Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Αφροδίτη στον Τοξότη (7.10-5.11.2021) από την Αλίντα Κανάκη !


Αισιοδοξία, ξεφάντωμα και ταξίδια

Στις 7 Οκτωβρίου μετακινείται η Αφροδίτη από το ζώδιο του Σκορπιού σ’ αυτό του Τοξότη, όπου και θα παραμείνει για σχεδόν ένα μήνα, μέχρι τις 5  Νοεμβρίου 2021. Κατά το διάστημα των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν αναμένεται να αλλάξει τελείως η ατμόσφαιρα, τόσο στην συναισθηματική μας ζωή, όσο και στα οικονομικά μας, καθώς η Αφροδίτη κυβερνά  την ερωτική μας ζωή, είναι όμως κυβερνήτης και της κοινωνικής μας δράσης αλλά και των οικονομικών μας που έχουν όμως βραχυχρόνιο ορίζοντα (τρέχοντα οικονομικά).

Όσο ο πλανήτης του έρωτα και της αποπλάνησης βρισκόταν στο ζώδιο του Σκορπιού, υπήρχε μια διάχυτη καχυποψία στην ατμόσφαιρα, πολλές κρυφές σκέψεις και μυστικές δράσεις, ζήλια και κτητικότητα, ενδεχομένως και βίαιες συγκρούσεις, που μπορεί να δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε σχέσεις. Από το τέλος της πρώτης βδομάδας του Οκτωβρίου, με το πέρασμα της Αφροδίτης σε ένα ζώδιο της φωτιάς, αλλάζει ριζικά η ατμόσφαιρα στην συναισθηματική μας ζωή.

Χρωματίζουν πλέον τις ιδιότητες του πλανήτη τα στοιχεία του Τοξότη, που σημαίνει ότι θα είναι αυξημένη η ανάγκη μας για ελευθερία δράσης, για διασκέδαση, εξωστρέφεια, χαρά και καλοπέραση, φλερτ χωρίς όρια και δεσμεύσεις και αχαλίνωτο σεξ, μέσα ή έξω από την σχέση, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Τοξότη. Από τον κτητικό Σκορπιό περνάμε πλέον στον απενοχοποιημένο και απελευθερωμένο σεξουαλικά Τοξότη και ο κόσμος κάνει στροφή 180ο!

Οι Τοξότες λατρεύουν την ελευθερία κινήσεων και την ανεξαρτησία τους, ακόμη όταν βρίσκονται σε σχέση, την παρέχουν όμως και στο ταίρι τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα ασφυκτικά δεσμά του γάμου ή της σχέσης δεν είναι γι’ αυτούς, ούτε και οι σκηνές ζηλοτυπίας. Είναι η προσωποποίηση της χαράς, η ψυχή της παρέας, έτοιμοι για κάθε εξόρμηση, από μια βραδινή έξοδο μέχρι και ένα σύντομο ή μακρινό ταξίδι. Είναι αφοπλιστικά ειλικρινείς με τους γύρω τους, όταν όμως το ζήτημα υπό εξέταση δεν αφορά τους ίδιους. Εάν πρόκειται για τον εαυτό τους, είναι από τους πιο ταλαντούχους ψεύτες μεταξύ των ζωδίων. Είναι με άλλα λόγια το παιδί του ζωδιακού που δεν μεγάλωσε ποτέ, γεμάτο χαρά για την ζωή, αλλά και σκανδαλιάρικο, που κανείς δεν μπορεί να του κρατήσει κακία για πολύ.

Όπως γίνεται φανερό, ούτε ο Οκτώβριος θα είναι ένας ιδιαίτερα καλός μήνας για τις συναισθηματικές σχέσεις μας, με πολλούς να  αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση ή στον γάμο τους. Κάποιοι που θα επηρεαστούν πιο έντονα από την διέλευση αυτή, θα αποζητήσουν την ελευθερία κινήσεων τους, θα αρχίσουν να αποφεύγουν ή να παραμελούν τις υποχρεώσεις τους, θα είναι ασυνεπείς απέναντι στο ταίρι και την οικογένεια τους ή να έχουν την παρόρμηση να εισάγουν ριζικές αλλαγές στην σχέση τους με το ταίρι τους, ανατρέποντας τις υφιστάμενες ισορροπίες.   

