Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Πλανητικές όψεις και διελεύσεις Νοεμβρίου 2020 από την Αλίντα Κανάκη !


 

Όπως μας έχει συνηθίσει το 2020, ο κάθε μήνας παρουσιάζει πλούσια αστρολογικά γεγονότα, και ο Νοέμβριος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Δυστυχώς πολλά από αυτά,δεν είναι αυτά που θα θέλαμε, αλλά έχουμε την ελπίδα ότι θα μας οδηγήσουν τελικά εκεί που πρέπει να βρεθούμε, την ώρα που πρέπει.

Κάποια από τα σημαντικά γεγονότα του μήνα είναι η επάνοδος στην ορθή φορά του Άρη και του Ποσειδώνα! Ο Άρης θα βρεθεί σε στάση για να επιστρέψει στην ορθόδρομη κίνηση στο ζώδιο του Κριού στα μέσα του μήνα. Το δεύτερο μισό του μήνα θα αρχίσουν να «ξεκολλάνε» και να παρουσιάζουν κάποια κινητικότητα όλες εκείνες οι δραστηριότητες που παρουσίασαν στασιμότητα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου που γύρισε ανάδρομος. Αργά αλλά σταθερά θα αρχίσουμε να ανακτούμε τις δυνάμεις μας, να προωθούμε τα έργα μας και να ανακτάμε την χαμένη μας δυναμική.

Ο Ποσειδώνας θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στο ζώδιο των Ιχθύων τις τελευταίες μέρες του μήνα. Και με την σταδιακή ανάκτηση της φοράς του θα αρχίσει να παίρνει μορφή το νεότερο πνευματικό δόγμα της ανθρωπότητας που θα κυριαρχήσει την εποχή του Υδροχόου. Γιατί αυτή θα είναι η συμβολή του Ποσειδώνα στην συλλογική προσπάθεια των πλανητών, που έχουν αναλάβει να μας οδηγήσουν σε μια νέα πραγματικότητα. 

Ως κυβερνήτης του υγρού στοιχείου, την περίοδο της στάσης του αναμένεται να φέρει αρκετά βίαια γεγονότα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο. Θα πρέπει να περιμένουμε εκτεταμένες πλημμύρες σε χώρες της Ασίας. Και για τον υπόλοιπο πλανήτη όμως οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες, με ακανόνιστες βροχοπτώσεις, δύσκολες καιρικές συνθήκες, βαριές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες. Σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις που αφορούν τις καιρικές συνθήκες (αστρομετεωρολογία), τον χειμώνα 2020-2021 θα πρέπει να περιμένουμε σε πολλές περιοχές της γης έντονες χιονοπτώσεις, χιονοθύελλες και παγετώνες, και η αρχή αναμένεται να γίνει μέσα στον Νοέμβριο.

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις όψεις και διελεύσεις του μήνα και τι θα μπορούσαν να φέρουν:

 

1 Νοεμβρίου: Πανσέληνος-Blue Moon Οκτωβρίου

 

Η ισχυρή Πανσέληνος στον Ταύρο με την συμμετοχή του Ουρανού θα έχει εξαιρετικά έντονη επιρροή την πρώτη βδομάδα του μήνα. Τα γεγονότα που θα εξελιχθούν θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, ενώ δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας πάρα πολύ δύσκολης εβδομάδας στα διεθνή χρηματιστήρια. Αλλά και γεωπολιτικά η μέρες αυτές θα είναι εξαιρετικά τεταμένες και τα αποτελέσματα απρόβλεπτα. Θα υπάρξουν αρκετές περιφερειακές οικονομικές κρίσεις, σε χώρες που αντιμετωπίζουν ήδη πολύ μεγάλα προβλήματα οικονομικής επιβίωσης, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης. Σε προσωπικό επίπεδο μην εκπλαγείτε εάν υπάρξουν βλάβες εξοπλισμού στις επιχειρήσεις, δυσλειτουργίες στα ηλεκτρονικά συστήματα ή διακοπές ρεύματος που θα αποσυντονίσουν την καθημερινότητα μας. Προσοχή χρειάζεται επίσης στις μεταφορές, ειδικά τις οδικές! Από άποψη υγείας, την περίοδο αυτή θα είναι ευαίσθητα όλα εκείνα τα σημεία που ελέγχει ο Ταύρος, δηλαδή ο λαιμός, οι φωνητικές χορδές, ο θυρεοειδής αδένας και οι αμυγδαλές.

