Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Πανσέληνος 27 Απριλίου 2021 Μια Υπερ-Πανσέληνος στον Σκορπιό

Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται τα ξημερώματα της 27 του μήνα, στις 06:31 π.μ., στις 07ο 05’ του Σκορπιού και είναι η πρώτη υπέρ-Πανσέληνος του έτους, καθώς θα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την γήινη επιφάνεια (περίγειο). Κατά τους ιθαγενείς της βορείου Αμερικής, είναι η ροζ σελήνη, μια και συμπίπτει με την περίοδο ανθοφορίας ενός βοτάνου με έντονο ροζ χρώμα λουλουδιών, το οποίο είναι από τα πρώτα φυτά που καλωσορίζουν την έλευση της άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης.

Μια Σελήνη στον Σκορπιό δημιουργεί την ανάγκη για εμβάθυνση, κυρίως στο συναίσθημα, για ουσιαστικές συναισθηματικές επαφές και οτιδήποτε επιδερμικό δεν είναι πλέον αρκετό ή ικανό να μας ικανοποιήσει. Με την Πανσέληνο του Απριλίου θα αναζητήσουμε το βαθύτερο συναίσθημα, ψάχνοντας το τόσο μέσα μας, στα βάθη της ψυχής μας, όσο και στις κάθε λογής σχέσεις μας. Και ότι δεν μας ικανοποιεί, θα πρέπει να αλλάξει. Θα είναι ένα αρκετά δύσκολο φεγγάρι με αρκετές ανατροπές σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο. Υπό την έννοια αυτή, αρκετές σχέσεις μας θα αλλάξουν ύφος το διάστημα που ακολουθεί, αναπροσαρμοζόμενες σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, ενώ όπου διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ίσως αποφασίσουμε να πάρουμε αποστάσεις.

Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, με ωροσκόπο στον Ταύρο, και στον 7ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου. Ο 7ος οίκος, ένας από τους γωνιακούς οίκους, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς αφορά τις διεθνείς σχέσεις του κράτους, τις εμπορικές συναλλαγές, αλλά κυρίως τους φανερούς εχθρούς του, τους ανταγωνιστές ή τους συμμάχους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική και ανατρεπτική Πανσέληνο, σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Ουρανό από τον Ταύρο, μόνο που το ζώδιο του Ταύρου είναι την περίοδο αυτή έντονα ενεργοποιημένο και άρα πανίσχυρο, με την παρουσία του Ήλιου, του Ουρανού, της Αφροδίτης, του Ερμή και της Λίλιθ. Ο δε πρώτος δεκανός του Σκορπιού, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος, κυβερνάται πέρα από τον Πλούτωνα, τον κυβερνήτη του ζωδίου, και από τον Άρη, τον άρχοντα του πολέμου. Μια σελήνη δε στον πρώτο δεκανό του Σκορπιού φέρνει συχνότατα έντονες καιρικές συνθήκες με πλήθος κεραυνών, ενώ συνδέεται και με έντονη σεισμική δραστηριότητα (πιθανότητα ισχυρών σεισμών σε Ελλάδα και Τουρκία!).

Οι όψεις της σελήνης αυτής είναι πάμπολλες, οι κυριότερες ωστόσο που αναμένεται να δώσουν σημαντικά γεγονότα είναι η αντίθεση της με τον Ουρανό και το τετράγωνο της με τον σκληρό και περιοριστικό Κρόνο.

Η αντίθεση Σελήνης-Ουρανού αναμένεται να φέρει απρόσμενα γεγονότα, αιφνίδιες αλλαγές, συναισθηματική αστάθεια, διαταραγμένες σκέψεις, υπερδιέγερση και παρορμητικές αντιδράσεις. Όπως σε κάθε δύσκολη όψη που εμπλέκεται ο Ουρανός, και αυτή τη φορά θα υπάρξει έντονη επαναστατικότητα και ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων. Και δεδομένου ότι ζούμε σε μια περίοδο έντονων περιορισμών κυρίως στην μετακίνηση μας, δεν αποκλείεται να δούμε αυθόρμητες και παρορμητικές δράσεις που να αψηφούν κυβερνητικές αποφάσεις με τον πιο προφανή και προκλητικό τρόπο. Σε προσωπικό επίπεδο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι αλλαγές που θα θελήσουμε να πραγματοποιήσουμε στις στενές μας σχέσεις, επειδή θα είναι παρορμητικές, μπορεί να μας οδηγήσουν σε λάθη που θα μετανιώσουμε εκ των υστέρων. Για τον λόγο αυτό θα ήταν καλό να αποφύγουμε ριζικές αλλαγές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου, αν και δεν είναι από μόνο του από τις πιο δυνατές όψεις της Πανσελήνου, επειδή όμως το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού θα αφήσει το στίγμα του σε όλο το 2021, οι όψεις του Κρόνου αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Η όψη αυτή αναμένεται να έχει καταθλιπτική επίδραση στην ψυχολογία μας, τονίζοντας το αίσθημα της μοναξιάς, της αποξένωσης και της απώλειας. Η αυτοεκτίμηση μας θα πιάσει νέα χαμηλά, κάτι που θα έχει άμεση επίδραση στις στενές μας σχέσεις, καθώς θα συνοδευτεί από αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων μας, και ως εκ τούτου ουσιαστικής σύνδεσης μας με τους γύρω μας.

