Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ανάδρομος Ουρανός 2021 από την Αλίντα Κανάκη !


Ο Ουρανός, ο πλανήτης της πρωτοπορίας και της επανάστασης, ένας από τους σημαντικότερους πλανήτες στην διαμόρφωση των γεγονότων της χρονιάς, συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του Ταύρου, το πιο σταθερό και αρνητικό στις εκπλήξεις και τις αλλαγές ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Στις 20 Αυγούστου γύρισε ανάδρομος στην 14ο του Ταύρου και μετά από πέντε μήνες που θα ολοκληρώσει την ανάδρομη πορεία του, θα βρεθεί σε στάση στις 18 Ιανουαρίου 2022, στην 10ο του ζωδίου.

Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του πλανήτη το ζητούμενο είναι να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας για τις αλλαγές και να απαλλαγούμε από άτομα ή καταστάσεις που δεν λειτουργούν με θετικό τρόπο στην ζωή μας. Για να καταφέρουμε όμως να αποδεχτούμε τις αλλαγές ή ακόμη καλύτερα, να τις επιδιώξουμε, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε μέσα μας. Γιατί ο πνευματικός και ψυχικός μας κόσμος είναι η πηγή της δύναμης μας, της δημιουργίας, άρα και της επιτυχίας ή της αποτυχίας μας. Τώρα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια και να πάρουμε κουράγιο να κάνουμε αυτό που πρέπει, για να αλλάξουμε προς το θετικότερο τις ζωές μας.

Τους μήνες που ακολουθούν είναι η ευκαιρία μας δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι, να επανεξετάσουμε τις φιλοσοφικές μας πεποιθήσεις και να πάρουμε ρίσκα που θα αποτελέσουν εφαλτήρια για τα νέα ξεκινήματα στην ζωή μας. Ο Ουρανός πέρα από ενθουσιασμό, την ανάγκη για περιπέτεια και για αντίδραση, φέρνει όμως και αλλαγές στην συμπεριφορά, καθώς και κυκλοθυμία. Στο κυνήγι της προσωπικής ελευθερίας αποδιοργανώνουμε τις ζωές μας και γινόμαστε χαοτικοί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε δυσαρέσκειες και αντιδράσεις από τους γύρω μας, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μας ζωή.

Ο Ουρανός μπορεί μεν να επαγγέλλεται την επανάσταση, το σπάσιμο των δεσμών και την απελευθέρωση, φέρνει όμως μαζί του και ανεξέλεγκτες καταστάσεις ή ανεξήγητες συμπεριφορές. Κάποιοι μπορεί υπό την επιρροή του να γίνουν επιθετικοί αναφορικά με τα όρια της ελευθερίας τους, νευρωτικοί ακόμη και δυναστικοί, επιβάλλοντας την δική τους ελευθερία με αντάλλαγμα την υποταγή των γύρω τους.

Το διάστημα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου έχουμε κάποιες όψεις του Ουρανού με την Σελήνη, που είναι σημαντικές για την πορεία των πραγμάτων. Πρόκειται για ένα τρίγωνο με την Νέα Σελήνη στην Παρθένο της 7 Σεπτεμβρίου, που είναι θετική για νέα ξεκινήματα και μια αντίθεση με την Νέα Σελήνη στον Σκορπιό της 4 Νοεμβρίου, που επαγγέλλεται έντονα ξεσπάσματα, φανατισμούς, πόλωση και χειραγώγηση.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι επίδραση θα έχει η ανάδρομη πορεία του Ουρανού στα ζώδια του ζωδιακού κύκλου:

 

Κριοί

 

Με τον Ουρανό να διέρχεται τον 2ο ηλιακό σας οίκο, το κατεξοχήν σπίτι των οικονομικών, το διάστημα που ακολουθεί θα υπάρξουν αλλαγές που αναμένεται να επηρεάσουν τα οικονομικά σας. Εάν είχατε αποφασίσει να αλλάξετε δουλειά, τώρα ενδέχεται να αλλάξετε άποψη ή και το αντίθετο. Μπορεί όμως και να βρείτε εντελώς πρωτότυπες πηγές εισοδήματος, που κανείς δεν θα περίμενε από εσάς.

