Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μάιος 2021 – Τα ευνοημένα ζώδια του μήνα


 

Ο Μάιος δεν αναμένεται να είναι ένας ιδιαίτερα εύκολος μήνας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και από τους δύσκολους. Άλλωστε τον τελευταίο χρόνο έχουμε κάνει εξαιρετική προπόνηση στις δυσκολίες, οπότε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με άνεση, αν και με εύλογη δυσαρέσκεια, σε όσα μας φέρει το σύμπαν. Είναι ένας μήνας ωστόσο που έχει δύο πλανήτες να γυρίζουν ανάδρομοι (Κρόνος και Ερμής), καθώς και την πρώτη έκλειψη της χρονιάς, μια ολική σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Πέρα όμως από τις όποιες δυσκολίες, πάντοτε υπάρχουν και οι θετικές πλανητικές επιδράσεις, που εξισορροπούν έστω και εν μέρη τα αρνητικά της περιόδου, και βέβαια οι ευνοημένη της κάθε περιόδου.

Πέντε είναι τα τυχερά ζώδια που θα έχουν κάποια εύνοια της τύχης μέσα στον Μάιο, άλλοι μεγαλύτερη και άλλοι μικρότερη. Και αυτοί είναι οι Ταύροι, οι Δίδυμοι, οι Υδροχόοι, οι Ιχθείς και οι Τοξότες. Ας εξετάσουμε αναλυτικά, πως οι πλανητικές διελεύσεις ευνοούν κάθε ένα από τα ζώδια αυτά.

 

Ταύροι

Εύνοια μεταξύ 1 και 8 Μαΐου

 

Το ζώδιο του Ταύροι φιλοξενεί τον κυβερνήτη πλανήτη του, την Αφροδίτη, ήδη από 14 Απριλίου και η διέλευση της αυτή θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της 9 Μαΐου, για να περάσει στην συνέχεια στους Διδύμους. Όσο βρίσκεται στον Ταύρο, του παρέχει προστασία αλλά και ένα σχετικό επίπεδο άνεσης, χαρακτηριστικό που είναι συνυφασμένο με το ζώδιο. Οι μέρες για τους Ταύρους θα περνούν αργά, νωχελικά, ήρεμα, μέσα στις απολαύσεις, έστω και μικρές, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε.

Τα οικονομικά τους θα είναι αρκετά ικανοποιητικά και θα απολαμβάνουν την ξεκούραση τους, τα νόστιμα φαγητά, τα όμορφα αντικείμενα γύρω τους και θα έχουν χρήμα, χρόνο, ευκαιρίες και διάθεση να ασχοληθούν με την βελτίωση της εμφάνισης τους. Σε γενικές γραμμές θα δίνουν την εντύπωση ευημερούντων, ευτυχισμένων και κομψών ανθρώπων. Όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου αντιμετώπισαν δυσκολίες και αναποδιές, το διάστημα αυτό θα καταφέρουν να φέρουν σε μια ισορροπία τα οικονομικά τους και να  έχουν την άνεση να κάνουν κάποια πράγματα για τον εαυτό τους, που στερούνταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω οικονομικής στενότητας.

 

Δίδυμοι

Εύνοια μεταξύ 4 και 31 Μαΐου

 

Ο Ερμής, ο κυβερνήτης των Διδύμων, ολοκληρώνει την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου τις πρωινές ώρες της 4ης Μαΐου και περνάει στον φυσικό του χώρο, στο ζώδιο των Διδύμων, όπου και θα παραμένει μέχρι και τις 11 Ιουλίου, λόγω και της ανάδρομης κίνησης του. Το διάστημα που ακολουθεί θα ευνοήσει το ζώδιο των Διδύμων, δίνοντας στους εκπροσώπους του φυσική δύναμη και αντοχή να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, δημιουργώντας παράλληλα ευνοϊκές συνθήκες, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους με μεγαλύτερη ευκολία.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου που αντιμετώπισαν πρόσθετες δυσκολίες το διάστημα που προηγήθηκε, θα βρούνε διεξόδους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι ενέργειες τους θα αρχίσουν να φέρνουν αρκετά θετικότερα αποτελέσματα απ’ ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι εύνοια θα αφορά κλασσικούς τομείς επιρροής του Ερμή, όπως είναι η επικοινωνία, τα γραπτά, η διαμεσολάβηση, τα εμπορικά ή επαγγελματικά ταξίδια και οι ανταλλαγές, αλλά και οι μελέτες και η κατάκτηση νέων γνώσεων.

Στις 30 Μαΐου θα ξεκινήσει ο Ερμής την δεύτερη ανάδρομη πορεία του μέσα στο 2021, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου. Το διάστημα αυτό θα έχουν την ευκαιρία οι Δίδυμοι να διορθώσουν κάτι που μπορεί να μην απέδωσε στο παρελθόν. Θα έχουν την ευκαιρία να καταπιαστούν με μια αποτυχημένη υπόθεση ή μια προσπάθεια που δεν καρποφόρησε, να κάνουν κάποιες αναπροσαρμογές και να δοκιμάσουν και πάλι. Η δεύτερη προσπάθεια θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, εάν συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους και προχωρήσουν στις αλλαγές που πρέπει.

