Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Νέα Σελήνη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου της 4 Νοεμβρίου 2021 II Ακόμη ένα βίαιο φεγγάρι…


Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου είναι στις 4 του μήνα, στις 23:14 τοπική ώρα και στις 12ο 39΄ του Σκορπιού. Μια Νέα Σελήνη στον Σκορπιό δημιουργεί την ανάγκη να εμβαθύνουμε στα συναισθήματα μας όσο πιο πολύ γίνεται. Επιθυμούμε οι συναισθηματικές μας ανταλλαγές να είναι ουσιαστικές, ακόμη και αν αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Δεν μας ικανοποιούν οι επιφανειακές, ρηχές σχέσεις και ανταλλαγές, γιατί δεν αγγίζουν τα βάθη της ψυχής μας, δεν μπορούν να μας εξαγνίσουν.

Με ένα φεγγάρι στον Σκορπιό ευαίσθητα όργανα και συστήματα του σώματος μας που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή το διάστημα αυτό είναι τα όργανα αναπαραγωγής, το ορθό, ο πρωκτός, η ουρήθρα, οι γενετικοί αδένες, οι ωοθήκες, ο προστάτης αλλά και τα γονίδια μας.

Ο δεύτερος δεκανός του Σκορπιού, όπου πραγματοποιείται  το νέο φεγγάρι, έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα και συγκυβερνήτη τον Ποσειδώνα. Ενεργοποιημένος ο δεκανός αυτός από το φεγγάρι μεταφέρει το μήνυμα ότι οι ελιές και τα φρούτα θα στεγνώσουν και οι άνεμοι θα μεταφέρουν πυρετούς, λοιμούς και επιδημίες. Το νέο φεγγάρι βρίσκεται στον 4ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, έναν οίκο που αποτυπώνει οτιδήποτε έχει σχέση με τα κτίρια και την γη. Αφορά την γεωργία και ως εκ τούτου τις σοδειές, το υπέδαφος, άρα και τις σεισμικές δονήσεις αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Αποτυπώνει τα έσοδα του κράτους από την εκμετάλλευση των δημόσιων εκτάσεων ή κτιρίων, ενώ απεικονίζει και την αντιπολίτευση στην βουλή.

Ο 1ος οίκος του χάρτη του νέου φεγγαριού, ο ωροσκόπος του δηλαδή, βρίσκεται στον Λέοντα. Κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος, ο οποίος την παρούσα χρονική περίοδο διέρχεται το ζώδιο του Σκορπιού και τον 4ο οίκο. Ο 1ος οίκος αντιπροσωπεύει τον λαό, την γενική κατάσταση της χώρας, τις κρατικές υποθέσεις αλλά και την δημόσια υγεία. Με τον φλογερό Λέοντα να ενεργοποιεί το κομμάτι αυτό της δημόσιας ζωής, θα πρέπει να περιμένουμε «καυτές» εξελίξεις αναφορικά με τα ζητήματα υγείας, αλλά και εκδηλώσεις ή ενέργειες από τον λαό ή από μερίδα του, που μπορεί να είναι πολύ πιο έντονες από ότι μέχρι στιγμής.

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη, όπως και η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου στον Ζυγό, με την διαφορά ότι αυτή τη φορά ο Άρης θα είναι πολύ πιο επιθετικός και αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο βίας. Ας σημειωθεί δε ότι θα υπάρξει σταδιακή κλιμάκωση μέχρι την Πανσέληνο-Σεληνιακή έκλειψη της 19 Νοεμβρίου στον Ταύρο, προλειαίνοντας το έδαφος για τις συγκλονιστικές εξελίξεις που αυτή θα φέρει με την σειρά της. Ο Άρης δεν έχει καθόλου θετική επιρροή στις καλλιέργειες, ενώ η σύνοδος του με Ήλιο και Σελήνη θα επηρεάσει τις κυβερνήσεις, αναμένεται να φέρει αναστάτωση στις καιρικές συνθήκες, με την πιθανότητα πλημμυρών και κατολισθήσεων να είναι μεγάλη, οι φωτιές θα είναι περισσότερες και μεγαλύτερης κλίμακας και θα εκδηλωθούν μεγάλου μεγέθους σεισμικές δονήσεις.

