Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Τίγρης 2022 II Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

 

Στο κινέζικο ζώδιο του Τίγρη, που γιορτάζουμε το 2022, ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, αναγράφεται δε και το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

 

Έτος                           διάστημα                                 στοιχείο

 

2022               01.02.2022 – 21.01.2023                νερό

2010               14.02.2010 – 02.02.2011                μέταλλο

1998               28.01.1998 – 15.02.1999                γη

1986               09.02.1986 – 28.01.1987                φωτιά

1974               23.01.1974 – 10.02.1975                ξύλο

1962               05.02.1962 – 25.01.1963                νερό

1950               17.02.1950 – 05.02.1951                μέταλλο

1938               30.01.1938 – 18.02.1938                γη

1926               13.02.1926 – 01.02.1927                φωτιά

 

 

Τίγρης 2022 – Συναισθηματικά

 

Το έτος σας προβλέπεται να είναι γεμάτο με απολαύσεις, που σε στιγμές μπορεί να είναι αρκετά τολμηρές, αλλά και ανατροπές στην συναισθηματική σας ζωή. Αναζωογονημένοι από την ενέργεια που θα απολαύσετε κατά την διάρκεια του έτους του ζωδίου σας, θα είστε έτοιμοι να βάλετε φωτιά στις ζωές σας. Θα κάνετε τα πάντα για νέες περιπέτειες και θαυμαστούς κόσμους, κωφεύοντας τις συμβουλές και παροτρύνσεις των γύρω σας, που θα προσπαθούν να αποτρέψουν το άλμα σας στον γκρεμό. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι θα καταφέρουν να σας φρενάρουν. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2022 θα συνειδητοποιήσετε την αξία σας και θα σταματήσετε να δίνετε σημασία σε όλους εκείνους που προσπαθούν με αγαθές ή και πονηρές σκέψεις να σας κρατήσουν δέσμιους μιας σχέσης που μπορεί να μην σας εκφράζει πλέον ή να είναι επιβλαβής για την ψυχική σας υγεία. Φέτος θα έχετε το θάρρος που απαιτείται να βάλετε μια τελεία στις σχέσεις εκείνες που δεν σας εκφράζουν πλέον. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας αναμένεται να ριχτούν κατά την διάρκεια αυτού του σεληνιακού έτους στην περιπέτεια και στην εξερεύνηση των ορίων τους, συναισθηματικών και σεξουαλικών. Δεν θα θέλουν να αφήσουν καμία ευκαιρία για απόλαυση να τους ξεφύγει, καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι πιθανότητες αλλά και οι πειρασμοί άπειροι. Και μέσα στις τόσες γνωριμίες, μπορεί να βρουν το άλλο τους μισό και να κατασταλάξουν συναισθηματικά, θέτοντας τα θεμέλια για έναν μελλοντικό έγγαμο βίο.         

 

Τίγρης 2022 – Επαγγελματικά

 

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά για τα επαγγελματικά σας, με πολλές ευκαιρίες και άλλες τόσες δυνατότητες για πρόοδο και ανάπτυξη. Κατά περιόδους θα έχετε μια δυσκολία να διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας, αλλά σε γενικές γραμμές θα έχετε την πνευματική διαύγεια να πάρετε σωστές αποφάσεις και την εύνοια της τύχης να βρίσκεστε στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μην σας προσπεράσουν οι ευκαιρίες. Ο χειρότερος σας εχθρός ωστόσο την χρονιά αυτή θα είναι ο υπερβολικός ενθουσιασμός σας, που μπορεί να σας οδηγήσει σε μη ασφαλείς επιλογές. Θα πρέπει να γίνετε πιο επιλεκτικοί και να προκρίνετε επαγγελματικές συνεργασίες που θα σας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια επαγγελματικής ζωής, στην εξερεύνηση νέων προοπτικών. Μην εκθέτετε όμως τον εαυτό σας σε περιττούς κινδύνους, γιατί ούτε η εύνοια του έτους μπορεί να σας σώσει. Αποφύγετε δε συνεργασίες και συνεταιρισμούς με άτομα που ανήκουν και αυτά στο ζώδιο του τίγρη, γιατί η συνεργασία σας θα έχει πολύ καλές πιθανότητες να οδηγηθεί σε μια αιματηρή μάχη για την επιβίωση του ισχυρότερου. Στον οικονομικό τομέα αναμένεται να είναι μια καλή χρονιά, κατά την οποία θα καταφέρετε να αυξήσετε το εισόδημα σας και ενδεχομένως να αυξήσετε την περιουσία σας. Παλαιότερες επενδύσεις σας μπορεί να αποφέρουν κάποια κέρδη που δεν περιμένατε και θα είστε σε θέση κατά την διάρκεια της χρονιάς να απαλλαγείτε από τυχόν χρέη. Η πρόκληση ωστόσο θα είναι να διαχειριστείτε σοφά το αυξημένο σας εισόδημα, να επενδύσετε και να αποταμιεύσετε! Γιατί το μυαλό σας θα είναι στα ψώνια, την διασκέδαση, τα ταξίδια και την περιπέτεια… 

 

 

Τίγρης 2022 – Υγεία και ευεξία

 

Κατά την διάρκειας της χρονιάς σας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλή υγεία του πεπτικού σας συστήματος και ειδικά του παχέος εντέρου, που είναι πιο ευαίσθητα κατά την διάρκεια του παρόντος σεληνιακού έτους. Αναπροσαρμόστε τις διατροφικές σας συνήθειες και με την παραμικρή ενόχληση επισκεφθείτε τον θεράποντα γιατρό σας. Ευπαθή είναι επίσης τα πόδια σας, γι’ αυτό αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας εκθέσει σε κινδύνους τραυματισμών.