Ένα τετράγωνο Ερμή-Κρόνου που σχηματίζεται παράλληλα, επιτείνει τις αρνητικές μας σκέψεις και τις αμφιβολίες, φέρνει παρανοήσεις και την σκληρή κριτική. Εάν έχετε προγραμματίσει σημαντικές επαφές ή σύνταξη και υπογραφή συμβολαίων ή συμβάσεων μέσα στις επόμενες βδομάδες, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες για την αποφυγή λαθών ή παραλείψεων. Αναζητήστε επίσης αξιόπιστους επαγγελματικούς συμβούλους που θα μπορούσαν να σας καθοδηγήσουν αποτελεσματικά σε ζητήματα συμβολαίων, επιχειρηματικών συμβάσεων ή νομικών εκκρεμοτήτων.

Ένα τετράγωνο δε Αφροδίτης-Κρόνου, προσθέτει και αυτό με την σειρά του λίγη επιπλέον ένταση στην ερωτική μας ζωή. Οι ενδόμυχοι μας φόβοι, το ενδεχόμενο μιας κριτικής ή της απόρριψης μας, μας ωθεί στην απομόνωση, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την επικοινωνία μεταξύ συντρόφων. Όσο για το ενδεχόμενο να μοιραστούμε με τον άνθρωπό μας τις φοβίες και τις ανασφάλειες μας, είναι μάλλον αδιανόητο με την επιρροή της παρούσας όψης. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου σχετίζεται επίσης με οικονομικές δυσκολίες, που θα φορτίσουν την οικογενειακή ατμόσφαιρα λίγο περισσότερο.

Πέρα από τις όψεις που αναφερθήκαμε, υπάρχουν και κάποιες ενδιαφέρουσες σύνοδοι με απλανείς αστέρες που συνοδεύουν την Πανσέληνο. Ο πρώτος από αυτούς είναι ο Khambalia, από τα πόδια της Παρθένου, φύσης Ερμή-Άρη. Με την ονομασία του να προέρχεται από την κοπτική γλώσσα και να σημαίνει «γαμψό νύχι», το αστέρι αυτό θεωρείται ότι προκαλεί ξεσπάσματα βίας, αστάθεια στις απόψεις, καθώς και γενικά μια εριστική διάθεση. Η πραγματικά ενδιαφέρουσα ποιότητα του είναι όμως, όταν ενεργοποιείται, όπως με την παρούσα Πανσέληνο, ότι φέρνει στην επιφάνεια κρυφά και μυστικά, αποκαλύπτει παρασκηνιακές δράσεις. Και είναι η απόλυτα κατάλληλη χρονική στιγμή να ερευνηθούν και να αποκαλυφθούν πολλές πτυχές της παρούσας πανδημίας και των πολιτικών αποφάσεων που την συνόδευσαν, που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα γινόταν ποτέ γνωστές. Κάτι που βέβαια ήταν και η πρόθεση των εμπνευστών του παράλογου σκηνικού που βιώνουμε.

Ο Καμπάλια θεωρείται όμως και ο φύλακας της μυστικής γνώσης, στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω υπερβατικής συνειδητοποίησης. Κάθε  φορά που τον πλησιάζει κάποιος πλανήτης, ανοίγει διαδρόμους πρόσβασης σε κάποια από τα μυστικά του μετασχηματισμού και της μετεξέλιξης μας σε όντα ανώτερης δονητικής διάστασης. Και η παρούσα σύνοδος με την Σελήνη αποτελεί ακόμη ένα βήμα που μας οδηγεί στην αφύπνιση και στην επιτάχυνση της ανάβασης μας σε κόσμους πιο πνευματικούς, πιο αγαθούς και ειρηνικούς. Ας σημειωθεί δε, ότι η ονομασία του απλανή αστέρα Καμπάλια έχει κοινή ρίζα στην σανσκριτική γλώσσα με την μυθική Σαμπάλα, το μυθικό βασίλειο της ευημερίας και της αιώνιας γνώσης, φύλακα των μυστικών του κύκλου της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης.

Ένας άλλος απλανής αστέρας, ο Hamal από τον αστερισμό του Κριού, σχηματίζει σύνοδο με τον Ήλιο. Ο Hamal είναι φύσης Κρόνου και Άρη, είναι ένας κίτρινος γίγαντας που βρίσκεται στο μέτωπο του Κριού, στην βάση των κεράτων και αποκαλείται «αυτός που προκαλεί το θανάσιμο τραύμα».   Προκαλεί βία, βάρβαρα ξεσπάσματα και σκληρότητα, που κάποιες φορές οδηγούν σε ειδεχθή εγκλήματα. Σε σύνοδο με τον Ήλιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές απώλειες, ακόμη και δημόσια διαπόμπευση.