Σε αντίθεση με την Σελήνη βρίσκεται ο Ουρανός, ο σημαντικότερος πλανήτης που εμπλέκεται στην Νέα Σελήνη. Ο Ουρανός βρίσκεται στον 10ο ηλιακό οίκο, εάν οίκο που απεικονίζει την κορυφή της πολιτικής εξουσίας μιας χώρας, το πολιτικό προσωπικό, τις κοινοβουλευτικές ομάδες, τα δημόσια πρόσωπα, αλλά και την υψηλή κοινωνία. Έχει δε άμεση σχέση με την τιμή και την φήμη της χώρας! Στην παρούσα του θέση μας προϊδεάζει για επιθέσεις ή και εξεγέρσεις κατά του πολιτικού συστήματος, για αιφνίδιες παραιτήσεις πολιτικών προσώπων, διασπάσεις κομμάτων και πτώσεις κυβερνήσεων. Συμμαχίες κομμάτων θα διαλυθούν και καινούργιες, ενδεχομένως μεταξύ αταίριαστων και ανόμοιων, θα διαμορφωθούν. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει αλλάξει ακόμη τίποτε ουσιαστικό στην πολιτική σκηνή καμίας χώρας και οι όποιες κινήσεις γίνονται, αποβλέπουν στην διατήρηση πάση θυσία του παρόντος status quo, με την αναδιάταξη των πιονιών στην σκακιέρα και την ανακύκλωση προσώπων.

Ο Ουρανός κυβερνά μεταξύ άλλων τις εταιρίες παραγωγής ενέργειας και δεν θα μας αφήσει να ξεχάσουμε την ενεργειακή κρίση, αντίθετα μάλιστα θα την οξύνει. Φιλοξενείται δε στον Ταύρο, ένα ζώδιο που στην κοσμική αστρολογία συνδέεται με την οικονομία, τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, και από την θέση του αυτή θα υπάρξουν πρόσθετες πληθωριστικές πιέσεις, πέρα από τις αναστατώσεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές και εμπορευματικές αγορές.

Ας σημειωθεί δε, ότι η αντίθεση Σελήνης-ανάδρομου Ουρανού πρόκειται να φέρει ραγδαίες εξελίξεις και αστάθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σε κάποιες από τις χώρες της παλιάς Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Κροατία), στη Γερμανία αλλά και στην Ιταλία.

Στην προσωπική μας ζωή η αντίθεση Νέας Σελήνης-ανάδρομου Ουρανού γεννά την παρόρμηση να δοκιμάσουμε νέα και πιο συναρπαστικά πράγματα στην ζωή μας και να την ζήσουμε στο έπακρο. Η προσωπική ελευθερία κινήσεων είναι σημαντική για μας, κάνουμε πράγματα με τον δικό μας τρόπο, ξεφεύγοντας από τα συνήθη, ενώ δεν ανεχόμαστε να μας υποδεικνύουν τι να κάνουμε. Ο αγώνας μας αυτός για ελευθερία κινήσεων και έκφρασης απεικονίζει κατά βάθος την ανάγκη μας να εκφράσουμε την μοναδική μας ταυτότητα σαν όντα, μια ανάγκη που θα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο προχωράμε στην νέα εποχή της ανθρωπότητας.

Το διάστημα αυτό μπορεί να περιμένουμε κάτι καινούργιο στην ζωή μας και η αναμονή να μας κάνει λιγότερο ή περισσότερο νευρικούς. Μπορεί όμως να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις ή απρογραμμάτιστες συναντήσεις, οι οποίες θα μας αναστατώσουν και θα μας ανησυχήσουν. Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να είμαστε ευπροσάρμοστοι, ώστε οι ξαφνικές αλλαγές μην μας  αποσυντονίζουν τελείως. Ας έχουμε δε πάντοτε κατά νου, ότι μέσα στο κλίμα αυτό του απόλυτου χάους και της αποδιοργάνωσης που βιώνουμε στις μέρες μας, υπάρχουν λαμπρές ευκαιρίες που προσφέρουν όχι μόνο διεξόδους, αλλά και καινούργια μονοπάτια στην ζωή.