Συνιστάται να αποφύγει κανείς τις ριζικές αλλαγές εν θερμώ, που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της προσωπικής τους ζωής. Χρειάζεται προσεκτική σκέψη πριν από κάθε δράση, ώστε να μην φτάσει κανείς στο σημείο να μετανιώσει μετά από ένα μήνα για κάτι που απαίτησε από το ταίρι του, και αποτέλεσε την αφορμή να διαρραγεί η σχέση. Εάν δεν ξεφύγουμε από το μέτρο, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες την περίοδο διέλευσης της Αφροδίτης μέσα από τον Τοξότη. Όσο για τους αδέσμευτους, είναι προφανές ότι δεν θα έχουν μυαλό για κάτι σταθερό και μόνιμο το διάστημα αυτό. Ας απολαύσουν την ζωή και θα υπάρξει καιρός για πιο σοβαρές επαφές και σχέσεις με αξιώσεις.

Δύο είναι οι όψεις της Αφροδίτης με εξωτερικούς πλανήτες μέσα στον Οκτώβριο, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την συναισθηματική μας ζωή και τα τρέχοντα οικονομικά μας. Η πρώτη αφορά ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στις 13 Οκτωβρίου, από Τοξότη και Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που συνδέεται με γόνιμους περιορισμούς, εκπλήρωση υποχρεώσεων και λήψη αποφάσεων, σχέσεις με διαφοράς ηλικίας ή από συμφέρον αλλά και πολύτιμες ερωτικές συμβουλές. Συνιστάται να διατηρήσετε την ηρεμία σας τις μέρες επιρροής της όψης και να μην ξεφύγετε από τις ηθικές σας αρχές. Αυτό θα αποδεχτεί ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους προσπαθούν να ισορροπήσουν τις σχέσεις τους με το ταίρι τους ή με συγγενικά πρόσωπα. Ενδεχομένως να είναι μια τυχερή μέρα για όσους παρατήρησα μια αλλαγή στα συναισθήματα τους απέναντι σε ένα φιλικό τους πρόσωπο, καθώς παρέχει εύνοια η όψη να ξεκινήσει κανείς ένα συναισθηματικό ταξίδι με ένα φιλικό πρόσωπο.  Το εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του 1ου δεκαημέρου. 

Η δεύτερη και τελευταία όψη είναι ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα στις 26 Οκτωβρίου από Τοξότη και Ιχθείς αντίστοιχα, μια όψη που υποδηλώνει απληστία, εξαπάτηση, ψευδαισθήσεις και διάψευση προσδοκιών, εξιδανίκευση καταστάσεων και πλατωνικούς έρωτες. Θα επιδράσει κυρίως σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, οι οποίου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις μέρες επιρροής της όψης. Σε σταθερές σχέσεις θα μπορούσε να παρατηρηθεί απροθυμία ενός εκ των συντρόφων να κάνει υποχωρήσεις, προκειμένου να βρεθεί μια ισορροπημένη και ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές λύση στα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν συνιστάται να προγραμματίσει κανείς ταξίδια, οικογενειακές συγκεντρώσεις ή μετακομίσεις τις μέρες αυτές, αλλά ούτε και να προσπαθήσει να εισάγει ριζοσπαστικές αλλαγές στην σεξουαλική του ζωή, γιατί θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον άρνηση, αν όχι επιθετικότητα από το ταίρι του. 

Ας εξετάσουμε όμως ποιους τομείς αγγίζει η διέλευση της Αφροδίτης μέσα από τον Τοξότη ανά ζώδιο και τι επιπτώσεις θα έχει στην καθημερινότητα μας:

 

Κριός

 

Η Αφροδίτη ενεργοποιεί τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) κατά την διέλευση της μέσα από τον Τοξότη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επιθυμία σας για ταξίδια, επαγγελματικά ή αναψυχής, αλλά και για σπουδές. Ευνοούνται νομικά ζητήματα, επαγγελματικά εγχειρήματα ή συνεργασίες με το εξωτερικό και ζητήματα σχέσεων. Επαγγελματικά ταξίδια μπορούν να φέρουν βελτίωση των οικονομικών σας, ενώ δεν αποκλείεται και μια γνωριμία συναισθηματικού ενδιαφέροντος με άτομο από άλλη χώρα.

