Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Αστρολογικές όψεις Νοεμβρίου 2019 Ο μήνας του Ερμή από την Αλίντα Κανάκη !




Το κυρίαρχο από άποψη αστρολογικών γεγονότων συμβάν μέσα στον Νοέμβριο είναι ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο του Σκορπιού, στην τελευταία ανάδρομη πορεία του για το 2019. Ξεκίνησε την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου και θα βρεθεί σε στάση για να επανέλθει σε ορθή πορεία στις 20 Νοεμβρίου. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του θα έχουμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε ζητήματα οικονομικής φύσης που έχουν μακροχρόνια επίδραση. Θα υπάρχει η τάση να ξεθάψουμε παλιά μυστικά, να αποκαλύψομε τις κακόβουλες προθέσεις των γύρω μας, μπορεί να αποκαλυφθούν επίσης συνομωσίες ή πρακτικές κατάχρησης εξουσίας από άτομα που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση των οικονομικών μας (κυρίως οι Κριοί και οι Ζυγοί του 2ου και 3ου δεκαημέρου), ιδίως εάν έχουμε εμπλακεί σε επενδύσεις σε ένα επενδυτικό σχήμα ή έχουμε κοινό ταμείο με κάποιους συνεργάτες ή συνεταίρους. Την εποχή αυτής της ανάδρομη κίνησης του Ερμή, καθώς θα βρίσκεται στον Σκορπιό, θα έχουμε την τάση να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι ως προς τους σκοπούς και τις προθέσεις των ατόμων που θα ερχόμαστε σε επαφή. Το μυαλό μας θα κατακλύζεται από αρνητικές σκέψεις και η απαισιοδοξία μας μπορεί να μας οδηγήσεις σε δύσκολες καταστάσεις.

Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την περίοδο αυτή, με το να επανεξετάσουμε ή να επαναδιαπραγματευθούμε ότι δεν πήγε καλά την πρώτη φορά, να επαναδιατυπώσουμε συμφωνίες και έγραφα που αφορούν την επαφή μας ή τις συναλλαγές μας με τις τράπεζες ή το δημόσιο, έχουν σχέση με ζητήματα κληρονομικά ή το διαμοιρασμό περιουσιακών στοιχείων. Πρέπει ωστόσο να αποφύγουμε να υπογράψουμε συμβάσεις, συμβόλαια ή συμφωνίες ή να πάρουμε δανικά ή ένα δάνειο από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Όταν πρόκειται για ζητήματα μακροχρόνιων δεσμεύσεων ή μεγάλων χρηματικών ποσών, όπως είναι ένα δάνειο, θα είναι σαφώς προς όφελος μας να περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα για να προχωρήσουμε σε οριστικοποίηση.

Με δεδομένο ότι ο Ερμής κινείται ανάδρομα σε ένα ζώδιο του νερού, θα πρέπει την περίοδο αυτή να εμπιστευτούμε περισσότερο την διαίσθηση μας, καθώς θα είναι τονισμένη. Είναι η περίοδος που θα έχουμε την ικανότητα να βλέπουμε και να αντιλαμβανόμαστε πράγματα πίσω από την βιτρίνα, σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Έτσι θα μπορούμε να προστατευτούμε καλύτερα και να αποφύγουμε καταστάσεις που θα μας πληγώσουν ή θα αποβούν σε βάρος μας. Είναι επίσης η κατάλληλη χρονική στιγμή να κόψουμε επαφές με άτομα του περιβάλλοντος μας που δημιουργούν προβλήματα ή φέρνουν ανεπιθύμητες επιπλοκές στη ζωή μας. Συνιστάται επίσης να αναθεωρήσουμε τα συναισθηματικής φύσης μοτίβα που επαναλαμβάνουμε στην ζωή μας, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε συχνά στο ίδιο αποτέλεσμα.

Επειδή όμως με τον ανάδρομο Ερμή έχουμε και πολύ συχνά επανασυνδέσεις με άτομα από το παρελθόν, την περίοδο αυτή όσοι ανήκουν στο 2ο και 3ο δεκαήμερο των ζωδίων Ταύρου, Σκορπιού, Καρκίνου και Αιγόκερου θα έχουν επιστροφές συναισθηματικής φύσης, ενώ οι του 2ου και 3ου δεκαήμερου των Παρθένων και Ιχθύων επανασυνδέσεις με φιλίες του παρελθόντος.

Μεταξύ 27 και 30 Νοεμβρίου, καθώς ο Ερμής θα έχει επανέλθει σε ορθή φορά, θα σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο και ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, προσφέροντας μας πραγματικά σημαντικές ευκαιρίες, λύσεις σε προβλήματα, θα έχουμε εξαιρετικές ιδέες και θα πάρουμε σοφές αποφάσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν.

Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου συνεχίζει την πορεία του ο Άρης μέσα από το ζώδιο του Ζυγού και μετά περνάει στο ζώδιο του Σκορπιού. Το διάστημα μεταξύ 3 και 7 του μήνα, όσο βρίσκεται ακόμη στον Ζυγό, σχηματίζει μια όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα, ενώ μεταξύ 23 και 26 από τον Σκορπιό πια, μια αντίθεση με τον Ουρανό που βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου. Τα χρονικά αυτά διαστήματα στην αρχή και το τέλος του μήνα, εκείνο που έχουμε να περιμένουμε είναι κάποιες έντονες αναταράξεις, συγκρούσεις δυνάμεων και  αγώνες για την εξουσία και την επικράτηση, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. 

Σε προσωπικό επίπεδο συνιστάται να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας, καθώς μπορούμε εύκολα να εκτεθούμε σε ατυχήματα ή να εμπλακούμε χωρίς να το καλοκαταλάβουμε σε βίαιες συγκρούσεις. Ειδήσεις για εκρήξεις, ατυχήματα με μεγάλο αριθμό θυμάτων, έντονες διαδηλώσεις και συγκρούσεις δυνάμεων θα κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα. Κάποιες συγκρούσεις μπορεί να πάρουν μεγάλες διαστάσεις και σε αυτές τις περιπτώσεις να καταφύγουν οι κυβερνήσεις σε ακραία μέτρα καταστολής.

Δεν είναι όμως όλα αρνητικά και δυσοίωνα, καθώς η διέλευση του Άρη από τον Σκορπιό μας ωθεί να είμαστε επίμονοι και να μην εγκαταλείπουμε εύκολα τους στόχους μας, να πετυχαίνουμε αυτό που επιδιώκουμε και να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθουμε σε σύγκρουση με κάποια άτομα. Μπορούμε την περίοδο αυτή να κάνουμε θετική χρήση της ενέργειας και της αποφασιστικότητας που μας δίνει ο πλανήτης Άρης, ώστε να πετύχουμε σημαντικές, ίσως και ριζικές αλλαγές στην ζωή μας, σε τομείς που έχουμε ανάγκη μια αλλαγή πορείας, αλλά δεν είχαμε ποτέ το κουράγιο να την κάνουμε. Η δύσκολη και κάποιες φορές σκοτεινή  πλευρά της καθημερινότητας που μας περιβάλει, αλλά και οι δύστροποι ή τοξικοί άνθρωποι με τους οποίους έχουμε αναγκαστικά επαφή, δεν μπορούν αυτή τη φορά να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε μπροστά, εάν πραγματικά το θελήσουμε.

Η θετική ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία δεν θα μας λείψουν μέσα στον Νοέμβριο, καθώς η Αφροδίτη θα συναντήσει τον Δία στο ζώδιο του Τοξότη από τις αρχές του μήνα μέχρι και τις 26.11, για να περάσει στην συνέχεια στον αυστηρό και δύσκαμπτο Αιγόκερω. Μεταξύ 23 και 25 Νοεμβρίου έχουμε μια εξαιρετικά θετική σύνοδο Αφροδίτης-Δία που αναμένεται να φέρει τύχη, καλές ειδήσεις, επιτεύγματα και  θετικές εξελίξεις, ανέλπιστη σε κάποιες περιπτώσεις στήριξη στο έργο μας από άτομα που δεν το περιμέναμε, καθώς και ανεξήγητες ανατροπές προς το καλύτερο, σε δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να επαναπαυθούμε στο σύμπαν να μας λύσει τα προβλήματα μας, γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Απαιτείται πρώτιστα και κύρια η δικά μας ενεργοποίηση, για να μπορέσουμε να έχουμε θετικές ανατροπές. Θα πρέπει επίσης να αποφύγουμε τις υπερβολές, κυρίως αναφορικά με τις δαπάνες και τη διασκέδαση μας. Η ισορροπία είναι απαραίτητο στοιχείο, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε, κυρίως την περίοδο αυτή.

Η ανάγκη μας για ελευθερία και ανεξαρτησία θα είναι πολύ έντονη κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κάποιους κλυδωνισμούς στις συναισθηματικές μας σχέσεις, από την άλλη πλευρά όμως, η επαφή μας με τα κοντινά μας άτομα θα μας βοηθήσει να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να δούμε τον κόσμο μας αλλά και τον εαυτό μας μέσα από ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα, κάνοντας μας λίγο πιο σοφούς.

Μετά τις 26.11 που η Αφροδίτη περνάει στον Αιγόκερω έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και προσωπικών σχέσεων λίγο πιο προσεκτικά. Η συντηρητικότητα και η εγκράτεια, κύρια χαρακτηριστικά του Αιγόκερου, έρχονται στην επιφάνεια και κυριαρχούν στις κινήσεις μας, καθώς όμως και η ανάγκη μας να ξεχωρίσουμε σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο!

Καλό, δημιουργικό και ανέφελο μήνα εύχομαι σε όλους μας!


Αλίντα Κανάκη


  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.