Είναι σημαντικό να μην προβάλουμε αντίσταση στις αλλαγές, στο ασυνήθιστο, στο επαναστατικό ή το νεωτεριστικό. Γιατί διαφορετικά όλη αυτή η περιρρέουσα ενέργεια και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί τα χρόνια αυτά, αντί να μετουσιωθεί σε κάτι δημιουργικό, θα εκφραστεί με καταστροφικό για μας και την ζωή μας τρόπο. Με την αντίθεση Ήλιου/Σελήνης-Ουρανού θα έχουμε το διάστημα επιρροής της Νέας Σελήνης πολλούς καβγάδες και εντάσεις και πληθώρα χωρισμών, καθώς ο κάθε ένας από τους συντρόφους μπορεί να τραβάει προς διαφορετική κατεύθυνση, άλλος κυνηγώντας τις αλλαγές και άλλος αποζητώντας την ασφάλεια του γνώριμου.

Ευτυχώς για πολλά ζευγάρια, η δεύτερη σημαντικότερη όψη της Νέα Σελήνης είναι ένα αρμονικό εξάγωνο μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης, το οποίο θα αμβλύνει τις σκληρές επιρροές του Ουρανού. Ο Ουρανός κάνει τους ανθρώπους παρορμητικούς αλλά και απόμακρους. Στην παρούσα φάση θα επέμβουν οι Ερμής και Αφροδίτη για να ενθαρρύνουν τους συντρόφους να επικοινωνήσουν, να αναζητήσουν νέα σημεία ισορροπίας και να μειώσουν το άγχος που επιδρά αρνητικά στις σχέσεις. Η αγάπη, η φιλία, η συνεργασία και η διπλωματία που προωθούν οι δύο αυτοί πλανήτες και ενεργοποιούνται με το εξάγωνο θα βοηθήσουν να πλησιάσει και πάλι ο ένας τον άλλο, να επικοινωνήσουν επί της ουσίας, να ξεπεράσουν εμπόδια και να βρουν την χρυσή γι’ αυτούς οδό, ώστε να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία. Η παρούσα όψη ευνοεί επίσης τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς τους δίνει καλή επιχειρηματική αίσθηση, ώστε να διακρίνουν τις ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτούν.

Ο Κρόνος πέρα από το συγκλίνων τετράγωνο με τον Ουρανό, σχηματίζει τετράγωνα με Ήλιο, Σελήνη, Άρη και μια αντίθεση με τον ωροσκόπο, που σημαίνει ότι η επιρροή του στην Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου είναι πολύ ισχυρή. Η αντίθεση του με τον ωροσκόπο και το τετράγωνο του με τον Άρη ασκούν πίεση στα έθνη να αποδεχτούν τους ακραίους περιορισμούς, αυξάνοντας το αίσθημα του φόβου και της αβεβαιότητας. Βρίσκεται στον 6ο οίκο του χάρτη της Νέας Σελήνης και αφαιρεί δικαιώματα και επιβάλει περιορισμούς που έχουν σχέση με τον οίκο αυτό (συνθήκες διαβίωσης, εργασία, δημόσια υγεία, στρατός και σώματα ασφαλείας). Λόγω της εμπλοκής όμως τόσο του Άρη όσο και του Ουρανού στην Νέα Σελήνη, δεν θα μπορέσει να επιβάλει πλέον με ευκολία τις νέες περιοριστικές ή διαχωριστικές του πολιτικές, καθώς η αντίδραση θα είναι άμεση, μαζική και βίαιη.  

