Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Δίας – Το πέρασμα του στους Ιχθείς και οι όψεις του Μαΐου 2021


 

Ο Δίας περνάει μέσα στον Μάιο στους Ιχθείς, μετά από μια εξάμηνη πορεία στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και θα παραμείνει 2,5 περίπου μήνες, πριν επιστρέψει ανάδρομος στον Υδροχόο μέσα στο καλοκαίρι. Η πρώτη αυτή δοκιμαστική του διέλευση από το ζώδιο των Ιχθύων θα μας δώσει και μια πρώτη γεύση, για το τι μπορεί να μας φέρει μέσα στο 2022, καθώς από τον Δεκέμβριο του ‘21 θα κινείται πλέον σταθερά στο ζώδιο αυτό του νερού.

Ο Πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της ευημερίας αναμένεται να μεταβεί στην νέα του θέση στις 14 Μαΐου, επηρεάζοντας το σύστημα των αξιών αλλά και τα γενικά πρότυπα, ως προς το ποιοι θεωρούνται πετυχημένοι. Το να αγωνίζεται κανείς για νέες αξίες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας, όπως και το να πραγματοποιεί κανείς αποδράσεις ή ταξίδια για πνευματική ανάταση ή ανάπτυξη. Χώροι μυστηριακοί, τόποι καθαγιασμένοι, ιερές τοποθεσίες θα τραβήξουν για μια ακόμη φορά την προσοχή μας και θα προσπαθήσουμε να γειωθούμε, να βρούμε και πάλι την ισορροπία μας, να αντλήσουμε δυνάμεις από το σύμπαν και τον πάνσοφο Δημιουργό μας για να χαράξουμε την νέα μας πορεία, στο καινούργιο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Η ανάγκη της φιλανθρωπίας θα τονιστεί για μια ακόμη φορά, κάτι που θα αποδειχτεί σωτήριο, ειδικά με τις συνθήκες που βιώνουν οι κοινωνίες μας μετά την υγειονομική κρίση και την οικονομική εξαθλίωση που θα ακολουθήσει τους μήνες που έπονται. Μια φιλανθρωπία, που θα είναι όμως ουσιαστική, θα πηγάζει από την ανάγκη μας για προσφορά στον συνάνθρωπο, στους λιγότερο τυχερούς της ζωής, και όχι για την αυτοπροβολή μας, το θεαθήναι ή για φορολογικούς λόγους.

Το πρώτο μισό ωστόσο του μήνα ο Δίας θα ολοκληρώσει την διέλευση του στον Υδροχόο, με συνέπεια η εύνοια του να επικεντρώνεται κυρίως στο ζώδιο του Υδροχόου. Στις τελευταίες του μέρες στο ζώδιο του αέρα θα δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν κάποια σημαντικά βήματα σε κοινωνικό επίπεδο υπό μορφή ακτιβισμού ή στον τομέα της καριέρας. Οι Υδροχόοι έχουν ακόμη για λίγο την τύχη στο πλευρό τους και μπορεί να πραγματοποιήσουν σημαντικά βήματα για την κοινωνική τους άνοδο, να κατακτήσουν αυτά που προσδοκούν, ακόμη και να προβούν σε αγορές ενός ακινήτου ή ενός νέου μεταφορικού μέσου.

Μετά τις 14 Μαΐου η εύνοια περνάει στους Ιχθείς και θα πρέπει να αδράξουν άμεσα τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν, γιατί το παράθυρο της τύχης θα είναι σύντομο, μέχρι τις 20 Ιουνίου, που ο Δίας γυρίζει ανάδρομος. Το διάστημα που θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για τους εκπροσώπους του ζωδίου, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση τους και θα βελτιώσει την εικόνα τους. Όσοι Ιχθείς αναζητούν δουλειά ή ευκαιρίες να μετακινηθούν σε άλλο εργασιακό περιβάλλον, έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις σε προσωπικό επίπεδο (αρραβώνες, γάμους, κλπ) ή αποβλέπουν στο να πραγματοποιήσουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή τους, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν. Ας σημειωθεί όμως, ότι θα πρέπει να κινηθεί κανείς και να προσπαθήσει για να καταφέρει αυτό που επιθυμεί, γιατί δεν θα έρθει τίποτε ουρανοκατέβατο.