 

Ταύρος

 

Με τον κυβερνήτη σας στον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ και πάθη), ευνοούνται οι ερωτικές σας υποθέσεις αλλά και τα οικονομικά σας. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα έχετε την εύνοια να τακτοποιήσετε εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις, να ρυθμίσετε παλιές οφειλές, να ξεκαθαρίσετε κληρονομικά ζητήματα ή να πραγματοποιήσετε μια αγοραπωλησία ενός περιουσιακού στοιχείου, που θα σας βοηθήσει μελλοντικά να ανασάνετε οικονομικά. Η θέση αυτή της Αφροδίτης πυροδοτεί επίσης την σεξουαλική σας ενέργεια, με θετική επίδραση στην σχέση σας.

 

Δίδυμοι

 

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται για ένα μήνα απέναντι από το ζώδιο σας, στον 7ο οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμος), χαρίζοντας εύνοια στις πάσης φύσης σχέσεις σας! Το διάστημα αυτό είναι εξαιρετικό για τις επαγγελματικές σας συνεργασίες, υπάρχουσες ή καινούργιες, μέσα από τις οποίες θα βιώσετε μια εμφανή οικονομική ανάκαμψη. Σε επίπεδο συναισθηματικών σχέσεων, θα έρθετε πιο κοντά με το ταίρι σας και θα κάνετε σχέδια για το μέλλον. Οι αδέσμευτοι ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν μια νέα γνωριμία, με καλές προοπτικές να εξελιχθεί σε σχέση.

 

Καρκίνος

Με την Αφροδίτη στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας (υπηρεσίες, υγεία, εργασία) η καθημερινότητα σας γίνεται πιο ευχάριστη και βελτιώνεται η φυσική σας κατάσταση. Στην δουλειά σας είστε πιο αποδοτικοί και δημιουργικοί, οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας βελτιώνονται, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα ερωτικό ενδιαφέρον για τους αδέσμευτους μέσα από το εργασιακό τους περιβάλλον.  

 

Λέων

 

Ο 5ος ηλιακός σας οίκος (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά) ενεργοποιείται από την Αφροδίτη στον Τοξότη, σηματοδοτώντας ένα ιδανικό χρονικό διάστημα για νέες γνωριμίες, φλερτ, έρωτες και διασκέδαση. Είστε πιο δημιουργικοί στην δουλειά σας, τα ταλέντα σας αναγνωρίζονται, ενώ ευνοούνται τα επιχειρηματικά ανοίγματα και τα καινούργια επαγγελματικά εγχειρήματα. Στη συναισθηματική σας ζωή διανύετε μια περίοδο αρμονίας οι δεσμευμένοι, και ίσως να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε την σχέση σας.

 

Παρθένος

 

Από την διέλευσης της Αφροδίτης ενεργοποιείται ο 4ος οίκος του ωροσκοπίου σας, ο σχετικός με την οικογένεια, την οικογενειακή εστία και τις ρίζες σας, φέρνοντας εξελίξεις που αφορούν τον τομέα αυτό της ζωής σας. Ζητήματα ακίνητης περιουσίας θα τακτοποιηθούν το διάστημα αυτό, σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα θα αποκατασταθούν, ίσως δε να φιλοξενήσετε συγγενείς στο σπίτι σας, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αλλάξετε την διακόσμηση ή να κάνετε μια ανακαίνιση στον χώρο σας.

 

Ζυγός

 

Η επικοινωνία, οι συγγενείς και τα αδέλφια θα βρεθούν στο προσκήνιο μέσα στον Οκτώβριο, με την Αφροδίτη να ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό σας οίκο. Οι συζητήσεις και οι επαγγελματικές σας επαφές θα είναι καρποφόρες τον μήνα αυτό, μπορείτε να προβάλετε πιο αποτελεσματικά τα ταλέντα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας, βελτιώνοντας την διείσδυση σας στην αγορά, ενώ επαγγελματικά εγχειρήματα και συνεργασίες θα στεφθούν με επιτυχία. Θα υπάρξουν επίσης πολλές ευκαιρίες για αποδράσεις, αλλά και για γνωριμίες για τους αδέσμευτους.

