Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ζυγός - Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις - 2021- Ένα έτος μετασχηματισμών!


 

Γενική εικόνα

 

Το  2021 θα είναι ένα έτος μεγάλων μετασχηματισμών για το ζώδιο σας, τους οποίους φαίνεται ότι έχετε ανάγκη εδώ και αρκετό καιρό! Κυρίαρχο ρόλο στα γεγονότα της χρονιάς αναμένεται να διαδραματίσουν τόσο ο Άρης, ο συνήθης πολέμιος του ζωδίου σας, όσο και ο Ήλιος, ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια όλες σας τις ανασφάλειες και φοβίες, αλλά ένα κατά τα άλλα αρμονικό πλανητικό περιβάλλον απέναντι στο ζώδιο σας θα καταφέρει να περιορίσει τις αρνητικές δονήσεις τους σε μεγάλο βαθμό. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα περισσότερα προβλήματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια του 2021, δεν θα είναι προϊόντα συμπτώσεων, εχθρικών ενεργειών εις βάρος σας ή δυσμενών πλανητικών συγκυριών, αλλά καθαρές συνέπειες των πράξεων σας ή της έλλειψης αυτών, των αποφάσεων σας ή της αδυναμίας σας να αποφασίσετε.

 

Θεωρητικά τα πάντα είναι προβλέψιμα, στην πράξη όμως δεν θα υπάρχει επαρκής χρόνος να σκεφτείτε, να αναλύσετε και να αποφασίσετε. Στενότερος σύμμαχός σας την χρονιά αυτή θα αποδειχτεί ο άρχοντας του χρόνου και του κάρμα, ο Κρόνος, ο οποίος κατά καιρούς και σε κρίσιμες στιγμές θα σας ευνοεί. Καλό θα ήταν όμως να βασίζεστε μόνο στις δικές σας δυνάμεις και να μην περιμένετε τίποτε και από κανένα. Σκόπιμο θα ήταν επίσης να παραμείνετε πιστοί στα ιδανικά σας, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίσετε μέσα στην χρονιά.

 

Η περίοδος από τις αρχές του χρόνου μέχρι τα μέσα Απριλίου σας επιφυλάσσει ένα πολύ σημαντικό δώρο: Ευκαιρίες! Σε αντίθεση δε με τα περισσότερα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, που θα δεχτούν την πλανητική εύνοια σε ένα περιορισμένο τομέα της ζωής τους, οι ευκαιρίες αυτές θα αφορούν όλο το φάσμα των σημαντικών δραστηριοτήτων της ζωής σας. Στην συναισθηματική σας ζωή αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, γιατί δεν θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερη επιλογή. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και με το ταίρι σας, προσθέτοντας που και που και λίγο αυθορμητισμό στην καθημερινότητα σας. Στον επαγγελματικό τομέα θα υπάρξουν αλλαγές, που μπορεί να είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι εύκολος ο καθορισμός του εύρους και του βάθος των, ούτε και της κατεύθυνσης που θα μπορούσαν να πάρουν. Γι’ αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην απογοητευθείτε πρόωρα και θέσετε οι ίδιοι εμπόδια στην εξέλιξη σας.

 

Το διάστημα από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2021 είναι ακόμη λιγότερο προβλέψιμο, καθώς θα επικρατεί μια γενική αστάθεια και σύγχυση, που θα επηρεάζει τα πάντα και τους πάντες, πλην όμως μπορεί να είναι ένα φωτεινό διάστημα για το ζώδιο σας, γιατί εάν προσπαθήσετε να δείτε τα πράγματα θετικά, τα μειονεκτήματα μπορούν να γίνουν πλεονεκτήματα. Μπορεί να βασανίζεστε από αμφιβολίες  για τις αποφάσεις σας ή τις δικές σας δυνάμεις, αλλά μην σας περάσει ποτέ από το μυαλό να αποκλίνετε από το μονοπάτι που επιλέξατε να βαδίσετε. Με επιμονή και υπομονή θα σας βγάλει εκεί που επιθυμείτε να βρεθείτε. Οι προσωπικές σας σχέσεις την περίοδο αυτή περνούν στο παρασκήνιο, καθώς θα έχετε πολύ σημαντικότερα  να σας απασχολούν. Είναι πιθανόν να βιώσετε μεγάλους μετασχηματισμούς το τρίμηνο αυτό, να αλλάξετε ριζικά απόψεις για ορισμένα ζητήματα, αλλά επί της ουσίας οι βασικοί άξονες της ζωής σας θα παραμείνουν σταθεροί. Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν, θα πάρουν την οριστική τους μορφή και θα μπορέσετε να δείτε και σεις καθαρά, που σας έβγαλε το διάστημα αυτό.