Και μια που αναφερόμαστε στον Κρόνο, ας υπενθυμίσουμε ότι παραμένει ενεργό, ενεργώντας προς το παρόν στο παρασκήνιο, το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά σύγκλισης, για να σχηματίσει τετράγωνο ακριβείας στις 24 Δεκεμβρίου. Θα είναι το τρίτο τετράγωνο ακριβείας μεταξύ των δύο πλανητών μέσα στην χρονιά, μόνο που αυτή την φορά θα είναι πολύ πιο σκληρό, με τον Ουρανό ανάδρομο και απόλυτα απρόβλεπτο. Είναι μια όψη που είναι ικανή να φέρει την μεγάλη ανατροπή και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε πολλές από τις υφιστάμενες πολιτικές και οικονομικές δομές των ημερών μας.

Τον δικό του ρόλο στην Νέα Σελήνη διαδραματίζει και ο Πλούτωνας, επίσης από τον 6ο οίκο, ο οποίος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ερμή αλλά και με το Μεσουράνημα. Μπορεί η επιρροή του να μην είναι προς στιγμή ισχυρή, ωστόσο από το παρασκήνιο θα δώσει την δική του ώθηση στα γεγονότα, μια και με τις όψεις αυτές θα φέρει αποκαλύψεις, που να εκθέτουν κυβερνήσεις και σημαντικά πρόσωπα της διεθνούς σκακιέρας σε σχέση με τα ζητήματα της πανδημίας αλλά και των ακραίων περιοριστικών πολιτικών. Ας περιμένουμε λοιπόν σειρά νέων σκανδάλων, όχι ότι θα μας εκπλήξουν ιδιαίτερα με όσα έχουμε ζήσει τις τελευταίες χρονιές. Θα έχει έρθει όμως η ώρα κάποιων, έστω και μετρημένων, να πληρώσουν το κάρμα τους.

Όπως συμβαίνει πολύ συχνά, η Νέα Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με απλανείς αστέρες, που και αυτοί βάζουν το λιθαράκι τους, πότε για να ενισχύσουν όψεις και πότε για να τις αμβλύνουν. Στην Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου μετέχουν ο α (άλφα) του αστερισμού του Νότιου Σταυρού, γνωστός και ως Acrux, καθώς και ο α (άλφα) του αστερισμού του Βόρειου Στεφάνου, που φέρει την ονομασία Αλφέκκα.

Ο αστερισμός του Νότιου Σταυρού, ο οποίος είναι ορατός σε περιοχές νοτιότερα του 27 παράλληλου του βόρειου πλάτους και απεικονίζεται στις σημαίες στης Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, είναι γνωστός στην αστρολογία ότι χαρίζει επιμονή, συνοδεύεται όμως και από πολλά και μεγάλα βάρη, δοκιμασίες και ευθύνες, βάσανα και κακουχίες.

Ο Acrux είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού και ένας από τους πιο φωτεινούς απλανείς του νυχτερινού ουρανού. Πρόκειται για ένα πολλαπλό αστρικό σύστημα που φαίνεται σαν ενιαίος αστέρας και είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες φορές πιο λαμπρός από τον ήλιο μας. Αστρολογικά είναι της φύσης Δία και συνδέεται με αγαθοεργίες, την μαγεία και το μυστήριο αλλά και την δικαιοσύνη. Ενεργοποιημένος ο Acrux χαρίζει διαίσθηση, την ικανότητα της βαθύτερης κατανόησης της εσωτερικής φύσης των ανθρώπων, έναν ερευνητικό και εφευρετικό νου, μια βαθιά μεταφυσική φύση που αναζητάει τα μυστικά της ζωής μέσα από μυστικιστικά ή θεοσοφικά μονοπάτια. 

Ο αστερισμός του Βόρειου Στεφάνου ή Coronae Borealis είναι ένας αμφιφανής από την Ελλάδα αστερισμός που ανακαλύφθηκε από τον Πτολεμαίο. Πρόκειται για έναν αστερισμό με σχετικά θετική σημειολογία, καθώς χαρίζει καλλιτεχνική φύση, αγάπη για την φύση και τα λουλούδια, αλλά φέρνει πολλές φορές κούραση και απογοήτευση.