 

 

Τίγρης 2022 – Τσάκρα

 

Ένας Τίγρης στην χρονιά του Τίγρη θα έρθει αντιμέτωπος με πολλούς πειρασμούς και θα είναι επιρρεπής σε υπερβολές, ιδίως σε ότι έχει σχέση με την εκτόνωση της πλεονάζουσας ενέργειας του. Στην ορθή διαχείριση των ενεργειακών του αποθεμάτων ιδιάζοντα ρόλο διαδραματίζει η καλή λειτουργία του πρώτου τσάκρα, αυτό της έδρας ή της ρίζας, όπως αποκαλείται. Η εύρυθμη λειτουργία του τσάκρα αυτού θα σας επιτρέψει να καταπολεμήσετε τις παρορμήσεις σας, την απληστία και τις εγωιστικές σας φιλοδοξίες, επιτρέποντας σας να διατηρήσετε κατά την διάρκεια της χρονιάς έναν παραγωγικό και αποδοτικό ρυθμό στην ζωή σας. Επιλέξτε τις μάχες που αξίζει να δώσετε, που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής σας. Οι τροφές που συνιστώνται για την βελτίωση της λειτουργία του τσάκρα της ρίζας είναι η ντομάτα, η αγκινάρα, το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και το γαρύφαλλο. Εναλλακτικά συνιστώνται συνεδρίες γιόγκα για την ενεργειακή εξισορρόπηση του σώματος και της αύρας σας.   

 

 

Τίγρης 2022 – Τυχερά χρώματα και τυχεροί μήνες

 

Τα τυχερά χρώματα της χρονιάς για προστασία και επιτυχία για το ζώδιο σας που κυβερνά το 2022 είναι το κόκκινο vermillion, μια απόχρωση του κόκκινου προς το πορτοκαλί, το λευκό του αλάβαστρου και το πράσινο του μήλου. Οι τυχεροί δε μήνες είναι ο Ιούνιος, ο μήνας του Αλόγου, ο Οκτώβριος, ο μήνας του Σκύλου, και ο Νοέμβριος, ο μήνας του Γουρουνιού. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται κατά τον Αύγουστο, τον μήνα του Πιθήκου.

 

 

Τίγρης 2022 – Προστατευτικά πετρώματα

 

Για το έτος του υδάτινου Τίγρη προτείνονται από το φένγκ σούι τα πετρώματα της καρνεόλης και του διαυγή χαλαζία για προστασία και ενίσχυση. Η καρνεόλη προσφέρει σταθερότητα αλλά και προστασία από τα εμπόδια που θα μπορούσαν να ορθωθούν τον δρόμο σας προς την επιτυχία. Στην επαγγελματική σας ζωή το πέτρωμα της καρνεόλης θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας και να επιδείξετε υπομονή και επιμονή, μέχρι να καταφέρετε αυτό που επιδιώκετε. Στην καθημερινή σας ζωή το πέτρωμα θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους, βελτιώνοντας αισθητά την καθημερινότητα σας, ενώ στην συναισθηματική σας ζωή έχει ευεργετική επίδραση, θέτοντας φρένο στις παρορμητικές σας ενέργειες. Βοηθάει επίσης να καταπολεμήσετε τους υπαρξιακούς σας φόβους.

 

Ο διαυγής χαλαζίας από την άλλη αποτελεί ένα εξαιρετικό φίλτρο κακών ενεργειών, που θα αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος και όπλο σας στις περιπέτειες του έτους που έχουμε μπροστά μας. Το πέτρωμα του χαλαζία κατευνάζει επίσης την άγρια φύση του Τίγρη, αποβάλει τις μαύρες σκέψεις, βοηθάει να θέσουμε υπό έλεγχο την υπερβολική μας συναισθηματικότητα και μας προσφέρει ήρεμο ύπνο. Σε επαφή με το δέρμα μας συνιστάται το πέτρωμα του χαλαζία για επαγγελματικές διαπραγματεύσεις και υπογραφές συμβολαίων, καθώς υπερασπιζόμαστε καλύτερα και με μεγαλύτερη διαύγεια τα συμφέροντα μας και μπορούμε να πείσουμε τους απέναντι μας πιο εύκολα για την ορθότητα των απόψεων μας. Γενικά, ο διαυγής χαλαζίας χαρίζει καθαρότητα σκέψης, διπλωματία και στρατηγικό μυαλό!    

 

Τυχεροί αριθμοί: 1, 3, 4

Τυχερά λουλούδια: κίτρινος κρίνος, κινεραρία

Άτυχοι αριθμοί: 6, 7 και 8

Άτυχη κατεύθυνση: νοτιοδυτικά

 

Τίγρης 2022 – Συμβουλή έτους

 

Τίγρης με στοιχείο το ξύλο: Αφιερώστε χρόνο να νοιώσετε τα πράγματα πριν ριχτείτε στην περιπέτεια

Τίγρης με στοιχείο τη φωτιά: Μάθετε πως να εκμεταλλεύεστε το απροσδόκητο

Τίγρης με στοιχείο τη γη: Χτίστε σταθερά θεμέλια!

Τίγρης με στοιχείο το μέταλλο: Δώστε νόημα στην ζωή σας, εκμεταλλευόμενοι την κάθε μέρα!

Τίγρης με στοιχείο το νερό: Φέτος είναι η χρονιά σας, μην χάνετε ευκαιρίες!


Καλή κινέζικη χρονιά του Τίγρη!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.