Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ετήσιο ωροσκόπιο 2021 - Στον αστερισμό του Υδροχόου!


Ο αστερισμός του Υδροχόου διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην νέα χρονιά και καθιστά σχεδόν επιτακτική την ανάγκη να σκιαγραφήσουμε τα γενικά χαρακτηριστικά του αστερισμού, που αναμφίβολα θα αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο 2021 και όχι μόνο!

Ο Υδροχόος είναι το 11ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, στοιχείο του είναι ο αέρας και η ποιότητα του σταθερή. Έχει αρσενική ενέργεια και χαρακτηριστικά του είναι η δύναμη, η σταθερότητα, η εξελικτική ανάπτυξη και η οικοδόμηση του νέου στα σταθερά θεμέλια των προηγούμενων εμπειριών. Η αρσενική του ενέργεια μετουσιώνεται σε δυναμική, θυελλώδη σχεδόν εξωστρέφεια, ενώ το στοιχείο του αέρα, του προσδίδει το χαρακτηριστικό της αστάθειας, αλλά και μιας παντοδύναμης και πανταχού παρούσας αρχής! Δεν έχει όρια, δεν δέχεται περιορισμούς.

Η περίοδος του Υδροχόου σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα, της πιο δύσκολης περιόδου του έτους. Οι πρώτες ενδείξεις για την αλλαγή και την αναγέννηση είναι πλέον εμφανείς. Υπό την έννοια αυτή συνδέεται με την αναζήτηση των ευκαιριών, που θα του επιτρέψουν όχι απλά να διαχειριστεί στο πρόβλημα, αλλά να το επιλύσει και να το ξεπεράσει. Οποιεσδήποτε ιδέες, όσο επαναστατικές και να είναι, γίνονται δεκτές προς εξέταση και θα επιλέξει αυτή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις συνθήκες της εποχής και στο είδος του προβλήματος. Αγαπά την ελευθερία, και το πιο πολύτιμο δώρο που προσφέρει στην ανθρωπότητα το ζώδιο αυτό, είναι η ελπίδα της λύτρωσης!

Αποτελεί μεταφορικά την μητέρα χήνα, που προστατεύει όταν το επιβάλουν οι συνθήκες κάτω από τις φτερούγες της τους αδύναμους απογόνους της, σεβόμενη ταυτόχρονα την ελευθερία τους αλλά και την ατομικότητα τους. Πρόκειται για το φωτεινό και προοδευτικό πρόσωπο του κόσμου, ευέλικτο και εύστροφο, τολμηρό και φιλελεύθερο, αλτρουιστικό και φιλεύσπλαχνο.

Κυβερνήτης του είναι ο Ουρανός και κατά την παραδοσιακή αστρολογία ο Κρόνος. Ο «άρχοντας του χρόνου» αισθάνεται σαν στο σπίτι του στον Υδροχόο, και μέσα στο 2021 επιστρέφει σε γνώριμα και φίλια εδάφη. Αλλά και ο Δίας, ο δεύτερος από τους πλανήτες που θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις της χρονιάς, είναι σε έξαρση κατά την διέλευση του μέσα από τον Υδροχόο, είναι σε θέση δηλαδή να εκφράσει στο μέγιστο τις ιδιότητες του και να φέρει το μέγιστο και το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.       

2021 : Γενική επισκόπηση


Η γενική εικόνα του έτους δείχνει ότι το 2021 είναι μια χρονιά αναταραχών, αλλαγών και μεταμόρφωσης ! Τα τελευταία χρόνια με την πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερου, ζήσαμε την επέλαση του Αιγόκερου, και τώρα έφτασε η στιγμή να έρθει στο τέλος του η μεγάλη αυτή συγκέντρωση πλανητών και η ευρεία σύνοδος Δία-Κρόνου-Πλούτωνα που έδωσε τον βηματισμό στο 2020. Από μια άποψη το 2021 θα έχει βασικές ομοιότητες με τις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια περίοδο που επικρατούσε ασάφεια, αβεβαιότητα, αλλά υπήρχαν πολλές ευκαιρίες! Το 2021 θα χρειαστεί να επιδείξουν όλα τα ζώδια επιμονή και αφοσίωση στο έργο τους και σκληρή δουλειά για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Εχθρός μας θα είναι οι συναισθηματικές μας εκρήξεις, η επιθετικότητα μας και η μονόπλευρη ή δογματική προσέγγιση των στόχων μας.

Μέσα στο 2021 θα έχουμε τέσσερις εκλείψεις: στις 26 Μαΐου μια ολική σεληνιακή στις 05ο 29΄ του Τοξότη, στις 10 Ιουνίου μια μερική ηλιακή στις 19ο 42΄ των Διδύμων, στις 19 Νοεμβρίου μια μερική σεληνιακή στις 27ο 17΄ του Ταύρου και στις 4 Δεκεμβρίου μια ολική ηλιακή στις 12ο 16΄ του Τοξότη. Και στις τέσσερις αυτές εκλείψεις θα υπάρχει θετική επιρροή του Ήλιου και του Άρη, ενώ ο Άρης θα είναι κυρίαρχος. Η κυρίαρχη αυτή θέση του Άρη επί των εκλείψεων προβληματίζει, καθώς είναι ο άρχοντας του πολέμου και κύριος εκφραστής της επιθετικότητας. Και δεν μπορούμε να απωθήσουμε από το μυαλό μας το απόφθεγμα του Ιούλιου Καίσαρα «si vis pacem, para bellum» (εάν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο)…

Πρέπει να προετοιμάσουμε εξαιρετικά προσεκτικά τα επόμενα βήματα μας και να πάρουμε αποφάσεις ζυγίζοντας τα πάντα, σε συνθήκες αβεβαιότητας και απόλυτης αστάθειας. Και καθώς η περίοδος είναι μεταβατική, δεν υπάρχει πλέον κάποια μαγική συνταγή επιτυχίας. Οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι και να έχουμε το μάτια μας ανοιχτά για τις ευκαιρίες που θα έρθουν, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή χρήση τους. Οι  συγκρούσεις είναι πολύ πιθανές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο, και ο νικητής τους δεν θα είναι τη φορά αυτή αυτός που διαθέτει την δύναμη ή τα αποτελεσματικότερα όπλα στο οπλοστάσιο του (κυριολεκτικά ή μεταφορικά), αλλά αυτός που θα δείξει την μεγαλύτερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα!

