Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Νέα Σελήνη Απριλίου 2021


Νέα Σελήνη έχουμε τον Απρίλιο στις 12/4, στις 05.30 π.μ. και λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Κριού, στις 22ο 24’ και στον 10ο οίκο, ο οποίος στην κοσμική αστρολογία συνδέεται με την δημόσια υγεία, τον πληθυσμό της χώρα, τις εσωτερικές υποθέσεις της, την υποδομή της και την ευημερία του πληθυσμού της, καθώς και τις απόψεις και αντιδράσεις των πολιτών της.

Με μια Σελήνη στον Κριό, σε ένα ζώδιο της φωτιάς ως προς το στοιχείο του και παρορμητικό ως προς την ποιότητα του, έχουμε την ανάγκη και την παρόρμηση να δράσουμε άμεσα, να λύσουμε προβλήματα και να εξομαλύνουμε προβληματικές καταστάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς να έχουμε σκεφτεί σε βάθος και επί της ουσίας όλες τις πτυχές του ζητήματος που μας απασχολεί. Σημαντικό τις μέρες αυτές είναι να μην πάρουμε αποφάσεις ή να μην δράσουμε παρορμητικά, για να μην κάνουμε μεγάλα λάθη που δεν θα μπορούμε εκ των υστέρων να διορθώσουμε.

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου πραγματοποιείται σε μια δύσκολη μοίρα, καθώς η 22η μοίρα του ζωδίου υποδηλώνει συγκάλυψη σημαντικών γεγονότων και μυστικότητα. Στο ζώδιο του Κριού σε και στον 1ο ηλιακό οίκο έχουμε την περίοδο αυτή μια ισχυρή ευθυγράμμιση πλανητών, καθώς φιλοξενεί τον Ήλιο, την Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη καθώς και τους αστεροειδείς Ceres, Χείρωνα και Eris. Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στους Ιχθείς, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα.

Άλλές είναι οι όψεις που σχηματίζονται με την Νέα Σελήνη, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η σύνοδος Σελήνης-Αφροδίτης, η οποία δημιουργεί μια νέα λεπτή ισορροπία στην προσωπική και κοινωνική μας ζωή. Και λόγω της πληθώρας των πλανητών που συνωστίζονται στον Κριό, οι συνδυασμένες ενέργειες των ουράνιων σωμάτων δημιουργούν μια ιδιάζουσα δυναμική. Η Νέα Σελήνη του Απριλίου θα μας αναγκάσει να έρθουμε αντιμέτωποι με την γυμνή αλήθεια, τόσο στην προσωπική μας ζωή και στην σχέση με το ταίρι μας, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικής. Οι αποκαλύψεις θα μας αφήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα, θα έχουμε την ανάγκη να δράσουμε, αλλά δεν θα ξέρουμε πιά κατεύθυνση να πάρουμε. Σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο ίσως να αποκαλυφθούν δεδομένα που να αφορούν την δημόσια υγεία, την επιστημονική έρευνα, το δόλιο σκεπτικό πίσω από πολιτικές αποφάσεις. Το καινούργιο αυτό φεγγάρι θα γεννήσει όμως και νέες τάσεις στην μόδα, καθώς και νέα πρότυπα συμπεριφορών, που να ανταποκρίνεται στην νέα εποχή που ξημερώνει για την ανθρωπότητα.

Μια άλλη όψη των ημερών είναι το τετράγωνο Σελήνης-Ήλιου-Αφροδίτης-Πλούτωνα, που σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στις προσωπικές σχέσεις, καθώς έρχονται στην επιφάνεια συναισθήματα βαθιά κρυμμένα μέσα μας. Ίσως να υπάρξει ένας αγώνας ή μια πάλη για την επικράτηση και την επιβολή της άποψης μας στον σύντροφό μας, ενώ η όψη αυτή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και σε οικονομικά ζητήματα ή συναλλαγές.

Ένα εξάγωνο Ήλιου-Άρη δίνει φτερά στην αυτοπεποίθηση μας και μας οπλίζει με θάρρος να αγωνιστούμε για αυτά που πιστεύουμε ή για όσα θέλουμε να κατακτήσουμε. Είναι ένα εξαιρετικό φεγγάρι για σωματικές δραστηριότητες, καθώς θα έχουμε πλεονάσματα ενέργειας. Η επίπτωση της όψης στις προσωπικές μας σχέσεις θα είναι θετική, καθώς θα φέρει ζεστασιά αλλά και σεξουαλική ορμή. Το παιχνίδι της αποπλάνησης γίνεται μαγευτικό, καθώς ο Άρης χαρίζει στους εραστές γοητεία αλλά και χάρη και η έλξη που μπορεί να αισθανθούμε για κάποιον θα είναι τόσο ισχυρή, που θα μας είναι αδύνατο να αντισταθούμε.

