Κινέζικο ωροσκόπιο 2022


Κινέζικη Αστρολογία: Βρες το ζώδιο σου στο Κινέζικο ΩροσκόπιοΚινέζικο Ωροσκόπιο 2020 Το έτος του Αρουραίου ! Aπό την Αλίντα ΚανάκηΚινέζικη Αστρολογία από την Αλίντα Κανάκη !


H Κινέζικη  Αστρολογία έρχεται μέσα από τα βάθη του χρόνου και σκοπός της είναι να βοηθήσει, να εμπνεύσει τους ανθρώπους να πετύχουν αυτά πού θέλουν. Αυτό γίνεται μέσα από την γνώση του εαυτού και από συνεχή εξέλιξη του μυαλού και της ψυχής. Οι κανόνες και οι ιδέες της είναι σχετικά απλές έτσι ώστε να μπορεί να γίνουν  κατανοητές.                                                        
Μέσα από την μελέτη ενός Κινέζικου Ωροσκοπίου  αποκαλύπτονται πλευρές του ατόμου που ίσως δεν ήταν γνωστές. Βγαίνουν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να βαδίσει μπροστά.                                            
Βέβαια όπως και στη Δυτική Αστρολογία βασίζεται στην ημερομηνία γέννησης (χρόνος, μήνας, μέρα, ώρα) Μέσα από αυτή τη μελέτη μπορεί κάποιος να δει δεδομένα για τα ταλέντα, τις συμπάθειες, τις επιθυμίες, τις ικανότητες, τον τρόπο ζωής το συναισθηματικό υπόβαθρο, την τύχη.. για το άτομο που μελετά.
Κάθε άνθρωπος που είναι γεννημένος στο ίδιο έτος δεν είναι ίδιος. Διαφέρουν σε πτυχές που καθορίζονται από 5 διαφορετικά στοιχεία.
Οι αρχαίοι Κινέζοι αστρονόμοι αποκαλούσαν τους 5 κύριους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος με το όνομα του συμπαντικού στοιχείου που αυτοί αντιπροσώπευαν:
 
Δίας — Ξύλο      
Άρης — Φωτιά             
Κρόνος — Γη        
Αφροδίτη — Μέταλλο          
Ερμής — Νερό

 Η Κινέζικη Αστρολογία ακολουθεί το Κινέζικο γεωργικό Ημερολόγιο που αποτελείται από κύκλους των 60 ετών. Κάθε κύκλος περιλαμβάνει συνδυασμούς πέντε στοιχείων, το καθένα από τα οποία κυβερνάει μια φορά επάνω σε κάθε ζώο αλλά δύο χρονιές.
Τα στοιχεία είναι : το Νερό, το Ξύλο, η Φωτιά, η Γη, το Μέταλλο
Το κύριο συμπαντικό στοιχείο είναι αυτό που κυβερνούσε τη χρονιά που γεννήθηκε  κάποιος και είναι μαζί του για όλη τη διάρκεια της ζωής του. Βέβαια επηρεάζεται και από τα πέντε συμπαντικά στοιχεία αλλά κάποια έχουν ισχυρότερη επιρροή. 

Το δευτερεύον συμπαντικό στοιχείο είναι αυτό που σχετίζεται με το ζώδιο του.  Κάθε συμπαντικό στοιχείο έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, είναι συνδεδεμένο με τα δικά του χρώματα, σχήματα, εποχές, ώρες, πλανήτες κλπ. Τα στοιχεία βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους.


Ζώδιο                  Συμπαντικό στοιχείο
Αρουραίος                     Νερό
Βουβάλι                          Γή
Τίγρης                             Ξύλο
Λαγός                              Ξύλο
Δράκος                           Ξύλο
Φίδι                                 Φωτιά
Άλογο                              Φωτιά
Κατσίκα                         Νερό
Πίθηκος                         Μέταλλο
Κόκορας                        Μέταλλο
Σκύλος                           Μέταλλο
Γουρούνι                        Νερό