 

Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα του φθινόπωρου αναμένεται να βρεθείτε σε μια αρκετά επισφαλή θέση, που παραδόξων όμως δεν θα σας προκαλέσει ιδιαίτερες ανησυχίες. Έτσι και αλλιώς, δεν θα μπορείτε να κάνετε και πολλά για να ανατρέψετε την  πορεία. Είναι το διάστημα που πολλά έργα σας θα ολοκληρωθούν και δεν θα έχετε αρχίσει ακόμη καινούργια. Το ίδιο ισχύει και για τις συναισθηματικές ή προσωπικές σας σχέσεις. Την περίοδο αυτή ο χειρότερος σας εχθρός είναι οι ανασφάλειες σας και μια γενικότερη εσωτερική, ψυχική αστάθεια. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, καλό θα ήταν τους μήνες αυτούς να μεταβιβάσετε κάποιες αρμοδιότητες σας σε έμπιστους σας βοηθούς, για να μην υποφέρει η επιχειρηματική σας δράση, τουλάχιστον αισθητά. Δεν είναι περίοδος για αλλαγές μεγάλης κλίμακας, παρόλα αυτά ευνοούνται οι επενδύσεις. Στις προσωπικές σας σχέσεις αποφύγετε να βγάλετε πρώιμα συμπεράσματα, που θα υπαγορεύονται από τις ανασφάλειες σας και πιθανότητα δεν θα έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

 

Το τελευταίο τμήμα του 2021 θα φέρει την αποθέωση των προσπαθειών σας. Στο τέλος του φθινόπωρου και τις αρχές του χειμώνα θα έχετε την ευτυχία να θερίσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας, που θα είναι ανέλπιστα μεγάλοι. Και όσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα έχετε καταβάλλει κατά την διάρκεια της χρονιάς, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπληξη που θα βιώσετε από τα αποτελέσματα που θα δείτε. Γιατί το σύμπαν είναι σαφές απέναντι σας: δώστε τον καλύτερο εαυτό σας, και τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας! Εκπλήξεις μπορεί να έχετε και στον τομέα των σχέσεων σας την περίοδο αυτή. Από εσάς αποκλειστικά θα εξαρτηθεί όμως, πια πορεία θα πάρουν οι σχέσεις σας, από τις επιλογές που θα κάνετε και προς ποια κατεύθυνση θα θελήσετε να τις οδηγήσετε. Γεγονός είναι όμως, ότι στα τέλη του 2021 θα έχετε πάρει σημαντικά μαθήματα και στον τομέα αυτό της ζωής σας.

 

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

 

Η είσοδος του Κρόνου στον Υδροχόο μόνο σαν λυτρωτική μπορεί να ειδωθεί για τους Ζυγούς, καθώς περνάει σε ένα ζώδιο του αέρα, συγγενές με το δικό σας. Η παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω και στον 4ο ηλιακό σας οίκο (οικογένεια, ρίζες και σπίτι) ήταν ένα διάστημα μάλλον εφιαλτικό. Είναι σαν να συνωμότησαν όλοι γύρω σας να σας καταστρέψουν. Παρά τις προσπάθειες σας, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά και κάπου στα μέσα της διαδρομής αντιληφθήκατε και εσείς οι ίδιοι την ματαιότητα των καλών σας προθέσεων. Θα μπορούσατε να είχατε κλονιστεί, καθώς οι κόσμος και τα γεγονότα γύρω σας πίεζαν από κάθε πλευρά, αυτό όμως οδήγησε πολλούς από εσάς στο να θωρακιστούν, να χαλυβδώσουν την θέληση τους και να παραμείνουν σταθεροί στις θέσεις τους. Εάν κοιτάξετε προς τα πίσω, θα διαπιστώσετε πως τώρα είστε ένα διαφορετικό άτομο από αυτό που ήσασταν στην αρχή του προηγούμενου κύκλου του Κρόνου.

 

Πολλοί από εσάς έχετε ωριμάσει από τις δυσκολίες που περάσατε και έχετε σκληραγωγηθεί από τις κακουχίες, ώστε να μην σας νοιάζουν πιά τέτοια ζητήματα. Τώρα έφτασε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητες σας στην επιβίωση για το επόμενο μεγάλο βήμα στην εξελικτική σας πορεία. Ο Κρόνος στον Υδροχόο ενεργοποιεί πλέον τον 5ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα του ωροσκοπίου σας που απεικονίζει την δημιουργικότητα, τον έρωτα και τα παιδιά. Αναλυτικότερα αφορά τα γούστα και τα χόμπι σας, την έλξη σας προς τις τέχνες αλλά και την έλξη προς κάποια άτομα, την ερωτική ζωή και την σεξουαλική σας έκφραση. Τα παιδιά και η σχέση σας με αυτά, σαν επέκταση της δημιουργικότητας, υποδηλώνονται επίσης στον οίκο αυτό.

