Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Διελεύσεις και όψεις Δεκεμβρίου 2021 Ένας μήνας με πολλές ανατροπές από την Αλίντα Κανάκη !


Ο Δεκέμβριος του 2021 αναμένεται να είναι ένας γεμάτος μήνας από άποψη αστρολογικών και όχι μόνο γεγονότων. Οι πλανητικές διελεύσεις και όψεις του μήνα εφιστούν την προσοχή και δημιουργούν την ανάγκη να δουλέψουμε πάνω στα λάθη που έχουμε κάνει στην πορεία μας και να δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες, που να ευνοούν την επίτευξη των στόχων μας.

Δεν πρέπει να βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις. Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να σκεφτεί με την ησυχία του, να εξετάσει κάθε πιθανή πτυχή ενός ζητήματος, να δημιουργήσουμε ενδεχομένως τις ανάλογες συνθήκες ή επαφές που θα μας βοηθούσαν να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις και μετά να δράσουμε. Εάν αναβάλουμε την λήψη αποφάσεων σε σημαντικά για την ζωή ή την καριέρα μας ζητήματα, θα επιβραδυνθεί αυτόματα η πορεία της προόδου μας και ίσως να αντιμετωπίσουμε αργότερα πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες να διευθετήσουμε τα ίδια ζητήματα.

Οι γενικές αστρολογικές προβλέψεις μας προειδοποιούν για προβλήματα συναισθηματικής φύσης μέσα στον Δεκέμβριο, που σημαίνει ότι οι σχέσεις μας θα περάσουν μια έντονη και δύσκολη περίοδο. Η υπερβολική ενασχόληση με την καριέρα μας σίγουρα δεν θα βοηθήσει να περιοριστούν τα προβλήματα επαφής και συνεννόησης με το ταίρι μας, κάτι που θα έχει άμεση αντανάκλαση στα παιδιά της οικογένειας.

Αλλά και για τους αδέσμευτους δεν θα είναι πολύ καλύτερες οι προοπτικές στον αισθηματικό τομέα. Πολλοί θα αισθάνονται την απόλυτη ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν και εάν δεν υπάρξει κάποιο νέο πρόσωπο στην ζωή τους την περίοδο αυτή, θα στρέψουν τα βλέμματα και την προσοχή τους σε έναν πρώην σύντροφο, επανεξετάζοντας αποφάσεις των περασμένων μηνών ή ετών. Είναι σημαντικό ωστόσο να παραμείνουμε όσο πιο ψύχραιμοι μπορούμε και να μην δραματικοποιούμε την κατάσταση. Οι λύσεις θα έρθουν και όλα θα ρυθμιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν θα έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη ήδη από τις 22 Νοεμβρίου, και θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό της φωτιάς μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου, για να περάσει μετά στον Αιγόκερω. Με τον Ήλιο στο ζώδιο του Τοξότη, ο κόσμος μας γίνεται πιο χαλαρός, πιο χαρούμενος αλλά και πιο επιφανειακός. Ο Τοξότης είναι γνωστός για την επιθυμία του να γευτεί στο έπακρο την ζωή, να διασκεδάσει, να ταξιδέψει αλλά και να διευρύνει τις γνώσεις του. Δεν αντέχει τις καταπιέσεις και όρια στην ζωή του, θεωρεί δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει, όποτε το επιθυμεί, γιατί αυτό τον ευχαριστεί. Και βέβαια είναι ίσως το άπιστο από τα ζώδια, με την διαφορά ότι το one night stand δεν θεωρείται από τον Τοξότη απιστία, αλλά μια νέα εμπειρία. Τα στοιχεία αυτά του Τοξότη αναμένεται να χρωματίσουν τον μήνα μας, τουλάχιστον μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, που ο Ήλιος περνάει στον σοβαρό και προσγειωμένο Αιγόκερω, το κλίμα αναμένεται να αλλάξει σταδιακά. Η ανάλαφρη εποχή φτάνεις το τέλος της και τώρα θα έχουμε πιά ανάγκη να πετύχουμε πράγματα, να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην επίτευξη των στόχων μας. Ως τέκνα του Κρόνου, οι Αιγόκεροι είναι σοβαροί και προσγειωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί στις κινήσεις τους και αποζητούν στην ζωή τους την επιτυχία, την αναγνώριση αλλά και την υλική ασφάλεια μέσα από ανοικοδόμηση του δικού τους μικρού βασιλείου.

