Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Νέα Σελήνη 19 Αυγούστου 2020 Πάθη και επιθυμίες, τοξικότητα και απογοητεύσεις από την Αλίντα Κανάκη !



Η Νέα Σελήνη είναι στις 19 Αυγούστου, στις 05:41 τοπική ώρα στις 26ο 34΄στο ζώδιο του Λέοντα. Μια Σελήνη στον Λέοντα φέρνει στη επιφάνεια όλη μας την ματαιοδοξία, καθώς η ανάγκη μας να μας θαυμάζουν, να εντυπωσιάσουμε και να βρεθούμε στο επίκεντρο των πάντων είναι ακαταμάχητη. Δεν αναλογιζόμαστε όμως, ότι όποιος βρίσκεται στο προσκήνιο, μπορεί πολύ πιο εύκολα να γίνει αντικείμενο αρνητικής κριτικής, ένα δεδομένο που μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας. Ίσως θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την κριτική των γύρω μας, γνωστών και αγνώστων. Ας αναλογιστούμε όμως, ότι μέσα από την κριτική,  όσο κακόπιστη και αν είναι, μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια από τα κακώς κείμενα της ζωής ή του χαρακτήρα μας, κατακτώντας ένα νέο επίπεδο αυτογνωσίας.

Η παρούσα Νέα Σελήνη συναντά τόσο τον Ήλιο όσο και τον Ερμή στον Λέοντα. Και καθώς σχηματίζει σύνοδο με τον Ερμή, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει τις δύο βδομάδες που θα ακολουθήσουν η σκέψη, η επικοινωνία και τα ταξίδια μικρών αποστάσεων.

Η σύνοδος Σελήνης-Ερμή  φέρνει πνευματική εγρήγορση, ευτροφία, περιέργεια αλλά και αυξημένη ικανότητα προσαρμογής. Η επικοινωνιακή μας ευχέρεια θα έχει άμεση επίδραση στις επαφές μας με συγγενείς, γείτονες, φίλους και κοινωνικό περιβάλλον, ενώ αυξημένες θα είναι οι επαγγελματικές μας επαφές, ο όγκος της αλληλογραφίας ή η ροή των πληροφοριών που θα πρέπει να επεξεργαστούμε και να αξιολογήσουμε. Πρόκειται για μια πολύ καλή περίοδο για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, επεξεργασία σχεδίων και διεύρυνση του κοινωνικού ή επαγγελματικού μας κύκλου.

Η σύνοδος Νέας Σελήνης-Ερμή σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Άρη, μια όψη που προϊδεάζει για μια επικείμενη σύγκρουση, που η αιτία της θα πηγάζει από το αίσθημα της ανεπάρκειας μας στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Η σύνοδος σχηματίζει επίσης μια όψη χιαστή με τον Κρόνο, που μας δείχνει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που μας απασχολεί, μπορεί να αντιμετωπιστεί, και η αναζήτηση της λύσης θα μας οδηγήσει στην απόκτηση μιας πιο αντικειμενικής εικόνας του εαυτού μας και των ικανοτήτων μας.

Υπάρχει επίσης και ένα τρίγωνο Νέας Σελήνη και Ερμή με τον Άρη, μια αρμονική όψη που προμηνύει την μεταμόρφωση της προσωπικότητας μας, μετά από μια πετυχημένη, δημιουργική προσέγγιση και λύση του προβλήματος, σε ένα άτομο με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, με μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Η τρείς αυτές όψεις με την σειρά που αναφέρθηκαν μας λένε ουσιαστικά ότι χρειάζονται πολλές εμπειρίες για να κατακτήσει κανείς το επίπεδο γνώσης που απαιτείται, για να μπορέσει να προχωρήσει και να εξελιχθεί πνευματικά. Και για να κατακτηθεί το επίπεδο αυτό, χρειάζεται χρόνος και μεγάλη προσπάθεια, το αποτέλεσμα όμως θα μας ανταμείψει στο πολλαπλάσιο.

Η κύρια όψη ωστόσο που συνοδεύει την Νέα αυτή Σελήνη και την χρωματίζει περισσότερο από κάθε άλλη, είναι ένα τετράγωνο Άρη-Κρόνου που θα φέρει απογοητεύσεις! Η ανάγκη μας για επιτυχία και επιβεβαίωση είναι αυξημένη την περίοδο αυτή, οι επιθυμίες και τα πάθη μας κυριαρχούν, αλλά τα εμπόδια θα είναι πολλά και οι αποτυχίες συχνές. Και όσο πιο σκληρά θα αγωνιζόμαστε να πετύχουμε τους στόχους μας, τόσο θα απομακρύνεται η πιθανότητα επιτυχίας. Ίσως να πρόκειται για ένα σημάδι του σύμπαντος, που θέλει να μας νουθετήσει για τις ενδεχόμενα υπέρμετρες φιλοδοξίες μας, ίσως πάλι να θέλει να μας πει ότι δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη χρονική στιγμή. Όπως και να έχει πάντως, τις μέρες αυτές καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε μια πιο ήπια προσέγγιση, προσανατολισμένοι όχι στην επέκταση, αλλά στην διατήρηση των όσων έχουμε αυτή τη χρονική στιγμή.

