Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Διελεύσεις και όψεις Μαΐου 2021


 

Ο Μάιος είναι ένας μήνας με αρκετές και ενδιαφέρουσες πλανητικές διελεύσεις και όψεις, που δεν θα μας αφήσουν να βαρεθούμε ούτε στιγμή. Ίσως μάλιστα το αντίθετο… Ας μην ξεχνάμε ότι φιλοξενεί την πρώτη έκλειψη του έτους, που εγκαινιάζει τον καλοκαιρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς, μια ολική σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη. Στον ήδη ανάδρομο Πλούτωνα από τα τέλη Απριλίου δε, έρχονται να προστεθούν οι Ερμής και Κρόνος, επιβραδύνοντας την ήδη προβληματικά αργή καθημερινότητα μας.

Ο Ήλιος φιλοξενείται στο ζώδιο του Ταύρου κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα και συμπορεύεται με τον Ερμή μέχρι τις 4 Μαΐου και την Αφροδίτη μέχρι τις 9 του μήνα, οπότε οι δύο αυτοί εσωτερικοί πλανήτες περνάνε στο ζώδιο του Διδύμου. Μέχρι τις 20.05 οι Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη και Ουρανός συνιστούν να μην βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα της ζωής μας. Θα πρέπει να σταθμίσουμε με μεγάλη προσοχή τα δεδομένα της στιγμής, πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση, που θα μπορούσε να ανατρέψει τις εύθραυστες ισορροπίες των ημερών.

Μετά τις 20 Μαΐου, με Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στους Διδύμους, το πλανητικό σκηνικό μας ωθεί πλέον στην δράση και σε αυθόρμητες αντιδράσεις. Ο Άρης από τον Καρκίνο, όπου και θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς επικεντρώνει την δράση του στην φροντίδα των αγαπημένων μας, του σπιτιού και της οικογένειας. Εν πολλοίς, η απουσία του στοιχείου της φωτιάς από τις όψεις και διελεύσεις του μήνα, προϊδεάζει για ένα μήνα που δεν θα πρέπει να αναμένουμε ανεξέλεγκτα πάθη, φλογερούς έρωτες και παθιασμένες αντιπαραθέσεις.

Ο Δίας περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 14 Μαΐου και αναμένεται να επηρεάσει το σύστημα των αξιών της εποχής μας. Στην πρώτη δοκιμαστική του διαδρομή μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, του θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα επιστρέψει ανάδρομος στον Υδροχόο, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση των ζητημάτων που θα εγείρει το 2022, καθώς θα διέρχεται την επόμενη χρονιά σταθερά το ζώδιο των Ιχθύων. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του συνιστά να κάνουμε σωστή κατανομή των δυνάμεων και του χρόνου μας, βοηθώντας παράλληλα του γύρω μας που έχουν ανάγκη. Η αλληλεπίδραση με τις νεότερες γενιές θα φέρει ζεστασιά στις σχέσεις και βαθιά ικανοποίηση στα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ συνιστάται να αποφύγουμε επαφές με ανέντιμα άτομα, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις ευγενικές μας χειρονομίες.

Ο Κρόνος, όντας στο ζώδιο του Υδροχόου από τον Δεκέμβριο του 2020, γυρίζει ανάδρομος στις 23 Μαΐου, για να επανέλθει σε ορθή φορά και πάλι στις 11 Οκτωβρίου 2021. Το διάστημα της ανάδρομης κίνησης του οι άνθρωποι θα χάσουν την έστω και ελάχιστη αίσθηση της σταθερότητας που έχουν αυτή τη στιγμή. Οι αλλαγές που απαιτεί το σύμπαν είναι αναπόφευκτες, δεν θα είναι προς το παρόν όμως τόσο μεγάλης κλίμακας, ώστε να τις φοβόμαστε. Ίσως να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας το διάστημα αυτό, για να επηρεαστούν όμως οι ζωές μας σε ευρεία κλίμακα, απαιτείται συνδυασμένη ενέργεια αρκετών πλανητών, ώστε να επιφέρουν μεταμορφώσεις κλίμακας, κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα φάση. Την ανάδρομη κίνηση όμως του Κρόνου συνιστάται να την εκμεταλλευτεί κανείς για να προετοιμαστεί για σημαντικά μελλοντικά γεγονότα, βασιζόμενος σε ότι είναι δοκιμασμένο και γνώριμο.

Ο Ερμή θα βρίσκεται από τις 4 Μαΐου στο ζώδιο των Διδύμων, στον φυσικό του χώρο, και στις 30 Μαΐου ξεκινάει την δεύτερη ανάδρομη πορεία του μέσα στο 2021. Μια ανάδρομη κίνηση που θα διαρκέσει τρείς βδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου. Είναι η ιδανική περίοδος να ασχοληθεί κανείς με ζητήματα που ανέβαλε για οποιοδήποτε λόγο ή άφησε ημιτελή. Ο ανάδρομος Ερμής είναι πάντοτε στο πλευρό όσων αποφασίσουν να ολοκληρώσουν μια δράση ή να αναπροσαρμόσουν κάτι που προηγουμένως απέτυχε, καθώς το διάστημα αυτό μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τις αδυναμίες του αρχικού μας σχεδιασμού. Ευνοεί επίσης τον ενεργειακό και όχι μόνο καθαρισμό του επαγγελματικού ή εργασιακού μας χώρου, επισκευάζοντας, τακτοποιώντας και ταξινομώντας τα πάντα γύρω μας.

