Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Νέα Σελήνη Μαΐου Μια αμφιλεγόμενη σελήνη στον Ταύρο


 

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου πραγματοποιείται στις 11 του μήνα, στις 21:59 και θα βρίσκεται στις 21ο 17΄ του Ταύρου. Μια Νέα Σελήνης τον Ταύρο μας διδάσκει ότι η ανάγκη μας για σταθερότητα και ασφάλεια δεν είναι εύκολο να εκπληρωθεί στην παρούσα φάση και θα πρέπει να αποδεχτούμε τις αλλαγές σαν μέρος της φυσικής ροής της ζωής. Θα πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τα υλικά αγαθά που μας χαρίζουν μια ψευδή αίσθηση σιγουριάς και να αναζητήσουμε πιο πνευματικά στηρίγματα στην ζωή.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Νέας Σελήνης, οι Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται στον Ταύρο και στον 6ο ηλιακό οίκο, που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει την δημόσια υγεία, την καθημερινότητα των πολιτών, τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και τα σώματα ασφαλείας. Και τα δύο ουράνια σώματα σχηματίζουν τετράγωνα με Δία και Κρόνο, αν και όχι ακριβείας, γι’ αυτό και δεν είναι οι κυρίαρχες όψεις της Νέας Σελήνης. Ωστόσο, το τετράγωνο Ήλιου-Δία τονώνει τον ιδεαλισμό και δημιουργεί ένα ρεύμα προς αμφίβολης ποιότητας κινήματα, το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου λειτουργεί διχαστικά στην κοινωνία, το τετράγωνο Σελήνης-Δία φέρνει εσωστρέφεια και τονώνει την ανάγκη μας για συναισθηματική ασφάλεια, ενώ το τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου ανορθώνει τεχνητά εμπόδια μεταξύ των ανθρώπων, φέρνει απομόνωση και κατάθλιψη. Από τις όψεις αυτές γίνεται εμφανές ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στο όνομα της πανδημίας, κάτι που θα φέρει ένα νέο κύκλο αντιδράσεων των κοινωνιών.

Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στον Τοξότη (που έχει κυβερνήτη τον Δία), ο οποίος ωροσκόπος βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ερμή, μια όψη που φουντώνει την περιέργεια, αλλά φέρνει και διάσπαση προσοχής και αναστάτωση. Κάποιες έρευνες θα διεξαχθούν το διάστημα αυτό, κάποιες αποκαλύψεις θα γίνουν, που θα αφορούν είτε την δημόσια υγεία, είτε κάποιες πτυχές της πολιτικής ζωής της χώρας. Το δε μεσουράνημα του ωροσκοπίου, ο 10 οίκος, που αντιπροσωπεύει τις κυβερνήσεις και την κορυφή της πολιτικής και οικονομικής πυραμίδας των κοινωνιών μας, βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου και σχηματίζει τρίγωνα με Ήλιο (επιτυχία των στόχων), με Σελήνη (η συμβολή της κοινωνίας στην επιτυχία), με Αφροδίτη (δημοφιλία), με Πλούτωνα (κρυμμένες ευκαιρίες για επιτυχία των στόχων), αλλά και μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα (έλλειψη σαφούς οράματος και παλινωδίες)

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον τρίτο δεκανό του Ταύρου, κυβερνήτης του οποίου είναι, πέρα από την Αφροδίτη, ο Κρόνος. Η δε 22η μοίρα του Ταύρου, συνδέεται πολλές φορές με την επικοινωνία σημαντικών μηνυμάτων που συνδέονται με τα κυρίαρχα θέματα τις εκάστοτε εποχής. Οι πιο ενεργοποιημένοι οίκοι του χάρτη της Νέας Σελήνης είναι ο 6ος (συνθήκες διαβίωσης, εργασιακά ζητήματα, δημόσια υγεία και σώματα ασφαλείας) και ο 7ος (διεθνείς σχέσεις), που φιλοξενούν αρκετά τετράγωνα, γεγονός που μας οδηγεί στον συμπέρασμα ότι:

 

·        η εξέλιξη της πανδημίας δεν θα είναι αυτή που θα ευχόμασταν

·        μπορεί να περάσουν από διάφορες κυβερνήσεις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν στην συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων, γεγονός που θα φέρει πιθανά μαζικές κινητοποιήσεις, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα

·        ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες διασυνοριακές εντάσεις στα σημεία της υφηλίου όπου παρατηρείται κινητικότητα, υπάρχουν αντεγκλήσεις, αψιμαχίες και ανοιχτά μέτωπα.  

 

Οι σημαντικές πτυχές ωστόσο που συνοδεύουν την Νέα Σελήνη του Μαΐου είναι θετικές, καθώς αποτελούν ένα εξάγωνο Σελήνης με τον Ποσειδώνα, ένα μεταξύ τρίγωνο Ερμή-Κρόνου και ένα εξάγωνο μεταξύ Άρη-Ουρανού.