Η δευτερεύουσες όψεις που παράγονται από το τετράγωνο Άρη-Κρόνου, είναι μια χιαστή Νέας Σελήνης–Κρόνου, μια χιαστή Ερμή–Κρόνου, ένα τρίγωνο Νέας Σελήνης–Άρη και ένα τρίγωνο Ερμή–Άρη. Ας δούμε τι είδους επιρροές προσθέτουν στην Νέα Σελήνη.

Η χιαστή Νέας Σελήνης–Κρόνου θα φέρει παρεμπόδιση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, που μπορεί να οφείλεται σε κάποιους περιορισμούς που θα επιβληθούν ή στην ανάγκη συμμόρφωσης μας σε κανόνες, λόγω υποχρεώσεων που αναλάβαμε. Το γεγονός αυτό καθ εαυτό όμως θα μας προκαλέσει απογοήτευση, αγανάκτηση και την παρόρμηση για αντίδραση!

Η χιαστή Ερμή–Κρόνου θα φέρει εκνευρισμό, αρνητικές σκέψεις, αναποφασιστικότητα, ανασφάλεια, φοβίες και καχυποψία, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές.

Το τρίγωνο Νέας Σελήνης–Άρη από την άλλη, μας δίνει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, αισιοδοξία, ενθουσιασμό και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο τα προβλήματα που αναφύονται από το τετράγωνο Άρη-Κρόνου. Το τρίγωνο αυτό αμβλύνει κάπως τις επιπτώσεις του τετραγώνου και των χιαστών και μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τις πρωταρχικές μας επιθυμίες. Είναι μια όψη που ευνοεί επίσης την λίμπιντο μας και μας δίνει μαγνητισμό και γοητεία! Όσοι είναι αδέσμευτοι, ας αδράξουν την ευκαιρία!

Και τέλος, το τρίγωνο Ερμή-Άρη μας δίνει αυξημένη ικανότητα συγκέντρωσης στην μελέτη, μια όψη ιδανική για σπουδές και μελέτες. Είμαστε πιο εύστροφοι, πολύ πιο αποφασιστικοί, έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε πειστικοί στην επικοινωνία μας. Υπό την έννοια αυτή βοηθάει στις διαπραγματεύσεις και τις επιχειρηματικές επαφές, καθώς και στις δημόσιες ομιλίες.

Όπως συμβαίνει πολλές φορές στην Πανσέληνο και τις Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή τη φορά έχουμε κάποιες συνόδους με απλανείς αστέρες που θα άξιζε τον κόπο να παρατηρήσουμε, καθώς προσθέτουν και αυτοί την ιδιαίτερη ενέργειά τους στην Νέα Σελήνη.

Την πιο ισχυρή επιρροή από τους απλανείς αστέρες την ασκεί ο α (άλφα) του αστερισμού της Ύδρας, που είναι καταγεγραμμένος με το αραβικό όνομα Alphard. Η Ύδρα, η Λερναία Ύδρα της μυθολογίας μας, το θαλάσσιο τέρας των άθλων του Ηρακλή, κόρη του Τυφώνα και της Έχιδνας, είναι ένα τρομερό θαλάσσιο ερπετό, και ο αστέρας Alphard αποτελεί «την καρδιά του φιδιού», λόγω της θέσης του στον αστερισμό.

Ο αστερισμός της Ύδρας που ανακαλύφθηκε από τον Πτολεμαίο, είναι ο δεύτερος σε μέγεθος μεταξύ των 88 αναγνωρισμένων από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση αστερισμών, παρόλα αυτά διαθέτει μόνο έναν φωτεινό αστέρα, τον Alphard. Ο Alphard είναι ένας πορτοκαλί γίγαντας, πιο ψυχρός από τον Ήλιο μας, με τριπλάσια όμως μάζα, σε απόσταση 175 έτη φωτός από τη γη.