Ο α (άλφα) ή αλλιώς Αλφέκκα είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού, βρίσκεται προς το νότιο άκρο του και συνορεύει με τον αστερισμό του Όφι. Πρόκειται για ένα υπέρλαμπρο διπλό σύστημα αστέρων με μάζα ίση με του ήλιου. Αστρολογικά είναι φύσης Ερμή και Αφροδίτης και χαρίζει τιμή, αξιοπρέπεια, καλλιτεχνική και δει ποιητική φύση. Σε σύνοδο με τον Ήλιο οξύνει το μυαλό, φέρνει όμως στην επιφάνεια εγωιστικές συμπεριφορές και μας εκθέτει σε σκάνδαλα. Σε σύνοδο με την Σελήνη προϊδεάζει για δημόσιες τιμές αλλά και αδικίες από νομικές αποφάσεις, προβλήματα με γείτονες και συντρόφους, καθώς και από κρυφούς εχθρούς, επί των οποίων όμως τελικά επικρατούμε.

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι έντονη, βαριά, εάν φεγγάρι που επιχειρεί να φέρει μεταμορφώσεις. Ο Σκορπιός συνδέεται σημειολογικά με τα ζητήματα επιβίωσης, κρίσης, μεταμόρφωσης και δυναμισμού. Μπορεί σαν ζώδιο να μεταλλαχθεί, να μεταμορφωθεί αλλά και να αναγεννηθεί. Θα επιχειρήσει πιθανά να μετασχηματίσει και να αναγεννήσει τις κοινωνίες μας που υποφέρουν, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα τα καταφέρει, γιατί ίσως δεν ωρίμασαν ακόμη οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Ένα νέο φεγγάρι στον Σκορπιό δημιουργεί επίσης έντονα συναισθήματα από γεγονότα, που θα μπορούσαν να χαραχθούν στην μνήμη μας για πολύ καιρό.

Ο Άρης, ιδιαίτερα ενεργός στις φάσεις της σελήνης το διάστημα αυτό, είναι αρκετά επιθετικός και αναμένεται να φέρει εγκληματικότητα, βία, διαφωνίες και συγκρούσεις, πιθανά να υπάρξουν απόπειρες δολοφονίας, ενώ δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν τρομοκρατικές ενέργειες. Οι δε Ουρανός, Κρόνος και Πλούτωνας συνεχίζουν να δημιουργούν κλίμα πόλωσης και γενικότερης αστάθειας, με την ένταση να συσσωρεύεται, μέχρι που θα φτάσει η χρονική στιγμή να γίνει η μεγάλη έκρηξη. Και αυτή η στιγμή δεν είναι πλέον μακρινή.

Είναι ένα φεγγάρι δύσκολο και για την ελληνική πραγματικότητα, με δυσκολίες και εντάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Θα υπάρξει έξαρση της εγκληματικότητας, πιθανές εκρήξεις και πυρκαγιές, αναταραχή στον τομέα της υγείας και αυξημένη τεκτονική δραστηριότητα. Αγγίζει τους τομείς της δημόσιας ζωής που έχουν σχέση με τον 6ο και τον 12ο οίκο, που είναι αφενός η δημόσια υγεία, οι συνθήκες διαβίωσης και τα σώματα ασφαλείας, και αφετέρου οι μυστικές υπηρεσίες, οι κατάσκοποι, οι κρυφοί εχθροί, η μετανάστευση, η περιθωριοποίηση, οι χώροι εγκλεισμού και η εγκληματικότητα.

Η συγκέντρωση πλανητών στον Σκορπιό, οι δύσκολες όψεις με εξωτερικούς πλανήτες αλλά και ο εξαιρετικά επιθετικός Άρης που επηρεάζει την περιοχή του Αιγαίου, προϊδεάζουν για πρόσθετα προβλήματα στο Αιγαίο. Η έντονη και αρκετά ύπουλη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, θα μπορούσε λόγω της συσσωρευμένης έντασης να οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση από το παραμικρό λάθος. Ας ελπίζουμε ωστόσο ότι θα αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμη και την τελευταία στιγμή…

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.