 

Σημαντικό στοιχείο της νέας θέση του Κρόνου είναι η συμβατότητα του στοιχείου του Υδροχόου με του δικού σας στοιχείου, που δεν είναι άλλο από αυτό του αέρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να κατανοήσετε τις αλλαγές που θα συμβούν στην ζωή σας αλλά και γύρω σας το διάστημα αυτό και να συντονιστείτε με μεγαλύτερη ευκολία με αυτές. Τα χρόνια που ακολουθούν θα μάθετε κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τον εαυτό σας, καθώς και τι δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο στην ζωή σας. Στην αρχή της μετάβασης αυτής ίσως να μην αισθάνεστε ιδιαίτερα ισορροπημένοι, με την πάροδο όμως του χρόνου θα αρχίσετε να πατάτε πιο σταθερά στα πόδια σας. Θα είναι σαν μια αναγκαστική στάση, πριν προσανατολιστείτε και να ξεκινήσετε εκ νέου την πορεία σας. Το 2021 μπορεί να ανοίξει για σας ένα παράθυρο στην ευτυχία, που θα γίνεται όλο και πιο μεγάλο και όλο και πιο φωτεινό, όσο θα κατακτάτε σταδιακά την αυτογνωσία, και μέσα από αυτή την ισορροπία, που προβλέπεται για τον καθένα σας.

 

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

     

Ο επαναστάτης Ουρανός συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου, αγγίζοντας μέσα στο 2021 την 14η μοίρα και τα μέσα της πορείας του αυτής. Όσο καιρό θα βρίσκεται στον Ταύρο, θα ενεργοποιεί τον 8ο ηλιακό σας οίκο, έναν οίκο που είναι υπεύθυνος για την σεξουαλικότητα και τις προτιμήσεις σας, τις επιθυμίες και την βαθύτερη ενσυναίσθηση, την μεταμόρφωση και την αναγέννηση. Αφορά επίσης τα κληροδοτήματα, τις επενδύσεις, τα συμβόλαια, τις συμβάσεις και τα δάνεια, καθώς και τα χρήματα των άλλων, των συντρόφων σας ή τρίτων, εάν διαχειρίζεστε χρηματικά ποσά άλλων. Είναι ένας πάρα πολύ ενδιαφέρον οίκος για την μελλοντική σας πορεία, καθώς ο τομέας αυτός της ζωής σας θα αναμορφωθεί σταδιακά πλήρως! Γιατί πέρα από την καθαρά υλική πλευρά που, εμπεριέχει και έντονα το στοιχείο της μεταφυσικής. Το διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσετε κάποιο ενδιαφέρον για τα απόκρυφα μηνύματα της ζωής ή για τις κρυμμένες πλευρές της ζωής ενός ατόμου, που κανείς άλλος δεν έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει. 

 

Το 2021 ενδέχεται να συμβούν απροσδόκητα γεγονότα που να έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με κοινά έσοδα, κοινές επιχειρηματικές ή άλλου είδους δραστηριότητες, στις οποίες μετέχουν δικοί σας άνθρωποι. Εάν έχετε κάποια αξίωση και διεκδικείτε αυτά που σας ανήκουν, την χρονιά αυτή θα επιλυθεί το ζήτημα υπέρ σας. Μπορεί επίσης να ευεργετηθείτε από μια μη αναμενόμενη κληρονομιά ή μια ασφάλεια που θα ρευστοποιηθεί ή απλά να κερδίσετε κάποιο λαχείο. Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μη αναμενόμενα χρηματικά ποσά. Ο οικονομικός σας τομέας ωστόσο θα παρουσιάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και η έλλειψη σταθερότητας στον τομέα αυτό θα πυροδοτήσει τις ανασφάλειες σας.

 

Η διέλευση όμως αυτή από τον 8ο οίκο σας μπορεί να μέσα στο 2021 μια όξυνση της διαίσθησης σας ή να βιώσετε μια μεταφυσικού τύπου εμπειρία που θα σας επιτρέψει να περάσετε, έστω και για λίγο, σε άλλους κόσμους, σε άλλα ενεργειακά επίπεδα μιας διαφορετικής κοσμικής διάστασης. Δεν θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας το ίδιο τυχεροί, να έχουν μια τέτοια εμπειρία, γιατί δεν είστε όλοι στο ίδιο επίπεδο ψυχικής και πνευματικής εξέλιξης, ούτε και είστε όλοι έτοιμοι για ένα ανάλογο βίωμα. Όσοι όμως θα το βιώσουν, θα νιώσουν την ευλογία της φώτισης και την απέραντη γαλήνη μέσα από τις ευεργετικές δονήσεις μιας ανώτερης διάστασης, που θα τους ξεχωρίσει από τον πολύ τον κόσμο και θα τους επιτρέψει να χαράξουν μια παντελώς νέα πια, πολύ πιο πνευματική εξελικτική πορεία. Όσο για τους υπόλοιπους, το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσετε και να εξελιχθείτε στην ζωή, όχι συσσωρεύοντας υλικό πλούτο, αλλά πνευματικό. Γιατί την ευτυχία δεν θα την βρείτε ποτέ στην ύλη, όσο και αν ψάχνετε.

 

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

 

Ο πλανήτης του πάγου, ο μακρινός μας Ποσειδώνας, συνεχίσει και οδεύει προς την ολοκλήρωσης της πορείας του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων και τον 6ο ηλιακό σας οίκο. Είναι ο οίκος του ωροσκοπίου σας που απεικονίζει τις συνθήκες και το είδος τις εργασίας σας, τις εργασιακές συνθήκες που θα συναντήσετε, ζητήματα που αφορούν την υγεία σας, καθώς και την υγιεινή και την καθαριότητα. Αφορά όμως και το περιβάλλον, την σχέση σας με το ζωικό και το φυτικό βασίλειο, καθώς και τις κοινές δράσεις με ομοϊδεάτες, εν είδη αλτρουιστικής προσφοράς στους συμπολίτες μας.

