Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Σκύλος 2022 II Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

 

Στο κινέζικο ζώδιο του Σκύλου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, στις οποίες αναγράφεται το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

 

Έτος                           διάστημα                                 στοιχείο

 

2018               16.02.2018 – 04.02.2019                γη

2006               29.01.2006 – 17.02.2007                φωτιά

1994               10.02.1994 – 30.01.1995                ξύλο               

1982               25.01.1982 – 12.02.1983                νερό

1970               06.02.1970 – 28.01.1971                μέταλλο

1958               18.02.1958 – 07.02.1959                γη

1946               02.02.1946 – 21.01.1947                φωτιά

1934               14.02.1934 – 03.02.1935                ξύλο

 

Σκύλος 2022 – Συναισθηματικά

 

Η κινέζικη χρονιά του υδάτινου Τίγρη προβλέπει ένα κύμα αλλαγών για τις ζωές όσων ανήκουν στο ζώδιο του Σκύλου, με νέες γνωριμίες και μια συνάντηση με έναν νέο σύντροφο ζωής! Στο ζώδιο σας δεν αρέσει η μοναξιά, από την άλλη όμως φοβάστε τις δραστικές αλλαγές στην ζωή σας, κάτι που πολλές φορές σας εγκλωβίζει. Συνιστάται την χρονιά αυτή να αγνοήσετε τις φοβίες σας και να επενδύσετε στον έρωτα. Στις αρχές του καλοκαιριού θα συναντήσετε πολλοί από σας έναν παλιό γνώριμο του αντίθετου φύλου και θα αναβιώσετε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα τις παλιές καλές εποχές. Το ταξίδι αυτό στις αναμνήσεις του παρελθόντος θα σας υπενθυμίσει πόσο καλοί φίλοι ήσασταν κάποτε και θα θελήσετε να ανανεώσετε την σχέση σας, παραμερίζοντας τις προηγούμενες αντιξοότητες που σας οδήγησαν στην απομάκρυνση. Εάν είστε ελεύθεροι, η προσέγγιση αυτή είναι πολύ πιθανό να πάρει μια ερωτική τροπή και να ξεκινήσετε μια ερωτική σχέση. Και για τους δεσμευμένους του ζωδίου σας όμως το έτος του Τίγρη φέρνει χαρμόσυνα μαντάτα, καθώς θα σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε την ερωτική σας ζωή με το ταίρι σας, με θετικές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας σας.

 

Σκύλος 2022 – Επαγγελματικά

 

Για τα επαγγελματικά σας, η κινέζικη αυτή χρονιά προβλέπεται να προσφέρει σταθερότητα. Η εργασία σας και τα εισοδήματα σας προβλέπεται να είναι αρκετά σταθερά και απρόσβλητα σε μεγάλο βαθμό από τις αντιξοότητες της εποχής που ζούμε. Για όσους από σας εισέρχεστε τώρα στον επαγγελματικό στίβο, η χρονιά του Τίγρη προβλέπει μια πετυχημένη αρχή! Είστε απίστευτα εργατικά σαν ζώδια, κατανοείτε όμως και το γεγονός ότι οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται με μικρά, σταθερά και προσεκτικά βήματα. Της ίδιας κοσμοθεωρίας είναι και ο Τίγρης, για τον λόγο αυτό θα σας ευνοήσει επαγγελματικά μέσα στην χρονιά που κυριαρχεί το στοιχείο του. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες του ζωδίου ίσως να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες οικονομικής φύσης μέσα στο 2022. Μπορεί ένα προμηθευτής σας να μην είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ή ένας πιθανός νέος πελάτης να αλλάξει ξαφνικά γνώμη, λίγο πριν συνάψετε μια συμφωνία μαζί του. Συνιστάται να αποδεχτείτε τις αναποδιές που θα έρθουν με ηρεμία, γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε τίποτε εάν πεισμώσετε ή εκνευριστείτε και να κατευθύνετε τις δυνάμεις σας σε νέες δραστηριότητες. Μέχρι το φθινόπωρο η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί αισθητά. Και στα οικονομικά σας δεν προβλέπονται δραστικές αλλαγές την χρονιά αυτή. Το 2022 ευνοούνται ωστόσο οι μεγάλες αγορές και οι επενδύσεις σε μακροπρόθεσμα έργα. Είναι δε η ιδανική χρονιά να αποκτήσετε την δική σας στέγη, όσοι δεν την διαθέτετε ήδη.  

 

Σκύλος 2022 – Υγεία και ευεξία

 

Οι κύριες απειλές για την υγεία των εκπροσώπων του ζωδίου σας προέρχεται μέσα στην χρονιά κυρίως από την υπερβολική σωματική δραστηριότητα ή από το υπερβολικό άγχος. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους στην σπονδυλική στήλη ή στις αρθρώσεις σας. Στην δεύτερη, το υπερβολικό άγχος θα σας οδηγήσει σε ψυχικές και ψυχοσωματικές ασθένειες. Χρήσιμο θα ήταν να εντάξετε στην καθημερινότητα σας, τόσο κάποιες σωματικές όσο και πνευματικές δραστηριότητες, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια ισορροπία.