 

Σκορπιός

 

Η Αφροδίτη θα περάσει στον 2ο ηλιακό σας οίκο στις 7 Οκτωβρίου, τον καθαρά οικονομικό οίκο του ωροσκοπίου σας, καθώς αφορά τα χρήματα και τα υλικά σας αποκτήματα. Οικονομικά ζητήματα θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, είτε λόγω μιας αναδιάρθρωσης του προϋπολογισμού σας, αναφορικά με τις δαπάνες σας, είτε λόγω μια νέας συνεργασίας, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στο πορτοφόλι σας. Το αίσθημα της υλικής ασφάλειας θα είναι έντονο και ίσως να προχωρήσετε σε μια αγορά που θέλατε να πραγματοποιήσετε από καιρό.

 

Τοξότης

Με την θεά του έρωτα επάνω σας, στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, η γοητεία και το σεξαπίλ σας δεν θα έχουν όρια! Είσαι ακόμη πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί τον μήνα αυτό, οι ευκαιρίες για ερωτικές γνωριμίες είναι άπειρες και η ζωή σας θα είναι γεμάτη από διασκέδαση, πασπαλισμένη με μικρότερες ή μεγαλύτερες δόσεις περιπέτειας. Ίσως να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι το διάστημα αυτό, το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχετε ευκαιρίες να πραγματοποιήσετε στόχους καριέρας και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με συναδέλφους.

 

Αιγόκερως

 

Τα όνειρα, τα μυστικά και κρυμμένα θα αγγίξει η Αφροδίτη από τις 7 Οκτωβρίου και μετά, καθώς θα διέρχεται μέσα από τον 12ο οίκο σας. Για σας είναι ένας μήνας προετοιμασίας των δράσεων σας, ώστε να είστε έτοιμοι να δράσετε, όταν στις 5 Νοεμβρίου εισέλθει στο ζώδιο σας. Ίσως να θελήσετε να κλείσετε ένα κύκλο στην ζωή σας, αισθηματικό ή επαγγελματικό, που θεωρείτε ότι ολοκλήρωσε την πορεία του, προκειμένου να δημιουργήσετε χώρο για το καινούργιο στην ζωή σας.

 

Υδροχόος

 

Ο 11ος ηλιακός σας οίκος (φιλία, ομάδες και κοινωνική δράση) ενεργοποιείται από την διέλευση της Αφροδίτης μετά τις 7 Οκτωβρίου, εγκαινιάζοντας μια περίοδο με ευκαιρίες. Ο κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται, μετέχετε σε δράσεις με ομοϊδεάτες, ξεκινάτε νέες δραστηριότητες, ενώ οι ευκαιρίες για ερωτικές γνωριμίες πληθαίνουν. Οι φιλικές σχέσεις βελτιώνονται, οι συνεργασίες παρουσιάζουν θετική εξέλιξη και μπορείτε να κάνετε καινούργια σχέδια για το μέλλον.

 

Ιχθείς

 

Η Αφροδίτη θα διέρχεται μετά τις 7 Οκτωβρίου το μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, που αφορά την καριέρα σας και τον δημόσιο βίο! Η επαγγελματική σας ζωή θα σας απασχολήσει έντονα τον μήνα που έπεται, είτε λόγω μιας αλλαγής στην δουλειά σας, είτε με ένα καινούργιο επαγγελματικό εγχείρημα που θα τολμήσετε ή από μια αλλαγή στο αντικείμενο σας. Είναι αλλαγές που θα σας κάνουν να αισθανθείτε και πάλι δημιουργικοί, μαθαίνοντας καινούργια πράγματα. Μια καινούργια συνεργασία θα αποφέρει αυξημένα κέρδη, ενώ το διάστημα είναι πρόσφορο να προωθήσετε την εικόνα σας. 

Αλίντα Κανάκη

 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.