Ο Κινέζικος ζωδιακός κύκλος διαχωρίζεται σε δώδεκα παρακλάδια που αντιστοιχούν στα ζώα. Τα δώδεκα ζώα του κινέζικου ωροσκοπίου εκπροσωπούν τα δώδεκα χρόνια του ζωδιακού κύκλου. Έτσι έχουμε 5 στοιχεία Χ 12 ζώα = 60 χρόνια.                          
Κάθε ένα από τα 12 αστρολογικά έτη δεν ξεκινά την 1η Ιανουαρίου (όπως στο Δυτικό ημερολόγιο) αλλά την πρώτη ημέρα του πρώτου νέου φεγγαριού κάθε χρονιάς. Αυτό γίνεται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Έτσι για να γίνει κατανοητό χρειάζεται η γνώση των φάσεων του φεγγαριού.                    
Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με το πώς μπήκαν τα ζώα στο ζωδιακό κινέζικο αστρολογικό κύκλο. Ένας  από αυτούς λέει ότι ο Βούδας με την ευκαιρία του κινέζικου νέου έτους κάλεσε σε συνεδρίαση τα ζώα  την πρώτη μέρα του χρόνου μα  μόνον δώδεκα ζώα παρουσιάστηκαν. Αυτά ήταν με τη σειρά που εμφανίστηκαν : ο Αρουραίος, το Βόδι, η Τίγρης, ο Λαγός, ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, ο Τράγος, ο Πίθηκος, ο Πετεινός, ο Σκύλος και ο Χοίρος. Έτσι για να τα τιμήσει ονόμασε ένα έτος  για κάθε ζώο με τη σειρά που είχαν εμφανιστεί. Κάθε διαδοχικό έτος παίρνει το όνομα, το χαρακτήρα  και την προσωπικότητα του ζώου.                             
Οι αστρολογικοί κύκλοι των 12 ετών ξεκινάνε με την χρονιά του Ποντικού και τελειώνουν με την χρονιά του Γουρουνιού.
Σύμφωνα με την θεωρία το ωροσκόπιο ενός ατόμου δεν εξαρτάται μόνο από το ζώδιο του αλλά και από την ομάδα που ανήκει αυτό το ζώδιο. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τα άτομα προσδίδοντας τους ξεχωριστές ιδιότητες.  Ο Κινέζος θεός της Γης χώρισε τα 12 ζώδια πρώτα σε δύο ομάδες των 6 ζωδίων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.
 
Ζώδια της δύναμης       Ζώδια της αγάπης
Αρουραίος                                                               Άλογο
Βουβάλι                                                                   Κατσίκα
Τίγρης                                                                     Πίθηκος
Λαγός                                                                      Κόκορας
Δράκος                                                                   Σκύλος
Φίδι                                                                         Γουρούνι

Έπειτα προχώρησε και σε δεύτερη κατηγοριοποίηση. Έτσι προέκυψαν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες κάθε μια από τις οποίες περιλαμβάνει τρία από  τα 12 ζώδια.
Η πρώτη τριάδα                           
Η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Ποντικό, Δράκο και Πίθηκο.
Η ομάδα δίνει στα ζώδια ηγετικά χαρακτηριστικά και τα κάνει ισχυρά άτομα, ικανά για μεγάλο καλό και μεγάλο κακό. Η ενέργεια που εκπέμπουν τα άτομα αυτής της ομάδας είναι πλήρης και απρόβλεπτη.
Η δεύτερη τριάδα           
Η δεύτερη τριάδα αποτελείται από τους Βουβάλι, Φίδι και Πετεινό.         
Η ομάδα βοηθάει τα τρία ζώδια να κατακτήσουν την ζωή μέσα από  σκληρή δουλειά, και αργή αλλά σταθερή κατοχή ενέργειας. Τα άτομα αυτής της ομάδας αν και έχουν δεδομένο τρόπο σκέψης, είναι άριστα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση οποιουδήποτε στόχου.
Η τρίτη τριάδα                                     
Η τρίτη τριάδα αποτελείται από τους  Τίγρη, Άλογο και Σκύλο.            
Η ομάδα αναγκάζει τα ζώδια αυτά να αναζητήσουν την πραγματική αγάπη και να ενδιαφερθούν για τον άνθρωπο. Τα άτομα αυτής της ομάδας είναι οραματιστές, προικισμένοι με επικοινωνιακά χαρίσματα και γεμάτοι πάθος για τη ζωή.
Η τέταρτη τριάδα                                           
Η τέταρτη τριάδα αποτελείται από τους Λαγό, Πρόβατο, Γουρούνι.          
Η επίδραση της ομάδας κάνει τα ζώδια αυτά όμορφα, εκλεκτικά. Πάντα αναζητούν το καλό και το αισθητικά όμορφο στη ζωή. Η ήρεμη φύση των ατόμων αυτής της ομάδας τους δίνει ηγετικές αλλά και καλλιτεχνικές ιδιότητες.
Τέλος βλέπουμε ότι το σύστημα επηρεάζεται από τις κοσμικές δυνάμεις, οι οποίες όταν συνδυάζονται σωστά οδηγούν το σύμπαν και τον άνθρωπο σε αρμονία  και ισορροπία.  Θηλυκό : “ Yin     Αρσενικό: “Yang ”.Σ αυτόν το συνδυασμό  βρίσκεται το πιο δυνατό από τα μυστικά του Κινέζικου ωροσκοπίου. Κάθε χρονιά έχει την δική της φύση Γιν και Γιανγκ. Κάθε κύκλος των 60 χρόνων (εποχή) ξεκινά πάντα με την χρονιά Γιανγκ Ποντικού του Ξύλου και τελειώνει πάντα με τη χρονιά Γιν Γουρουνιού του νερού. Νέος κύκλος των 60 χρόνων ξεκίνησε το 1984 και τελειώνει το 2043
                           
