Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Πανσέληνος 2 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς Ένα φεγγάρι με θετικές προοπτικές!



Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι στις 2 του μήνα, στις 08:21 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στο ζώδιο των Ιχθύων, στις 10ο 11΄ και στον 6ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Όντας ένα φεγγάρι στο πιο ευαίσθητο όλων των ζωδίων, σημαίνει πολλαπλάσια ευαισθησία και υπερβάλλον συναίσθημα για όλους μας. Τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο θα είμαστε πιο ευαίσθητοι, έχοντας μεγαλύτερη συναίσθηση του περιβάλλοντος μας και των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε. Είναι πολύ πιθανό να βγουν οι ανασφάλειες μας στην επιφάνεια ή ακόμη να πέσουμε σε μια παθητικότητα, περίεργη και αχαρακτήριστη για πολλούς από εμάς. Για όσους ασχολούνται ωστόσο με ζητήματα πνευματιστικά και μεταφυσικής, είναι οι κατάλληλες μέρες για νέες εμπειρίες και καινούργιες γνώσεις.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου δέχεται θετική επιρροή από τον Ουρανό, μια όψη που προϊδεάζει για κατάκτηση προσωπικής ελευθερίας, για θετικές αλλαγές και ενδιαφέροντα γεγονότα. Είναι ένα φεγγάρι που θα μας βοηθήσει να ανανεωθούμε, μέσα και από την διεύρυνση του κοινωνικού ή φιλικού μας κύκλου, και να χαλαρώσουμε μετά από μια μακρά περίοδο έντονου άγχους και περιορισμών.  Μοιάζει με την Πανσέληνο της 9 Μαρτίου 2020 στην Παρθένο και στον 12ο οίκο, μόνο που τώρα είναι ακριβώς αντίστροφη. Αντί να φέρει περιορισμούς και εγκλεισμό, θα τονώσει την ανάγκη μας για ελευθερία κινήσεων και εξωστρέφεια.

Η κύρια όψη της Πανσελήνου είναι το εξάγωνο της με τον Ουρανό. Θα φέρει μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία, ενδιαφέρουσες επαφές και ευχάριστες συναναστροφές. Αυτή την περίοδο δεν έχουμε πολύ μεγάλες φιλοδοξίες ή σαφή πλάνα και για αυτό είμαστε πιο ανοιχτοί στις νέες εμπειρίες και τις αλλαγές, που κάποιοι μεταξύ μας ίσως και να τις αποζητούν. Είναι μια εξαιρετική εποχή να κάνει κανείς αλλαγές στην προσωπική του ζωή και να αποβάλλει παλιές και ίσως επιβλαβείς συνήθειες. Ρίχνοντας δε τις άμυνες μας και επιτρέποντας τον εαυτό μας να εκφραστεί ελεύθερα, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα άτομα και να διευρύνουμε τον κοινωνικό και φιλικό μας κύκλο.

Θυμό, αγανάκτηση, απογοήτευση και επιπλοκές στις σχέσεις και τα οικονομικά θα φέρουν οι όψεις Αφροδίτη τετράγωνο Άρης, Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος και Άρης τετράγωνο Κρόνος που συνοδεύουν την Πανσέληνο. Το τετράγωνο δε Άρη-Κρόνου θα παραμένει σε ένα εύρος 3 μοιρών από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, καθώς ο Άρης επιβραδύνει για να γυρίσει ανάδρομος στις 10 Σεπτεμβρίου και θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να ανακτήσει την ταχύτητα του και να σπάσει τον σχηματισμό.

