Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πανσέληνος-Σεληνιακή έκλειψη της 19.11 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού Η δωδεκάτη ώρα…


 Η Πανσέληνος της 19 Νοεμβρίου 2021 αποτελεί ταυτόχρονα και μια μερική σεληνιακή έκλειψη και θα λάβει χώρα στο ζώδιο του Ταύρου, στις 27ο 14’. Η έκλειψη πρόκειται να κορυφωθεί στις 10:57 τοπική ώρα και θα είναι ορατή από Βόρεια και Νότια Αμερική, τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και την Αρκτική, την Β-ΒΔ Ευρώπη, την Α-ΝΑ Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το αξιοσημείωτο της παρούσας έκλειψης είναι η πολύ μεγάλη της διάρκεια!

Θα διαρκέσει 106 λεπτά, γεγονός που την κατατάσσει την μεγαλύτερης διάρκειας σεληνιακή έκλειψη από το 1440, εδώ και έξι αιώνες δηλαδή, και θα χρειαστεί άλλους έξι αιώνες (μέχρι τον 27ο αιώνα) για να ξαναζήσει η ανθρωπότητα μια έκλειψη τόσο μεγάλης διάρκειας! Θα είναι δε η μοναδική έκλειψη του 21ου αιώνα που θα περάσει πάνω από την Αρκτική. Οι χώρες που αναμένεται να επηρεάσει με την ενέργεια της είναι η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Πολωνία, το Ιράν η Τουρκία και η Γεωργία, ενώ εντάσεις θα γεννήσει σε Αιγαίο, Κύπρο και Καύκασο.    

Μια Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου επιτείνει την ανάγκη μας για ασφάλεια και σταθερότητα, που δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ικανοποιηθεί στην παρούσα φάση. Και καθώς ο Ταύρος είναι ένα καθαρά υλιστικό ζώδιο, η ασφάλεια και η σταθερότητα αφορά κυρίως τα υλικά μας αποκτήματα. Το ζητούμενο με την Πανσέληνο-Σεληνιακή έκλειψη αυτή είναι να βρούμε τον αυτοσεβασμό μας και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αναζητήσουμε γείωση σε υλικές αξίες. Γιατί όταν αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι πραγματικά, θα μπορέσει να βρει αυτάρκεια τον πνευματικό του κόσμο, άρα και γαλήνη και ηρεμία μέσα του, την οποία και θα αντανακλά στον φυσικό κόσμο γύρω του.

Η εκλείψεις στον άξονα των σταθερών ζωδίων είναι πάντοτε βαριές και δύσκολες, γιατί πλήττουν κομμάτια της ζωής μας που αποτελούν το ιερό και το όσιο της ύπαρξης μας, την άγκυρα και την γείωση μας. Η παρούσα μερική σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, η πρώτη από τις συνολικά επτά που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, αναμένεται να φέρει μια ευρύτατη αποσταθεροποίηση σε ζητήματα υλικής φύσης, όπως είναι τα υλικά μας αγαθά, τα εισοδήματα, οι αποταμιεύσεις και η ακίνητη περιουσία μας (Ταύρος) αλλά και τα συναισθήματα και οι συναισθηματικές μας σχέσεις (Σκορπιός). 

Η περίοδος των δύο ετών που ακολουθεί με εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού θα αποτελέσει μια περίοδο μετασχηματισμού, που θα έρθει όμως μέσα από επώδυνες για την ανθρωπότητα διαδικασίες, καθώς προβλέπεται να γεννηθούν μέσα από τις βίαιες συγκρούσεις. Δεν διαφαίνεται προς στιγμή καμία διάθεση από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ για αλλαγές και αναπροσαρμογές προς όφελος των εθνών, το αντίθετο μάλιστα, οι εκλείψεις που θα ακολουθήσουν όμως θα φέρουν συγκρούσεις πολύ μεγαλύτερης έντασης, αλλά και αποκαλύψεις σκανδάλων και καταχρήσεων, που θα βοηθήσουν να ξηλωθεί το παρόν πολιτικό σύστημα και να αποκαθηλωθούν «προσωπικότητες» που βρίσκονται ακόμη στο απυρόβλητο.

Εκλείψεις δε σε ζώδια της γης, προμηνύουν συνήθως ελλείψεις σε σιτάρι, καλαμπόκι και πλήθος γεωργικών προϊόντων, κυρίως λόγω της ανομβρίας που τις συνοδεύει. Πέρα όμως από τα προβλήματα στην γεωργική παραγωγή, καθώς κυβερνούν την γη αλλά και τι υπέδαφος, επισπεύδουν πολλές φορές τεκτονικά γεγονότα μεγάλου μεγέθους και φέρνουν σημαντικές καταστροφές στις υποδομές.    