Οι σημαντικές όψεις του Μαΐου που σχηματίζει ο Ήλιος και αφήνουν το στίγμα του στο μήνα είναι αυτές με Κρόνο, Πλούτωνα και Δία.

Στις 3 Μαΐου έχουμε ένα τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου από Ταύρο και Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που είναι συνδεδεμένη με περιορισμούς μεγάλης χρονικής διάρκειας και αναγκαστικούς συμβιβασμούς. Πολλά από τα σχέδια μας αναμένεται να ναυαγήσουν από απρόβλεπτα και ξαφνικά γεγονότα. Στο σπίτι θα υπάρχει ένταση, στην δουλειά οι εργασιακές συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες από πριν και η οικονομική ανέχεια έντονη. Συνιστάται να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ, να αποφύγουμε συγκρούσεις με εργοδότες που μπορεί να μας στοιχίσουν την δουλειά μας και να αποφύγουμε ή να καθυστερήσουμε όσο γίνεται επαφές μας με δημόσιες αρχές. Και καθώς ο Κρόνος και οι όψεις του επηρεάζουν την πορεία της πανδημίας, το διάστημα αυτό χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στην υγεία μας, καθώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα έχει σχεδόν μηδενική αντίσταση σε λοιμώξεις. Ακόμη και οι απόλυτα υγιείς, με τέλεια φυσική κατάσταση κινδυνεύουν από λοιμώξεις! Ιδιαίτερα εκτεθειμένοι είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δεύτερου δεκαημέρου.

Ένα τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στις 17 Μαΐου από Ταύρο και Αιγόκερω αντίστοιχα φέρνει την αποκάλυψη σημαντικών μυστικών μετά από έρευνα σε βάθος, που μπορεί να φέρουν την καταστροφή κάποιων, με το κλείσιμο ενός κύκλου δραστηριοτήτων. Για κάποιους άλλους όμως μπορεί να σηματοδοτήσει η όψη αυτή την κοινωνική και επαγγελματική τους άνοδο, την αναγέννηση τους, έστω και αν χρειαστεί να ξεκινήσουν από το μηδέν. Οι ικανότητες τους, οι επινοητικότητα και η βούληση τους να πετύχουν θα αποτελέσουν να σημαντικότερα τους όπλα στην μάχη με τον χρόνο και την φθορά. Το διάστημα αυτό είναι εξαιρετικά θετικό για επίλυση εκκρεμών ζητημάτων που σχετίζονται με την εταιρία σας, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, ασφαλιστικών υποθέσεων, κληρονομικών ζητημάτων ή φορολογικών εκκρεμοτήτων. Για να πετύχει κανείς τους στόχους του σε επαγγελματικό επίπεδο, αυτοαπασχολούμενος ή μη, θα πρέπει να αλλάξει τακτική, να προσεγγίσει τα πάντα με μια νέα φιλοσοφία και να είναι δημιουργικός και εφευρετικός στην διαχείριση της καθημερινότητας του. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του τρίτου δεκαημέρου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Ταύρους και Αιγόκερους.

Η τελευταία σημαντική όψη του μήνα, με εμπλεκόμενο τον Ήλιο, είναι ένα τετράγωνο με τον Δία στις 21.05, χαρακτηριστική για την επιπολαιότητα, την ανευθυνότητα, τις υπερβολές και τις σπατάλες που φέρνει. Η τονισμένη αυτοπεποίθηση που έχουμε και η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων μας, συνδυασμένη με μια εγωιστική και ελαφρά εριστική συμπεριφορά, μπορούν να μας οδηγήσουν σε ανώφελες και επιβλαβείς συγκρούσεις, αλλά και σε λανθασμένους χειρισμούς. Υπό την επήρεια της όψης μας είναι σχεδόν αδύνατο να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας παραγωγικά ή προς την σωστή κατεύθυνση. Οι βιαστικές μας κινήσεις, συνδυασμένες με ματαιοδοξία και έλλειψη τακτ, θα μας οδηγήσουν σε μεγάλα λάθη, τις συνέπειες των οποίων θα πληρώνουμε για καιρό μετά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι επιχειρηματίες, γιατί υπό την όψη αυτή όχι μόνο θα πάρουν λανθασμένες αποφάσεις που θα τους στοιχίσουν οικονομικά, αλλά θα χάσουν και παλιούς, έμπιστους και αξιόπιστους συνεργάτες, που αποτελούσαν σημαντικά στηρίγματα τους στην μέχρι στιγμής πορείας τους. Εάν είστε Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες ή Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή!