Η διάρκεια αυτής της όψης φανερώνει ότι ο θυμός ή η ένταση συσσωρεύεται για βδομάδες και τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο, με την καταλυτική επίδραση της Αφροδίτης, μπορεί να απασφαλίσουμε και να δημιουργήσουμε μεγάλα προβλήματα στις συναισθηματικές μας σχέσεις, ίσως ακόμη και στον τραπεζικό μας λογαριασμό, εάν αποφασίσουμε να ξεδώσουμε σε καταναλωτικές δαπάνες, χάνοντας την υπομονή ή την αυτοσυγκράτηση μας. Αφήστε την διαίσθηση σας να σας κατευθύνει και κάντε θετικές αλλαγές σε όποιο τομέα κρίνετε ότι είναι απαραίτητες. Εάν ξεπεράσετε την ξεροκεφαλιά σας και την άρνηση για αλλαγές, η τύχη θα είναι με το μέρος σας.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου σχηματίζει επίσης σύνοδο με το σταθερό αστέρι Skat ή αλλιώς όπως είναι γνωστός, ο δ (δέλτα) του Υδροχόου, που έχει χαρακτηριστικά τόσο του Κρόνου, όσο και του Δία (συντηρητικότητα, αυτοσυγκράτηση και αξιοπρέπεια). Η κινέζικη του δε ονομασία είναι «ο φρουρός των ανακτόρων» και φέρνει καλή τύχη, μακροχρόνια ευτυχία και ασφάλεια. Στην σύνοδο του με την Πανσέληνο μπορούμε να περιμένουμε νέους φίλους να εισέρχονται στην ζωή μας, που θα έχουν σημαντική κοινωνική επιρροή. Μπορεί επίσης να λάβουμε δώρα αξίας ή να γνωρίσουμε και να κερδίσουμε την αγάπη μιας αξιοσέβαστης κυρίας.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στις 10ο των Ιχθύων και στον 6ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, βρίσκεται επίσης οριακά σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα. Είναι ο οίκος της δημόσιας υγείας κατά την κοσμική αστρολογία, και της παγκόσμιας υγείας κατ επέκταση, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού, και το γεγονός ότι η σύνοδος πραγματοποιείται με μεγάλη διαφορά μοιρών δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις στον τομέα αυτό. Η εικόνα που θα διαμορφωθεί θα είναι αρκετά ανησυχητική, πιθανά με αυξημένη θνησιμότητα, το ενδεχόμενο όμως ενός νέου εγκλεισμού είναι προς το παρόν λίγο μακρινό ή πρόωρο. Παρόλα αυτά θα επιβληθούν περιορισμοί σε αρκετές χώρες, που θα προκαλέσουν την έντονη αντίδραση των πολιτών. Ας μην ξεχνάμε ότι η κύρια επιρροή της Πανσελήνου προέρχεται από τον Ουρανό, έναν πλανήτη επαναστάτη, που δεν ανέχεται καμία καταπίεση.

Ο Ερμής από την Παρθένο βρίσκεται στον ωροσκόπο της Πανσελήνου και υπάρχει πολύ έντονο το ενδεχόμενο να έρθουν στην επιφάνεια σκάνδαλα για ανάμειξη κυβερνήσεων σε μυστικές συμφωνίες ή για συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών σε σκάνδαλα παιδοφιλίας. Η Παρθένος αγαπά την λεπτομέρεια, να σκαλίζει και να ξεθάβει μισοκρυμμένα μυστικά! Οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα αλλά και η κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης. Οι πολιτικές αναμένεται να είναι αρκετά επιθετικές απέναντι στους λαούς, καθώς οι αποκαλύψεις θα αυξάνουν την δυσαρέσκεια. Ο Ερμής από την άλλη θα σχηματίσει θετικές όψεις με Αφροδίτη και Κρόνο, που προβλέπεται να φέρουν σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ατόμων, λόγω της ανάγκης μας για επαφή, ίσως και λόγω πνευματικής συγγένειας, αλλά και της ανάγκης μας για αμοιβαία στήριξη τις δύσκολες αυτές εποχές.

Η ακριβής αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου θα διαδραματίσει και αυτή τον ρόλο της στην υγεία και την ευημερία κάποιων από την άρχουσα τάξη και τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Είναι όμως και μια όψη που μπορεί να φέρει σεισμική δραστηριότητα με την εκδήλωση σεισμών μεγάλης κλίμακας από τη μια και πολύ δυσμενείς συνθήκες για την οικονομία από την άλλη. Αρνητικά γεγονότα είναι ενδεχόμενο να κυριαρχήσουν στην διεθνή διπλωματία και να κινδυνεύει η ήδη εξαιρετικά εύθραυστη ειρήνη.

Πολύ σημαντική είναι η σύνοδος επίσης Ερμή με τον απλανή αστέρα Alkes, που θα προκαλέσει ξαφνικά γεγονότα, φέρνει ακόμη και κινδύνους που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο. Ίσως να υπάρξουν πλημμύρες την περίοδο που ακολουθεί, ενδεχομένως ακόμη και ένα τσουνάμι.

Εν κατακλείδι, εκείνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου θα είναι αρκετά πιο ήπια και βατή από πολλές άλλες που προηγήθηκαν, με αρκετές θετικές αποχρώσεις. Ας μην ενθουσιαζόμαστε όμως, γιατί θα τρέξουν γεγονότα με γρήγορους ρυθμούς στην πολιτική, την οικονομία, την δημόσια υγεία και την διεθνή σκηνή, παράλληλα με μια ανήσυχη φύση να δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Αλίντα Κανάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.