 

Κατά την διάρκεια της πολυετούς διέλευσης του αυτής, ο Ποσειδώνας ρίχνει φως στα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνετε, καθώς και στην ρουτίνα σας. Η διέλευση του μέσα από τον 6ο οίκο σας μπορεί να χαρακτηριστεί δυσαρμονική, καθώς οι ενέργειες του ονειροπόλου και αρκετά μεταφυσικού Ποσειδώνα δεν μπορούν εύκολα να συμβιβαστούν με την πεζή και πολλές φορές σκληρή πραγματικότητα. Και καθώς προχωράει προς το τέλος της διαδρομής του αυτής, όλο και μεγαλύτερες θα είναι οι ενοχλήσεις που θα δημιουργεί στην ζωή σας.

 

Μέσα στο 2021 θα συνεχίσετε να έχετε προβλήματα συγκέντρωσης, ίσως πιο αυξημένα τώρα πιά, ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, γιατί η προσοχή σας θα αποσπάται διαρκώς. Θα είναι σαν να προσπαθείτε συνεχώς να εντοπίσετε την πηγή της ανησυχίας ή της ενόχλησης που αισθάνεστε, χωρίς να φτάνετε ποτέ στην ρίζα του προβλήματος. Στον επαγγελματικό τομέα θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αποβεί καταστροφικό, ειδικά καθώς κάποιοι από σας θα έχουν και ψευδαισθήσεις για τα τεκταινόμενα γύρω τους. Κάποιοι μεταξύ σας θα ζήσουν την επιρροή αυτή πολύ πιο έντονα από άλλους, γεγονός είναι όμως ότι δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε τελείως από αυτήν.

 

Θα ήταν σοφό, εάν έχετε την δυνατότητα, να αναθέσετε κάποιες από τις αρμοδιότητες σας προσωρινά σε συνεργάτες σας, ώστε να μην πληγεί ανεπανόρθωτα η επαγγελματική σας εικόνα ή να μην κάνετε σημαντικά λάθη από έλλειψη συγκέντρωσης ή από ποσειδώνιες αποφάσεις. Η διέλευση αυτή συνδέεται επίσης πολλές φορές με μια ροπή στο αλκοόλ, στα φαρμακευτικά σκευάσματα ή τα παραισθησιογόνα, προκειμένου να βρει κανείς ηρεμία και μια επίπλαστη γαλήνη. Θα είναι όμως η χειρότερη δυνατή επιλογή για σας, γιατί εκτός του ότι δεν θα μπορέσετε να επιλύσετε τίποτε, θα χάσετε κάθε επαφή με την πραγματικότητα και θα ανοίξετε και ένα επιπρόσθετο μέτωπο στην ζωή σας με τις εξαρτήσεις σας.

 

Ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να εξουδετερώσει κανείς τις αρνητικές δονήσεις του Ποσειδώνα είναι να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, προσφέροντας την βοήθεια του για την ανακούφιση λιγότερο τυχερών της ζωής. Ιδανικό δε θα ήταν να ασχοληθείτε με την φύση και τα ζώα, καθώς και τα δύο αυτά βασίλεια διαπνέονται από άπειρη και αγνή θετική ενέργεια, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε. Πέρα από αυτό όμως, μετά από μια μακρά περίοδο κακοποίησης και κάκιστης εμπορικής εκμετάλλευσης της φύσης και των ζωντανών οργανισμών που την πλαισιώνουν, χρειάζονται πιά την βοήθεια μας να ιανθούν και να ανακάμψουν. Και αυτή μπορεί να είναι η αποστολή σας τα χρόνια που ακολουθούν.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

 

Και κατά την διάρκεια του 2021 παραμένει ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του κάτω κόσμου, στον Αιγόκερω, κινούμενος πλέον στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαημέρου, οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της διέλευσης του αυτής. Από το 2008 και μετά, κινείται μέσα από τον 4ο ηλιακό σας οίκο, που αποτελεί το ναδίρ του ωροσκοπίου σας και αφορά την οικογένεια, τις ρίζες σας και το σπίτι. Δείχνει την οικογένεια από την οποία προέρχεστε, τους γονείς και τους προγόνους σας, την παιδική σας ηλικία, αλλά και την οικογένεια που δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι. Δίνει στοιχεία για το πως προτιμά να ζει κανείς, να διαμορφώνει τον προσωπικό του χώρο, για το πως αισθάνεται την οικειότητα, απεικονίζει όμως και την ακίνητη του περιουσία.