Ο Ήλιος σχηματίζει δύο όψεις μέσα στον μήνα, μια με τον Ποσειδώνα και μια με τον Δία. Το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα λαμβάνει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου και θα είναι μια δύσκολη όψη, καθώς συνοδεύεται από εξαπατήσεις, δόλο, παραπλάνηση και λανθασμένες εκτιμήσεις που θα φέρουν διάψευση προσδοκιών. Όπου εμπλέκεται σε δυσαρμονικές όψεις ο Ποσειδώνας, δεν λειτουργεί η κρίση μας αποτελεσματικά. Η φαντασία μας παίρνει το πάνω χέρι και οδηγούμαστε πολλές φορές σε αποφάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να πάρουμε. Τις μέρες λοιπόν γύρω από την όψη, καλό θα ήταν να αποφύγουμε δεσμεύσεις και σοβαρές αποφάσεις, που μπορεί να μετανιώσουμε αμέσως μετά το πέρας της επιρροής της όψης. Το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του δεύτερου δεκαήμερου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στα πιο πάνω ζώδια, περίπου στην 20η μοίρα.

Στις 19 Δεκεμβρίου ο Ήλιος συναντά τον Δία σε μια όψη εξαγώνου από Τοξότη και Ιχθείς αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει ευκαιρίες, τύχη, ανάπτυξη και άνοιγμα προοπτικών, άρση εμποδίων και διευκόλυνση εξεύρεσης λύσεων σε δύσκολα προβλήματα, αλλά και αυξημένη κερδοφορία. Η ψυχολογία μας βελτιώνεται και βλέπουμε το μέλλον μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία, τουλάχιστον όσο διαρκεί η επιρροή της όψης. Γιατί μετά πιθανών να προσγειωθούμε πάλι στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε. Η όψη αναμένεται να έχει θετική επιρροή στα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, στην 28η περίπου μοίρα.

Ανάμεσα στα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του Δεκεμβρίου είναι και επιστροφή του Ποσειδώνα στην ορθή του φορά, μετά από ένα διάστημα 159 ημερών. Στις 1 Δεκεμβρίου θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος, έχοντας υποχωρήσει στην 20η μοίρα των Ιχθύων. Ένας ανάδρομος Ποσειδώνας δημιουργεί πολλές φορές ψευδαισθήσεις, δεν μας επιτρέπει να δούμε ή να αντιληφθούμε τι συμβαίνει πραγματικά γύρω μας, οπότε και οι δράσεις μας ή οι αποφάσεις μας είναι πολλές φορές λανθασμένες. Όσο θα ανεβάζει μοίρες, θα ανακτά δηλαδή την ταχύτητα του, θα αρχίσει να καθαρίσει το μυαλό μας από την θολούρα που είχε και θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε και πάλι τι συμβαίνει γύρω μας. Θα είναι σαν να ξυπνάμε από έναν βαθύ ύπνο, μόνο που δεν θα μας αρέσει καθόλου ο κόσμος που θα αντικρύσουμε, μόλις ανακτήσουμε πλήρως τις αισθήσεις μας.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός του μήνα αποτελεί η μετατόπιση των Κόμβων ή Δεσμών της Σελήνης σε ένα νέο ζεύγος ζωδίων. Η μετατόπιση λαμβάνει χώρα στις 23 Δεκεμβρίου και ο άξονας των Σεληνιακών Κόμβων μεταφέρεται από τα ζώδια των Διδύμων-Τοξότη σε αυτόν των Ταύρου-Σκορπιού. Οι Σεληνιακοί Δεσμοί είναι μαθηματικά σημεία της επιφάνειας της σελήνης και αποτελούνται από τον Βόρειο και τον Νότιο Δεσμό, που βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετα σημεία της Σελήνης.

Στην αστρολογία ο Βόρειος Δεσμός δείχνει τον πνευματικό μας προορισμό, το πεπρωμένο μας, που οφείλουμε να κάνουμε πραγματικότητα, ενώ ο Νότιος Δεσμός απεικονίζει το παρελθόν, τα λάθη που κάναμε στην ζωή μας, τους πόνους και τις ταλαιπωρίες που περάσαμε, αλλά και τις προηγούμενες μας ζωές. Οι Δεσμοί είναι σχεδόν πάντοτε ανάδρομοι και ακολουθούν την αντίθετη φορά των ζωδίων. Ο άξονας των Δεσμών που κλείνει τον κύκλο του στα τέλη του μήνα ήταν αυτός των Διδύμων-Τοξότη, που σε προσωπικό επίπεδο έφερε στο προσκήνιο την σύγκρουση μεταξύ της αναζήτησης αντικειμενικότητας και της ζωντανής επικοινωνίας από την μία πλευρά, και από την άλλη της προσκόλλησης μας σε μια εξαιρετικά υποκειμενική θεώρηση του κόσμου, εμμονικά αγκιστρωμένοι στις απόψεις μας.

