Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Πίθηκος 2022 Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου



Στο κινέζικο ζώδιο του Πιθήκου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, στις οποίες αναγράφεται το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

 

Έτος                           διάστημα                                 στοιχείο

 

2016               08.02.2016 – 27.01.2017                φωτιά

2004               22.01.2004 – 08.02.2005                ξύλο

1992               04.02.1992 – 22.01.1993                νερό

1980               16.02.1980 – 04.02.1981                μέταλλο

1968               30.01.1968 – 16.02.1969                γη

1956               12.02.1956 – 30.01.1957                φωτιά

1944               25.01.1944 – 12.02.1945                ξύλο

1932               06.02.1932 – 25.01.1933                νερό

 

 

Πίθηκος 2022 – Συναισθηματικά

 

Το έτος του υδάτινου Τίγρη αναμένεται να φέρει αρκετά σκαμπανεβάσματα και πονοκεφάλους στην συναισθηματική ζωή των Πιθήκων. Σας περιμένουν το σεληνιακό αυτό έτος πολλές εκπλήξεις αλλά και απογοητεύσεις και θα πρέπει να είστε υπομονετικοί όσο και επίμονοι στις προσπάθειες σας, εάν θέλετε να διατηρήσετε αυτά που έχετε. Ευτυχώς για σας το στοιχείο του έτους, το νερό, θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που θα μπορούσαν να κλονίσουν την αυτοπεποίθηση σας. Φέτος θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε ανάγκη από συμβουλές τρίτων για να προστατεύσετε την προσωπική σας ζωή ή να μην δομήσετε όπως εσείς κρίνετε. Αντίθετα θα πρέπει να ξεκινήσετε μια προσπάθεια κάθαρσης του περίγυρου σας, που είναι γεμάτος παράσιτα και ενεργειακά ζόμπι, τα οποία απομυζούν την ενέργεια σας και μαυρίζουν την ζωή σας. Για τους μοναχικούς του ζωδίου σας θα υπάρξουν ευκαιρίες να πραγματοποιήσετε αξιόλογες γνωριμίες και να ξεκινήσετε μια σχέση με αξιώσεις. Παράλληλα θα μπορέσετε να διευρύνετε τον κοινωνικό και φιλικό σας κύκλο, προσθέτοντας σ’ αυτό αξιόλογα άτομα. Όσοι δε από σας σκέφτονται να τελέσουν τον γάμο τους μέσα στο 2022, ας είναι προετοιμασμένοι για εκπλήξεις και πιθανές αναβολές, καθώς η χρονιά δεν είναι ευνοϊκή για τέτοιες εκδηλώσεις. Εάν δεν είναι δυνατό να τον αναβάλετε για ολόκληρο το 2022, φροντίστε τουλάχιστον να μην τον προγραμματίσετε την άνοιξη, στα τέλη Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.  

 

 

Πίθηκος 2022 – Επαγγελματικά

 

Τόσο στα επαγγελματικά σας, όσο και στα οικονομικά σας, η χρονιά αυτή χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Στα οικονομικό τομέα συνιστάται μεγάλη προσοχή στις δαπάνες σας, γιατί θα παρουσιάζονται κατά καιρούς μεγάλα έκτακτα έξοδα που δεν θα μπορείτε να αποφύγετε. Για να αποφύγετε δε στην χρονιά του υδάτινου Τίγρη τις οικονομικές ζημιές, σταματήστε να επιμένετε και να επενδύετε σε έργα που δεν εννοούν να απογειωθούν. Καλό θα ήταν επίσης να περιορίσετε κάποιες από τις φιλοδοξίες σας σχετικά με την κερδοφορία των δραστηριοτήτων σας ή την ανάπτυξη τους. Σταθερή επαγγελματική πορεία αναμένεται να έχουν όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα του νερού, όπως είναι η δημοσιογραφία, η συγγραφή, η ψυχολογία και όλα τα ναυτικά ή λιμενικά επαγγέλματα. Όσο για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να βασίζονται στην διαίσθηση τους για να μην σκοντάψουν στην πορεία. Προσέξτε την επιλογή των συνεργατών σας, γιατί εάν δεν μοιράζονται το ίδιο πάθος ή το ίδιο όνειρο με σας, θα αποτελέσουν βαρίδια στα πόδια σας που θα σας εμποδίζουν να προχωρήσετε μπροστά. Εάν έχετε την δική σας επιχείρηση, να επαγρυπνείτε γιατί οι ανταγωνιστές σας μπορεί να αποτελέσουν πραγματικό κίνδυνο για την επιβίωση της επιχείρησης σας. Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δώσετε σκληρές μάχες είναι πολύ μεγάλο. Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα, εντοπίστε εγκαίρως τις αδυναμίες των εχθρών ή ανταγωνιστών σας.        