 

Για να μπορέσει να γίνει πιο κατανοητή η επίδραση που έχει η διέλευση του Πλούτωνα μέσα από τον Αιγόκερω στο δικό σας ζώδιο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζωδίου που φιλοξενεί κάθε φορά τον Πλούτωνα, που χρωματίζουν την κάθε διέλευση και δίνουν τις ιδιαίτερες τους αποχρώσεις και στο δικό μας κάθε φορά ζώδιο. Ο Αιγόκερως θεωρείται πολύ συχνά ένα δεσποτικό, καθαρά εγωκεντρικό και υλιστικό ζώδιο, ένας αφέντης που έχει φτάσει στο σημείο της τελειότητας και κουνά το δάχτυλο στους υπόλοιπους. Αφιερώνει χρόνο και προσπάθεια στο να πετύχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στο έργο που του ανατίθεται και δεν θα διστάσει να αναλάβει τα ινία και να καθοδηγήσει τους γύρω του. Την οικογένεια του την αντιμετωπίζει συχνά σαν επιχείρηση, στην οποία είναι ο ηγέτης και καθοδηγητής, και θεωρεί ότι είναι καθήκον και υποχρέωση του να πλοηγήσει το σκάφος με σιδερένια πυγμή και να το οδηγήσει σε ήρεμα νερά. Οι προθέσεις του είναι καλές, καθώς προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι μέθοδοι του όμως αμφισβητήσιμες. Και το σπουδαιότερο, θέλει να τον δοξάζουν, κάτι σαν μικρό θεό, για τα επιτεύγματά του αυτά.

 

Κάποια από αυτά τα στοιχεία, ιδίως στην συμπεριφορά σας απέναντι στην οικογένεια σας, θα πρέπει να τα αναγνωρίζετε και στον εαυτό σας κατά την τελευταία δεκαετία. Αισθάνεστε ότι όλα τα οικογενειακά βάρη έχουν εναποτεθεί στους ώμους σας και μόνο εσείς είστε ικανοί να διαχειριστείτε τα ζητήματα όπως κανείς άλλος. Η οικογένεια σας είναι το καράβι σας και σεις ο καπετάνιος, το μοναδικό άτομο που έχει λόγο για την διαδρομή, τον προορισμό και τον ρόλο που θα παίξει το κάθε μέρος του πληρώματος. Εάν θεωρείτε ότι κάνετε θεάρεστο έργο και ότι θα πρέπει να σας ευγνωμονούν το ταίρι και οι απόγονοι σας για την αυτοθυσία σας αυτή, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Γιατί μπορεί να μην σας το δείχνουν ή να σας το λένε κατά πρόσωπο, αλλά έχετε γίνει συνώνυμο του τυράννου. Σαφώς και έχετε αποκτήσει κάποιες ηγετικές ικανότητες με την διέλευση αυτή, αλλά εσείς την πήγατε πολύ μακριά την βαλίτσα και θα πρέπει να κάνετε μια πολύ σοβαρή συζήτηση με τον εαυτό σας και να δρομολογήσετε μια αλλαγή πορείας.

 

Τα χρόνια που προηγήθηκαν μπορεί να αλλάξατε την διακόσμηση στην κατοικία σας, να ανακαινίσατε το διαμέρισμά σας, να χτίσατε ένα σπίτι από το μηδέν, αλλά παρόλα όσα πετύχατε, το αίσθημα του ανικανοποίητου συνεχίζει να σας βασανίζει. Το σπουδαιότερο όμως είναι, ότι όσες θυσίες και προσπάθειες και αν κατέβαλαν τα μέλη της οικογένεια σας για την πραγματοποίηση του δικού σας ονείρου, τίποτε δεν φαίνεται να είναι αρκετό, τίποτε δεν είναι αρκετά καλό, αντάξιο του τέλειου σχεδίου σας. Μην ξεχνάτε ότι, εάν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να το κάνετε οι ίδιοι. Δείχνει όμως ότι είστε πραγματικά κακός στο ρόλο του ηγέτη, γιατί δεν μπορείτε να εμπνεύσετε με το όραμα σας, ούτε και να συνεργαστείτε με τα μέλη της οικογένειας σας για την κοινή επιτυχία.

 

Όσο πλησιάζει το τέλος της διέλευσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τόσο πιο επιτακτική θα γίνεται η ανάγκη να βρείτε τον σωστό βηματισμό σας στην οικογενειακή σας ζωή. Δεν οφείλετε να είστε ηγέτης, αλλά μέντορας. Δεν έχετε κανένα λόγο να διαχειρίζεστε εσείς τις μοίρες των μελών της οικογένειας σας, γιατί απλά δεν είστε θεοί. Κατεβείτε από το άλογο σας και επικοινωνήστε ουσιαστικά με την οικογένεια σας. Μοιραστείτε όνειρα και στόχους, χαράξτε μια πορεία από κοινού, ώστε και τα βάρη να μοιραστούν, και να έχουν όλοι έναν ενεργό ρόλο στην κοινή προσπάθεια. Χώρια του ότι με τον τρόπο αυτό, τα αποτελέσματα που θα πετύχετε θα είναι μακράν καλύτερα.