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την επαγγελματική μας πορεία αλλά και την υγεία μας και τις αρχές του μήνα σχηματίζει κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όψεις, όσο ακόμη βρίσκεται στον Ταύρο, που αξίζει να αναλύσουμε. Με το πέρασμα του στον φυσικό του χώρο, στους Διδύμους, στις 04.05, γινόμαστε όλοι λίγο πιο άνετοι στην επικοινωνία μας, λίγο πιο κοινωνικοί και ανοιχτοί, φιλομαθείς και περίεργοι. Τίποτε δεν μπορεί να μας περιορίσει σωματικά, διανοητικά ή συναισθηματικά πια και σαν παιδιά θέλουμε να ανακαλύψουμε τον κόσμο και πάλι.

Στις 2 Μαΐου σχηματίζει λοιπό ένα τρίγωνο με του Πλούτωνα από Ταύρο και Αιγόκερω αντίστοιχα, μια όψη που οξύνει την παρατηρητικότητα μας και μας βοηθά να διερευνήσουμε το παρασκήνιο, κάνοντας μας κοινωνούς κρυφών πληροφοριών. Προβλέπεται να αφιερώσουμε πολύ χρόνο και ενέργεια, προκειμένου να καταλάβουμε σε βάθος τι συμβαίνει γύρω μας. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής και ίσως λόγω όσων ανακαλύψουμε, υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και εστίαση. Η όψη αυτή θα έχει μεγαλύτερη επίπτωση με εκπροσώπους δημιουργικών επαγγελμάτων, και όσων το έργο σχετίζεται με την σύνταξη σοβαρών εγγράφων. Ζωδιακά αφορά κατά κύριο λόγο Ταύρους και Αιγόκερους του τρίτου δεκαήμερου, αλλά και τα υπόλοιπα ζώδια του σταθερού (Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς), αν και σε μικρότερο βαθμό.

Την επόμενη μέρα, στις 03.05 έχουμε ένα τετράγωνο Ερμή-Δία από Ταύρο και Υδροχόο αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει σύγχυση, χάος στην επαγγελματική μας καθημερινότητα, και σειρά προβλημάτων που σχετίζονται κυρίως με τις προμήθειες που έχουν σχέση με το αντικείμενο της δουλειάς μας. Εξαιτίας αυτού αναμένεται πολλοί να πάρουν λανθασμένες αποφάσεις υπό την πίεση των γεγονότων, με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά. Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ζημιών, αποφύγετε τα επαγγελματικά ταξίδια, την υπογραφή συμφωνιών, τις επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις ή την διαμόρφωση διαφημιστικών εκστρατειών, ιδίως εάν είστε Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί ή Υδροχόοι των τελευταίων ημερών του τρίτου δεκαημέρου.

Όσο για τον Άρη, που ευθύνεται για την φυσική μας δύναμη, τα επίπεδα της ενέργειας μας και την διανοητική μας κατάσταση, δεν αναμένεται να δώσει ιδιαίτερα δύσκολες όψεις μέσα στον μήνα αυτό, καθώς οι μόνες αξιόλογες όψεις που συμμετέχει είναι ένα εξάγωνο με τον Ουρανό και ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.

Στις 11 Μαΐου έχουμε την πρώτη ενδιαφέρουσα όψη του Άρη, το εξάγωνο του με τον Ουρανό, που έχει την δυναμική να μας οδηγήσει σε ανατροπές δεδομένων και μια επαναστατικότητα, που θα αποσκοπούν στην απελευθέρωση και την χειραφέτηση μας. Η συμπεριφορά όλων μας θα γίνει λίγο πιο απρόβλεπτη τις μέρες αυτές, κάτι που δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Θα οπλιστούμε με θάρρος και θα κινηθούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, διεκδικώντας την επιτυχία. Αρκεί όμως να μην υπερβάλουμε και εκθέσουμε τον εαυτό μας σε περιττούς κινδύνους. Η μέρα θα αποδειχθεί εξαιρετικά θετική για τα δημιουργικά άτομα, που θα τολμήσουν να δώσουν σάρκα και οστά σε κάποια τολμηρή και πρωτότυπη ιδέα. Συνιστάται ωστόσο να δώσουμε λίγη μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία μας. Το εξάγωνο Άρη-Ουρανού αφορά κυρίως Ταύρους και Καρκίνους του δεύτερου δεκαημέρου, και θα επηρεάσει σε μικρότερο βαθμό τα υπόλοιπα ζώδια του σταθερού (Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Στις 31 Μαΐου δε έχουμε ένα τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα, μια όψη που θα φέρει αποκαλύψεις παράνομων δραστηριοτήτων ή παρασκηνιακών πράξεων. Το συναίσθημα θα είναι εξαιρετικά έντονο τις μέρες αυτές και αναμένεται να έχει έντονο αντίκτυπο στον συναισθηματικό μας κόσμο ακόμη και το παραμικρό συμβάν. Υπό την επιρροή της όψης κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια εξερεύνηση, ένα πνευματικό ταξίδι, που θα τους ανοίξει νέους δρόμους στην ζωή, καθώς θα ανακαλύψουν και θα αρχίσουν να αναπτύσσουν νέες δημιουργικές πλευρές της προσωπικότητας τους.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

 λίντα Κανάκη

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.