Η Σελήνη και εν μέρει ο Πλούτωνας θα διαδραματίσουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο για όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Ήλιο, εκφράζει τις αντιθέσεις μας στις βασικές αρχές του κύκλου που ξεκινά. Τονίζει επίσης ότι θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην διάρκεια των σεληνιακών εκλείψεων σε καταστάσεις που δεν είναι ξεκάθαρες αλλά και στις επαφές μας με αμφίβολης ποιότητας ανθρώπους. Η Σελήνη θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε και να ξεχωρίσουμε τους εχθρούς από τους φίλους, θα μας επιτρέψει να εκφράσουμε τις πραγματικές μας προθέσεις και δεν θα μας επιτρέψει να μπλοκάρουμε τις στιγμές εκείνες που θα πρέπει να κάνουμε επιλογή μεταξύ συναισθήματος και λογικής, καθώς μας συνιστά να επιλέξουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες την λογική. Γιατί κατά το 2021 η λογική είναι μονόδρομος όσο αφορά στην επιτυχία.

Το λευκό είναι το χρώμα του 2021, που δεν συμβολίζει όμως την φορά αυτή την αγνότητα ή τις αγνές προθέσεις, αλλά την ικανότητα μας να εκφράζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Συμβολίζει την θέληση και αποφασιστικότητα μας να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε προβλήματα και να συνεχίσουμε την πορεία μας.  Δεν αναμένονται ανυπέρβλητα προβλήματα μέσα στην χρονιά που ακολουθεί. Η δυσκολία όμως θα έγκειται στο γεγονός ότι θα υπάρξει αφθονία γεγονότων και μια έλλειψη σαφών κατευθυντήριων γραμμών που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Το στοιχείο του έτους κατά την ανατολική αστρολογία είναι το μέταλλο, που στην δύση συνδέεται με το στοιχείο της γης. Από υποδηλώνει ότι τα ζώδια της γης, Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι, βρίσκονται σε θέση ισχύος, όχι όμως λόγω της τύχης τους, αλλά λόγω της δυνατότητας τους να χαράξουν νέους δρόμους, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και να οδηγήσουν τους υπόλοιπους προς το επόμενο ασφαλές λιμάνι.

Από υλικής άποψης το 2021 δείχνει την εύνοια του στα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς), αλλά η πορεία τους δεν θα είναι ανέφελη, καθώς συχνά θα έρχονται αντιμέτωποι με την Σελήνη που θα δοκιμάζει την συναισθηματική τους σταθερότητα. Τα ζώδια της φωτιάς, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες θα βρίσκονται υπό την εύνοια και προστασία του Ήλιου και τουλάχιστον δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συναισθηματικές προκλήσεις της Σελήνης. Τα ζώδια δε του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) δεν θα απολαμβάνουν κάποιας ανώτερης προστασίας μέσα στη χρονιά και θα πρέπει να παλέψουν με τις δικές τους δυνάμεις. Το γεγονός αυτό όμως μπορεί να τους μετατρέψει σε κυρίαρχους του παιχνιδιού, καθώς το στοιχείο τους, ο αέρας, κυριαρχεί την χρονιά αυτή.

Για όλα τα ζώδια η συναισθηματική ζωή περνάει στο παρασκήνιο μέσα στο 2021, καθώς κυρίαρχη θέση και πηγή ανησυχίας θα αποτελεί η επαγγελματική μας πορεία, η επιβίωση, η καριέρα και η εξέλιξη μας. Ευκαιρίες θα υπάρξουν για όλους, η πορεία που θα πάρουν όμως τα πράγματα θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις δικές μας ενέργειες και τις αποφάσεις μας. Τα γεγονότα θα είναι πολλά και θα κληθούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την ζωή και την καριέρα μας, που δεν θα πρέπει να βασίζονται στην παρόρμηση της στιγμής, αλλά θα πρέπει να είναι καλά μελετημένες, εύστοχες και ισορροπημένες.

Θα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για δραστικές και βαθιές αλλαγές στην ζωή μας, επαγγελματική και προσωπική, που αυτή τη φορά έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες να πετύχουν και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Είναι μια δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα περίοδος, που θα ακυρώσει πολλά σχέδια για να ανοίξει καινούργιες προοπτικές για όλους μας. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί στο ενδεχόμενο των αλλαγών. Γιατί σύμφωνα με τους Συμπαντικούς Νόμους, ότι δεν εξελίσσεται, απολιθώνεται, με άλλα λόγια, πεθαίνει.


Το τέλος και η αρχή…

 

Το 2021 αποτελεί ταυτόχρονα το τέλος και την αρχή πολλών πλανητικών  κύκλων. Και πρώτα από όλα, ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον Πλούτωνα, που βρίσκεται από τις 26 Νοεμβρίου του 2008 στον Αιγόκερω και το πέρασμα του από το ζώδιο αυτό της γης θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου του 2024. Αυτό σημαίνει ότι πλησιάζουμε προς το τέλος της εποχής του στον Αιγόκερω και θα γίνονται όλο και πιο εμφανή τα σημάδια και οι συνέπειες του μετασχηματισμού του κόσμου μας, που πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια που προηγήθηκαν. Δεν θα είναι όμως μόνο ο Πλούτωνας που θα μας δείξει το νέο δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Οι τιτάνες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος, περνούν από τα τέλη του 2020 στον αστερισμό του Υδροχόου και σχηματίζουν μέσα στο 2021 σημαντικές όψεις μεταξύ τους. Μέσα στον Δεκέμβριο του 2020 σχηματίζουν την πρώτη Σύνοδο της Νέας Εποχής, μια σπάνια σύνοδο απόλυτης ακρίβειας, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο που θα διαρκέσει 200 έτη (δέκα εικοσαετείς κύκλοι συνόδων των δύο πλανητών σε ζώδια του αέρα). Μια τέτοια μετάβαση συνόδων από ένα στοιχείο στο επόμενο ονομάζεται στην αστρολογία η Μεγάλη Σύνοδος και αποτελεί την πύλη και το πέρασμα μας σε μια νέα λεωφόρο, που θα καθορίσει την πορεία της ανθρωπότητα για τους δύο αιώνες που θα ακολουθήσουν. Και αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο πλήρης κύκλος των συνόδων των δύο αυτών πλανητών μέσα από τα τέσσερα στοιχεία διαρκεί 800 χρόνια, γίνεται κατανοητό, ότι το 2021 περνάμε σε έναν άγνωστο κόσμο και καλούμαστε να πλεύσουμε σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο να αφομοιώσουμε την σημασία της στιγμής!

