Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Απρίλιος 2021 – Οι δύσκολες όψεις του μήνα


Ο Απρίλιος θα αρκετά πιο ομαλός και ήπιος από τον Μάρτιο. Ωστόσο θα υπάρξουν και κάποιες μέρες που θα απαιτήσουν την προσοχή μας και ειδικούς χειρισμούς για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές. Ο Ερμής θα βρίσκεται στον Κριό κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, μια θέση που ωθεί τους ανθρώπους να εκφράζονται με ειλικρίνεια, σχεδόν ωμά, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι δεν κρύβουν κάτι.

Το διάστημα από τις 1 μέχρι τις 4 Απριλίου ο Ερμής θα βρίσκεται ακόμη στο ζώδιο των Ιχθύων. Είναι μια περίοδος με πολλά κουτσομπολιά, ίντριγκες, κακή επικοινωνία και ένα γενικά θολό τοπίο στις κοινωνικές και εργασιακές μας σχέσεις. Χρειάζεται προσοχή στις πληροφορίες που φτάνουν στα χέρια σας, ειδικά εάν είναι σημαντικές για την εκτέλεση της εργασίας σας, γιατί μπορεί να είναι ψευδείς, παραπλανητικές ή ανακριβείς. Ίσως δε, άτομα του περιβάλλοντος μας να θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας οδηγήσουν εσκεμμένα σε λανθασμένα μονοπάτια.

Πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους είναι εκτεθειμένοι τις πρώτες μέρες του μήνα οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι. Οι Δίδυμοι θα πρέπει να παλέψουν και να τα βγάλουν πέρα με βάση εσφαλμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες, ενώ οι Παρθένοι θα διασταυρώσουν δρόμους με περίεργο κόσμο, άτομα που δεν θα μπορούν να εμπιστευτούν στο ελάχιστο. Οι μέρες αυτές μπορεί να είναι δύσκολες και για τους Κριούς, που δεν θα μπορούν να εμπιστευτούν τις πληροφορίες που θα πρέπει να διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να φέρνουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα στην δουλειά τους.

Στις 2 Απριλίου έχουμε ένα τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα που αναμένεται να φέρει σύγχυση, να προκύψουν νομικής φύσης ζητήματα, εξαπατήσεις ή και σημαντικά προβλήματα με αλλοδαπούς. Πιο εκτεθειμένοι στις αρνητικές δονήσεις της όψης είναι οι Τοξότες, ειδικά όσοι ανήκουν στην υψηλή κοινωνία, είναι πρόσωπα επιρροής ή κατέχουν θέσεις εξουσίας. Προβληματική θα είναι η όψη όμως και για τους Διδύμους, που δεν θα πρέπει να εμπιστεύονται τα άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον τους, γιατί κινδυνεύουν να εξαπατηθούν. Και καθώς στην όψη εμπλέκεται η Σελήνη, αναμένεται να επηρεάσει και τους Καρκίνους, αυτούς όμως σε πιο εσωτερικό, ψυχικό επίπεδο, δημιουργώντας σύγχυση στο μυαλό τους.

Στις 9 Απριλίου ακολουθεί μια ακόμη δύσκολη όψη του Ποσειδώνα, ένα τετράγωνο αυτή τη φορά με τον Άρη, που θα θολώσει την κρίση Κριών και Διδύμων και μπορεί να τους εμπλέξει σε περιπέτειες. Οι Κριοί θα πρέπει να προσέξουν τις δραστηριότητες τους, καθώς και την παρόρμηση τους να καταλήγουν σε συμπεράσματα, χωρίς να έχουν επαρκή στοιχεία. Μπορεί να προκαλέσουν φασαρίες ή και συμπλοκές, λόγω του ευέξαπτου χαρακτήρα τους, που όμως δεν θα τους βγουν σε καλό. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, ίσως να σπεύσουν να βοηθήσουν κάποιο άτομο, δείχνοντας εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του, και να βρεθούν σε δύσκολη θέση όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Παραπλήσιο θα είναι και το σκηνικό για τους Διδύμους, κυρίως όμως επειδή θα κάνουν λανθασμένες εκτιμήσεις της πραγματικότητας. Θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τις εξαπατήσεις! Το βράδυ της 9ης Απριλίου εμπλέκεται και η Σελήνη στο τετράγωνο Ποσειδώνα-Άρη, με συνέπεια να βρίσκονται εκτεθειμένοι και οι Καρκίνοι. Καλό είναι να αποφύγουν να μεταφέρουν απόψεις τρίτων, εάν δεν τις έχουν ελέγξει, γιατί θα είναι υπεύθυνοι για την διάδοση ψευδών ειδήσεων. 

Η τελευταία δύσκολη όψη του μήνα αφορά αντίθεση Σελήνης-Ποσειδώνα στις 24 Απριλίου, με την Σελήνη να βρίσκεται στην Παρθένο. Είναι μια όψη που θα επιβαρύνει τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, τα οποία δεν θα επιτρέψει η σύγχυση και το χάος που θα επικρατεί γύρω τους να δράσουν με την αποτελεσματικότητα που θα θέλανε. Διαισθητικά όμως θα μπορέσουν να αποφύγουν τις παγίδες και τις προσπάθειες εξαπάτησης. Και οι Καρκίνοι όμως δεν θα μείνουν αλώβητοι, που θα ταλαντεύονται, χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν, πως να δράσουν και με πιο τρόπο να διαχειριστούν τις καταστάσεις γύρω τους.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι περισσότερες των όψεων του Απριλίου, ωστόσο χρειάζονται προσοχή, καθώς εμπλέκεται ο Ποσειδώνας, που θολώνει την κρίση, με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη, κακές επιλογές ή να κινδυνεύουμε να πέσουμε θύματα εξαπάτησης. Ας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας, ότι τις κρίσιμες μέρες του μήνα, αυτό που φαίνεται ίσως και να μην είναι αυτό που πραγματικά είναι.

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.