 Η Πανσέληνος-Σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα στον 3ο δεκανό του Ταύρου, ο οποίος κυβερνάται, πέρα από την Αφροδίτη, κυβερνήτη του ζωδίου, από τον Κρόνο, τον αυστηρό άρχοντα του χρόνου και του κάρμα. Ο τρίτος δεκανός του Ταύρου όντας ενεργοποιημένος, συνδέεται με οξείες ασθένειες, λαϊκές εξεγέρσεις, αντιπαραθέσεις, καυγάδες αλλά και σφαγές! Φιλοξενεί επίσης  τον απλανή αστέρα Algol, φύσης Κρόνου-Δία, γνωστό για την βίαιη φύση του, κάτι που κάνει την επιρροή του Κρόνου στον δεκανό αυτό πολλαπλά αισθητή. Είναι ένας δεκανός που θα μπορούσε να φέρει, σε αντίθεση με την συνήθη φύση του Ταύρου, τόλμη, ορμητικότητα και αποφασιστικότητα.

 

Ο Ωροσκόπο της έκλειψης βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, το ζώδιο εκείνο που κατά την κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κορυφή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής πυραμίδας. Στον κοσμικό χάρτη δε, ο πρώτος οίκος, ο οίκος του ωροσκόπου, αντιπροσωπεύει τον λαό, την γενική κατάσταση των χωρών, το δημόσιο σύστημα υγείας και τις κρατικές υποθέσεις. Εάν συνοδεύεται από θετικές όψεις, προβλέπεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους λαούς. Οι όψεις που τον συνοδεύουν είναι μια σύνοδος με την Αφροδίτη (γοητεία, διάθεση να ευχαριστήσουμε τους άλλους), ένα εξάγωνο με τον Άρη (διεκδίκηση, ενέργεια και σωματική ανθεκτικότητα) και ένα τρίγωνο με τον Ουρανό (επιδεξιότητα και πρωτότυπη συμπεριφορά), που δημιουργούν κάποιες ελπίδες, οι διαμαρτυρίες, οι διαδηλώσει και οι μαζικές αντιδράσεις να αναβάλουν έστω και προσωρινά τα πιο σκληρά καταπιεστικά μέτρα που προγραμματίζουν οι τύραννοι μας.

 

Η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον άξονα 4ου – 10ου οίκου, με τον 4ο να αφορά ότι έχει σχέση με την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, τα κτίρια και την γη, τις σοδειές και το υπέδαφος, τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες, ενώ ο 10ος απεικονίζει τον αρχηγό του κράτους, τα δημόσια πρόσωπα και την υψηλή κοινωνία. Αποτελεί δε συνέχεια από την άποψη αυτή του χάρτη της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου, που έλαβε χώρα στον Σκορπιό. Στον δέκατο δε οίκο και στο ζώδιο του Σκορπιού έχουμε μια μικρή πολυαστρία, έναν άρρηκτο μέχρι στιγμής συνασπισμό δυνάμεων μεταξύ Ήλιου, Ερμή και Άρη να επιβάλλονται δια της ισχύος τους στις βουλές των λαών. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό μια χώρας, τους υπουργούς, τους δικαστές και τους αιρετούς τοπικούς άρχοντες, ο Ερμής κυβερνά των κόσμο των γραμμάτων, της διανόησης και του εμπορίου, την δημοσιογραφία και τις εκδόσεις, ενώ ο Άρης διαφεντεύει τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις και τους χειρουργούς. Η ανισορροπία δυνάμεων είναι προς στιγμή συντριπτική, και από μια πρώτη ανάγνωση καμία αντίδραση, όσο μαζική και να είναι, δεν μπορεί ακόμη να θέση σε κίνηση των τροχό των αλλαγών.