Και για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η σπουδαιότητα της χρονικής στιγμής, ας εξετάσουμε τους τελευταίους δύο αιώνες, που οι σύνοδοι Δία-Κρόνου έλαβαν χώρα στα ζώδια τις γης, και τι προσέφερε η περίοδος αυτή στην πορεία της ανθρωπότητας. Τα ζώδια της γης είναι συνδεδεμένα με την γη και τα ακίνητα, το χρήμα, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και γενικά τα υλικά αγαθά. Μέσα στα τελευταία διακόσια χρόνια η ανθρωπότητα βίωσε με την διάχυση της βιομηχανικής επανάστασης και την εδραίωση της βιομηχανικής εποχής την μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη που γνώρισε ποτέ και την ταχύτερη από κάθε άλλη ιστορική περίοδο άνοδο του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων. Ανακαλύψαμε νέες πηγές ενέργειας, η ιατρική πραγματοποίησε άλματα, το ίδιο και η μηχανική και πλειάδα άλλων επιστημονικών τομέων και ήρθαμε πιο κοντά στα αστέρια. Οι ανισότητες όμως και οι ανισορροπίες του συστήματος οδήγησαν στους πιο σκληρούς και πολύνεκρους πολέμους που βίωσε η ανθρωπότητα στην καταγεγραμμένη ιστορία της, σε απίστευτους λιμούς και τρομερές γενοκτονίες. Ο υπερπληθυσμός και ο υλισμός έφεραν τον πλανήτη που μας φιλοξενεί στα όρια της αντοχής του και μας ανάγκασαν να σκεφτούμε σοβαρά μια πιθανή αλλαγή πορείας και να αναζητήσουμε για πρώτη φορά βιώσιμες λύσεις. Και οι προβληματισμοί μας αυτοί θα βρουν απάντηση στην Νέα Εποχή.

Με το πέρασμα μας στην Εποχή του Υδροχόου και την κυριαρχία του στοιχείου του αέρα, η εστίαση μας αλλάζει. Στην αστρολογία είναι συνδεδεμένος ο Υδροχόος με την κοινωνικότητα, την πνευματικότητα, την πληροφορία και τις ανώτερες ψυχικές και πνευματικές δονήσεις. Το υλικό στοιχείο που κυριάρχησε τα τελευταία 200 χρόνια περνάει στο περιθώριο και στο προσκήνιο έρχεται η πληροφορία! Η κοινωνία ή η κοινότητα σαν έννοιες θα αποκτήσουν διαφορετική διάσταση, περνώντας από την ομοιομορφία και την έννοια του συνόλου που οφείλει να υποταχθεί στην κυρίαρχη κουλτούρα ή την προεξάρχουσα προσωπικότητα (Παγκοσμιοποίηση!), στην λειτουργία τους σαν συστήματα στήριξης της πολυφωνίας και ανάδειξης της προσωπικότητας και ατομικότητας του ατόμου. Οι εγωιστικές και υλιστικές κοινωνίες μας θα περάσουν σταδιακά στο παρελθόν, το πολιτικό σύστημα που τροφοδοτεί τις ανισότητες θα κλείσει τον κύκλο του και την θέση τους θα πάρουν πιο σοσιαλιστικές μορφές διακυβέρνησης (με την ορθή αυτή τη φορά έννοια της λέξης) και πιό αλτρουιστικές κοινωνίες. Οι αλλαγές θα είναι τόσο πολλές και βαθιές, που είναι αδύνατον να φανταστούμε προς στιγμήν, ποια μορφή θα έχουν οι ανθρώπινες κοινωνίες σε έναν αιώνα από σήμερα.

Γιατί ο Υδροχόος με τον Ουρανό, τον κυβερνήτη του, κυβερνούν τον 11ο οίκο του ζωδιακού κύκλου, που δίνει έκφραση στην φιλία και τον ανθρωπισμό, καθώς και στον οραματισμό. Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει τους ανθρωπιστικούς στόχους, την επιστήμη, την πολιτική, τις εφευρέσεις και τις κοινωνικές σχέσεις. Εκδηλώνεται με το να θέλουμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας, ακόμη και εάν χρειαστεί να ηγηθούμε μιας επανάστασης, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, για να το καταφέρουμε. Συνδέεται με τον οραματισμό, την ενασχόληση με τα κοινά και τη δραστηριοποίηση σε συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις ή ομάδες.

