Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Βηρυτός Το ωροσκόπιο της έκρηξης από την Αλίντα Κανάκη !





Στις 4 Αυγούστου, στις 6:08 μμ συνέβη η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που άφησε τον κόσμο άφωνο με την βιαιότητα της και την καταστροφική της δύναμη. Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν επρόκειτο για ένα τυχαίο γεγονός ή για τρομοκρατική επίθεση, το γεγονός πάντως είναι ότι προκάλεσε το θάνατο μέχρι στιγμής σχεδόν 150 ατόμων, τραυματίστηκαν χιλιάδες, υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι στα συντρίμμια της πόλης και άφησε 300 χιλιάδες άστεγους, καθώς καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης.

Η έκρηξη, που ήταν η τρίτη ισχυρότερη στην σύγχρονη ιστορία μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καταγράφηκε από τα Σεισμολογικά Ινστιτούτα σαν σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 R, ενώ ο εκκωφαντικός της ήχος ακούστηκε μέχρι την Κύπρο. Ο αρχικός απολογισμός των ζημιών ανέρχεται σε 10-15 δις δολάρια, που αντιστοιχεί περίπου στο 30% του ΑΕΠ της χώρας, ποσό τεράστιο που θα γονάτιζε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Η έκρηξη στην Βηρυτό συνέβη ένα 24ωρο μετά την Πανσέληνο του Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο του Υδροχόου, σε τετράγωνο με τον Ουρανό, με μια αντίθεση Ερμή-Ήλιου και ένα ενεργοποιημένο τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού. Όπως είχαμε γράψει στο σχετικό μας άρθρο, «το πιο πιθανό είναι να συμβούν απρόβλεπτα και ασυνήθιστα γεγονότα που θα μας αναστατώσουν συναισθηματικά, θα μας εκνευρίσουν ή θα εκτοξεύσουν στα ύψη το άγχος μας για μια επικείμενη δυσάρεστη αλλαγή που θα επηρεάσει περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό, τις οικογένειες και το ευρύ κοινό». Επίσης «είναι πολύ πιθανό να κλιμακωθεί η ένταση σε απίστευτα ύψη και να ανοίξουν εν ριπή οφθαλμού νέα πολεμικά μέτωπα, ακόμη και από λανθασμένους χειρισμούς, που θα έχουν την δυναμική να οδηγήσουν σε ολέθριες συνέπειες», και εάν λάβουμε υπόψη μας τα επεισόδια και τις συγκρούσεις που παρατηρούνται ήδη μεταξύ αντίπαλων φατριών στον Λίβανο, το μέλλον δεν είναι ευοίωνο.

Το ωροσκόπιο της στιγμής της έκρηξης δείχνει ότι ο πλανήτης Ουρανός βρισκόταν στον Ισημερινό του Λιβάνου (IC) με μια απόκλιση 2ο. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του απρόβλεπτου και του ξαφνικού, που μπορεί να προκαλέσει τεράστιες αλλαγές εν ριπή οφθαλμού, συνδέεται δε και με εκδηλώσεις σεισμικών γεγονότων. Πριν από 75 χρόνια, όταν καταγράφηκε η έκρηξη στην Χιροσίμα, ο Ουρανός ήταν στον μεσημβρινό της πόλης (MC). Το ωροσκόπιο της παρούσας έκρηξης καταγράφει επίσης ένα τετράγωνο Άρη-Δία από τα ζώδια του Κριού και του Αιγόκερου αντίστοιχα, μια όψη που είναι από τις πιο αρνητικές που μπορούν να υπάρξουν. Έχει τεράστια επιρροή και επεκτατική δύναμη και συμβολίζει βίαια γεγονότα. Ο Άρης, πέρα από πλανήτης του πολέμου, είναι και ο κυβερνήτης των όπλων μαζικής καταστροφής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μας βάζει σε σκέψεις για την αιτία της έκρηξης.


Ας σημειωθεί δε ότι ο Δίας ήταν σε ακριβή σύνοδο με τον ωροσκόπο της έκρηξης στον Αιγόκερω. Πρόκειται για ένα ζώδιο της γης, που έχει να κάνει κατά την παραδοσιακή αστρολογία μεταξύ άλλων με τον οικονομικό τομέα, κυρίως σε σχέση με τα νομίσματα και τις συναλλαγές, καθώς και την ασφάλεια και την καθημερινότητα των συναλλαγών. Από την σύνοδο αυτή γίνονται εμφανείς οι μεγάλες επιπτώσεις του γεγονότος στον οικονομικό τομέα.

Στον ωροσκόπο της έκρηξης φιλοξενούνται επίσης ο Κρόνος, ο Πλούτωνας αλλά και ο αστεροειδής Παλλάδα Αθηνά, όλοι σε ανάδρομη κίνηση. Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι ο αστεροειδής ονομάστηκε προς τιμή της Αθηνάς, της θεάς του πολέμου, κάτι που προσθέτει την δική του ξεχωριστή σημειολογία στο γεγονός. Οι πλανητικές αυτές όψεις υποδηλώνουν ένα εσκεμμένο γεγονός που υποκινήθηκε από φανατισμό και ισχυρά πιστεύω και αποσκοπεί στο να διδάξει ένα μάθημα.

Σε αντίθεση με τον ωροσκόπο βρίσκεται ο Ερμής στις 29ο 02΄του Καρκίνου, μια κρίσιμη μοίρα που δείχνει ισχυρή ευαισθητοποίηση και συναισθηματική φόρτιση. Στις δε 17ο 58΄του Καρκίνου έχουμε τον αστεροειδή Υγεία, που μας προϊδεάζει για τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού από την έκρηξη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο τοξικό είναι το μανιτάρι που δημιουργήθηκε, ούτε πόσο μεγάλη είναι η ακτίνα επιρροής του, αστρολογικά τουλάχιστον διαφαίνονται κάποιες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων.

Ο αστεροειδής Έρις, ένα ουράνιο σώμα με πλουτώνια ενέργεια, που φέρνει καταστροφή μέσα από προστριβές, αναταραχές και συγκρούσεις, βρίσκεται στις 24ο 32΄του Κριού και σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, καθώς και με τον Ερμή. Η δε μαύρη Σελήνη, η Λίλιθ, που φέρνει μοιραία γεγονότα, τεταμένες καταστάσεις και καταστροφές, είναι στις 29ο 21΄ του Κριού, επίσης σε τετράγωνο με Πλούτωνα, Κρόνο και Ερμή. Ο αστεροειδής Έρις από το Κριό (με κυβερνήτη του τον Άρη!) σχηματίζει επίσης  εξάγωνο με την Σελήνη που βρίσκεται στον Υδροχόο, ένα ψυχρό ζώδιο, χωρίς συναισθηματισμούς και ηθικές αναστολές. Η όψη αυτή υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια επίθεση, μια ψυχρή πράξη εκδίκησης, που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει χάος.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ είναι ακόμη εξαιρετικά ισχυρή η επιρροή της τριπλέτας των εκλείψεων του καλοκαιριού, καθώς και η αντίθεση Νέας Σελήνης-Κρόνου της 20 Ιουλίου. Η ερμηνεία των συνδυασμένων πλανητικών όψεων και διελεύσεων της περιόδου μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού δεν αποτελεί δυστυχώς ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά την πρώτη σκηνή ενός δράματος, που θα κλιμακωθεί ενδεχομένως γρήγορα λόγω της εμπλοκής του Ουρανού και θα κυριαρχήσει τους μήνες που ακολουθούν μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, ενδεχομένως και για πολύ μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη.


Αλίντα Κανάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.