Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Ωροσκόπιο - Προεδρική εκλογή των Ηνωμένων Πολιτειών 2020


Η Προεδρική εκλογή των ΗΠΑ θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Θα είναι η 59η προεδρική εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 538 εκλέκτορες, οι οποίοι στις 14 Δεκεμβρίου 2020 θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Από τις αρχές του 2020 πολλοί πολιτικοί έχουν ξεκινήσει προεδρικές εκστρατείες, από τους οποίους πολλοί παραιτήθηκαν από τον αγώνα ενώ άλλοι προκρίθηκαν για την επόμενη φάση της προεδρικής εκλογής. Κάθε κόμμα κλήθηκε να προτείνει έναν μοναδικό υποψήφιο για Πρόεδρο και τον συνυποψήφιό του για Αντιπρόεδρο, η επιλογή των οποίων έγινε με ενδοκομματικές προκριματικές εκλογές και αρχαιρεσίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 45ος και σημερινός Πρόεδρος, ξεκίνησε την εκστρατεία επανεκλογής του και πολλές οργανώσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον υποστήριξαν αμέσως, χωρίς να προηγηθούν προκριματικές εκλογές.Για τους Δημοκρατικούς έχουν ξεκινήσει τις εκστρατείες τους 29 σημαντικοί υποψήφιοι, ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων οποιουδήποτε κόμματος στην αμερικανική πολιτική μετά τη μεταρρύθμιση. Στις αρχές του Ιουνίου 2020, ο Τζο Μπάιντεν έφτασε το ορόσημο των 1.991 δεσμευμένων αντιπροσώπων και κέρδισε το δικαίωμα να προταθεί από το Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που θα διεξαχθεί στις 17-20 Αυγούστου. Στις 18 Αυγούστου, τη δεύτερη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε επίσημα ως ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2020 έχει προγραμματιστεί να αναλάβει καθήκοντα κατόπιν ορκωμοσίας που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου 2021.

3 Νοεμβρίου: Ο Ερμής επανέρχεται στην ορθή του φορά

Θα βρεθεί σε στάση για να ξεκινήσει την ορθή του κίνηση στο ζώδιο του Ζυγού και σιγά-σιγά θα απαλλαγούμε για μία ακόμη φορά από τα απρόβλεπτα, τις αναβολές και τις βλάβες. Οι επιχειρήσεις που είδαν τις δραστηριότητες τους να επιβραδύνουν στα μέσα Οκτωβρίου θα ανεβάσουν ταχύτητες και θα μπορούμε πλέον να συνάψουμε εμπορικές συμφωνίες ή να ξεκινήσουμε νέες δραστηριότητες χωρίς τον φόβο ότι σε λίγο καιρό θα πάνε οι προσπάθειες μας χαμένες.

Η ημερομηνία αυτή όμως είναι σημαντική και για έναν άλλο λόγο: Κλείνουν οι κάλπες στις Η.Π.Α. και η υδρόγειος ολόκληρη θα περιμένει με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. Η ανάλυση των γενέθλιων χαρτών των δύο μονομάχων δείχνει ότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν ίσες πιθανότητες να κερδίσουν την Προεδρία. Ο Δίδυμος Ντ. Τράμπ δέχεται την εύνοια από μια εξαιρετικά θετική γι αυτόν όψη Ουρανού-Ερμή, του πλανήτη των Η.Π.Α. από την μια και του κυβερνήτη του ζωδίου του από την άλλη. Και ο Σκορπιός Τζ. Μπάιντεν όμως έχει από την  πλευρά του τις πολύ ισχυρές όψεις του Ερμή με τον Πλούτωνα και τον Δια.

Μια πρόβλεψη πιθανού εκλογικού αποτελέσματος υπό την τόσο ισχυρή επιρροή του Ουρανού είναι σαν να κάνει κανείς ένα βήμα στο σκοτάδι, σε απόλυτα άγνωστα εδάφη. Θα διακινδυνεύσουμε όμως να πούμε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι, η διαφορά ψήφων να είναι τόσο μικρή, που θα αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Και οι αμφισβητήσεις αυτές θα μπορούσαν να προσφέρουν γόνιμο έδαφος σε θεωρίες συνομωσίας,  για νοθεία του τελικού αποτελέσματος. Κάτι τέτοιο δεν είναι άλλωστε άγνωστο, καθώς το βιώσαμε και το 2000 στην εκλογική αναμέτρηση μεταξύ Μπους Τζούνιορ και Γκόρ. Με την διαφορά ότι η αμερικανική κοινωνία είναι στην παρούσα χρονική στιγμή βαθιά διχασμένη, στα χαρακώματα, έτοιμη να κατασπαραχθεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, γιατί είναι πολύ εύκολο οι διαμαρτυρίες να κλιμακωθούν, υπό την επιρροή του απρόβλεπτου αλλά και επαναστάτη Ουρανού, σε διαδηλώσεις, αναταραχές, ακόμη και εξεγέρσεις. 

Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.