 

  Ζυγός 2021 – Συναισθηματικά

 

Η συναισθηματική σας ζωή θα εξελιχθεί αρκετά ικανοποιητικά κατά την διάρκεια του 2021, γιατί θα έχετε στο πλευρό σας τον κυβερνήτη του ζωδίου σας, την Αφροδίτη, αλλά και τον Άρη, που συνήθως είναι περιοριστικός απέναντι στο ζώδιο σας. Σαν αποτέλεσμα, θα έχετε μια πολύ πιο ισορροπημένη οικογενειακή ζωή, αν και θα υπάρξουν αρκετά που θα πρέπει να γίνουν. Στις σχέσεις σας με συγγενείς και φίλους θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί, αποφεύγοντας ίντριγκες και παρασκηνιακές διεργασίες, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό για σας και ίσως να μην καταφέρετε ποτέ να επιστρέψετε στην προγενέστερη κατάσταση. Εάν είστε ελεύθεροι και αναζητάτε το άλλο σας μισό, κατά την διάρκεια του 2021 θα έχετε μεγάλες πιθανότητες να το συναντήσετε.

 

Στην προσωπική, συναισθηματική και οικογενειακή σας ζωή θα κληθείτε να πάρετε πολλές αποφάσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Πολλά θα συμβαίνουν γύρω σας, αλλά θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή και τις προσπάθειες σας στα απόλυτα σημαντικά. Είναι η κατάλληλη εποχή να εμπιστευθείτε την διαίσθηση αλλά και το συναίσθημα σας, για να μπορέσετε να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος είναι ειλικρινής μαζί σας και ποιος προσπαθεί να σας παραπλανήσει. Ίσως τα διλήμματα αυτά να αφορούν τον συγγενικό ή φιλικό σας κύκλο, μπορεί όμως να αφορούν και τον σύντροφό σας. Στην περίπτωση που αφορούν το ταίρι σας, σημαίνει πως είναι πλέον ύψιστης σπουδαιότητας να επικοινωνήσετε επί της ουσίας μαζί του και να πάρετε αποφάσεις ζωής. Θα πρέπει να είστε βέβαιοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ότι μπορείτε να συνεχίσετε να του έχετε εμπιστοσύνη, ότι παραμένει το στήριγμα που έχετε ανάγκη. Όσο για τους αδέσμευτους, θα πρέπει να προσέχετε τις επιλογές που κάνετε και τα άτομα που εμπιστεύεστε. Γιατί η εικόνα είναι παραπλανητική και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

 

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 είναι αδύνατο να παρουσιάσει εκπλήξεις τέτοιες, για τις οποίες δεν είστε προετοιμασμένοι. Πολλά από τα γεγονότα που θα συμβούν θα είναι προβλέψιμα, άρα και διαχειρίσιμα. Προβλήματα που ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνιση σας στην οικογενειακή σας ζωή, θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή. Είναι η περίοδος του χρόνου που έχετε την δυνατότητα και οφείλετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένειας σας, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην οικογενειακή σας ζωή. Οι Ζυγοί που είστε αδέσμευτοι, το δεύτερο μισό του χρόνου θα είστε σε θέση να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να κατασταλάξετε για το τι είναι αυτό που επιθυμείτε στην ζωή σας. Εάν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι για μια σοβαρή και μακροχρόνια σχέση, αναζητήστε το άτομο εκείνο που μπορεί να σας προσφέρει αυτό που χρειάζεστε. Από εσάς εξαρτάται και από τις αποφάσεις που θα πάρετε, ως προς το ποια κατεύθυνση θα πάρει η συναισθηματική σας ζωή. Αλλά θυμηθείτε, ότι ένας ασυνήθιστος χρόνος, σαν και το 2021, ενδεχομένως να απαιτεί και ασυνήθιστες προσεγγίσεις αναφορικά με ζητήματα καρδιάς.

 

Το θετικότερο διάστημα κατά το 2021 για να βρείτε ένα ταίρι όσοι είστε ελεύθεροι ή να δεσμευτείτε-παντρευτείτε είναι το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Τα δε ζώδια που θα έχετε καλύτερη χημεία την χρονιά αυτή είναι οι Δίδυμοι, οι Λέοντες, οι Τοξότες και οι Υδροχόοι. Με τους Διδύμους και Υδροχόους, όντας και αυτοί ζώδια του αέρα, θα έχει μια πολύ πιο αρμονική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση. Με τους Τοξότες μπορείτε να έχετε μια αρκετά ισορροπημένη σχέση, βασιζόμενη στην αμοιβαία σας ανάγκη για δικαιοσύνη και εντιμότητα. Όσο για τα Λιοντάρια, ο έρωτας σας θα είναι μοναδικός, βγαλμένος από τα παραμύθια, το ίδιο και λαμπερή η εικόνα που θα παρουσιάζετε στις κοινές σας εμφανίσεις!  