Σε κοσμικό επίπεδο επηρεάστηκαν τομείς της δημόσιας ζωής που κυβερνώνται από τα ζώδια αυτά, όπως είναι το εμπόριο, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η συγγραφή, η δημοσιογραφία, η παιδεία και οι επικοινωνίες (Ερμής), τα ταξίδια, ο τουρισμός, η ηθική, η θρησκεία, η ανώτατη εκπαίδευση και η δικαστική εξουσία (Τοξότης).

Τώρα που οι άξονες των Δεσμών μετακινούνται στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια, η σύγκρουση θα μετατοπιστεί πλέον στην επιθυμία μας να διατηρήσουμε τα πάντα όπως είναι από την μια πλευρά ή να αφήσουμε πίσω μας ότι δεν μας είναι πλέον χρήσιμο ή έχει κλείσει τον κύκλο του. Σε κοσμικό επίπεδο η μετατόπιση αυτή αναμένεται να επηρεάσει την χρήση της γης, τις καλλιέργειες, τις εξορύξεις, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, τα Χρηματιστήρια και τις οικονομίες των χωρών από την μια (Ταύρος), και τα αποθεματικά ή τα χρέη των χωρών, τα ασφαλιστικά συστήματα, την θνησιμότητα των πληθυσμών και την εκτελεστική εξουσία (Σκορπιός) από την άλλη. Και επειδή ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που αγαπά να ξεθάβει, να αποκαλύπτει, να εκθέτει και να εκδικείται, μας περιμένουν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες στιγμές στα επόμενα χρόνια.

Μέσα στον Δεκέμβριο η μετατόπιση αυτή των Δεσμών αναμένεται να φέρει τους πρώτους σημαντικούς τριγμούς του παρόντος κύκλου στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο εμπορικός και χρηματιστηριακός τζίρος αναμένεται να περιοριστεί αισθητά, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποτιμηθούν νομίσματα, ενώ οι δαπάνες των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και μετρημένες, καθώς οι πόροι θα είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτοι. Προβλήματα που θα αφορούν την διατροφή θα παρουσιαστούν, ενώ θα στραφεί όλο και περισσότερος κόσμος στην αναζήτηση απαντήσεων σε ζωτικής σημασίας ζητήματα, ξεκλειδώνοντας την έρευνα για το τι μας συμβαίνει αυτή την εποχή. Αυξάνει η έλξη μας προς οτιδήποτε μυστικό, μυστήριο ή μυστικιστικό, ενώ για κάποιους το διάστημα αυτό θα ξεκλειδώνει μεταφυσικές ικανότητες που δεν ήξεραν ότι διέθεταν.

Μια από τις σημαντικότερες ωστόσο διελεύσεις που θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα του νέου έτους, θα αποτελεί η μετακίνηση του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων, που θα συμβεί στις 29 Δεκεμβρίου. Είναι μια διέλευση που θα προκαλέσει δραματικές αλλαγές στον κοινωνικό τομέα, θα φέρει αυξημένη φροντίδα για την τρίτη ηλικία και τους μη έχοντες των κοινωνιών μας, και αναμένεται να ξεσκεπάσει μακροχρόνια μυστικά. Με τον Δία στους Ιχθείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ίντριγκες, κατασκοπευτικά θρίλερ και κυβερνητική αστάθεια, καθώς το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα εισέρχεται σε μια περίοδο περιπετειών και αποσταθεροποίησης.

Ο Ερμής, ο πλανήτης που στην καθημερινότητα μας είναι υπεύθυνος για τις επαφές, την επικοινωνία και την καριέρα μας, εγκαταλείπει στις 13 Δεκεμβρίου τον Τοξότη και εισέρχεται στον Αιγόκερω. Ξεκινάει μια εποικοδομητική περίοδος για την καριέρα μας, με συναντήσεις, επαγγελματικά ταξίδια και υπογραφές συμβολαίων ή συμβάσεων, που αναμένεται να είναι θετικά για το επαγγελματικό μέλλον μας. Θα είναι ωστόσο και ένα διάστημα που θα πρέπει ενδεχομένως να επανεξετάσουμε ή να αναπροσαρμόσουμε τους στρατηγικούς μας στόχους, ώστε να επιταχύνουμε την πορεία μας προς την κορυφή.