 

Υδροχόοι

Εύνοια μεταξύ 1 και 13 Μαΐου

 

Η εύνοια των Υδροχόων οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία του επεκτατικού και ευεργέτη Δία στο ζώδιο τους, που αναμένεται ωστόσο να ολοκληρώσει την διέλευση του στις 13 Μαΐου για να περάσει στο επόμενο ζώδιο. Όσο διαρκεί ακόμη η διέλευση του πλανήτη της ευημερίας μέσα από το ζώδιο του Υδροχόου, όλοι οι δρόμοι φαίνεται να είναι ορθάνοιχτοι, τίποτε δεν θα είναι ακατόρθωτο και πάντοτε θα υπάρχει μια θετική διέξοδος σε οποιαδήποτε δυσκολία ή πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να πιστέψουν οι Υδροχόοι στην καλή τους τύχη. Γιατί όσοι δεν πιστέψουν στην τύχη και δεν αφεθούν όσο πρέπει στα χέρια της, θα χάσουν σημαντικές ευκαιρίες.

Οι Υδροχόοι έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους και είναι περήφανοι για το κοφτερό τους μυαλό και την εξαιρετική τους δουλειά. Ως εκ τούτου τους είναι δύσκολο να αποδεχτούν, ότι η επιτυχία τους μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε άλλο, πέρα από τις φυσικές τους ικανότητες και τις όντως υπέρμετρες προσπάθειες τους. Το σύμπαν όμως έχει άλλη άποψη. Οι ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν θα είναι πραγματικές, και καλό θα ήταν να τις αδράξουν, πριν κλείσει το χρονικό παράθυρο και χαθούν για πάντα.

 

Ιχθείς

Εύνοια μεταξύ 14 και 31 Μαΐου

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Μαΐου περνάει ο Δίας στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμένει μέχρι τις 28 Ιουλίου, οπότε θα επιστρέψει ανάδρομος στο Υδροχόο. Η φιλοξενία του κατ’ εξοχή επεκτατικού πλανήτη στο ζώδιο τους, του ουράνιου σώματος της υλικής ευημερίας και των ευκαιριών, θα φέρει πάμπολλες ευκαιρίες στους Ιχθείς που δεν υπήρχαν πριν. Η ποιότητα ζωής όλων των εκπροσώπων του ζωδίου θα βελτιωθεί και όσοι μεταξύ τους αντιμετώπιζαν το προηγούμενο διάστημα σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα, θα ανακουφιστούν σε σημαντικό βαθμό. Θα έχουν ευκαιρίες να λύσουν και να απαλλαγούν από τα προβλήματα τους και να βελτιώσουν ριζικά το βιοτικό τους επίπεδο. Το παράθυρο των ευκαιριών ωστόσο διαρκεί λίγο περισσότερο από ένα μήνα, καθώς στις 20 Ιουνίου ο Δίας γυρίζει ανάδρομος και θα αρχίσουν να εμφανίζονται εμπόδια ή καθυστερήσεις.

Στο χρονικό διάστημα αυτό ωστόσο θα έχουν την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή τους, εάν κινητοποιηθούν έγκαιρα. Είναι η ιδανική περίοδος για μελέτες και ταξίδια, νέες επαγγελματικές δραστηριότητες ή νέες επαγγελματικές επαφές και συμφωνίες, που αναμένεται να στεφτούν με επιτυχία. Εάν αδικηθήκανε από την δικαιοσύνη σε κάποια προγενέστερη χρονική στιγμή, μπορούν το διάστημα αυτό να επανέλθουν και να δικαιωθούν.

Τοξότες

Εύνοια στις 26 Μαΐου

Μια και μοναδική θα είναι η μέρα που θα φέρει θετικές αλλαγές στην ζωή των Τοξοτών αυτό τον μήνα, και είναι η μέρα της ολικής σεληνιακής έκλειψης που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο τους. Σε κάποιους αναμένεται να δώσει, από κάποιους να πάρει κάτι. Για όσους Τοξότες αντιμετώπιζαν δυσκολίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η μέρα της έκλειψης μπορεί να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από ένα δύσκολο φορτίο, όπως είναι ένα δυσβάσταχτο χρέος, μια δύσκολη ασθένεια ή μια τοξική σχέση που τους κάνει την ζωή δύσκολη. Για κάποιους του ζωδίου που δεν θέλουν να παραδεχτούν τα λάθη ή τους κακούς χειρισμούς τους, οι απώλειες που θα φέρει η έκλειψη μπορεί να είναι οδυνηρές και να θεωρήσουν ότι έχασαν κάτι πραγματικά πολύτιμο ή αναντικατάστατο. Στην ουσία όμως θα φροντίσει το σύμπαν να απαλλαγούν από εκείνο το στοιχείο της ζωής του, που αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη τους και στην βελτίωση της καθημερινότητα τους. Και αυτό θα το συνειδητοποιήσουν αρκετά αργότερα, όταν βιώσουν τα αποτελέσματα των θετικών αλλαγών στην ζωής τους. 

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.