 

Σκύλος 2022 – Τσάκρα

 

Σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, κατά το έτος του υδάτινου Τίγρη θα χρειαστεί ενίσχυση το τσάκρα της βάσης ή της ρίζας όπως αποκαλείται, το πρώτο μας τσάκρα, που εδράζει στην βάση της σπονδυλικής στήλης. Είναι το τσάκρα εκείνο που μας συνδέει με την μητέρα γη και αντιπροσωπεύει όλους μας τους φόβους, τις τύψεις και τους προβληματισμούς μας. Όταν το τσάκρα αυτό λειτουργεί ισορροπημένα, είμαστε δυνατοί και αισθανόμαστε αποφασιστικοί. Έχουμε πλήρη έλεγχο του εαυτούς μας και των συναισθημάτων μας και είμαστε σίγουροι για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Αντίθετα, όταν το τσάκρα μας δεν λειτουργεί ισορροπημένα ή βάλλεται από κακές ενέργειες, γινόμαστε απερίσκεπτοι, εγωκεντρικοί, κομπλεξικοί, υλιστές και γενικά είμαστε ανεξέλεγκτοι σε κάθε επίπεδο, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε πλήθος ψυχοσωματικών ασθενειών. Τροφές που βοηθούν στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ή το ενισχύουν είναι τα φρούτα και τα λαχανικά κόκκινου χρώματος, όπως είναι οι ντομάτες, οι κόκκινες πιπεριές, τα κόκκινα μήλα, τα ραπανάκια, τα κεράσια, ενώ καλό θα ήταν να ενισχύσουμε την πρόσληψη πρωτεϊνών και να προσθέσουμε περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι στην διατροφή μας.         

                                                                                                                           

 

Σκύλος 2022 – Τυχερά χρώματα και τυχεροί μήνες

 

Το φένγκ σούι συνιστά για το σεληνιακό έτος του υδάτινου Τίγρη το κίτρινο, το μαύρο και το τουρκουάζ για προστασία, ενίσχυση της ενέργειας και προσέλκυσης καλής τύχης. Όσο για τους τυχερούς μήνες του έτους, αυτοί είναι ο Φεβρουάριος, ο μήνας του Τίγρη, ο Μάρτιος, ο μήνας του Λαγού, ο Ιούνιος, ο μήνας του Αλόγου και ο Οκτώβριος, ο δικός σας μήνας. Θωρακίστε την ενέργεια σας και να είστε προσεκτικοί σε όλες σας τις δράσεις κατά τον Απρίλιο, τον μήνα του Δράκου, τον πιο άγονο και επικίνδυνο για το ζώδιο σας.

 

Σκύλος 2022 – Προστατευτικά πετρώματα

 

Οι προσταγές του φένγκ σούι για το ζώδιο σας κατά την διάρκεια του σεληνιακού έτους του υδάτινου Τίγρη, για να προστατευθείτε, να τονωθείτε και να προσελκύσετε τύχη και επιτυχία είναι να εμπιστευθείτε το μάτι του τίγρη και τον χαλαζία με ρουτίλιο. Το μάτι του τίγρη συνδυάζει την ενέργεια της γης με αυτή του ήλιου, γειώνοντας μας από την μια, έλκοντας από την άλλη πνευματικές ενέργειες. Τοποθετημένο στο τρίτο μάτι ισορροπεί τα κατώτερα τσάκρα, αποκαθιστώντας την εύρυθμη ροή της ενέργειας. Με την βοήθεια της πέτρας αυτής αναγνωρίζετε τόσο τις δικές ανάγκες, όσο και αυτές των γύρω σας. Σε νοητικό επίπεδο το μάτι του τίγρη γεφυρώνει και συνδέει τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια και τονώνει την πρακτική αντίληψη. Σε ψυχολογικό επίπεδο επουλώνει ζητήματα που έχουν σχέση με την προσωπική αξία, την αυτοκριτική και την δημιουργικότητα. Σε συναισθηματικό επίπεδο δε, ισορροπεί τις ενέργειες γιν και γιάνγκ, φέρνοντας ισορροπία στο συναισθηματικό σώμα, ανακουφίζοντας από την κακή διάθεση, ακόμη και την κατάθλιψη.

 

Όσο για τον χαλαζία με ρουτίλιο, είναι ένα πέτρωμα αποτελεσματικό για την ενσωμάτωση των ενεργειών, καθιστώντας το έναν δονητικό θεραπευτή. Σε πνευματικό επίπεδο θεωρείται ότι ο χαλαζίας αυτός περικλείει την τέλεια ισορροπία του κοσμικού φωτός, προάγοντας την πνευματική μας ανάπτυξη. Διώχνει την αρνητική ενέργεια και σπάει τα εμπόδια προς την πνευματική πρόοδο.  Σε ψυχολογικό επίπεδο ο χαλαζίας με ρουτίλιο μας βοηθάει να φτάσουμε στην καρδιά των προβλημάτων και διευκολύνει την αλλαγή κατεύθυνσης της ζωής μας. Σε συναισθηματικό επίπεδο ανακουφίζει από φοβίες και άγχη, απελευθερώνοντας μας από πειρασμούς.

 

 

Τυχεροί αριθμοί: 3, 4, 9

Τυχερά λουλούδια: τριαντάφυλλα, ορχιδέες, κυμβίδιο

Τυχερές κατευθύνσεις: ανατολικά, νότια και βορειοανατολικά

Άτυχοι αριθμοί: 1, 6 και 7

Άτυχη κατεύθυνση: νοτιοανατολικά

 

Σκύλος 2022 – Συμβουλή έτους

 

Σκύλος με στοιχείο το ξύλο: Αύξηση εισοδημάτων μόνο μέσα από άνοδο της καριέρας.

Σκύλος με στοιχείο τη φωτιά: Προχωρήστε σε εκκαθάριση του περιβάλλοντος σας.

Σκύλος με στοιχείο τη γη: Η μεγάλη επάνοδος!

Σκύλος με στοιχείο το μέταλλο: Καλές επιδόσεις φέρνουν καλές αποδόσεις!

Σκύλος με στοιχείο το νερό: Χρονιά γεγονότων με ευχάριστες εξελίξεις


Καλή κινέζικη χρονιά του Τίγρη!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.