Και τέλος, ο απλανής αστέρας Menkar από τον αστερισμό του Κήτους σχηματίζει συνόδους με Αφροδίτη και Ερμή. Πρόκειται για τον α (άλφα) του Κήτους, που βρίσκεται στο στόμιο του, ο οποίος κατά τον Πτολεμαίο είναι φύσης Κρόνου. Είναι ένας αστέρας που προκαλεί αδράνεια και οκνηρία, έχει ωστόσο εξαιρετικά συναισθηματική και φιλάνθρωπη φύση. Είναι συνδεδεμένος στην αστρολογία με ασθένειες και τραυματισμούς από θηρία, με απώλεια τύχης, υλικές καταστροφές αλλά και διαπομπεύσεις. Σε σύνοδο με την Ερμή φέρνει συχνά κακή υγεία στον σύντροφο ή σε ένα στενό συγγενικό πρόσωπο, ενώ προκαλεί καταστροφές σε καλλιέργειες. Σε σύνοδο με την Αφροδίτη, επίσης κακή υγεία στον σύντροφο, αλλά κυρίως μια δυσαρμονία στις συναισθηματικές σχέσεις, ισχυρά και ανεξέλεγκτα πάθη και προσωρινούς χωρισμούς.

Προσπαθώντας να  ερμηνεύσουμε τις όψεις της Πανσελήνου και τις επιρροές των αστέρων και των πλανητών που προσθέτουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα τις μέρες αυτές, μπορούμε με αρκετή ασφάλεια να υποθέσουμε, ότι το διάστημα που ακολουθεί θα υπάρξει μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί ότι σκοτεινό υπάρχει και συνδέεται με τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο, που είναι τόσο η γέννηση και η εξέλιξη της πανδημίας, όσο και οι περιοριστικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν ή η επιλογή του μαζικού εμβολιασμού των πληθυσμών αντί για την προώθηση θεραπειών. Υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να δοθούν απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα αυτά, εκθέτοντας ένα εξαιρετικά βρώμικο παρασκήνιο, ύποπτες ατζέντες και κίνητρα, που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν παρά εγκληματικά. Και από τις αποκαλύψεις αυτές είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ένα ντόμινο εξελίξεων, αποσταθεροποιώντας ακόμη περισσότερο το διεθνές πολιτικό σκηνικό.

Η Σελήνη βρίσκεται μόνη της απέναντι σε μια εξαιρετικά ισχυρή πολυαστρία από τον Ταύρο, ένα πλανητικό μπλοκ που αντικατοπτρίζει την επιβολή περιοριστικών κανόνων από την πανίσχυρη άρχουσα τάξη, που τους επιβάλει με κάθε δυνατό μέσο, ακόμη και με την βία. Την ομάδα των πλανητών με τον Ήλιο τον Ουρανό, τον Ερμή και την Αφροδίτη, έρχεται να ενισχύσει και η μαύρη σελήνη, η Λίλιθ, από την 15ο του Ταύρου, μια μοίρα δυσοίωνη, που κάνει την ομάδα απλά αήττητη. Η ελίτ φαίνεται να είναι άτρωτη στην παρούσα φάση και δεν δείχνει σημάδια διάθεσης να απεμπολήσει τα δικαιώματα που έχει οικειοποιηθεί και μέσα από την χειραγώγηση και την προπαγάνδα συνεχίζει το έργο της. Με υποσχέσεις, ευχάριστα λόγια, έκτακτες παροχές και προτροπές για ένα ευοίωνο μέλλον θα καταφέρει για μια φορά ακόμη να κατευνάσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Η Σελήνη το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να υποσκάψει τα θεμέλια του συστήματος, εκμεταλλευόμενη τον πλουτώνιο Σκορπιό, ο οποίος δεν θα σταματήσει να καταδιώκει τους δυνάστες του, μέχρι να τους καταφέρει το οριστικό χτύπημα. 

Στον 7ο οίκο που βρίσκεται η Σελήνη, πέρα από την αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στις κοινωνίες από όσα θα φέρει στην επιφάνεια ο Σκορπιός, ενδεχομένως να υπάρξει και μια αποσταθεροποίηση της διεθνούς σκηνής, καθώς είναι ο οίκος του πολέμου. Ένας πόλεμος που φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά και μπορεί να προκληθεί από το παραμικρό λάθος ενός από τους άπειρους φαντασμένους και φιλόδοξους ηγετίσκους που κυβερνούν στις μέρες μας.

Όσο αφορά την Ελλάδα, η Πανσέληνος αυτή θα διογκώσει τις λαϊκές αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα, που όμως θα συνεχίσουν να ισχύουν και να επιβάλλονται. Τα προβλήματα για την κυβέρνηση θα είναι πολλά και μεγάλα, σε όλα τα μέτωπα, κυρίως δε σε ότι αφορά τις σχέσεις μας με την γείτονα. Μια γείτονα που όμως θα πληγεί πολύ περισσότερο από την σελήνη του Απρίλη, με το ενδεχόμενο να οργανωθεί ή να εκδηλωθεί ένα καινούργιο πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης να φαίνεται όλο και πιο πιθανό.

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.