 

Παράθυρο στην επιτυχία υπόσχεται ο Δίας και για άλλους εκπροσώπους του ζωδιακού, ιδίως τις μέρες που σχηματίζει ευνοϊκές όψεις με την Σελήνη. Και αυτές είναι οι ακόλουθες:

Στις 5 Μαΐου θα φέρει η σύνοδος Σελήνης-Δία τύχη σε οικονομικά ζητήματα σε Υδροχόους αλλά και Καρκίνους. Για λίγες ώρες θα υπάρξει εύνοια σε φορολογικά ζητήματα, σε χρέη και δάνεια, σε υποθέσεις κληρονομικών που εκκρεμούν, καθώς και σε κάθε τι που σχετίζεται με χρήματα, δώρα, εισοδήματα και δάνεια.

Στις 15 Μαΐου έχουμε ένα τρίγωνο Σελήνης-Δία που επιδρά τις πρωινές ώρες και ευνοεί και πάλι του Καρκίνους. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια σε σοβαρά ζητήματα θα είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα, και θα μπορέσουν να επιτύχουν σημαντική πρόοδο σε τομείς του άμεσου ενδιαφέροντος τους. Παράλληλα θα δουν και την δημοφιλία τους να αυξάνεται.

Ένα ακόμη τρίγωνο Σελήνης-Δία θα σχηματιστεί το πρωί της 24ης Μαΐου, το οποίο θα φέρει τύχη για μια ακόμη φορά σε Καρκίνους, αυτή τη φορά και σε  Σκορπιούς. Οι Καρκίνοι θα παρουσιάσουν έντονη δημιουργικότητα υπό την επιρροή της όψης, ενώ οι γυναίκες του ζωδίου θα έχουν αυξημένη γονιμότητα. Όσο για τους Σκορπιούς, θα δουν την δημοφιλία τους να αυξάνεται, ενώ σε σημαντικά ζητήματα που διαχειρίζονται το διάστημα αυτό θα απολαμβάνουν την υψηλή προστασία του πλανήτη.             

Ωστόσο δεν είναι όλες οι όψεις του Δία θετικές μέσα στον Μάιο. Υπάρχουν και αυτές που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα συναντά σε δύσκολες όψεις κάποιους από τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Στις 3 Μαΐου σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ερμή-Δία από Ταύρο και Υδροχόο αντίστοιχα. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει επιπολαιότητα και ανευθυνότητα, υπερβολική διαχυτικότητα και μεγάλα λόγια, διανθισμένα με υποσχέσεις. Ελλοχεύει δε ο κίνδυνος διαρροής σημαντικών πληροφοριών από αφέλεια ή αμέλεια. Οι συναντήσεις δεν θα είναι όσο χρήσιμες φανταζόμασταν, τα άτομα που θα μας πλησιάσουν δεν θα είναι ούτε σημαντικά, ούτε και τόσο πετυχημένα όσο αφήνουν να εννοηθεί και η μέρα μπορεί να φέρει καταστροφές εάν δεν προσέξουμε. Επιρρεπείς στις σειρήνες της μέρας θα είναι οι Ταύροι, οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, γεννημένοι στα τέλη του τρίτου δεκαημέρου.

Ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Δία στις 8 Μαΐου εφιστά την προσοχή των Ταύρων και Ζυγών των τελευταίων ημερών του τρίτου δεκαημέρου, γιατί πέρα από την τεμπελιά και την ροπή στις απολαύσεις, μπορεί να φέρει ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, σπατάλες αλλά και σκάνδαλα ερωτικής φύσης. Αποφύγετε τις αγορές την μέρα αυτή, ιδίως πολύτιμων αντικειμένων, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σας πουλήσουν κάτι ευτελές σε ακριβό ξετύλιγμα. Να είστε επίσης σκεπτικοί και καχύποπτοι στις κολακείες και στα ακριβά δώρα και να μην έχετε υψηλές προσδοκίες από μια νέα γνωριμία συναισθηματικής φύσης.

Τέλος, ένα τετράγωνο Ήλιου-Δία στις 21 Μαΐου από Διδύμους και Ιχθείς αντίστοιχα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Διδύμους και Λέοντες των πρώτων ημερών, γιατί η μέρα  θα φέρει υπερβολές και σπατάλες, επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Ακόμη και κάτι που θα φανεί ότι θα αποτελεί σημαντική ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων μας ή για κοινωνική καταξίωση και κατάκτηση φήμης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, γιατί με την πάροδο του χρόνου θα αποδειχτεί ότι ήταν απατηλό. Αποφύγετε το διάστημα αυτό οτιδήποτε υπόσχεται την δυνατότητα αυτοπραγμάτωσης, επιτυχίας ή προβολής, γιατί δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο και θα ταλαιπωρηθείτε χωρίς λόγο και ίσως χάσετε, αντί να κερδίσετε κάτι.

 

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.