 

3 Νοεμβρίου: Ο Ερμής επανέρχεται στην ορθή του φορά

 

Θα βρεθεί σε στάση για να ξεκινήσει την ορθή του κίνηση στο ζώδιο του Ζυγού και σιγά-σιγά θα απαλλαγούμε για μία ακόμη φορά από τα απρόβλεπτα, τις αναβολές και τις βλάβες. Οι επιχειρήσεις που είδαν τις δραστηριότητες τους να επιβραδύνουν στα μέσα Οκτωβρίου θα ανεβάσουν ταχύτητες και θα μπορούμε πλέον να συνάψουμε εμπορικές συμφωνίες ή να ξεκινήσουμε νέες δραστηριότητες χωρίς τον φόβο ότι σε λίγο καιρό θα πάνε οι προσπάθειες μας χαμένες.

 

Η ημερομηνία αυτή όμως είναι σημαντική και για έναν άλλο λόγο: Κλείνουν οι κάλπες στις Η.Π.Α. και η υδρόγειος ολόκληρη θα περιμένει με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος. Η ανάλυση των γενέθλιων χαρτών των δύο μονομάχων δείχνει ότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν ίσες πιθανότητες να κερδίσουν την Προεδρία. Ο Δίδυμος Ντ. Τράμπ δέχεται την εύνοια από μια εξαιρετικά θετική γι αυτόν όψη Ουρανού-Ερμή, του πλανήτη των Η.Π.Α. από την μια και του κυβερνήτη του ζωδίου του από την άλλη. Και ο Σκορπιός Τζ. Μπάιντεν όμως έχει από την  πλευρά του τις πολύ ισχυρές όψεις του Ερμή με τον Πλούτωνα και τον Δια.

 

Μια πρόβλεψη πιθανού εκλογικού αποτελέσματος υπό την τόσο ισχυρή επιρροή του Ουρανού είναι σαν να κάνει κανείς ένα βήμα στο σκοτάδι, σε απόλυτα άγνωστα εδάφη. Θα διακινδυνεύσουμε όμως να πούμε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι, η διαφορά ψήφων να είναι τόσο μικρή, που θα αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Και οι αμφισβητήσεις αυτές θα μπορούσαν να προσφέρουν γόνιμο έδαφος σε θεωρίες συνομωσίας,  για νοθεία του τελικού αποτελέσματος. Κάτι τέτοιο δεν είναι άλλωστε άγνωστο, καθώς το βιώσαμε και το 2000 στην εκλογική αναμέτρηση μεταξύ Μπους Τζούνιορ και Γκόρ. Με την διαφορά ότι η αμερικανική κοινωνία είναι στην παρούσα χρονική στιγμή βαθιά διχασμένη, στα χαρακώματα, έτοιμη να κατασπαραχθεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, γιατί είναι πολύ εύκολο οι διαμαρτυρίες να κλιμακωθούν, υπό την επιρροή του απρόβλεπτου αλλά και επαναστάτη Ουρανού, σε διαδηλώσεις, αναταραχές, ακόμη και εξεγέρσεις. 

 

7 Νοεμβρίου

 

Οι δύσκολες πλανητικές διελεύσεις Δία, Αφροδίτης και Ποσειδώνα, συνδυασμένες με το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου που λαμβάνει χώρα την προηγούμενη μέρααναμένεται να φέρουν σειρά γεγονότων. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός πολλών μπορεί να εκτροχιαστεί από εξωτερικούς παράγοντες ή απρόβλεπτα έξοδα. Οι καιρικές συνθήκες επίσης θα είναι δύσκολες με ομίχλες, έντονες βροχοπτώσεις, πρώιμες χιονοπτώσεις και ατμοσφαιρικές ανωμαλίες να δημιουργούν σε αρκετές περιοχές δυσκολίες στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές. Χρειάζεται αρκετή προσοχή στις οδικές μετακινήσεις, ενώ κάποια ταξίδια ίσως αναβληθούν. Μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να μην αντιμετωπίσει κανείς προβλήματα σε μακρινά ταξίδια, από ότι στα κοντινά.

 

11 Νοεμβρίου: Ο Ερμής εισέρχεται και πάλι στον Σκορπιό

 

Η επάνοδος του Ερμή στον Σκορπιό αναμένεται να συνοδευτεί από άσχημες καιρικές συνθήκες, με το υγρό στοιχείο να έχει την τιμητική του. Βροχοπτώσεις, αλλού έντονες και αλλού οι κλασσικές φθινοπωρινές, χιονοπτώσεις στις βόρειες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου και παγετούς. Θα υπάρξουν και αρκετά προβλήματα στις οδικές μεταφορές, συνεπεία των έντονων καιρικών συνθηκών σε κάποιες περιοχές.