Κάθε άτομο καθορίζεται όχι μόνον από τη χρονιά που έχει γεννηθεί αλλά και από τον μήνα και την ώρα. Έτσι στην πραγματικότητα έχουμε τρία ζώδια.      

Το εξωτερικό ζώδιο που αφορά την χρονολογία που γεννήθηκε κάποιος και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στους άλλους, στην οικογένεια του, στους φίλους του, στην κοινωνία γενικότερα, καθώς και πως οι άλλοι βλέπουν αυτό το άτομο.                                                                                                                                                       Το εσωτερικό ζώδιο αφορά τον μήνα γέννησης κάποιου  και μας δίνει περισσότερα στοιχεία για τον πραγματικό χαρακτήρα του. Αυτά τα στοιχεία δεν φαίνονται εύκολα. Ίσως το άτομο να τα κρύβει σκόπιμα ή να προτιμά να τα δείξει με το πέρασμα του χρόνου στα άλλα άτομα.               
Τέλος έχουμε το λεγόμενο κρυφό ή μυστικό ζώδιο που προκύπτει από την ώρα γέννησης, και μας δίνει τον πραγματικό χαρακτήρα του ατόμου καθώς και το πεπρωμένο του, την αποστολή του πάνω στη Γή. Αυτά τα στοιχεία πολλές φορές είναι δυνατόν να βγουν μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής του ατόμου.

Εσωτερικό ζώδιο              Δυτικός Μήνας            Κινέζικος Μήνας
Αρουραίος                                Δεκέμβριος                 7 Δεκεμβρίου- 5 Ιανουαρίου
Βουβάλι                                    Ιανουάριος                6 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου
Τίγρης                                      Φεβρουάριος              4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου
Λαγός                                       Μάρτιος                      6 Μαρτίου – 4 Απριλίου
Δράκος                                     Απρίλιος                      5 Απριλίου – 4 Μαΐου
Φίδι                                           Μάιος                          5 Μαΐου – 5 Ιουνίου
Άλογο                                       Ιούνιος                       6 Ιουνίου – 6 Ιουλίου
Κατσίκα                                   Ιούλιος                        7 Ιουλίου – 6 Αυγούστου
Πίθηκος                                  Αύγουστος                   7 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου
Κόκορας                                Σεπτέμβριος                 8 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου
Σκύλος                                   Οκτώβριος                   8 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου
Γουρούνι                                Νοέμβριος                    7  Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου

Κρυφό ζώδιο                  Ωρα γέννησης
Αρουραίος                          23.00 – 01.00
Βουβάλι                              01.00 - 03.00
Τίγρης                                 03.00 - 05.00
Λαγός                                 05.00 – 07.00
Δράκος                               07.00 - 09.00
Φίδι                                     09.00 – 11.00
Άλογο                                 11.00 – 13.00
Κατσίκα                             13.00 - 15.00
Πίθηκος                             15.00 – 17.00
Κόκορας                            17.00 – 19.00
Σκύλος                               19.00 - 21.00
Γουρούνι                           21.00 – 23.00

Για να βρείτε και τα τρία ζώδια στα οποία ανήκετε  πατήστε  http://www.alindakanaki.gr    
Αστρολογικά άρθρα --Κινέζικη Αστρολογία  και δείτε τους παρακάτω πίνακες.
60ης  Κινέζικος  αστρολογικός ζωδιακός κύκλος από 1924 -1983
                                         &
60ης  Κινέζικος  αστρολογικός ζωδιακός κύκλος από 1984 -2043

 

Κινέζικη αστρολογία