 

Ταύροι

 

Ο Ουρανός βρίσκεται για τα επόμενα χρόνια στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, στον τομέα που αφορά εσάς, τις σκέψεις και απόψεις σας, την προσωπικότητα και την συμπεριφορά σας. Οι αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα με τον πλανήτη ανάδρομο, αναμένεται να επηρεάσουν την εμφάνιση και την προσωπικότητα σας. Το μυαλό σας θα γίνει πιο αιχμηρό, ίσως δε γίνετε λίγο πιο αιχμηροί ή σαρκαστικοί με τους γύρω σας. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στην εξωτερική σας εμφάνιση. Μπορεί να πάρετε ή να χάσετε βάρος, να αλλάξετε στιλ ή κούρεμα, να βάψετε μαλλιά ενώ ήσασταν αντίθετοι στην ιδέα, ή να επιλέξετε ένα εκκεντρικό, εντελώς αντισυμβατικό χρώμα μαλλιών.

 

Δίδυμοι

 

Με τον Ουρανό να ενεργοποιεί τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, οι αλλαγές που έρχονται θα επηρεάσουν βαθιά τον εσωτερικό σας κόσμο! Ενδεχομένως να ασχοληθείτε με τον διαλογισμό ή την μεταφυσική, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε προφητικά όνειρα, ή να επισκεφτείτε για πρώτη φορά έναν ψυχαναλυτή ή έναν αστρολόγο. Ή αντίθετα, εάν τα παραπάνω ανήκαν στις τακτικές σας συνήθειες ή αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας σας, τώρα, με τον πλανήτη ανάδρομο, θα διακόψετε και θα απομακρυνθείτε, αναζητώντας νέα ερεθίσματα αλλού.

 

Καρκίνοι

 

Ο 11ος οίκος του ωροσκοπίου σας είναι ενεργοποιημένος με την διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο, το κομμάτι της ζωής σας που αφορά τις φιλίες, τις ομαδικές δράσεις και τις κοινωνική σας επαφές. Το διάστημα που ακολουθεί αναμένεται οι όποιες αλλαγές να επηρεάσουν τις φιλικές σας σχέσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φέρουν ένα ισχυρό δέσιμο που δεν υπήρχε, σε κάποιες άλλες όμως να αλλάξετε τελείως φιλικό και κοινωνικό κύκλο. Εάν ήσασταν ιδιαίτερα δραστήριοι και κοινωνικοί, τώρα μπορεί να αποτραβηχτείτε και να περάσετε μια φάση πιο μοναχική ή και αντίστροφα.

 

Λέοντες

 

Ο δημόσιος βίος και η καριέρα σας θα βρεθούν στο επίκεντρο των αναθεωρήσεων και το αλλαγών, με τον Ουρανό ανάδρομο να διέρχεται μέσα από τον 10ο ηλιακό σας οίκο. Το διάστημα που έπεται μπορεί να αλλάξουν οι απόψεις σας για την δουλειά που ασκείτε, να βρείτε μια άλλη επαγγελματική πρόταση ή να αλλάξετε ξαφνικά το επαγγελματικό σας αντικείμενο. Υπάρχει δε επίσης η πιθανότητα, εάν δεν ήσασταν πολιτικά ευαισθητοποιημένοι ή ενεργοί, να ενεργοποιηθείτε ή και το αντίστροφο.

 

Παρθένοι

 

Ο ανάδρομος Ουρανός επιδρά στον τομέα της ανώτερη εκπαίδευσης, των ταξιδιών και των πνευματικών σας δραστηριοτήτων, καθώς διέρχεται τον 9ο ηλιακό σας οίκο. Το διάστημα που ακολουθεί μπορεί να αποφασίσετε ξαφνικά να ξεκινήσετε σπουδές ή να τις διακόψετε, να αλλάξετε αντικείμενο σπουδών ή Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε σπουδές εξ αποστάσεως είναι έντονο, που μπορεί να αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή ένα μεταπτυχιακό. Είναι ένα διάστημα που αλλάζει η κοσμοθεωρία σας, βλέπετε τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική σκοπιά, ως αποτέλεσμα να αλλάξετε ακόμη και θρησκευτικά πιστεύω ή να μετακινηθείτε οριστικά σε μια άλλη χώρα με διαφορετική κουλτούρα.