 

Ζυγός 2021 – Επαγγελματικά

 

Μέσα στο 2021 θα μάθετε κάτι νέο για το εαυτό σας που να έχει σχέση με την επαγγελματική σας ζωή. Μπορεί να ανακαλύψετε ένα ταλέντο που δεν γνωρίζατε ότι είχατε, μπορεί όμως και οι πλανητικές συγκυρίες να σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε μια αδυναμία ή ένα μειονέκτημα σας, σε πλεονέκτημα. Μην ξεχνάτε ότι η στήριξη που σας παρέχει στον τομέα αυτό της ζωής σας ο Κρόνος μπορεί να κάνει την διαφορά στην καριέρα σας. Μέσα στο 2021 είναι σημαντικό να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες, εάν θέλετε να έχετε καλύτερες προοπτικές καριέρας. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες, μην καταφύγετε στην εύκολη λύση, να αναζητήσετε δηλαδή ευκολότερες διεξόδους, ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε πως μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε, κάνοντας χρήση όσων έχετε στην διάθεση σας. Η χρονιά αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα φωτεινό ορόσημο στην καριέρα σας, με την κατάκτηση μια ανώτερης θέσης και την ανάλογη μισθολογική αύξηση που θα την συνοδεύει, ή με την αύξηση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας της επιχείρησης σας, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι μακράν το σημαντικότερο για την καριέρα σας, αν και δεν θα έχει την πληθώρα των γεγονότων που θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά άλλα ζώδια. Το σημαντικό στοιχείο για σας, όπου και θα πρέπει να δώσετε μεγάλη βαρύτητα, είναι να κατανοήσετε τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε για να κάνετε το επόμενο σημαντικό βήμα. Εάν είστε επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες, προσέξτε ιδιαίτερα την σύναψη συμφωνιών ή συμμαχιών, γιατί η κάθε πλευρά θα επιδιώκει την μεγιστοποίηση του δικού της οφέλους, εις βάρος των υπολοίπων. Εάν έχετε μια υπαλληλική θέση εργασίας, θα χρειαστεί περισσότερη ευελιξία στην εκτέλεση των καθηκόντων σας, γιατί ίσως να μην υπάρχουν το διάστημα αυτό σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες από την διοίκηση. Εμπιστευθείτε την διαίσθηση σας και μην ακούτε τις συστάσεις των συναδέλφων, γιατί και στη δική σας περίπτωση, ο καθένας θα δουλεύει για την μεγιστοποίηση του προσωπικού του οφέλους. Δουλέψτε μόνοι και απερίσπαστοι για να απολαύσετε και τα οφέλη μόνοι!

 

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι πιο ήρεμο, αλλά και με πιο συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ο όγκος δουλειάς θα είναι μεγάλος και ο χρόνος ελάχιστος, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν παράγοντες που θα μπαίνουν εμπόδιο στην πορεία σας. Μπορεί να είναι ένα δικό σας πρόσωπο που θα απαιτεί την προσοχή σας, αποσπώντας σας από τα καθήκοντά σας, μπορεί όμως να είναι και μια ασθένεια που θα σας αποσυντονίσει παροδικά. Ότι και να είναι, μην επιτρέψετε τις καταστάσεις να πάρουν έκταση και να ροκανίσουν τον πολύτιμο χρόνο σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ονειρεύεστε το διάστημα αυτό επέκταση των δραστηριοτήτων σας, αλλά εάν δεν έχετε εκπονήσει ακριβή σχέδια, ώστε να έχετε προκαθορίσει το κάθε σας βήμα με ακρίβεια, δεν θα έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή. Όσο για τους υπαλλήλους, εάν καταφέρατε το προηγούμενο χρονικό διάστημα να κατακτήσετε την θέση που εποφθαλμιούσατε, τώρα θα πρέπει να δείξετε τις ικανότητες σας. Είναι η εποχή που πρέπει να ζείτε για το σήμερα, αλλά να σχεδιάζετε και να οργανώνετε το επαγγελματικό σας μέλλον. Η εμπειρία και οι δεξιότητες σας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές και θα είναι πλέον θέμα χρόνου να απογειωθεί η σταδιοδρομία σας.

 

Προσοχή θα χρειαστεί να δείξετε τον Ιανουάριο στις επαγγελματικές σας σχέσεις, γιατί κάποιες μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα, και ίσως κάποιες να τερματιστούν άδοξα. Η διέλευση του Ερμή από το ζώδιο των Ιχθύων, που ξεκινάει στις 30 Μαρτίου, απαιτεί εστίαση της προσοχής σας σε ζητήματα καριέρας και εργασίας. Ο Ιούλιος θα είναι ένας πολυάσχολος αλλά αποδοτικός μήνας, ενώ ο Αύγουστος θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για το ζώδιο σας, ίσως και προοπτικές για μια καριέρα στο εξωτερικό.    