Το στέλλιουμ στον Σκορπιό θα συνεχίσει να ωθεί την πολεμική ρητορική, τις ακραίες πρακτικές, τις τρελές ιδέες και τον σαδισμό των μεθυσμένων από το νέκταρ της εξουσίας, ο Σκορπιός όμως, ως τέκνο του άρχοντα το Σκότους (Πλούτωνας) και ο απόλυτος εκδικητής, είναι πολύ πιθανό να φέρει στο φως αποκαλύψεις με έντονη οσμή σκανδάλων, που θα ηλεκτρίσουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Και ας μην ξεχνάμε, ότι ο Άρης στον 10ο οίκο ενός ωροσκοπίου, όπως αυτό της έκλειψης, υποδηλώνει συχνά βία και επιβολή, αλλά και πόλεμο, τρομοκρατία και δραματικά επεισόδια.

Ο Ουρανός στον 4ο οίκο γεννά ανησυχίες, γιατί υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα και πιθανών εκτεταμένες καταστροφές καθώς και εκρήξεις σε δημόσια κτίρια. Υπό την επιρροή του θα πληγεί η αντιπολίτευση τις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, θα γεννηθούν δυσκολίες και θα έρθουν ανατροπές, τις οποίες δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν με ευκολία. Προβλήματα και εντάσεις θα υπάρξουν με δικαιώματα εξόρυξης, εντάσεις θα γεννηθούν εξ αιτίας της αυξημένης φορολόγησης της γης και των κατοικιών. Είναι μια δυσμενής για τις κυβερνήσεις θέση, που μπορεί να φέρει αιφνίδιες πτώσεις κυβερνήσεων και προβλήματα σε δημόσιους αξιωματούχους, με αποκαλύψεις σκανδάλων οικονομικής κυρίως φύσης.

Ο Ουρανός βρίσκεται σε αντίθεση με τον Άρη, μια όψη που θα φέρει συγκρούσεις μεγατόνων! Πλησιάζει όμως και το τρίτο στην σειρά τετράγωνο Ουρανού-Κρόνου στην μέγιστη ισχύ του στις 24.12.2021, με τον Ουρανό ανάδρομο, μια όψη που θα φέρει οικονομικές ανατροπές, ανεργία, πληθωρισμό, φτώχεια, κακουχίες και ως εκ τούτου εντάσεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και εξτρεμισμό. Πρόκειται για μια όψη που θα συνεχίσει να μας απασχολεί και μέσα στο 2022, μέχρι να μας βγάλει όλους στον δρόμο, στον αγώνα για την απελευθέρωση από την τυραννία και την σκλαβιά.

Οι κύριες ωστόσο όψεις της έκλειψης αφορούν ένα τετράγωνο με τον Δία, ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, και μια σύνοδος με τον θρυλικό Algol από τον αστερισμό του Περσέα, τις οποίες θα αναλύσουμε αμέσως.     

Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Δία είναι μια όψη που θα φέρει αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Λόγω της έντονης εμπλοκής όμως των συναισθημάτων μας, ενδεχομένως να έχουμε συναισθηματικά ξεσπάσματα και μια παρορμητικότητα που θα μας οδηγήσουν σε απροσεξία, ανευθυνότητα και πολύ εύκολα στην υπερβολή. Η υπερβολική μας αυτοπεποίθηση, η τυφλή εμπιστοσύνη, η απληστία και η ανηθικότητα θα ευθύνονται για τις απογοητεύσεις και τις απώλειες που μπορεί να βιώσουμε. Τις μέρες αυτές θα έχουμε ενδεχομένως αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, κάτι που δεν κάνει εύκολη την επαφή και την συνεννόηση, ιδίως με το ταίρι μας. Η δε απληστία μας μπορεί να φέρει αμηχανία ή να προκαλέσει κάποιας μορφής σκανδάλου, όταν αποκαλυφθεί. Και αν δεν κινδυνεύουμε να μας εκθέσει η απληστία μας, τότε σίγουρα να πέσουμε θύματα των χαμηλών μας στάνταρ στην επιλογή των ερωτικών μας συντρόφων, που στην καλύτερη περίπτωση θα μας ντροπιάσουν.

Για να ξεπεράσουμε όσο πιο αλώβητα είναι δυνατόν την ισχυρή επίδραση του τετραγώνου και να αποφύγουμε την υλική φθορά, η λύση είναι να αφιερώσουμε κάποιες από τις δυνάμεις σας, φυσικές και υλικές, σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Η προσφορά θα μας αναπτερώσει ηθικά και να φέρει ικανοποίηση και αγαλλίαση στην ψυχή μας. Η παρούσα όψη, συνδυασμένη με την σεληνιακή έκλειψη μας δίνει την μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούμε υλικά και πνευματικά, δεν θα πρέπει όμως να χάσουμε το μέτρο.