Η Νέα Εποχή που ανατέλλει δεν θα είναι ακόμη μια αυξητική εποχή, όπως οι εποχές που προηγήθηκαν. Είναι μια εποχή που θα συμβούν μεγάλες αλλαγές τόσο στον εσωτερικό μας κόσμο, νοητικό και πνευματικό, όσο και στον εξωτερικό, στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η γνώση θα είναι διαθέσιμη σε όλους μας, χάρη στο διαδίκτυο που διαθέτουμε προς στιγμή και άλλες πολύ πιο προηγμένες μορφές τεχνολογίας που έπονται, δεν θα υπάρχουν μυστικά και εικασίες. Δεν χρειαζόμαστε νέα γνώση για να εξελιχθούμε, αλλά καλή χρήση της γνώσης που διαθέτουμε ήδη. Δεν χρειαζόμαστε νέες επιλογές, καθώς έχουμε ήδη αρκετές στην διάθεση μας. Χρειαζόμαστε όμως αναπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης, ώστε να κάνουμε της σωστές επιλογές. Δεν χρειαζόμαστε νέες πληροφορίες, γιατί έχουμε πλημυρίσει από αυτές. Χρειαζόμαστε όμως τη σοφία, να κάνουμε σωστή χρήση της πληροφορίας που διαθέτουμε ήδη.   

Χρειαζόμαστε μια νέα σχέση με την διαίσθηση, το συναίσθημα και το ένστικτο. Η διάνοια στις εποχές που έπονται δεν θα αρκεί. Η κατάκτηση της γνώσης με την μορφή της πληροφορίας δεν θα είναι πιά αρκετή. Έχουμε ανάγκη από σοφία! Η μάθηση με την μορφή που ξέρουμε δεν μας είναι πλέον χρήσιμη. Θα πρέπει να ξαναμάθουμε να μαθαίνουμε, για να ενσωματώνουμε και να εφαρμόζουμε πρακτικά την γνώση. Η Νέα Εποχή θα είναι η εποχή του παράδοξου: από τη μια η ατομικότητα και από την άλλη η συλλογική προσπάθεια, αφενός η παγκοσμιότητα και αφετέρου η ανάγκη μας για προστασία της ατομικής ή εθνικής μας ταυτότητας. Κατά την διάρκεια των ετών που ακολουθούν μπορούμε να περιμένουμε ότι ο υλικός και ο πνευματικός κόσμος θα έρθουν σε μια καλύτερη ισορροπία και μέσα από μια αγαστή συνεργασία και συμπόρευση ύλης και πνεύματος, τεχνολογίας και σοφίας, θα κατακτήσουμε μια νέα πνευματικότητα και θα ανακτήσουμε σε ένα σημαντικό βαθμό την χαμένη αίσθηση των αξιών.

Οι εξωτερικοί πλανήτες κατά το 2021

Οι εσωτερικοί πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, οι πλανήτες δηλαδή που κινούνται μεταξύ του Ήλιου και της Ζώνης των Αστεροειδών (Ερμής, Αφροδίτη, Σελήνη και Άρης) διαφεντεύουν εν πολλοίς τις βραχυχρόνιες δράσεις και την καθημερινότητα μας, ενώ οι εξωτερικοί πλανήτες (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) διαγράφουν τις μακροχρόνιες τάσεις. Οι δε μεταξύ τους όψεις και τα γεγονότα που γεννούν αποτελούν τα σκαλοπάτια που πρέπει να αναρριχηθούμε για να περάσουμε από το ένα εξελικτικό στάδιο στο επόμενο. Και καθώς το 2021 είναι έτος σταθμός για την εξέλιξη μας, θα ήταν χρήσιμο να δούμε τις θέσεις των εξωτερικών πλανητών και τι προαναγγέλλουν αυτές για την μελλοντική μας πορεία.


Δίας

Το νέο έτος βρίσκει τον Δία στην 2η  μοίρα του Υδροχόου και θα εγκαταλείψει το ζώδιο αυτό του αέρα στις 28 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 13 Μαΐου για να γυρίσει ανάδρομος στις 20 Ιουνίου  και να επιστρέψει και πάλι στον Υδροχόο στις 28 Ιουλίου. Η περίοδος της ανάδρομης κίνησης του ολοκληρώνεται στις 18 Οκτωβρίου και θα βρίσκεται κατά την επάνοδο του στην 22η μοίρα του Υδροχόου.

Ο Υδροχόος είναι ένα προοδευτικό και καινοτόμο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Φιλοξενώντας τον Δία την χρονιά αυτή, θα πρέπει να περιμένουμε νέα κι ασυνήθιστα πράγμα στην ζωή μας, κυρίως στις κοινωνικές συνθήκες που θα επικρατούν ή στην τεχνολογία της πληροφορικής. Ο Δίας βιάζεται να μας ωθήσει από την θέση του αυτή στην νέα τεχνολογική εποχή και να μας κάνει κοινωνούς φρέσκων ιδεών, νέων εννοιών και καινοτόμων λύσεων που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Το πέρασμα του Δία από το Υδροχόο συμβαίνει κάθε 12 χρόνια, οπότε κατά μια έννοια δεν είναι κάτι το αξιοπερίεργο ή αξιοπρόσεκτο. Την φορά αυτή όμως θα συνοδευτεί από το Κρόνο, τον άρχοντα του χρόνου και του πεπρωμένου, οπότε οι ενδείξεις είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι εξαιρετικό ή μοναδικό, μια και η συμπόρευση και ο συγχρονισμός τους είναι σπάνια στοιχεία. Και καθώς ο Δίας περνάει στις 13 Μαΐου στο ζώδιο των Ιχθύων και πέφτει στην αγκαλιά του ονειροπόλου Ποσειδώνα για το επόμενου δίμηνο, μπορούμε να εικάσουμε ότι θα γεννηθεί μια μικρή ψηφιακή ή τεχνολογική επανάσταση την περίοδο αυτή. Απομένει μόνο να δούμε, εάν θα αφορά τις νέες μορφές ενέργειας και μετακίνησης ή τα καθαρά ψηφιακά μέσα με την πρόοδο σε τομείς όμως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα ή η τεχνολογία των ολογραμμάτων. Ή ακόμη κάτι παντελώς νέο και ρηξικέλευθο.