 

Ζυγός 2021 - Οικονομικά

 

Στα οικονομικά σας θα βρεθείτε μπροστά σε ένα δίλλημα μέσα στο 2021 και θα πρέπει να πάρετε μια δύσκολη και σημαντική απόφαση. Οι επιλογές που θα έχετε στην διάθεση σας θα είναι δύο, μόνο που και οι δύο θα φαίνονται πολλά υποσχόμενες. Συνιστάται να μην βιαστείτε να κάνετε την τελική επιλογή σας, όχι τουλάχιστον πριν εξαντλήσετε κάθε πιθανή πηγή πληροφοριών που υπάρχει διαθέσιμη. Το υπόλοιπο του έτους αναμένεται να είναι αρκετά ήρεμο και ευτυχώς για σας, δεν ανήκετε στα ζώδια εκείνα που το συναίσθημα θα παρεμβαίνει στην λήψη πρακτικών αποφάσεων. Είστε ίσως το μοναδικό ζώδιο που δεν επιτρέπει συνήθως στο συναίσθημα να κυριαρχήσει σε οικονομικά ζητήματα, κάτι που για την φετινή χρονιά αποτελεί πραγματική ευλογία, καθώς ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι χειραγώγησης και εξαπάτησης.

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα σας επιτρέψει να ξεδιπλώσετε και να αξιοποιήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας. Εάν έχετε την αίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώ, μην βασανίζεστε με περιττές ανησυχίες. Εάν αισθανθείτε ότι υπάρχουν προβλήματα στην διαχείριση ή στις επενδύσεις σας, μην διστάζετε να ζητήσετε την γνώμη ή την βοήθεια των δικών σας ανθρώπων. Θα χρειαστεί υπομονή στην περίπτωση αυτή και λεπτοί χειρισμοί, γιατί ίσως να υπάρχουν πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Κάντε χρήση των υλικών σας πόρων για να πετύχετε τα αποτελέσματα που επιδιώκετε, αρκεί να είστε συνετοί στην διαχείριση. Η οικογένεια σας δεν αναμένεται να σας δημιουργήσει ιδιαίτερους πονοκεφάλους αναφορικά με τις δαπάνες σας, αν και δεν θα εξελιχθούν τα πάντα σύμφωνα με τους προγραμματισμούς σας.

 

Το δεύτερο μισό του έτους δεν σας επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις, αν και πάντοτε υπάρχει το περιθώριο να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Είναι όμως και η περίοδος του έτους που δεν θα έχετε ούτε κάποια πλανητική εύνοια, αλλά ούτε και κάποια προστασία. Θα πρέπει να παλέψετε με τις δικές σας δυνάμεις, κάτι που αργότερα θα αποδειχτεί ότι ήταν προς όφελός σας. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, μην δίνετε σημασία στις συμβουλές και παρεμβάσεις τρίτων και ακολουθήστε τον δρόμο που χαράξατε. Οι υπάλληλοι, πέρα από την επιδίωξη τους για την κατάκτηση της θέσης που αισθάνονται ότι δικαιούνται, καλό θα ήταν να αναζητούν και άλλες επιλογές ή ευκαιρίες, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν.

 

Οι πρώτες μήνες του έτους φέρνουν μέτρια αποτελέσματα στα ταμεία σας, καθώς όμως προχωράμε προς το καλοκαίρι, αυξάνονται και τα εισοδήματά σας. Μέχρι τον Οκτώβριο μπορείτε να βελτιώσετε σε πολύ μεγάλο βαθμό το εισόδημά σας και να αποταμιεύσετε. Από εκεί και πέρα όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να χάσετε μεγάλα οικονομικά ποσά.

 

Ζυγός 2021 - Υγεία

 

Το 2021 δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες ανησυχίες ή προβλήματα για την υγεία σας. Παρόλα αυτά θα έχετε μια συνεχή ανησυχία και πολλές φοβίες, που θα πυροδοτούνται από τις ενέργειες του κυβερνήτη σας, της Αφροδίτης και των όψεων που θα σχηματίζει, οι οποίες θα σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τα πάντα. Από μια άποψη, αυτό ίσως αποδειχτεί προς όφελος σας, γιατί ακόμη και να παρουσιάσετε κάτι, θα το εντοπίσετε και θα το αντιμετωπίσετε με πρώιμο στάδιο, πριν προλάβει να σας δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Το πρώτο μισό του έτους θα είναι εξαιρετικό για την υγεία σας, ειδικά εάν προέρχεστε από μια βαριά ασθένεια ή ένα χειρουργείο και βρίσκεστε σε περίοδο αποκατάστασης. Το διάστημα αυτό οι αναγεννησιακές διεργασίες στο σώμα σας βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους και σας βοηθούν να ανακάμψετε τάχιστα. Το γεγονός αυτό βοηθά εξαιρετικά τους επαγγελματίες αθλητές να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις, καθώς η περίοδος ανάκαμψης ανάμεσα τις προπονήσεις θα συμπιεστεί αισθητά.

 

Από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι και το τέλος του 2021 η υγεία σας θα είναι πολύ πιο σταθερή από το πρώτο μισό του έτους. Αποφύγετε όμως δραστηριότητες ή ενέργειες υπό την επήρεια έντονης συναισθηματικής φόρτισης, γιατί μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε το διάστημα αυτό είναι το γαστρεντερικό και το ενδοκρινολογικό σας σύστημα. Συνιστάται προσεκτική διατροφή και ισορροπημένη φυσική δραστηριότητα. Αυτά αρκούν να σας προστατέψουν από τους περισσοτέρους κινδύνους.

 

Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

     

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.