 

Πίθηκος 2022 – Υγεία και ευεξία

 

Μέσα στο 2022, κατά την διάρκεια του σεληνιακού έτους του Τίγρη θα πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ την υγεία σας. Ευαισθησία θα παρουσιάσουν οι περιοχές γύρω από τον λαιμό, οι ώμοι και τα αυτιά, τα οποία θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς. Για να αποφύγετε ανεπιθύμητα προβλήματα, συνιστάται να περιορίσετε την ένταση των ακουστικών που χρησιμοποιείτε στα κινητά σας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης μη αναστρέψιμης βλάβης στην ακοή σας. Θα ήταν επίσης σκόπιμο να αποφύγετε την μεταφορά μεγάλων φορτίων μέσα στην χρονιά ή τις άβολες στάσεις ύπνου, που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τους σπονδύλους του αυχένα.     

 

 

Πίθηκος 2022 – Τσάκρα

 

Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία, το τσάκρα που θα βληθεί κατά την διάρκεια του 2022 και άρα χρειάζεται ενίσχυση, είναι αυτό του λαιμού ή Vishuddha όπως αποκαλείται. Το ξεμπλοκάρισμα και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του τσάκρα του λαιμού θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε την αυτογνωσία σας και να συνειδητοποιήσετε την πραγματική σας αξία. Θα βελτιωθεί η ικανότητα επικοινωνίας σας, όπως και η διαπραγματευτική σας ισχύς, επιτρέποντας σας να υπερασπιστείτε πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα σας. Σε περίπτωση που χρειαστεί να ξεκινήσετε μια νέα απασχόληση και θα απαιτηθεί η απόκτηση νεών γνώσεων, το τσάκρα του λαιμού θα σας βοηθήσει στην μαθησιακή διαδικασία. Η αρμονική δε λειτουργία του, ενισχυμένο και με ένα από τα πετρώματα που αναφέρονται στην συνέχεια, θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και να αποβάλετε την φοβία της μοναξιάς.  Οι τροφές που βοηθούν επίσης στην εύρυθμη λειτουργία του τσάκρα του λαιμού είναι οι μελιτζάνες, το κόκκινο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κύμινο και το πιπέρι.

 

 

Πίθηκος 2022 – Τυχερά χρώματα και τυχεροί μήνες

 

Το φένγκ σούι προτείνει για ενίσχυση και προστασία την χρονιά του Τίγρη για το ζώδιο σας δύο αποχρώσεις του μπλε, αυτή του ζαφειριού και του ίντιγκο, καθώς και το εκρού. Αναφορικά με τους μήνες που θα έχετε μεγαλύτερη εύνοια της τύχης, αυτοί είναι ο Απρίλιος, ο μήνας του Δράκου, ο Μάιος, ο μήνας του Φιδιού, ο Αύγουστος, ο δικός σας μήνας, και ο Δεκέμβριος, ο μήνας του Αρουραίου. Δυσκολίες και προβλήματα θα αντιμετωπίσετε κατά τον Φεβρουάριο του 2022, τον μήνα του Τίγρη.   