Κρόνος

Ο Κρόνος έκανε το πρώτο δοκιμαστικό του πέρασμα στον Υδροχόο μεταξύ 22 Μαρτίου και 2 Ιουλίου, επέστρεψε σαν ανάδρομος στον Αιγόκερω, για να ξαναπεράσει στον Υδροχόο στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Η διέλευση του μέσα από το ζώδιο που θα τον φιλοξενήσει στο εξής θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 και αυτοί που αναμένεται να δεχτούν την πιο ισχυρή επιρροή της νέας αυτής πραγματικότητας είναι τα σταθερά ζώδια του ζωδιακού κύκλου (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι), καθώς από την μια πλευρά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις αιφνίδιες αλλαγές που θα τους φέρει ο Ουρανός στον Ταύρο και από την άλλη να αποδεχτούν τα μαθήματα που θα τους αναγκάσει να πάρουν ο Κρόνος από τον Υδροχόο. 

Κάτι άλλαξε όμως δραστικά στην ζωή μας την στιγμή που ο Κρόνος έκανε τα πρώτα του βήματα στο ζώδιο του Υδροχόου την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020! Και αυτό το κάτι ήταν η απομόνωση λόγω του Covid-19 που μας ανάγκασε να βρούμε άλλες διεξόδους, ώστε να διατηρήσουμε την κοινωνική και οικογενειακή μας συνοχή, να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία και την επαφή μας με τον έξω κόσμο και να υπαρξει ένα σχετικό αίσθημα συντροφικότητας και ασφάλειας, αν και απομονωμένοι. Η επαφή μας με τον έξω κόσμο μέσω βιντεοκλίσεων, η απομακρυσμένη εργασία και η μάθηση μέσω υπολογιστή έγιναν ξαφνικά μέρος της καθημερινότητας μας. Ακόμη και τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, γενέθλια ή επέτειοι μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει μέσα από τον υπολογιστή του και να αισθάνεται μέρος μιας παρέας. Και ναι μεν η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε το διάστημα αυτό δεν ήταν καινούργια, αλλά η χρήση της την παρούσα χρονική περίοδο αποτέλεσε μια ανέλπιστη παρηγοριά. Καθώς ο Υδροχόος είναι ίσως το πιο καινοτόμο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, με μια ροπή στην τεχνολογία και την συνεργατική δημιουργικότητα, η «παλιά» τεχνολογία βρήκε νέα χρήση.

Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλανητικό γεγονός και για να κατανοήσουμε καλύτερα στην σπουδαιότητα της μετάβασης αυτής,  θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια αναδρομή από το τελευταίο του πέρασμα από το ζώδιο αυτό του αέρα και τι γεγονότα έφερε στο παγκόσμιο στερέωμα, πολιτικά, γεωπολιτικά, τεχνολογικά ή οικονομικά. Και η περίοδος που μας ενδιαφέρει εκτείνεται από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Ιανουάριο του 1994!

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έφερε το πέρασμα του Κρόνου από το Υδροχόο ήταν η γέννηση του WWW (World Wide Web), του παγκόσμιου ιστού δηλαδή, που χρησιμοποιούμε σήμερα ανά πάσα στιγμή στην ζωή μας σαν κάτι απόλυτα δεδομένο. Η δημιουργία του παγκόσμιου ιστού έχει χρονολογία γέννησης την 30η Απριλίου 1993, στο μέσο του περάσματος του Κρόνου από τον Υδροχόο, και αποτέλεσε ένα ανεκτίμητο όπως αποδείχτηκε δώρο του ερευνητικού κέντρου Cern στην ανθρωπότητα.

Ένα ακόμη πιο σημαντικό ίσως γεγονός ήταν η οριστική κατάρρευση της ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) τον Δεκέμβριο του 1991, μερικούς μήνες μετά την είσοδο του πλανήτη στον Υδροχόο. Η συνομοσπονδιακή χώρα διασπάστηκε και αποσχίστηκαν ζωτικής σημασίας περιοχές, που ανέκτησαν την ελευθερία τους και ανακηρύχθηκαν ανεξάρτητα κράτη.  Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έφερε νομοτελειακά το τέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, σαν ένα οικονομικό και στρατιωτικό μπλοκ κρατών, αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ, που είχε επιρροή σχεδόν στον μισό πλανήτη. Η διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης δεν αποτέλεσε απλά την κατάρρευση μιας παντοδύναμης αυτοκρατορίας, αλλά και το τέλος ενός κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού μοντέλου, του αποκαλούμενου Υπαρκτού Σοσιαλισμού, που κυριάρχησε στην παγκόσμια σκηνή για 75 χρόνια και αποτέλεσε τον αντίπαλο πόλο του καπιταλισμού και της «δημοκρατίας» που κυριάρχησε στην δύση.

Από την μια πλευρά έχουμε δηλαδή μια τεχνολογική επανάσταση, που έμελλε να αλλάξει το πρόσωπο του κόσμου μας, ενώ από την άλλη έχουμε τον θάνατο ενός συστήματος που χώλαινε για πολλές δεκαετίες από τις αδυναμίες του. Μπορούμε να περιμένουμε ανάλογα γεγονότα και στις μέρες μας; Με αρκετή ασφάλεια και όση βεβαιότητα μας επιτρέπει η αμυδρή γνώση των Συμπαντικών Δυνάμεων, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αυτή τη φορά, κυρίως λόγω των συνόδων Δία-Κρόνου, τα γεγονότα αναμένεται να είναι πολύ πιο θεαματικά.