 

14 Νοεμβρίου: Ο Άρης επιστρέφει στην ορθή του φορά

 

Ακόμη ένας πλανήτης επιστρέφει στην ορθή του φορά, την φορά αυτή ο Άρης, που συνεχίζει πλέον ορθόδρομος την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Κριού και σηματοδοτεί της έναρξη μιας πιο ευνοϊκής περιόδου για το «επιχειρείν». Γραφειοκρατικά ή άλλης φύσης εμπόδια θα γίνει εφικτό να ξεπεραστούν και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα σχέδια μας. Δεν θα είναι όλα ξαφνικά ρόδινα, τουλάχιστον όμως τα εμπόδια θα είναι λιγότερα και πιο εύκολα στην διαχείριση τους.

 

15 Νοεμβρίου: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

 

Η Νέα Σελήνης τον Σκορπιό μας υπόσχεται ότι τα προβλήματα που έχουμε συσσωρεύσει με τη πάροδο των μηνών, κυρίως στο οικονομικό τομέα, μπορούν επιτέλους να βρουν λύση. Θα υπάρξει ένα απροσδόκητο κανάλι χρηματοδότησης που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που προκάλεσε η οικονομική και υγειονομική κρίση. Πολλοί από μας θα έχουν βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένουμε. Καλοδεχούμενη είναι, από όπου και αν προέρχεται!

 

21 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Τοξότη

 

Η είσοδος του Ήλιου στον Τοξότη και η διέλευση του μέσα από το ζώδιο αυτό του αέρα, σηματοδοτεί μια περίοδο εξαιρετικά ευνοϊκή για σπουδές, μελέτες και απόκτηση νέων γνώσεων ,με γνώμονα την επαγγελματική μας ανάπτυξη. Η μέρες αυτές προσφέρονται επίσης για την σύναψη συνεργασιών ή συμφωνιών με άτομα ή εταιρίες που έχουμε επαφή τον τελευταίο καιρό.  Χρειάζεται ωστόσο να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας, αφού αξιολογήσουμε την αναπτυξιακή δυναμικήτου κάθε έργου ή δράσης που σκοπεύουμε να αναλάβουμε.

 

29 Νοεμβρίου: Ο Ποσειδώνας ορθόδρομος στους Ιχθείς

 

Μετά από αρκετούς μήνες επιστρέφει και ο Ποσειδώνας στην ορθή του πορεία και στην περίοδο που ακολουθεί μπορεί να φέρει έντονες ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, με ισχυρές βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις και παγετούς. Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα για σειρά ημερών σε δίκτια ηλεκτροδότησηςμε εκτεταμένες διακοπέςρεύματοςκαι πολύ μεγάλες δυσκολίες σε αρκετές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορέςλόγω των πολύ έντονων φαινομένων.

 

30 Νοεμβρίου: Πανσέληνος-μερική έκλειψη Σελήνης στους Διδύμους

 

Με την Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο στον Τοξότη είναι μια δύσκολη περίοδος για τις συναισθηματικές μας σχέσεις. Είναι μια Πανσέληνος με παράλληλη εμπλοκή των απλανών αστέρων Αλντεμπαράντου αστερισμού του Ταύρου και Αντάρεςτου αστερισμού του Σκορπιού, τα δύο από τα τέσσερα «βασιλικά αστέρια», τους τέσσερις φύλακες του ουράνιου θόλου κατά τους Πέρσες αστρονόμους της αρχαιότητας. Η εμπλοκή αυτών των γιγάντων στην έκλειψη και η μεταξύ τους αντίθεση μπορεί να επιταχύνει την εκδήλωση σημαντικών γεγονότων στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα, να φέρει αντιπαραθέσεις μεταξύ κρατών, οικονομικών ομάδων ή συνασπισμών και να προκαλέσει ένα ακόμη κύμα οικονομικής και γεωπολιτικής κρίσης. Ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Η.Π.Α. αναμένεται να ενταθεί και τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα και κυρίως οι συνέπειες τους, θα μας ωθήσουν στην ανάγκη να ξεκινήσουμε επιτέλους την αναμόρφωση του παγκόσμιου γεωπολιτικού συστήματος.

 

Όπως γίνεται σαφές, και σύμφωνα με όσα σας υποσχεθήκαμε, ούτε ο Νοέμβριος θα μας φέρει πλήξη και ανία. Θα είναι γεμάτος γεγονότα, δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά ίσως να αρχίσουν να γίνονται σταδιακά τα πρώτα μας δειλά βήματα σε μια καινούργια πορεία, μια πορεία που θα διαμορφώσει τελικά την νέα πραγματικότητα στις διεθνείς σχέσεις, πολιτικές και εμπορικές, στην οικονομία και σε πλείστους όσους τομείς της ζωής μας.

Καλό μας μήνα!

Αλίντα Κανάκη 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.