Το τρίγωνο Σελήνης-Πλούτωνα από την άλλη φέρνει συναισθηματική ευαισθησία και ψυχική αντίληψη. Τα συναισθήματα θα είναι εξαιρετικά δυνατά, να μας αγγίξουν βαθύτατα και είναι σε θέση να μας μεταμορφώσουν. Θα έχουμε την ακαταμάχητη εσωτερική παρόρμηση να εξελιχθούμε σε πνευματικό-συναισθηματικό επίπεδο, κάτι που θα υποστηριχθεί και από την έντονη παρουσία του Δία, που μας παροτρύνει να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας. Η έντονη ενέργεια της όψης ανακατευθύνει την δράση μας και μας προσανατολίζει στην πορεία εκείνη, που θα μπορούσε να μας ευθυγραμμίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το πεπρωμένο και την καρμική μας πορεία.

Ο Πλούτωνα προσφέρεται για βαθιά ανάλυση των συναισθημάτων μας, για βουτιά στις σκοτεινές περιοχές του υποσυνείδητού μας, ώστε να διερευνήσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο, να κατανοήσουμε επί της ουσίας την ύπαρξη μας, να ισορροπήσουμε πνευματικά και ψυχικά, για να είμαστε σε θέση να συνδεθούμε ψυχικά με τους ανθρώπους γύρω μας. Έντονες δε συναισθηματικές συνδέσεις στην σκιά της όψης, μπορούν να οδηγήσουν σε καινούργιες καρμικές σχέσεις.

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σχηματίζει σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Algol του αστερισμού του Περσέα, ή όπως αλλιώς είναι καταγεγραμμένος ως «β» (βήτα) του Περσέα.

Ο αστερισμός του Περσέα  είναι ένας από τους 48 αρχαίους αστερισμούς που μελετήθηκαν και καταγράφηκαν από τον Πτολεμαίου και βρίσκεται στα βόρεια σύνορα του Κριού και του Ταύρου. Απεικονίζει τον μυθολογικό Περσέα, γιό της Δανάης, να κρατά το κεφάλι της γοργόνας Μέδουσας, την οποία αποκεφάλισε κατ’ εντολή του βασιλιά Πολυδεύκη στον ύπνο της. Ο αστερισμός του Περσέα είναι γνωστός στην αστρολογία ότι δίνει μια έξυπνη, δυνατή, τολμηρή και περιπετειώδη φύση σε όποιον τον έχει στον γενέθλιο χάρτη του. Ενεργοποιημένος, όπως με την παρούσα έκλειψη, δίνει γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλα πλήθη και έχει συνδεθεί με ισχυρά και ακραία μετεωρολογικά ή άλλα φυσικά φαινόμενα, που απειλούν ευρύτερες κατοικημένες περιοχές και δημιουργούν κινδύνους για μεγάλες μάζες ανθρώπων.

Ο «β» (βήτα) του Περσέα ή Algol, χωρίς να είναι το λαμπρότερο αστέρι του αστερισμού, είναι ωστόσο το πιο γνωστό λόγω της αρνητικής του σημειολογίας. Παρατηρήθηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά στην αρχαία Αίγυπτο, 3200 χρόνια πριν, και αποτελείται από ένα τριπλό σύστημα αστέρων με ελλειπτική τροχιά του ενός εκ των τριών σε σχέση με τον δυαδικό κεντρικό σύστημα, το οποίο γεννά σειρά εκλείψεων. Η ονομασία του προέρχεται από την αραβική και σημαίνει «το κεφάλι του δαίμονα», καθώς βρίσκεται στο κεφάλι της Μέδουσας που κρατά ο Περσέας. Είναι αστρολογικά φύσης Κρόνου-Δία και συνδέεται σημειολογικά με κακοτυχία, βία, αποκεφαλισμούς, απαγχονισμούς, ηλεκτροπληξίες και βίαια ξεσπάσματα του όχλου. Σε αστρολογικούς χάρτες ο αστέρας αυτός μας έχει δώσει δικτάτορες, εμμονικές προσωπικότητες, serial killer, ενεργοποιημένος δε ευθύνεται για μαζικούς θανάτους και αυτοκτονίες. Σε σύνοδο του με την Σελήνη έχει παρατηρηθεί ότι φέρνει ακραίες ασθένειες, ατυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς. Είναι μακράν το ποιο δυσοίωνο αστέρι στον ουράνιο θόλο, άξιο της φήμης της γοργόνας Μέδουσας!