Αστρολογικά ο Alphard δίνει σοφία, ευνοεί την μουσική και καλλιτεχνική παιδεία και την σε βάθος γνώση της ανθρώπινης ψυχής, από την άλλη όμως είναι συνώνυμος με τα έντονα πάθη και την ανηθικότητα, την έλλειψη αυτοελέγχου και την επαναστατικότητα, αλλά και για τον ξαφνικό θάνατο από δηλητήριο, ασφυξία ή πνιγμό!

Και όταν λέμε «δηλητήριο», η έννοια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει απόπειρα δηλητηρίασης ή δολοφονίες με δηλητήριο, δηλητηρίαση από αέριο ή καπνό, δηλητηρίαση του αίματος από τσίμπημα φιλιού, δηλητηριώδη έντομα ή από υπερβολική δόση ναρκωτικών ή δάγκωμα σκύλου, άρρωστου από λύσσα. Μεταφορικά όμως μπορεί να σημαίνει και το δηλητηριώδες μίσος ενός γυναικείου προσώπου.

Στην παρούσα περίπτωση και με βάση τις όψεις που σχηματίζει, μπορούμε να περιμένουμε:

·        Απώλεια θέσης εξουσία και φήμης, λόγω λανθασμένων μας πράξεων ή λόγω υπονόμευσης από εχθρούς, με βάση την σύνοδο Ήλιου- Alphard.

·        Η σύνοδος Σελήνης- Alphard δείχνει ότι υποκινούμαστε από σφοδρή επιθυμία για επιτυχία, αλλά μας περιμένουν αποτυχία στις επιδιώξεις μας. Παρόλα αυτά, θα έχουμε την στήριξη της οικογένειας μας, κυρίως οικονομικά. Η όψη αυτή συνδέεται με καταστροφή και διαπόμπευση, αλλά και με θάνατο από ασφυξία!

·        Η σύνοδος δε Ερμή- Alphard δείχνει τα προβλήματα που φέρνει μια αρρωστημένη και παθιασμένη προσκόλληση σε κάτι ή σε κάποιο πρόσωπο, που εν τέλη θα αλλάξει την πορεία της ζωής μας. Μπορεί επίσης να προϊδεάζει για προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε λόγω κάποιων εγγράφων.

Συνόδους έχουμε επίσης της Νέας Σελήνης και του Ερμή με τους αστέρες ζ  (ζήτα) και η (ήτα) του αστερισμού του Λέοντα. Ο ζ (ζήτα) του Λέοντα, γνωστός με το αραβικό του όνομα ως Adhafera, που σημαίνει μπούκλα, βρίσκεται στην χαίτη του Λέοντα. Πρόκειται για έναν λευκό γίγαντα, με τρείς φορές  την μάζα του Ήλιου, έξι φορές την ακτίνα του και 85 φορές την φωτεινότητα του, σε απόσταση 275 έτη φωτός. Αστρολογικά συνδέεται με τα δηλητήρια, τα υγρά οξέα και τα υγρά εκρηκτικά και στην σύνοδό του με την Σελήνη αναμένεται να φέρει εγκλήματα, κλοπές και ψεύδη!

Ο δε η (ήτα) του Λέοντα, γνωστός και ως Al Jabhah, τοποθετημένος στο στέρνο του Λέοντα, είναι ένας λευκός υπεργίγαντας, με δεκαπλάσια μάζα από αυτήν του Ήλιου και 20.000 φορές πιο φωτεινός από αυτόν. Στην αστρολογία συνδέεται με απώλειες και κινδύνους, και σε προσωπικό επίπεδο με ένα βίαιο και εγωκεντρικό χαρακτήρα. Στην σύνοδό του με τον Ερμή μπορεί να φέρει τον βίαιο θάνατο (δολοφονία) ενός επιφανούς ατόμου με στρατιωτικό αξίωμα, που θα προκληθεί από το εξεγερμένο στράτευμά του.

Οι σύνοδοι της Νέας Σελήνης και του Ερμή με τους ιδιαίτερα τοξικούς αστέρες των αστερισμών της Ύδρας και του Λέοντα εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο. Όσο για το κοσμικό, δεν είμαστε σε θέση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά σε ατομικό επίπεδο θα ήταν σκόπιμο να είμαστε προσεκτικοί, επιφυλακτικοί, ψύχραιμοι και ετοιμοπόλεμοι, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Από άποψη υγείας δε, η Νέα Σελήνη στο Λέοντα φέρνει μεγαλύτερη πίεση στην καρδιά, στην αορτή, το κυκλοφορικό, την πίεση του αίματος και τους παλμούς της καρδιάς, όργανα, λειτουργίες και συστήματα που ελέγχει το ζώδιο του Λέοντα. Όσοι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα ή έχουν χρόνιες παθήσεις που συνδέονται με την καρδιά και το κυκλοφορικό, ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Αλίντα Κανάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.