Και εάν θα έπρεπε να υποθέσουμε την εξέλιξη μέσα στους επόμενους μήνες σε γεωπολιτικό επίπεδο, θα πρέπει να περιμένουμε την διάλυση μιας ακόμη αυτοκρατορίας, από τις δύο που στέκουν αυτή την στιγμή στα πόδια τους: των Η.Π.Α. και της Ε.Ε.! Η ισχύς των Η.Π.Α. στην παγκόσμια σκακιέρα εξασθενεί με την μέρα, αλλά θα πρέπει να είναι ασφαλής από φυγόκεντρες δυνάμεις για μια δεκαετία ακόμη. Ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις της δύσης, εκείνη που έχει μεγαλύτερη ανομοιομορφία και απείρως μεγαλύτερες δυσκολίες να βρει ένα κοινό βηματισμό είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν αναμένεται να αντέξει τους κραδασμούς των γεγονότων και θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Το πείραμα ενός πολιτικό-οικονομικού σχηματισμού ετερόκλιτων χωρών απέτυχε, οι δυσαρέσκεια είναι μεγάλη και οι φυγόκεντρες δυνάμεις είναι ήδη παρούσες και σε πλήρη εξέλιξη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και το Ευρώ, όντας Αιγόκεροι στο ζώδιο, δέχτηκαν αρκετά πλήγματα τα τελευταία χρόνια με την πληθώρα των πλανητών που φιλοξένησε ο Αιγόκερως. Τα δυνατότερα χτυπήματα όμως, τα απόνερα δηλαδή του περάσματός τους, αναμένεται να δώσουν ο Κρόνος και ο Δίας μέσα στους επόμενους μήνες. Το αν θα επιβιώσει η Ένωση με την παρούσα μορφή ή εάν θα μετατραπεί σε μια χαλαρή ομάδα διακρατικών συνεργασιών, εάν θα επιβιώσει το Κοινό Νόμισμα ή εάν θα γυρίσουν την πλάτη τους ο ένας στον άλλο, πολιτικά και οικονομικά, παραμένει να αποδειχτεί και θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στους πολύ κρίσιμους μήνες που ακολουθούν.

Όσο για την τεχνολογική επανάσταση που αναμένουμε να συντελεστεί, δεν θα αφορά μόνο την ψηφιακή τεχνολογία. Ο Ουρανός, ο κυβερνήτης του Υδροχόου, είναι συνδεδεμένος με το στοιχείο του ουρανίου αλλά και τον αέρα. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον σημαντικές εξελίξεις στην διαστημική και αεροπορική βιομηχανία, στα εναέρια μέσα μεταφοράς και την πυρηνική τεχνολογία. Η επιρροή της διέλευσης αυτής μπορεί να αφήσει τα σημάδια της μέχρι και την πολεοδομία, καθώς οι πόλεις του μέλλοντος θα επεκτείνονται το πιο πιθανό όχι πλέον οριζόντια αλλά κάθετα, κάτι που συμβαίνει ήδη ως ένα βαθμό, γεγονός που θα απαιτήσει όμως πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία από αυτή που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αδύνατο να πραγματοποιηθεί στον νέο αυτό μεγάλο κύκλο ζωής και εξέλιξης που μπαίνει η ανθρωπότητα μέσα στην χρονιά αυτή. Διότι θα είναι η εποχή που τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Ουρανός


Ο επαναστάτης Ουρανός θα συνεχίσει μέσα στο 2021 την πορεία του μέσα από τον σταθερό και φανατικό πολέμιο των αλλαγών Ταύρο, ίσως το πιο επίμονο, ξεροκέφαλο και σταθερό από τα σταθερά ζώδια. Η αυγή της νέας χρονιάς τον βρίσκει ανάδρομο, μια ανάδρομη πορεία που θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιανουαρίου 2020, στις 06ο του Ταύρου. Η επόμενη ανάδρομη πορεία του ξεκινάει στις 20 Αυγούστου 2021 στις 14ο του Ταύρου και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επιστρέψει στην 10ο . Η ανάδρομη κίνηση δε του 2021 θα ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου του 2022.

Ο Ουρανός ξεκίνησε την πορεία του μέσα από τον Ταύρο τον Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρώσει το πέρασμα του τον Ιούλιο του 2025. Η πορεία του Ουρανού μέσα στο 2021 έρχεται να ενισχύσει την επιρροή των Κρόνου και Δία, που είναι οι κύριοι παίκτες της χρονιάς. Λόγω επίσης των όψεων που σχηματίζει μέσα στον Ιανουάριο αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τους δύο αυτούς πλανήτες, τον κατατάσσουν στους πιο ενεργούς πλανήτες του 2021, που θα συνδράμουν σε σημαντικό βαθμό για την διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας.

Η διέλευση του Ουρανού  μέσα από το ζώδιο του Ταύρου έχει μακράν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο σε κοσμικό επίπεδο παρά στις ζωές των μεμονωμένων ατόμων. Ως πλανήτης της τεχνολογίας, της προοδευτικής σκέψης, των εφευρέσεων, της επανάστασης και της καταστροφής των συντηρητικών και αναχρονιστικών μοντέλων, με το πέρασμα του στον Ταύρο καταπιάστηκε από τη δική του πλευρά με την αναμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Με τις όψεις που σχημάτισε και θα σχηματίσει στο μέλλον θα φέρει μεγάλες οικονομικές απώλειες και πτωχεύσεις, αλλά και απίστευτες ευκαιρίες και υλικά οφέλη!

Το 2021 μετακινείται στον δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, φέροντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την βαρύτητα της θρησκείας στις ανθρώπινες ζωές, όπως και την ανάγκη για ανώτερες πνευματικές αξίες. Οι θετικές επιστήμες θα βιώσουν μια αναγέννηση, το ίδιο και οι κοινωνικές δομές της εποχής. Η νέα οπτική θα επηρεάσει με την σειρά της τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, που θα φέρει σημαίνουσας βαρύτητας αλλαγές στις ανθρώπινες κοινωνίες. Οι «παραδοσιακές αξίες» των τομέων της ζωής που ελέγχει ο Ταύρος (χρήμα, τράπεζες, χρηματιστήρια) θα περάσουν μια φάση ριζικής αναθεώρησης, κάτι που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον Ιανουάριο, με το ξεκίνημα του 2021, ο Ουρανός σχηματίζει πέντε σημαντικές όψεις που δίνουν το στίγμα του για την νέα χρονιά: τετράγωνο με τον Ήλιο, τετράγωνο με τον Ερμή, τετράγωνο με τον Δία, τρίγωνο με την Αφροδίτη και αντίθεση με τον Άρη. Και δεδομένου ότι οι πλειοψηφία των όψεων έχουν αρνητική δυναμική, θεωρούνται οι προπομποί της τελικής καταιγίδας που θα σπάσει τον γόρδιο δεσμό της παρούσας οικονομικής πραγματικότητας. Στο επίκεντρο της σαρωτικής καταιγίδας αναμένεται να βρεθούν οι χώρες που φιλοξενούν τα κέντρα εξουσίας και τις έδρες των σημαντικότερων οικονομικών ιδρυμάτων της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα υπάρξει μέρος του πλανήτη που θα μείνει αλώβητο από το ντόμινο των εξελίξεων.

