Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Πανσέληνος 27 Φεβρουαρίου 2021 Η θεμελίωση της Βαστίλης…


 

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου είναι στις 27 του μήνα και θα πραγματοποιηθεί στις 10:17 π.μ., στις 08ο 57΄ της Παρθένου. Κατά την Πανσέληνο στη Παρθένο γίνεται κάτι παραπάνω από έντονη η ανάγκη μας να οργανώσουμε τα πάντα γύρω μας, ότι μας φαίνεται χαοτικό ή αποδιοργανωμένο, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες ή προσδοκίες. Αυτό αφορά ακόμη και τα συναισθήματα μας, καθώς οι ατέλειες, οι γκρίζες ζώνες, οτιδήποτε μη σαφώς καθορισμένο και ξεκάθαρο είναι εχθρός μας. Το αίσθημα της ασφάλειας συνδέεται αμετάκλητα με την τάξη, την καθαρότητα και την διαύγεια!

ην κοσμική αστρολογία η Παρθένος επηρεάζει ή συνδέεται με το εθνικό σύστημα υγείας, τις υπηρεσίες ενός έθνους, τον στρατό και τα όπλα, την εργασία και τον συνδικαλισμό, καθώς και το ζωικό βασίλειο. Κυβερνήτης της είναι ο Ερμής και σαν ζώδιο κυβερνά τα λαϊκά στρώματα, τις ένοπλες δυνάμεις, την συγκομιδή και τα ζώα, την οικολογία και την παγκόσμια υγεία. Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στον Ταύρο, ένα ζώδιο που μαζί με την Παρθένο συνδέεται με το ΑΕΠ των χωρών, τις αριστερές πτέρυγες του πολιτικού φάσματος, την δημόσια διοίκηση και τα συνδικάτα. Ο συνδυασμός δε των δύο ζωδίων σηματοδοτεί συχνά την επιδείνωση της πορείας ασθενειών ή επιδημιών ή την επιθετική εξάπλωση τους.  Ο ωροσκόπος προϊδεάζει για αντιστροφή της τύχης, για πτώση ηθική ή κοινωνική, για απώλειες των ισχυρών και για έναν αγώνα των λαϊκών στρωμάτων για δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία.   

Οι κύριες πλανητικές επιρροές που συνοδεύουν την Πανσέληνο αυτή προέρχονται από τον Κρόνο και τον Ουρανό, το μεταξύ τους δε τετράγωνο, που πραγματοποιήθηκε στις 17/2 αλλά συνεχίζει την επιρροή του, αποτελεί την σημαντικότερη όψη του έτους, που θα την συναντήσουμε και σε ακόμη δύο χρονικές στιγμές τους μήνες που ακολουθούν. Τα τετράγωνα των δύο αυτών πλανητών φέρνουν συγκρούσεις μεταξύ των άκρων σε κάθε δυνατό επίπεδο, μεταξύ συντηρητισμού και προοδευτισμού, παλιού και καινούργιου, παρελθόντος και παρόντος, παράδοσης και προόδου, σταθερότητας και αλλαγής, υπακοής και επανάστασης, καθήκοντος και ελευθερίας επιλογών, θρησκείας και επιστήμης.

Υπό την επιρροή του μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και αναπροσαρμογές που δεν θα είναι οι επιθυμητές ή θα φέρουν μεγάλες προκλήσεις στην ζωή μας. Οι θετικές αλλαγές που επιδιώκουμε δεν θα έρθουν εύκολα και η τελική τους μορφή πιθανά δεν θα είναι αυτή που θα ευελπιστούσαμε. Θα υπάρξουν εμπόδια που θα ορθωθούν στον δρόμο μας λόγω των νομοθετικών αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν, που θα δυσκολέψουν την ζωή μας ή θα περιορίσουν σε κάποιο βαθμό τις επιλογές ή τις ελευθερίες μας.

Σε προσωπικό επίπεδο αναμένεται να φέρει η όψη αυτή μια εσωτερική πάλη ανάμεσα στην ανάγκη μας για ασφάλεια και σταθερότητα αλλά και την επιθυμία μας για ελευθερία έκφρασης και δημιουργικότητα. Οι ισορροπίες θα είναι λεπτές και μπορεί με το παραμικρό να οδηγηθούμε σε προστριβές που θα ανατρέψουν καταστάσεις στο επαγγελματικό ή το προσωπικό μας περιβάλλον, η οποίες όμως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες διακοπές συνεργασιών ή σε χωρισμούς που δεν περιμέναμε και σίγουρα απευχόμασταν.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού σηματοδοτεί μια περίοδο εντάσεων, εκνευρισμού, ανασφάλειας και ξαφνικών και απρόβλεπτων αλλαγών στις συνθήκες της ζωής μας, που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες προσωπικές κρίσεις. Για να αποφύγει κανείς δυσάρεστες συνέπειες σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο οφείλει να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του, να έχει ανοιχτό μυαλό, να είναι ευπροσάρμοστος, να έχει υπομονή και διάθεση συμβιβασμού και ευθυγράμμισης με τις διαμορφούμενες συνθήκες. Στην πορεία ωστόσο θα ανακαλύψουμε τρόπους να απαλλαγούμε από περιοριστικές συνθήκες και να εξουδετερώσουμε την αρνητικότητα που θα επικρατεί τόσο γύρω μας, όσο και μέσα μας.