Το εξάγωνο Ήλιου-Δία από την άλλη συνδέεται με καλή τύχη, ευημερία, επιτυχίες και αισιοδοξία. Η Νέα Σελήνη του Απριλίου αποτελεί την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσουμε νέες προσπάθειες στην ζωή μας που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων μας. Τα εμπόδια την περίοδο αυτή είναι λίγα και σποραδικά και το πλανητικό σκηνικό αρκετά γενναιόδωρο. Ευκαιρίες για ταξίδια ή για επέκταση των οριζόντων ή των γνώσεων μας δεν θα πρέπει να τις αφήσουμε να πάνε χαμένες.

Το τρίγωνο δε Άρη-Δία θα μας γεννήσει την έντονη επιθυμία να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Τώρα μπορούν και πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, να χαραχθεί μια νέα πορεία, που όμως να ενέχει το στοιχείο της πρωτοπορίας και πρωτοτυπίας, μακριά από τα γνωστά και δοκιμασμένα, για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την επιτυχία και την υλική ευημερία. Ευκαιρίες θα υπάρξουν τόσο για την προσωπική, όσο και για την υλική μας ανάπτυξη. Γνωριμίες που θα πραγματοποιηθούν με το φεγγάρι αυτό θα έχουν μια εξαιρετικά θετική πορεία στο μέλλον και μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικές για την ζωή μας σχέσεις, ενώ για τις υφιστάμενες σχέσεις, η όψη Άρη-Δία προσφέρει την δυνατότητα και την ευκαιρία να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να βελτιωθεί το κλίμα στην σχέση ή τον γάμο.

Ο Ποσειδώνας ωστόσο από τους Ιχθείς και τον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης αποτελεί το μελανό σημείο του φεγγαριού αυτού, καθώς αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις εκείνες που μας έφεραν σαν ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού και στον μίνι μεσαίωνα που διανύουμε, με όλα τα σκοταδιστικά χαρακτηριστικά που βιώνουμε. Ο Πλανήτης της ουτοπίας θα μας οδηγήσει τελικά σε μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, μέσα από την αναγέννηση των κοινωνιών μας, προς το παρόν όμως φωτίζει και διογκώνει τα χειρότερα στοιχεία των ανθρώπινων κοινωνιών, ίσως για να αναγκαστούμε τελικά να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται. Με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς έχει κορυφωθεί ο διχασμός μεταξύ των ανθρώπων, περίσσεψε δόλος και παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και εξαπάτηση, οδηγώντας μας σε ένα απόλυτο παγκόσμιος χάος, χωρίς να διαφαίνεται καμία ελπίδα ομαλοποίησης της κατάστασης στο εγγύς μέλλον. Στις όψεις και η εμπλοκή του Ποσειδώνα, σε συνδυασμό με άλλους σημαντικούς πλανήτες, αποδίδεται η σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας, η βίαιη συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων και η εκτόξευση των αυτοκτονιών, όλη αυτή η κατάδυση μας στον Άδη και στο απόλυτο σκότος και την απόγνωση των ημερών μας. Από την θέση του στον χάρτη της Νέας Σελήνης και με το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Άρη μας υπόσχεται και άλλη ανηθικότητα, και νέες δόλιες ενέργειες, ίσως όμως και ανατροπές.

Αυτό το νέο φεγγάρι, με τις όψεις που το συνοδεύουν, μας προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να σπάσουμε τα δεσμά που μας επέβαλε ο Κρόνος, να αφήσουμε την απαισιοδοξία, την μοναξιά και την κατάθλιψη πίσω μας και να ευεργετηθούμε από την θετική δυναμική του τριγώνου Άρη-Δία, η ενέργεια του οποίου ενισχύεται μέσω της Νέας Σελήνης. Ας οπλιστούμε με θάρρος και θετική ενέργεια και ας αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, τόσο προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, που μπορούμε να φέρουμε μέσα από την συνεργασία και την συνδυασμένη ενέργεια με άτομα που μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και οράματα.

Αλίντα Κανάκη

   

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.