομη Αφροδίτη. Το τετράγωνο των δύο πλανητών αυξάνει την σεξουαλική μας ορμή, οξύνει τους ανταγωνισμούς, γινόμαστε ανεξέλεγκτοι, παρορμητικοί, επιθετικοί, συγκρουσιακοί, είμαστε γεμάτοι θυμό και ένταση. Εάν προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον θυμό μας, βάζοντας μπροστά την λογική, ο θυμός υποβόσκει και οδηγεί σε εκνευρισμούς, την αίσθηση απώλειας, σε λύπη και απογοητεύσεις. Σε αρμονικές σχέσεις, το τετράγωνο Άρη-Αφροδίτης μπορεί να οδηγήσει σε μια αναθέρμανση της ερωτικής ζωής του ζευγαριού, αφού όμως καταβληθεί κάποια προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Σε προβληματικές όμως σχέσεις, μια συσσωρευμένη σεξουαλική καταπίεση θα μπορούσε να εκφραστεί με επιθετικότητα, έχθρα και μίσος.

Και καθώς η Αφροδίτη κατά την αρχαία μυθολογία ήταν αφενός μεν η θεά του έρωτα και της γονιμότητας, αφετέρου δε η θεά του πολέμου, η όψη τετραγώνου που σχηματίζει με τον Άρη σε συνδυασμό με την έκλειψη αυξάνει αισθητά την πιθανότητα μιας πολεμικής σύρραξης!

Οι δευτερεύουσες όψεις που συνδέονται με την μερική σεληνιακή έκλειψη του Ιουνίου αφορούν συνόδους με απλανείς αστέρες στην κεφαλή του αστερισμού του Ηρακλή και στην ουρά του Σκορπιού. Και στις δύο περιπτώσεις οι αστέρες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον Κρόνο και την Αφροδίτη, που στις παρούσες συνθήκες θα έχουν σαν αποτέλεσμα τις επιπρόσθετες δυσκολίες στις συναισθηματικές σχέσεις. Ο δε αστερισμός του Ηρακλή προκαλεί γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και προμηνύει σεισμούς εάν συνδυάζεται με δύσκολες όψεις, όπως είναι μια έκλειψη.

Αν και οι εκλείψεις έχουν μια συνηθισμένη περίοδο επιρροής γύρω στους έξι μήνες, ευτυχώς για μας η παρούσα μερική σεληνιακή έκλειψη επισκιάζεται από την αντίστοιχη της 5 Ιουλίου στο ζώδιο του Αιγόκερου. Θα είναι όμως ιδιαίτερα έντονη η επιρροή της τουλάχιστον μέχρι τις 21 Ιουνίου, που θα έχουμε την μερική έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Καρκίνου. Και ας ελπίσουμε ότι ο κίνδυνος μιας πολεμικής σύγκρουσης ή ενός μεγάλου σεισμού θα μείνουν στα χαρτιά, ως ανεκπλήρωτες προβλέψεις…

Αλίντα Κανάκη   

    


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.