Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου στον Υδροχόο Το φεγγάρι της αγάπης


 Ο Υδροχόος έχει την τιμητική του μέσα στο 2021 και δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποιες σημαντικές στιγμές της Σελήνης στον ζώδιο αυτό του αέρα μέσα στην χρονιά, όπως είναι η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου, αλλά και οι Πανσέληνοι Ιουλίου και Αυγούστου. Η Νέα Σελήνη είναι στις 11 Φεβρουαρίου, στις 21:05 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στις 23ο 16΄ του ζωδίου. Είναι επιτέλους ένα καινούργιο φεγγάρι με πιο ήπια χαρακτηριστικά, που συνοδεύεται από κάποιες θετικές όψεις. Είναι δε και το φεγγάρι που σηματοδοτεί την έναρξη του κινέζικου Νέου Έτους!

Όταν το φεγγάρι βρίσκεται στον Υδροχόο η σχέση μας με τα συναισθήματα μας γίνεται λίγο πιο περίπλοκη, καθώς λόγω του ζωδίου που το φιλοξενεί αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη για συναισθηματική ελευθερία. Λειτουργώντας ωστόσο μέσα σε μια ομάδα ατόμων μπορούμε αρκετά πιο εύκολα να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας, να αποβάλλουμε τον φόβο, τον θυμό ή την τυχόν ζήλια που μας κυριεύει και να ισορροπήσουμε.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το φεγγάρι του έρωτα και της αγάπης, όχι γιατί πλησιάζει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά επειδή οι όψεις που το συνοδεύουν ευνοούν μεταξύ άλλων την γέννηση τρυφερών συναισθημάτων. Η κύρια όψη που συνοδεύει την Νέα Σελήνη και προηγείται του φεγγαριού κατά λίγες ώρες είναι μια σύνοδος Αφροδίτης-Δία στην 13 μοίρα του Υδροχόου. Η σύνοδος αυτή με τους δύο θετικότερους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αντιπροσωπεύει την καλή τύχη, την οικονομική ευμάρεια, την επιτυχία και την αγάπη. Ζεσταίνει τις καρδιές μας, φέρνει αισθητή αρμονία στον διαταραγμένο μας κόσμο και μας δίνει ευκαιρίες για πρόοδο και ανάπτυξη.

Είναι μια όψη που μπορεί να μας ανταμείψει για το καλό μας κάρμα, για πράξεις καλοσύνης που κάναμε στο παρελθόν, ή για την σκληρή μας δουλειά. Υπό την επιρροή της θα έχουμε την ευκαιρία να αυξήσουμε τα εισοδήματά μας ή να επενδύσουμε κυρίως σε είδη πολυτελείας, λόγω της εμπλοκής της Αφροδίτης.  Είναι όμως και μια όψη που ευνοεί την γέννηση ενός έρωτα ή την αισθητή βελτίωση του κλίματος σε μια υπάρχουσα ρομαντική σχέση. Θα φέρει αισιοδοξία και πάλι στις καρδιές μας, το κέφι μας θα βελτιωθεί, θα διασκεδάσουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε γνωριμίες, που πέρα από ερωτικό ενδιαφέρον, μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές για την μελλοντική μας εξελικτική πορεία. Τα ευεργετήματα της συνόδου Αφροδίτης-Δία θα έχουν την τύχη να απολαύσουν κυρίως Υδροχόοι και Λέοντες, Σκορπιοί και Ταύροι του δεύτερου δεκαημέρου.

Εάν συνδυάσουμε τώρα την σύνοδο αυτή με το εξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα από Ταύρο και Ιχθείς αντίστοιχα, που παίρνει μορφή τις μέρες αυτές, για να ολοκληρωθεί στις 13.2, τότε ο ερωτισμός μας αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη, χωρίς όμως να χάνεται ο ρομαντισμός. Με την βοήθεια του σεξουαλικού μαγνητισμού και της ακτινοβολίας που θα διαθέτουμε θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει, ενώ η ιεροτελεστία της αποπλάνησης θα είναι αργή και αισθησιακή.

Το εξάγωνο Άρη-Ποσειδώνα αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) και σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) σταυρού του δεύτερου δεκαημέρου, και δεν θα έχει επιρροή μόνο στα ερωτικά και συναισθηματικά μας. Πρόκειται για μια όψη που μπορεί να ξεσκεπάσει παράνομες πράξεις ή να αποκαλύψει παρασκηνιακές ενέργειες. Και καθώς ζούμε μια περίοδο αποκαλύψεων και αποκαθηλώσεων, θα μπορούσαμε να δούμε την συνέχεια της κάθαρσης που ξεκίνησε σε κάποιους τομείς του δημόσιου βίου.

Ο Άρης, ως πνευματικό καθοδηγητής και πολεμιστής, θα μας δώσει την δύναμη να πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας, να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ή να παλέψουμε για το δίκιο μας. Είναι μια όψη όμως που έχει και θεραπευτική δύναμη, καθώς με αγάπη και συμπόνια μπορούμε να ελαφρύνουμε το βαρύ ή επώδυνο φορτίο που φέρουν κάποιοι γύρω μας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων.

Η τελευταία σημαντική όψη που συνοδεύει το καινούργιο φεγγάρι του Φεβρουαρίου αφορά το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού που παίρνει μορφή για να κορυφωθεί στις 17 Φεβρουαρίου, η επιρροή του όμως έχει ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Είναι μια δύσκολη όψη, ένας πλανητικός συνδυασμός που θα φέρει ανεπιθύμητες και ξαφνικές αλλαγές και μια διάχυτη δυσαρέσκεια και ένταση.

Ο Κρόνος φέρνει περιορισμούς, συνδέεται επίσης με την πανδημία του κορωνοϊού, και την περίοδο αυτή θα βιώσουμε νέους περιορισμούς της ελευθερίας μας, που ας ελπίζουμε να αφορούν μόνο την ελευθερία των μετακινήσεων μας. Ο Ουρανός είναι υπέρ των αλλαγών και του εκσυγχρονισμού, το διάστημα αυτό όμως κρατά αυτός τα ινία στα χέρια του, που σημαίνει ότι δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε στην ζωή μας, εκτός και αν ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια και τις γενικές κατευθύνσεις που έχουν δρομολογηθεί από το σύμπαν.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνθήκες και τα δεδομένα της εποχής και να θυμόμαστε, ότι οι προκλήσεις κρύβουν πάντοτε ευκαιρίες που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Ευελιξία, προσαρμοστικότητα και θετική σκέψη είναι τα στοιχεία εκείνα που μας χρειάζονται για να επιβιώσουμε την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο αλλά και να ανακατευθύνουμε τις ζωές μας, ξεκινώντας την πορεία που θα μας οδηγήσει στην επόμενη ηλιόλουστη μέρα, σε ένα θετικότερο αύριο.

Η όψη αυτή μας θυμίζει, ότι τώρα είναι η ευκαιρία μας να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του παρελθόντος, από την αρνητική ενέργεια που μας μαυρίζει, από δύσκολες, δυσαρμονικές ή τραυματικές σχέσεις που μας εγκλωβίζουν και δεν μας αφήνουν να εκφραστούμε ή να εξελιχθούμε. Εάν θέλουμε να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας με θετικό πρόσημο και με προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας, το χρονικό διάστημα που ακολουθεί θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν μας. Αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν κατόπιν ώριμης σκέψης και να υλοποιηθούν μεθοδικά, με υπομονή αλλά και επιμονή σε μια απαρέγκλιτη πορεία που θα μας οδηγήσει στον τελικό στόχο.

Αλίντα Κανάκη

 

 

   

 

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.