Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Άστρα : Οκτώβριος 2020 Επιχειρηματικότητα και πλανητικές διελεύσεις από την Αλίντα Κανάκη !


Ο Οκτώβριος δεν είναι ένας μήνας που προσφέρεται για επιχειρηματικά ανοίγματα ή μεγάλες επιτυχίες. Ο Άρης, ο κύριος πλανήτης της επιχειρηματικής δράσης, είναι ανάδρομος ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και καθ όλο τον Οκτώβριο, ενώ μετά τα μέσα Οκτωβρίου γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και ο Ερμής, ο προστάτης των επικοινωνιών και του εμπορίου. Ειδικά με την ανάδρομη πορεία του Ερμή επηρεάζονται οι επικοινωνίες, τα συμβόλαια, οι ανταλλαγές προϊόντων, υπηρεσιών και ειδήσεων, οι πωλήσεις, οι σχέσεις μεταξύ εταίρων, οι προμήθειες και οι ανταλλαγές.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί σοβαρή επιχειρηματική πρόοδος. Οι επιχειρήσεις όμως δεν σταματούν ποτέ τις δραστηριότητες τους, πόσο μάλλον για ένα ή δύο μήνες, και θα πρέπει να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρέχοντα ζητήματα τις μέρες που θα έχουν κάποια, έστω και μικρή, εύνοια. Εάν λάβει κανείς υπόψη του τις καλές και τις κακές μέρες του μήνα, θα καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες του και να στηρίξει την παραγωγική του διαδικασία.

Το διάστημα μεταξύ 1 και 12 Οκτωβρίου ευνοούνται πάνω από όλα τα ζώδια του ζωδιακού οι Σκορπιοί! Ο Ερμής στο ζώδιο τους θα τους βοηθήσει να επιπλεύσουν, καθώς η λογική θα καθορίζει κάθε απόφαση. Δεν θα είναι εύκολο να τους εξαπατήσει ή να τους ξεγελάσει κανείς στις διαπραγματεύσεις ή τις συναλλαγές, ενώ θα είναι πειστικοί και θα επιβάλλουν την θέληση τους στους συνομιλητές τους. Θα μπορέσουν να καταρτίσουν στρατηγικά σχέδια, να οργανώσουν επιχειρηματικές συναντήσεις και συνομιλίες, να αναλύσουν πιθανά προβλήματα και να βρουν την βέλτιστη λύση.

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου οι επιχειρηματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις αναμένεται να τιναχτούν στον αέρα, να ακυρωθούν ή να οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Παραδόξως, το κλίμα αυτό σύγχυσης θα ανοίξει κάποια πάρα πολύ μικρά από χρονική άποψη αλλά πολύ σημαντικά παράθυρα ευκαιριών για Ταύρους, Παρθένους και Ζυγούς. Μέσα από ένα κλίμα εμπιστοσύνης που θα δημιουργήσουν με τους συνομιλητές και μελλοντικούς τους εταίρους, θα στοιχηματίσουν στην προσωπική συμπάθεια και θα κερδίσουν με το ένστικτο τους μια συμφωνία που θα ήταν υπό άλλες συνθήκες καταδικασμένη.

Οι Τοξότες μπορούν το διάστημα αυτό να κερδίσουν μια επιχειρηματική συμφωνία από αποκλειστικές πληροφορίες που θα φτάσουν στα χέρια τους και θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν. Θα είναι καθαρά θέμα τύχης και σωστού timing, το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που μετράει, ιδίως τέτοιες δύσκολες εποχές.

Στις 25 Οκτωβρίου ο Ερμής θα σχηματίζει όψη συνόδου και μπορεί να φέρει επιχειρηματικές επιτυχίες τη μέρα αυτή σε Διδύμους, Σκορπιούς και Υδροχόους. Θα τους επιτρέψει να δουν καθαρά διαισθητικά, τι έχει ανάγκη η επιχείρηση τους και θα τους ωθήσουν να αναλάβουν δράση. Η ιδέες που θα γεννηθούν αυτή τη χρονική στιγμή είναι αυτές που θα τους φέρουν την επιτυχία.

Για τον Σκορπιό οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν αφορούν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες. Θα αισθανθούν την εσωτερική ανάγκη να καλύψουν τα γνωστικά τους κενά και να αναπτύξουν τις διαπραγματευτικές ή επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Ίσως να τους μπει η ιδέα, στα πλαίσια προώθησης του έργου τους, για μια ομιλία, μια παρουσίαση ή μια διάλεξη, που στην συνέχεια θα προκαλέσει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για την επιχείρηση τους.

Οι Δίδυμοι είναι οι ευνοημένοι του Ερμή, του κυβερνήτη τους και η έμπνευση που θα τους δώσει, θα αφορά πιθανότατα ένα επαγγελματικό ταξίδι, τον εμπλουτισμό και την κατάρτιση του προσωπικού τους ή την αγορά εξοπλισμού που θα αυξήσει την παραγωγικότητα της επιχείρησης τους.

Οι Υδροχόοι τέλος, θα αισθανθούν ότι στερεύουν από επιχειρηματικές ιδέες. Επειδή όμως δεν αναπαύονται ποτέ, ούτε και καταθέτουν τα όπλα, κάπου στην άκρη του μυαλού τους θα αρχίσει να σχηματίζεται μια επιχειρηματική ιδέα. Εάν δεν την απορρίψουν από την αρχή ή την ξεχάσουν και συνεχίσουν να την δουλεύουν μέσα στις επόμενες βδομάδες, θα πάρει τελικό σχήμα και θα αποδειχτεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Οι Αιγόκεροι, με όλο το πλανητικό στερέωμα στα πόδια τους, επιχειρηματικά έχουν βαλτώσει τελείως το διάστημα αυτό. Η Νέα Σελήνη όμως της 16 Οκτωβρίου μπορεί να τους προσφέρει κάποιες ευκαιρίες. Θα καταφέρουν να συνδέσουν προσωπικές υποθέσεις με επιχειρηματικές προσπάθειες και από την κίνηση αυτή θα γεννηθούν νέες ιδέες που μπορούν να τους βγάλουν από την στασιμότητα.

Η Πανσέληνος της 2 Οκτωβρίου θα είναι θετική για τους Καρκίνους που θέλουν να ολοκληρώσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο ή μια επιχειρηματική προσπάθεια. Τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο θα γίνει σαφές, εάν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους με επιτυχία ή όχι, καθώς το απόγειο της δράσης αναμένεται τις μέρες αυτές. Το αντίστοιχο ισχύει για τους Λέοντες, αλλά στο Μπλε Φεγγάρι–Πανσέληνο της 31 Οκτωβρίου. 

Ευχόμαστε να πάνε όλα κατ΄ ευχή και να κερδίσετε το επιχειρηματικό σας στοίχημα, για το καλό των εταιριών και των εργαζομένων σας!

 

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.