Και καθώς ο κύκλος των όψεων Ουρανού-Δία αποτελεί τμήμα του κύκλου των συνόδων Κρόνου-Δία, ο Ουρανός θα προσθέσει τη δυναμική του και θα θέσει σε κίνηση τις αλλαγές εκείνες που θα στηρίξουν την δράση των Κρόνου-Δία ή θα επεκτείνει τις ριζικές αλλαγές που θα φέρει ο κύκλος Κρόνου-Δία. Ο Ουρανός θα ωθήσει την ανθρωπότητα προς ένα νέο μονοπάτι οικονομικής  ανάπτυξης, χωρίς να μας δώσει καμία απολύτως ευκαιρία να φρενάρουμε ή να ακυρώσουμε τις εξελίξεις ή να αλλάξουμε την πορεία των γεγονότων που έχουν δρομολογηθεί. Για τον λόγο αυτό θα είναι προς όφελός μας να συμφιλιωθούμε το ταχύτερο δυνατό με την ιδέα, ότι ο παλιός μας κόσμος, τουλάχιστον όσο αφορά το χρήμα, την οικονομία και τα πιστωτικά ιδρύματα, έχει φτάσει στο τέλος του και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση επανόδου μας στην προ της υγειονομικής κρίσης κατάσταση. Και το γεγονός αυτός θα γίνεται όλο και πιο εμφανές στο κάθε νέο μας βήμα μέσα στην νέα χρονιά.

Ποσειδώνας

 

Από το 2011 επέστρεψε ο Ποσειδώνας στο φυσικό του σπίτι, στους Ιχθείς, το οποίο και θα εγκαταλείψει για μια ακόμη φορά το 2026, ξεκινώντας τον νέο κύκλο του μέσα από τον ζωδιακό, διάρκειας 180 περίπου ετών. Η νέα χρονιά τον βρίσκει ορθόδρομο στην 18ο των Ιχθύων, θα γυρίσει ανάδρομος στις 25 Ιουνίου στην 23ο , και μετά από 159 μέρες θα επανέλθει στις 1 Δεκεμβρίου στην ορθή του φορά, στην 20η μοίρα του ζωδίου του.

Ο κυβερνήτης των επτά θαλασσών και όλων των υγρών στοιχείων του πλανήτης μας, όταν επιστρέφει στο σπίτι του μετά από δύο περίπου αιώνες περιπλάνησης, εκδηλώνει την πραγματική ουσία τόσο του πλανήτη όσο και του ζωδίου, που είναι η σε βάθος κατανόηση του υποσυνείδητου. Ο γίγαντας πάγου του πλανητικού μας συστήματος αυξάνει από την θέση του αυτή την λαχτάρα των ανθρώπων για την κατανόηση του απόκρυφου και τους ωθεί στην εντατική ενασχόληση με την μεταφυσική σε κάθε δυνατή μορφή της. Είναι υπεύθυνος για την ονειροπόληση από την μια, αλλά και την ρεαλιστική θεώρηση των πιο καθημερινών μας πρακτικών. Αναλύει και αναθεωρεί τις πνευματικές μας αξίες, τυποποιεί τον οικονομικό τομέα, ευνοεί την επιστημονική έρευνα ή την επιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων, αλλά και την χρήση της προηγμένης τεχνολογίας.

Την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2021 θα σχηματίσει μια σειρά από αρμονικές και δυσαρμονικές όψεις με τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη, την ίδια περίοδο που ο Κρόνος θα κάνει το πρώτο δοκιμαστικό του πέρασμα στο ζώδιο των Ιχθύων. Το διάστημα αυτό θα τελούν υπό αναθεώρηση πολλές πτυχές της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας, θα υπάρξουν όμως και εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα στις συναισθηματικές σχέσεις. Οι δε όψεις Ερμή-Ποσειδώνα της περιόδου αυτής, με δεδομένο ότι και οι δύο πλανήτες θα είναι σε στάση ή ανάδρομη κίνηση, θα μας οδηγήσουν σε σύγχυση τόσο σε ζητήματα συνείδησης, όσο και αναφορικά με την οικονομική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να είμαστε ευάλωτοι και ανυπεράσπιστοι από τις έξωθεν επιρροές.

Πλούτωνας

 

Μια ακόμη χρονιά βρίσκει τον Πλούτωνα στην 24η μοίρα του Αιγόκερου, για να τον βρει την 31 Δεκεμβρίου μόλις στην 25η μοίρα του ίδιου ζωδίου. Η διέλευση του Πλούτωνα από το ζώδιο αυτό της γης ξεκίνησε το 2008 και θα ολοκληρωθεί το 2024. Μέσα στο 2021 θα είναι ανάδρομος από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

Ο Πλούτωνας, όπως και το μυθολογικό πρόσωπο που δάνεισε το όνομα του στον απομακρυσμένο αυτό νάνο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, παρουσιάζει διάφορα πρόσωπα και κάθε φορά αποκαλύπτει και ένα διαφορετικό στην ανθρωπότητα. Η βάση όμως της ύπαρξης του εκφράζεται μέσα από το σταθερό δίπολο δύναμης και αδυναμίας, που μεταφράζονται στην δική μας πραγματικότητα σαν ζωή και θάνατος, τέλος και αρχή.