Οι σημαντικές όψεις του Ερμή για τον Δεκέμβριο αφορούν μια σύνοδο με την Αφροδίτη και άλλη μια με τον Πλούτωνα. Η σύνοδος του με την Αφροδίτη, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου και αναμένεται να φέρει δημοφιλία, επικοινωνιακή άνεση, ακόμη και στην έκφραση των συναισθημάτων μας, γνωριμίες και λόγια αγάπης. Αφορά κυρίως τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου και θα συνοδευτεί από καλά νέα, καινούργιες πληροφορίες και εξαιρετικές προσφορές! Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις υπό την επιρροή της, όμως είναι προωθήσεις ή παρουσιάσεις προϊόντων ή υπηρεσιών ή σεμινάρια, οι οποίες θα ανοίξουν νέους δρόμους στην καριέρα και στην δημιουργικότητα μας.

Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα λαμβάνει χώρα στις 30 Δεκεμβρίου και φέρνει μια διάχυτη ατμόσφαιρα δυσπιστίας και καχυποψίας. Δεν θα εμπιστευόμαστε εύκολα το πρόσωπο που μας προσεγγίζει, δεν θα δίνουμε μεγάλη σημασία σε όσα θα ακούμε, αντίθετα θα έχουμε την παρόρμηση να ερευνήσουμε σε βάθος πρόσωπα και καταστάσεις, ίσως και να παρακολουθήσουμε τις κινήσεις κάποιου. Είναι όμως μια όψη που θα φέρει πρόσθετες πηγές εισοδημάτων, ενώ οτιδήποτε σχετίζεται με φόρους, δασμούς ή κληρονομικά ζητήματα θα έχει θετική έκβαση. Ευνοείται η εξόφληση παλαιών οφειλών, θα πρέπει να αποφύγουμε ωστόσο να καταφύγουμε σε νέα δάνεια. Ίσως δε, υπό την επιρροή της να μας περιμένουν δυσάρεστες ειδήσεις που να αφορούν ηλικιωμένα άτομα. Και η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα αφορά κυρίως όσους γεννήθηκαν το τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους).

Τέλος, και ο Άρης περάνει στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 Δεκεμβρίου. Ο Άρης επηρεάζει στην καθημερινότητα μας την ζωτική ενέργεια και την σωματική δύναμη μας, και ως εκ τούτου έχει άμεση σχέση με την σωματική και πνευματική υγεία μας. Το πέρασμα του στο ζώδιο του Τοξότη σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου, που θα ευνοεί τις διακοπές, τα μακρινά ταξίδια  και τις σπουδές. Το διάστημα αυτό μας δίνει την δυνατότητα να φιλοσοφήσουμε λίγο περισσότερο την ζωή και ως εκ τούτου να αποφύγουμε σημαντικά λάθη στην λήψη των αποφάσεων μας. Θα υπάρχουν αρκετά αποθέματα ενέργειας να ξεπεράσει κανείς τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στον δρόμο του, ενώ η διέλευση αυτή του Άρη μπορεί να μας ξυπνήσει το ενδιαφέρον για θρησκευτικά ζητήματα, για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή για να εμβαθύνουμε σε επιστημονικά ζητήματα.

Όσο όμως θα βρίσκεται ακόμη στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού θα σχηματίσει στις 8 Δεκεμβρίου ένα τετράγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο, μια όψη που γεννά συνήθως εκρηκτικές καταστάσεις και αναταραχές. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις φωτιές, και καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα μεγάλα ρίσκα γιατί θα οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες. Είναι μια όψη που αφορά κυρίως όσους γεννήθηκαν το τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και συνιστάται τις μέρες γύρω από την όψη να αποφύγει κανείς αντιπαραθέσεις, μαζικές συγκεντρώσεις, οικογενειακές εκδηλώσεις και συζητήσεις για κληρονομικά ζητήματα. Είναι μια όψη που θα φέρει επίσης κλοπές και ληστείες, επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων και οικονομικές απώλειες.

Καλό μας μήνα!

Αλίντα Κανάκη     

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.