Η χιαστί όψη μεταξύ Πανσελήνου και Κρόνου, σε αντίθεση με την Αφροδίτη, μπορεί να φέρει μια αστάθεια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής ή μεταξύ των συναισθηματικών μας αναγκών σε σχέση με αυτές του συντρόφου μας. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τις συναισθηματικές σχέσεις, καθώς η ψυχρότητα, οι φοβίες ή οι ανασφάλειες θα μας απομακρύνουν από το ταίρι μας ή θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις. Ανισορροπία όμως θα υπάρχει και στην επαγγελματική μας ζωή, μια και για κάποιους ίσως να υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια για την διατήρηση της εργασιακής τους θέσης, παρόλα αυτά θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τον καλύτερο τους εαυτό, ενώ άλλοι θα απολαμβάνουν ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά θα παραμελούν τα καθήκοντα τους.

Σε κοσμικό επίπεδο η όψη αυτή στον 10ο οίκο (πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, υψηλή κοινωνία και δημόσια πρόσωπα) του ωροσκοπίου της Πανσελήνου έχει αρνητική σημειολογία. Θα φέρει αρκετούς πονοκεφάλους στην ελίτ, τις κυβερνήσεις ή στα άτομα που κατέχουν εξουσία, ατυχίες, σκάνδαλα και διαπόμπευση, παρατήσεις πολιτικών προσώπων, ίσως και ποινικές διώξεις. Η Παρθένος με την ανάγκη της για διαύγεια, καθαρότητα και τάξη θα ξεσκεπάσει και άλλα σκάνδαλα που θα αφορούν το γυναικείο φύλο και τα παιδιά, την ανηθικότητα και την διαφθορά. Δεν θα μείνουν αλώβητοι από την λαίλαπα αυτή ούτε εκκλησιαστικοί ηγέτες ή επιστήμονες, όσοι τουλάχιστον υπήρξαν ανήθικοι, άπληστοι, χειραγωγοί ή διαδραματίζουν ένα σκοτεινό ρόλο, συνεργαζόμενοι με κυβερνήσεις, σε ότι έχει σχέση με την διαχείριση της πανδημίας.

Το τρίγωνο Πανσελήνου-Ουρανού μας προικίζει με δημιουργικότητα, ελευθερία πνεύματος, ευελιξία, αυτογνωσία και ενισχυμένη διαίσθηση, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε θετικές για την ζωή μας αλλαγές ή να εξερευνήσουμε νέες, συναρπαστικές ευκαιρίες. Το τρίγωνο αυτό αμβλύνει κάπως τις πιο δύσκολες όψεις που συνοδεύουν την Πανσέληνο και κάνουν πιο ανεκτές τις αλλαγές που οφείλουμε να υποστούμε ή τους περιορισμούς που βιώνουμε λόγω του Covid-19 ή νομοθετικών αλλαγών που έπονται. Μπορεί δε να φέρει μια μικρή καινοτομία σε επιστημονικό επίπεδο, που θα καλυτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης μας.

Ο Άρης τέλος, στην 27ο του Ταύρου, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου, γίνεται επιθετικός, βίαιος και πολεμοχαρής στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου που τον φιλοξενεί και μπορεί να φέρει στρατιωτική κινητικότητα αλλά και ένταση στις κοινωνίες, απεργίες και αναταραχές, ενώ όντας κυβερνήτης του 12ου οίκου, είναι αρκετά επικίνδυνος για την εκδήλωση σεισμών μεγάλης έντασης, ιδίως στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, στο ρήγμα της Ανατολίας (Ιράν-Τουρκία-Ελλάδα) και στην Ιαπωνία.

Εν κατακλείδι, μας περιμένουν αρκετές και απρόσμενες αλλαγές το διάστημα που ακολουθεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που θα μας βρουν απροετοίμαστους και δεν θα μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Εξωτερικοί κίνδυνοι, οικονομική ανασφάλεια, περιορισμοί ελευθεριών, εσωτερική διάλυση και σκάνδαλα, άλλους θα τους φοβίσουν, άλλους θα τους θυμώσουν και άλλους θα τους βγάλουν στους δρόμους. Το πλανητικό σκηνικό μας αναγκάζει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε τον κόσμο που δομήσαμε, τις κοινωνίες που διαμορφώσαμε, τις πολιτικές που χαράξαμε, το είδος του μέλλοντος που οραματιστήκαμε και υλοποιήσαμε. Και δεν μπορούμε πλέον να προφασιστούμε ότι δεν γνωρίζαμε.

Είμαστε όλοι συμμέτοχοι στο έκτρωμα που γεννήσαμε, είτε γιατί πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία του, είτε γιατί ανεχθήκαμε ή βολευτήκαμε στο χάος και την παρακμή. Και τώρα θα υποστούμε τις συνέπειες των επιλογών μας, ακόμη και διαρρήξουμε τα ιμάτια μας, ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαμε ιδέα. Η αρετή θέλει γενναιότητα ψυχής και εμείς ήμασταν πολύ απασχολημένοι τις δεκαετίες που προηγήθηκαν να ασχοληθούμε με τέτοιες ξεπερασμένες αξίες, όταν μπορούσαμε να απολαύσουμε ηδονές και πάθη κάθε λογής. Τρέξτε τώρα, να δούμε τι θα σώσουμε…   

Αλίντα Κανάκη

 

 

  

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.