Στις 10 Ιανουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης με την ενεργή συμμετοχή της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα, συνοδευόμενη και από το  νάνο πλανήτη Ceres, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος ζωής, διάρκειας 34 ετών, ο οποίος αποσκοπεί στην επανεκκίνηση των κοινωνικών δομών στο σύνολο τους. Τον δε Ιούλιου 2020 ξεκίνησε ένας ακόμη 12ετής κύκλος με την σύνοδο Δία-Πλούτωνα που συνοδευόταν από τον αστεροειδή Πάλλα. Ο κύκλος αυτός αποβλέπει στην επιτυχή ολοκλήρωση των μεταμορφώσεων που ξεκίνησαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μέσα στα χρονικά πλαίσια του κύκλου αυτού.

Το 2021 βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια πολλών πλανητικών κύκλων που έχουν σημαίνουσα ιστορική σημασία, καθώς θα φέρουν πολύ βαθιές αλλαγές σε πολιτικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο. Και στα πλαίσια αυτά σκόπιμο θα ήταν να αναφέρουμε και ένα ακόμη μεγάλο κύκλο εξέλιξης, όπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ο νάνος πλανήτης Έρις. Τα τετράγωνα που θα σχηματίσει από τον Οκτώβριο του 2020 και καθ όλο το 2021 με τους Δία, Κρόνο και κυρίως Πλούτωνα, σηματοδοτούν την έναρξη του τελευταίου τέταρτου του εξελικτικού κύκλου των συνόδων Έριδας-Πλούτωνα, που ξεκίνησε το 1757 και θα ολοκληρωθεί σε περίπου 100 χρόνια, το 2116.

Οι εσωτερικοί πλανήτες Άρης, Αφροδίτη και Ερμής

Ο Άρης θα βρίσκεται κατά την έναρξη του 2021 σε ορθή κίνηση, διανύοντας την 27ο του Κριού και το τέλος του χρόνου θα τον βρει στην 13η μοίρα του Τοξότη. Μέσα στο 2021 θα βρίσκεται σταθερά σε ορθή πορεία, καθώς γυρίζει ανάδρομος κάθε 26 περίπου μήνες.

Η Αφροδίτη θα διέρχεται την πρώτη μέρα του 2021 την 21η μοίρα του Τοξότη και στο τέλος του έτους, αφού διαγράψει ένα πλήρη κύκλο του ζωδιακού, θα βρεθεί στην 23ο του Αιγόκερου. Ανάδρομη θα είναι μετά τις 19 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Αιγόκερου και θα γυρίσει σε ορθή φορά στις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Ο Ερμής ο πιο δραστήριος ταραχοποιός της καθημερινότητας μας, παρουσιάζει την χρονιά που ακολουθεί τρείς ανάδρομους κύκλους.

Η 1/1/2021 τον βρίσκει στην 17ο του Αιγόκερου και θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 30 Ιανουαρίου, στην 26η μοίρα του Υδροχόου. Ολοκληρώνει την πρώτο κύκλο του στις 21 Φεβρουαρίου, στις 11ο του Υδροχόου.

Ο επόμενος ανάδρομος κύκλος βρίσκει τον Ερμή στους Διδύμους, ξεκινάει στις 30 Μαΐου, ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου και κινείται μεταξύ της 24ο  και 16ο  των Διδύμων.

Ο τρίτος και τελευταίος ανάδρομος κύκλος του Ερμή ξεκινάει στις 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 18 Οκτωβρίου και υποχωρεί από την 25ο του Ζυγού στην 10ο. Το τέλος του 2021 τον βρίσκει στην 28ο του Αιγόκερου.

Λεπτομέρειες για την επίδραση των ανάδρομων κύκλων των εσωτερικών πλανητών στην καθημερινότητα μας θα αναλυθούν σε ξεχωριστά άρθρα μας, σε χρονικές στιγμές πιο επίκαιρες.

Εν κατακλείδι

 

Όπως γίνεται από τα όσα αναφέρθηκαν εμφανές, το 2021 δεν θα είναι ένα έτος εύκολο, ούτε καν βατό. Θα έχουμε κάνει όμως καλή προθέρμανση από το 2020, οπότε τίποτε πιά δεν θα μπορεί να μας εκπλήξει. Θα υπάρξουν σημάδια αναδόμησης σε κάποιους τομείς της ζωής μας, δεν θα έχουν όμως ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποδόμησης σε άλλους.

Το θετικό στοιχείο των πλανητικών συγκυριών της εποχής μας είναι, ότι δεν θα βιώσουμε την φορά αυτή μια μακρά περίοδο παρακμής και αποσύνθεσης, που παρατηρήθηκε σε προηγούμενους ιστορικούς κύκλους. Την περίοδο που διανύουμε εμπλέκεται πολύ ενεργά ο Ουρανός, που βιάζεται να τελειώσει την «δουλειά του» και να προχωρήσει. Η μεταβατική φάση θα ολοκληρωθεί αρκετά σύντομα και η ανάκαμψη θα έρθει μέσα στα επόμενα χρόνια. Λόγω του απρόβλεπτου όμως του Ουρανού, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, τι είδους θα είναι τα γεγονότα που θα μας οδηγήσουν στο ποθούμενο και πιο δρόμο έχει επιλέξει το Σύμπαν να βαδίσουμε στο άμεσο μέλλον.  

Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε καμία περίπτωση την πορεία των αλλαγών, παρά να πορευτούμε με την θέληση μας και με μια ανανεωμένη διάθεση για εξερεύνηση και πειραματισμό στον δρόμο που έχουν χαράξει οι συμπαντικές δυνάμεις για μας. Γιατί όποιος δεν είναι σύμμαχος και συνοδοιπόρος της νέας πραγματικότητας, είναι αντίπαλος της και θα εξοντωθεί ή θα παραμεριστεί στην καλύτερη περίπτωση από τα συνθήκες.

Με ανοιχτό μυαλό, ανοιχτή καρδιά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο που θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε όλοι μαζί, ας ευχηθούμε ένα παραγωγικό, ειρηνικό και προσοδοφόρο 2021! Καλώς να μας έρθει και με το καλό να περάσουμε την μεγάλη αυτή πύλη που θα μας οδηγήσει στην Νέα Εποχή για την ανθρωπότητα!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.