 

Ζυγοί

 

Ο οίκος του ωροσκοπίου σας που είναι ενεργοποιημένος από την πορεία του Ουρανού είναι ο 8ος, που αντιπροσωπεύει την ερωτική σας ζωή, τα πάθη σας, αλλά και την σχέση σας με το χρήμα. Το πεντάμηνο που ακολουθεί θα κάνετε αναθεωρήσεις που αφορούν κυρίως την οικονομική σας διαχείριση. Κάποιο μπορεί να χάσουν μια κληρονομιά, ενώ κάποιοι άλλοι να την κερδίσουν απροσδόκητα. Μπορεί να αποφασίσετε να τοποθετήσετε τα κεφάλαια σας με μια επιχείρηση, μπορεί όμως και να άρετε την εμπιστοσύνη σας σε μια επιχείρηση που είχατε επενδύσει, αποσύροντας τα κεφάλαια σας.

 

Σκορπιοί

Ο 7ος ηλιακός σας οίκος που αφορά τις συνεργασίες, τους συνεταιρισμούς και τον γάμο σας επηρεάζεται από την πορεία του Ουρανού μέσα από τον Ταύρο. Στο διάστημα από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2022 ενδέχεται να αλλάξετε απόψεις για τον γάμος σας ή την κοινή σας πορεία με το ταίρι σας και να καταλήξετε σε χωρισμό. Εάν ήσασταν όμως φανατικά κατά του γάμου, μπορεί να βρείτε το άλλο σας μισό, αλλάζοντας ριζικά απόψεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ένα συνεταιρισμού, στον οποίο μπορεί να μετέχετε. Το διάστημα που ακολουθεί θα είναι η συμπεριφορά σας στον τομέα αυτό της ζωής σας εντελώς απρόβλεπτη.

 

Τοξότες

 

Ο 6ος ηλιακός οίκος που είναι ενεργοποιημένος από τον Ουρανό αφορά την υγεία και την εργασία σας, τομείς που θα πρέπει να περιμένετε κάποιες εξελίξεις και αναθεωρήσεις τους μήνες που ακολουθούν. Ο ανάδρομος Ουρανός ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στο εύρος των επαγγελματικών σας δραστηριοτήτων, τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Το ίδιο ισχύει και για την κατάσταση της υγείας σας.

 

Αιγόκεροι

 

Η δημιουργικότητα, ο έρωτας και τα παιδιά θα βρίσκονται στο στόχαστρο του ανάδρομου Ουρανού για το ζώδιο σας, καθώς θα βρίσκεται ανάδρομος στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει να περιμένετε αλλαγές στην ρομαντική και σεξουαλική σας ζωή ή στην σχέση με τους απογόνους σας. Το διάστημα δε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να χάσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή αντίθετα, υπάρχει η ελπίδα να κερδίστε πολλά χρήματα.

 

Υδροχόοι

 

Ο ανάδρομος Ουρανός κινείται στον 4ο ηλιακό σας οίκο, που αντιπροσωπεύει την οικογένεια, την οικογενειακή εστία και τις ρίζες σας. Τους μήνες που ακολουθούν μέχρι τις αρχές του 2022 μπορεί να προγραμματίσετε ξαφνικά την ανακαίνιση του σπιτιού σας, να κάνετε επισκευές που δεν υπολογίζατε ή ακόμη και να πουλήσετε το σπίτι σας, ειδικά εάν δεν ήσασταν ευχαριστημένοι από την διαρρύθμιση ή την τοποθεσία.

 

Ιχθείς

 

Η επικοινωνία και οι σχέσεις σας με αδέλφια και συγγενείς θα βρεθούν υπό αναθεώρηση με τον ανάδρομο Ουρανό, καθώς θα διέρχεται από τον 3ο ηλιακό σας οίκο. Μπορεί να υπάρξει μια ανανέωση στις επαφές σας, ενώ κάποιοι του ωροσκοπίου σας που ήταν κάπως πιο απόμακροι στις επαφές τους με συγγενείς, τώρα θα κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά. Μπορεί όμως να ισχύσει και το αντίθετο, να πάρετε δηλαδή αποστάσεις από κάποια συγγενικά πρόσωπα. Επίδραση θα έχει η διέλευση αυτή και στην διαδικτυακή σας παρουσία στα social media, όσο και στα ταξίδια.

Αλίντα Κανάκη

  

 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.