Μπορεί να δανείζεται ο Algol χαρακτηριστικά του Δία, αυτά ωστόσο απέχουν παρασάγγας από τον θετικό και επεκτατικό πλανήτη. Ο Δίας εκφράζει μέσα από τον αστέρα τις πιο σκοτεινές του ιδιότητες, όπως είναι ο υπερβολικός ζήλος, που μπορεί να γεννήσει τον εξτρεμισμό, ακυρώνοντας όλες τις θετικές ιδιότητες και επιρροές του πλανήτη. Παρά την αισθητά μεγάλη απόσταση του αστέρα από την ελλειπτική, η επιρροή του ωστόσο είναι αισθητή, και στις περισσότερες περιπτώσεις καταστροφική.

Όπως συμβαίνει όμως σε όλα τα πράγματα, όπου υπάρχει έντονη η παρουσία του πόνου και του κακού, από εκεί μπορεί να πηγάζει και η μεγάλη θετική δύναμη. Οι ιθαγενείς θεωρούσαν ότι από τον Algol αντανακλώνται ακτίνες πνευματικής φώτισης και αφύπνισης, τις οποίες όμως μπορούν να δεχτούν και να ευεργετηθούν μόνο εκείνα τα όντα, τα οποία έχουν φτάσει ήδη σε κάποιο επίπεδο πνευματικής φώτισης. Ακόμη και αυτοί όμως, οι λίγοι φωτισμένοι του είδους μας, θα πρέπει να ξεπεράσουν σημαντικές δυσκολίες και εμπόδια στον δρόμο τους.

Ανακεφαλαιώνοντας, η Πανσέληνος-μερική σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο του Νοεμβρίου ευθυγραμμίζεται με τον Algol, διαβόητο αστέρα στην αστρολογία για την καταστροφική και βάναυση φύση του, τον πιο κακότυχο αστέρα του ουράνιου θόλου. Πέρα από την ευθυγράμμιση αυτή, έχει να μας παρουσιάσει σαν κύριες όψεις ένα τετράγωνο με τον Δία και ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, με το τετράγωνο να μας ωθεί στην απληστία και την ανηθικότητα, ενώ το τρίγωνο να προσπαθεί να μας ωθήσει να εξαλείψουμε κρυφούς φόβους ή να γιατρέψουμε τραύματα του παρελθόντος.

Είναι ένα φεγγάρι και μια έκλειψη που θα γεννήσει πολύ μεγάλη βία, δίψα για αίμα και εκδίκηση και ακραίους φανατισμούς. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν οι σκληρότερες συγκρούσεις από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, γιατί η οργή των λαών για τα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα έχει ξεχειλίσει. Δεν έχει όμως ακόμη την δύναμη που χρειάζεται για γυρίσει τον τροχό των αλλαγών, που τόσο έχουμε ανάγκη

Δυστυχώς θα υποστούμε και άλλους περιορισμούς, και νέες στερήσεις δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, και μια καινούργια προσπάθεια κατατρομοκράτησης από χαμογελαστούς ή βλοσυρούς πολιτικούς, ανάλογα με το σενάριο της μέρας, πουλημένους δημοσιογράφους και χρήσιμους ηλιθίους τηλεμαϊντανούς. Και αν δεν καταφέρουν να μας πανικοβάλουν με την πανδημία και να μας επιβληθούν στο σημείο που τους εξυπηρετεί, υπάρχει στο οπλοστάσιο τους και η κλιματική αλλαγή. Και αν δεν πιάσει και αυτό, θα γεννήσουν κάτι άλλο, με την ελπίδα να μας «δαμάσουν».

Λαμβάνουμε μέρος στο μεγαλύτερο πείραμα της καταγεγραμμένης ιστορίας της ανθρωπότητας, με αχυρανθρώπους από τα παρασκήνια και αναλώσιμους Νέρωνες στο προσκήνιο να προσπαθούν με κάθε μέσο να μας χειραγωγήσουν. Εκμεταλλεύονται την ανοησία της αγέλης και ενσταλάζουν μέσα μας τον φόβο της επιβίωσης, έναν φόβο που μας παραλύει και μας κάνει ευάλωτους στις ορέξεις των φανερών και κρυφών δυναστών μας. Και όσο δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, κανένας πλανήτης και καμία έκλειψη δεν μπορεί να μας σώσει, ούτε καν ο ίδιος ο Θεός. Γιατί απλά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας… 

Αλίντα Κανάκη            

 

 

     

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.