Το εξάγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα δημιουργεί στους ανθρώπους την ανάγκη για αναζήτηση του υπερβατικού, εκείνου που θα τους προσφέρει παρηγοριά και μια αίσθηση ασφάλειας στις ταχέα μεταβαλλόμενες συνθήκες, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν πολλοί στην θρησκεία ή σε εσωτερικά κινήματα. Είναι μια όψη που δίνει μια αίσθηση προοπτικής και φέρνει μια αυξημένη ευαισθησία, ικανή να μας φέρει σε επαφή με κόσμους ανώτερων δονήσεων. Η ψυχική ευαισθητοποίηση μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμα μαθήματα για τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας περιβάλει, ίσως και να μας επιτρέψει να ανοίξουμε ένα μικρό πνευματικό παραθυράκι και να δούμε το δικό μας προσωπικό μέλλον. Ως εκ τούτου, την καθιστά μια εξαιρετική χρονική στιγμή να οραματιστούμε αυτό που επιθυμούμε για το δικό μας αύριο, να θέσουμε νέους στόχους και να πραγματοποιήσουμε αυτό που πραγματικά ποθούμε. Το εξάγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα θα γεννήσει επίσης δημιουργική έμπνευση, δίνοντας έτσι σε άτομα δημιουργικά ή προικισμένα καλλιτεχνικά την ευκαιρία για μοναδικές δημιουργίες.

Το τρίγωνο Ερμή-Κρόνου μας προσφέρει ισορροπία και την ικανότητα να προσεγγίσουμε με πρακτικό τρόπο τα ζητήματα που μας απασχολούν. Η σκέψεις μας είναι ξεκάθαρες και λόγω της εμπλοκής του Κρόνου, είναι προτιμότερη μια πιο συντηρητική προσέγγιση των ζητημάτων και η επίλυση των όποιων προβλημάτων θα επιτευχθούν με απλές κινήσεις και συστηματικές προσπάθειες. Είναι ένα καλό φεγγάρι να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ή να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Οι νέες συνεργασίες που θα εδραιωθούν με την Νέα Σελήνη στον Ταύρο θα χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και μακροβιότητα.

Και τέλος, το εξάγωνο Άρη-Ουρανού είναι ιδανικό για αλλαγές στην ζωή μας, καθώς θα πραγματοποιηθούν αρκετά σύντομα και με ομαλό τρόπο. Είναι επίσης μια εξαιρετική όψη για αθλητές, καθώς θα τους επιτρέψει να κατακτήσουν σημαντικές επιδόσεις. Το εξάγωνο Άρη-Ουρανού ευνοεί την ανάληψη ρίσκου, βοηθάει στην ολοκλήρωση ζητημάτων που έχουμε αναλάβει να διεκπεραιώσουμε και μας δίνει κίνητρα να ξεκινήσουμε κάτι που θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια για να το φέρουμε σε πέρας. Η χρήση σύγχρονης τεχνολογίας ή τεχνολογικών λύσεων που δεν έχουμε ακόμη χρησιμοποιήσει, μπορούν να μας λύσουν τα χέρια. Σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο όμως ίσως να ξυπνήσει τον εξτρεμισμό και να φέρει το κίνημα της αναρχίας σε μια νέα φάση εξάπλωσης.

Εν κατακλείδι, η Νέα Σελήνη στον Ταύρο θα είναι αρκετά ευνοϊκή σε προσωπικό επίπεδο, καθώς θα μας προσφέρει ευκαιρίες τόσο για αυτό-βελτίωση, όσο και για πρόοδο επαγγελματική. Σε γενικότερο όμως κοινωνικό επίπεδο, οι περιορισμοί δεν θα έχουν τελειωμό, ενώ θα επιχειρηθεί και πιθανότητα να επιτευχθεί ο διαχωρισμός και η διάσπαση των κοινωνιών, που θα φέρει για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου αποκλεισμούς. Οι δε εργασιακές «μεταρρυθμίσεις» που θα ψηφιστούν σε πολλές χώρες εν μια νυκτί, θα μας γυρίσουν εργασιακά στον μεσαίωνα και θα διαμορφώσουν μια πραγματικότητα, που θα χρειαστεί μεγάλους και πολύχρονους αγώνες για να ανατραπεί.

Ωστόσο, ας έχουμε πάντοτε κατά νου, ότι όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε συμπαντικό, και αυτοί που απολαμβάνουν σήμερα την παντοδυναμία τους και χαίρονται με την δυστυχία των λαών, αύριο μπορεί, και κρυφά ελπίζουμε, να φιλοξενούνται στο κελί 33. Γιατί και οι ουρανοί είναι ανοιχτοί και εισακούγονται οι ευχές μας, αλλά και ο Ουρανός (ο πλανήτης) βιάζεται να τελειώσει με την κατεδάφιση αυτού του τερατώδους οικοδομήματος, που ακούει στο όνομα «καπιταλισμός».

Αλίντα Κανάκη

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.