 

 

Πίθηκος 2022 – Προστατευτικά πετρώματα

 

Κατά την διάρκεια του έτους του υδάτινου Τίγρη προτείνει η κινέζικη αστρολογία δύο ημιπολύτιμους λίθους που θα μπορούσαν να σας παρέχουν προστασία ή να ενισχύσουν τα φυσικά σας χαρακτηριστικά, προσελκύοντας καλή τύχη και επιτυχίες. Αυτοί είναι το τουρκουάζ και ο μπλε χαλκηδόνιος. Σε συνεδρίες λιθοθεραπείας ο ημιπολύτιμος λίθος του τουρκουάζ είναι γνωστός για την θετική του δύναμη και τις ιδιότητες εξαγνισμού. Αυτή είναι η κύρια πέτρα που θα συνοδεύσει το ζώδιο σας μέσα στο 2022, για να σας προστατεύει από χτυπήματα αρνητικής ενέργειας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η χρήση του πετρώματος θα περιορίσει την επιθετικότητα σας, θα τονώσει την αυτοεκτίμηση σας, όπως και το δημιουργικό σας ένστικτο. Με την βοήθεια του θα καταφέρετε να προσελκύσετε καλοπροαίρετα άτομα γύρω σας, σχηματίζοντας έναν προστατευτικό κλοιό, ενώ στις επαφές σας ο λόγος σας θα είναι πιο ρευστός και ορθός, ικανός να μεταφέρει τα μηνύματα που θέλετε. Και στην ερωτική σας ζωή όμως η χρήση του πετρώματος αυτού θα φέρει αναγέννηση. Εκτός αυτού, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σε στιγμές κρίσιμες ή ακόμη και κινδύνου μέσα στην χρονιά.

 

Ο μπλε χαλκηδόνιος θα επιτρέψει στους εκπρόσωπους του ζωδίου σας θα διατηρήσετε την ψυχική σας ισορροπία μέσα στο 2022. Με την βοήθεια του θα είστε σε θέση να εκφράσετε τις ανάγκες ή επιθυμίες σας με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο. Πέραν αυτού, ο χαλκηδόνιος θα φέρει συναισθηματικό κατευνασμό σε περίπτωση απογοητεύσεων, κυρίως συναισθηματικής φύσης. Με τον ημιπολύτιμο αυτό λίθο οι εκρήξεις ενθουσιασμού μας μειώνονται, επιτρέποντας μας να αναλύσουμε με σχετικό ρεαλισμό τα ρίσκα που βρίσκονται μπροστά μας. Το πέτρωμα του μπλε χαλκηδόνιου έχει επίσης ισχυρές αντι-στρες ιδιότητες και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μεγάλα φορτία άγχους, εάν την εμπιστευθείτε.       

 

Τυχεροί αριθμοί: 4 και 9

Τυχερά λουλούδια: χρυσάνθεμο, λαγερστροιμία (ινδική πασχαλιά)  

Τυχερές κατευθύνσεις: βόρεια, βορειοδυτικά, δυτικά

Άτυχα χρώματα: κόκκινο, ροζ

Άτυχοι αριθμοί: 2 και 7

Άτυχες κατευθύνσεις: νότια, νοτιοανατολικά

 

 

Πίθηκος 2022 – Συμβουλή έτους

 

Πίθηκος με στοιχείο το ξύλο: Μειώστε ταχύτητες αλλά μην αφήνετε τους στόχους σας από τα μάτια σας.

Πίθηκος με στοιχείο τη φωτιά: Οχυρωθείτε και ετοιμαστείτε για άμυνα

Πίθηκος με στοιχείο τη γη: Λάβετε αποφάσεις με σοφία

Πίθηκος με στοιχείο το μέταλλο: Όλα θα βαίνουν καλώς, εάν φυλάτε να νώτα σας.

Πίθηκος με στοιχείο το νερό: Μην απομονώνεστε, για κανέναν και για τίποτε!

 

 

Καλή κινέζικη χρονιά του Τίγρη!

 

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.